18.3 C
Athens,Greece
Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2019

Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (19/6)

Προσοχή: κυκλοφορούν ελεύθεροι πολιτευτές

 • Για άλλη μια φορά ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την προεκλογική εκστρατεία οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι σε κάνεις να θες να κρυφτείς

Μόνο που σε αυτό εμείς οι πολίτες αισθανόμαστε κυνηγημένοι. Πας να πάρεις το αυτοκίνητό σου; Δύο – τρία φυλλάδια στους προφυλακτήρες. Μπαίνεις στο facebook σου σκάνε αμέσως τα ποστ «Υποψήφιος Υποψηφιόπουλος – χορηγούμενη».

Θες να δεις ειδήσεις ή να ακούσεις ραδιόφωνο, στρατιά οι υποχρεωτικές συνεντεύξεις υποψηφίων που ενίοτε έχουν τόσο πιστά αποστηθίσει αυτά που πρέπει να πουν που τα επαναλαμβάνουν όποια και εάν είναι η ερώτηση.

Πιστεύω βαθιά στη δημοκρατία και θεωρώ το «σταυρό» την πιο δημοκρατική διαδικασία. Όμως, αγαπητές και αγαπητοί υποψήφιοι, προσπαθήστε να μην μας κάνετε να χάνουμε κάθε ελπίδα για το μέλλον της χώρας ή και της ανθρωπότητας εν γένει. Προσπαθήστε καταρχάς να καταλάβετε ότι δεν διαφημίζετε οδοντόπαστες και άρα οι θέσεις σας είναι πιο σημαντικές από το χαμόγελό σας.

 • Μας ενδιαφέρει η διαδρομή σας στην πολιτική ή η επαγγελματική σας καταξίωση, αλλά όχι απαραίτητα το εάν υπήρξατε πρόσκοπος. Ούτε ακριβώς θα κριθεί το μέλλον της χώρας από τις αθλητικές σας επιδόσεις. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι σέβεστε τις οικογενειακές αξίες αλλά δεν θα σας ψηφίσουμε για τις οικογενειακές σας φωτογραφίες.

Είναι σωστό ότι χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, αλλά στα 50 με γκρίζα μαλλιά δεν είστε ακριβώς έφηβοι. Αν απλώς «είδατε φως και μπήκατε» σε ένα νεοπαγές κόμμα, γράψτε κάτι σεμνό και μην προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεκαετίες τώρα ήσασταν στρατευμένοι στον αγώνα. Το ότι αγαπάτε τον ή την αρχηγό του κόμματός σας το φανταζόμαστε, οπότε η κλασική φωτογραφία απλώς πιάνει χώρο στο φυλλάδιο, χώρο στον οποίο θα μπορούσατε να γράψετε κάτι που να θυμίζει έστω πολιτικό πρόγραμμα.

 • Επίσης, τα φυλλάδια είναι αντιοικολογικά, οπότε μπορείτε και να μην βγάλετε καθόλου.  Στην εποχή του google καλό είναι να αναφέρετε την πολιτική σας διαδρομή και ίσως και καμιά εξήγηση γιατί έχετε περάσει από τόσο πολλά κόμματα. Επίσης καλό είναι να θυμάστε ότι κατεβαίνετε σε εκλογές. Θέλετε να εκπροσωπήσετε κάποια πολιτική ιδεολογία και να είστε ο αντιπρόσωπος των εκλογέων σας. Το σύνθημά σας ας δείχνει ότι το κατανοείτε αυτό.

Άλλο οι εκλογές, άλλο η διαφήμιση νέας πιτσαρίας, άλλο η μαρκίζα επαρχιακού σκυλάδικου. Μην τα μπερδεύουμε. Ξέρω ότι περηφανεύεστε για την ικανότητά σας να σκαρώνετε στιχάκια. Όμως, ένα ατυχές σύνθημα σε έμμετρη μορφή απλώς θα γίνει viral αλλά ψήφους δεν θα φέρει. Και γενικά, θυμηθείτε: κανένας δεν σας υποχρεώνει να το κάνετε.

 • Αυτά, καλή επιτυχία και καλή καρδιά ακόμη και εάν δεν εκλεγείτε.
 • Και σας αφιερώνουμε ένα αγαπημένο τραγουδάκι

****

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ: Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π..Δ.Ε.) για το 2019, κατατέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη 20 νέων αθλητικών έργων σε 19 νομούς της χώρας, καθώς και έξι μελετών για Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, εποπτευόμενα από τη Γ.Γ.Α.. Τα έργα αφορούν σε συντηρήσεις, επισκευές και νέες κατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων.

 • Το κολυμβητήριο των Σερρών είχε κατασκευασθεί το 2004, από τότε λεηλατήθηκε και έμεινε μια γούρνα, ενώ στο “Π. Καπαγέρωφ” παίζει ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός και προπονούνται δεκάδες παιδιά από σωματεία του Πειραιά.
 • Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει σύγχρονο κολυμβητήριο η πόλη των Σερρών όπως και όλες οι πόλεις για να αθλούνται τα παιδιά όλων.

Ο πίνακας με το κολυμβητήριο Σερρών και  Ο πίνακας με το “Καπαγέρωφ”

****

Το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί το Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ εξετάζουν οι άνθρωποι της FIFA, ύστερα από τις κατηγορίες περί δωροδοκίας.

Η FIFA σκέφτεται να αφαιρέσει το Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ (vid)

Μάλιστα, το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε πως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας σκέφτονται να ρίξουν… βόμβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πως; Εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν την διοργάνωση από την χώρα (!) και εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις.

O Mισέλ Πλατινί βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς κατηγορείται πως δωροδοκήθηκε από το Εμιράτο του Κατάρ, ώστε να βοηθήσει την ανάληψη της διοργάνωσης από την χώρα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

****

Η Έλενα Ράπτη έπαθε… Ελένη Λουκά

Μάλλον η Έλενα Ράπτη έπαθε… Ελένη Λουκά, διαφορετικά δεν εξηγούνται όλα αυτά που αναφέρει σε άρθρο της στο Romfea.gr

Η Έλενα Ράπτη έπαθε... Ελένη Λουκά

Κάνει λόγο λοιπόν για νομοθετήσεις προκλητικών ελευθεριών, ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙΣ εικόνων του Χριστού σε σχολεία και δικαστήρια, αλλά μας τονίζει κιόλας ότι σε κάθε δυσκολία η πρώτη μας καταφυγή είναι οι πνευματικοί μας πατέρες(;). Αν υποψιαστούμε ότι αυτή η στροφή στο «σχέδιο του Θεού» γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους, θα πέσουμε από τα σύννεφα. Ή και όχι…

Σας παραθέτουμε λοιπόν όλες τις υπερβολές που λέει η άλλοτε κοσμική βουλευτής: Η νομοθέτηση προκλητικών ελευθεριών. Η ανοχή στην ασυδοσία. Οι ολέθριες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Αυτό όμως που είναι εξόχως μεγαλύτερο και δρα διαβρωτικά σε ολόκληρη την κοινωνία είναι η προσπάθεια «αποχριστιανοποίησης».

Η Ελλάδα ζει μια νέα «Χαλκή Πύλη» με την αποκαθήλωση της εικόνας του Χριστού από τις αίθουσες των δικαστηρίων και των σχολείων. Ζει την υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών, η οποία πονηρά επιχειρείται όχι με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών αλλά με την μετατροπή του από θεολογικό σε θρησκειολογικό. Ζει τον, όλο και με μικρότερη συχνότητα, εκκλησιασμό των μαθητών.

Ζει τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας και κατά του κλήρου με σκοπό να πλήξει το συνολικό οικοδόμημα της πίστης μας και να ανοίξει το δρόμο για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι 10.000 ιερείς μας βρέθηκαν μπροστά στην πιθανότητα της απόλυσής τους και της ένταξής τους σε ένα καθεστώς επιδομάτων. Οι πνευματικοί μας πατέρες που στηρίζουν με το έργο τους μέρα νύχτα την κοινωνία. Η πρώτη καταφυγή για όλους μας στις δυσκολίες.

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

** Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ελληνική αντιπροσωπεία πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία από 17 έως 22 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπ. Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου με αντίστοιχη τουρκική, για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών που αποσκοπούν στην πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

** Και ξαφνικά βαπτίζονται πολλοί Γιάννηδες στις ΗΠΑ. Η εφημερίδα USA Today ερεύνησε την ομοσπονδιακή βάση δεδομένων και διαπίστωσε ότι το όνομα Γιάννης παρουσιάζει αύξηση 135% σε σχέση με πέρυσι και 662% συγκριτικά με το 2016. Μάλιστα η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το 2015 μόλις έξι νεογέννητα παιδιά είχαν λάβει το όνομα Γιάννης στις ΗΠΑ. Ποιος είναι ο λόγος; Μα φυσικά ο…Γιάννης Αντετοκούνμπο,

** Αυτή την ώρα υπάρχουν στον πλανήτη 13.865 πυρηνικές κεφαλές. Ανήκουν στις 9 (χώρες) πυρηνικές δυνάμεις της Γης: ΗΠΑ, την Ρωσία, την Βρετανία, την Γαλλία, την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και την Βόρεια Κορέα. Όπως ενημερώνει το Ινστιτούτο SIPRI οι πυρηνικές κεφαλές είναι 600 λιγότερες από το 2018, όμως το υπάρχον οπλοστάσιο συνεχώς εκσυγχρονίζεται.

** Με θολό τρόπο σχολίασε ο Τραμπ, στον Τζορτζ Στεφανόπουλο στο ABC News, τις αναφορές Αμερικανών πιλότων που λένε ότι είδαν UFO: «Νομίζω πως πιθανότατα- θέλω να σκέφτονται ό,τι σκέφτονται. Τα λένε, και είδα, και διάβασα και άκουσα. Και είχα και μια πολύ σύντομη συνάντηση για αυτό. Αλλά οι άνθρωποι λένε ότι βλέπουν UFO. Το πιστεύω; Όχι ιδιαίτερα». Αυτό μας έλειπε να το πιστεύει κιόλας…

****

Το υπερπολυτελές σκάφος του Πάνου Καμμένου, πρώην συγκυβερνήτη Τσίπρα

 • Ο πρώην υπουργός Άμυνας δήλωσε εισοδήματα 72.000 ευρώ και άλλες 72.000 από είσπραξη ενοικίων. Επίσης, δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα φουσκωτό 8,3 μέτρων και ένα αυτοκίνητο 4.970 κυβικών εκατοστών (σε ακινησία, εξαιτίας αδυναμίας πώλησής του). Ακόμη δήλωσε ότι είναι μέτοχος σε εμπορική ανώνυμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 163.000 ευρώ. Όλα αυτά σίγουρα δεν δικαιολογούν την αγορά του μεταχειρισμένου Ferretti με το όνομα «Lay Back» προς 530.000 ευρώ.
ΤοΒΗΜΑ Team
Το υπερπολυτελές σκάφος του Πάνου Καμμένου, πρώην συγκυβερνήτη Τσίπρα | tovima.gr

Η θητεία του στην αλήστου μνήμης συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημαδεύτηκε από αλλεπάλληλες προκλήσεις, χλιδή, περιττά έξοδα στις πλάτες του ελληνικού λαού, καθώς και πολιτική αλαζονεία και χυδαιότητα εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων.

Οπως αποκάλυψαν τα Παραπολιτικά, η πολιτική του σταδιοδρομία μπορεί να έκλεισε άδοξα, ωστόσο στην προσωπική του ζωή η προκλητική πολυτέλεια παραμένει παρούσα και αμείωτη, ακολουθώντας κατά ράμμα το παράδειγμα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια με µε τις χλιδάτες περιηγήσεις του στα κοσµοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης (θερινά και χειµερινά), τη διαµονή του σε πανάκριβα ξενοδοχεία, καθώς και τα ακριβά ψώνια και τις επισκέψεις του στα πιο διάσηµα καζίνο, από αυτά του Μόντε Κάρλο µέχρι το περίφηµο «Park Tower».

Και αποδεικνύεται περίτρανα πώς όλα αυτά τα «παιδιά του λαού», που… αγωνίζονταν για τα δίκαια του κόσμου, περνούσαν… ζωή και κότα κοροϊδεύοντας τον κόσμο με τις δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές τους. Ο ένας με ακριβά σκάφη, ο άλλος να ξεκουράζεται σε θαλαμηγούς εφοπλιστών. Δεν το λες και κυβέρνηση του λαού…

 • Dolce vita με νέο σκάφος

Την Κυριακή 9 Ιουνίου τα πολιτικά όργανα των ΑΝ.ΕΛ. µε εισήγηση του επικεφαλής τους, αποφάσισαν να µη συµµετάσχουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Καταλυτικός παράγων για την επιλογή αυτή ήταν το απολύτως αρνητικό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόµµα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ωστόσο, ο «απόστρατος» πολιτικός κ. Καµµένος µπορεί να απολαύσει τις χαρές και τις θαλάσσιες διαδροµές που µπορεί να του χαρίσει το υπερπολυτελές σκάφος που απέκτησε, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά».


Πρόκειται για μία Ferretti 68, µε τη… συµβολική ονοµασία «Lay Back» (ελληνιστί «ξαπλώνω» και σε ελεύθερη µετάφραση «αράξαµε»). Το απέκτησε, βέβαια, µεταχειρισµένο, σύµφωνα µε πληροφορίες, αλλά, ακόµα κι αν το βρήκε σε τιµή εξαιρετικής ευκαιρίας, είναι ιδιαίτερα σηµαντικής αξίας.

 • Οργασμός Εργασιών

Ο φωτογραφικός φακός το απαθανάτισε αραγµένο στη µαρίνα του Αγίου Κοσµά, ενώ το πλήρωµα (ως επί το πλείστον Φιλιππινέζοι) έδειχνε να βρίσκεται σε οργασµό εργασιών και όλα προϊδέαζαν ότι ο «καπετάν-Πάνος» (έχει και δίπλωµα πλοηγού) ετοιµάζεται για… µεγάλα ταξίδια, που µπορούν να φτάσουν όχι µόνο µέχρι την Ικαρία, αλλά µέχρι τη δυτική άκρη της Μεσογείου, όπου βρίσκονται πολύ αγαπηµένοι του προορισµοί στη νότια πλευρά της Γαλλίας.

Ως πολιτικό πρόσωπο, ως µέχρι πρότινος αρχηγός κοινοβουλευτικού κόµµατος, ως βασικός συνεταίρος επί σχεδόν τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και, κυρίως, ως τέως (και µακροβιότατος) επικεφαλής του ευαίσθητου και κρίσιµου υπουργείου Εθνικής Αµυνας, ο κ. Καµµένος οφείλει να εξηγήσει δηµόσια από πού προκύπτουν τα ποσά για την απόκτηση της θαλαµηγού του

 • Ερώτημα το «Πόθεν Έσχες»

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι του θέματος, ένα μείζον ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει με την προέλευση των χρημάτων με τα οποία ο κ. Καμμένος αγόρασε το υπερπολυτελές σκάφος. Γιατί από το τελευταίο Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή (οι δηλώσεις των -μέχρι τις προάλλες- εν ενεργεία βουλευτών σταματούν στο 2015) δεν προκύπτει επ’ ουδενί δυνατότητα μιας τέτοιας αγοράς για τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας δήλωσε εισοδήματα 72.000 ευρώ και άλλες 72.000 από είσπραξη ενοικίων. Επίσης, δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα φουσκωτό 8,3 μέτρων και ένα αυτοκίνητο 4.970 κυβικών εκατοστών (σε ακινησία, εξαιτίας αδυναμίας πώλησής του). Ακόμη δήλωσε ότι είναι μέτοχος σε εμπορική ανώνυμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 163.000 ευρώ.

Όλα αυτά σίγουρα δεν δικαιολογούν την αγορά του μεταχειρισμένου Ferretti προς 600.000 ευρώ. Το ερώτημα που πλανάται λοιπόν είναι το εξής: Πρόκειται για άλλη μια -την τελευταία- κοροϊδία του δήθεν παιδιού του λαού εις βάρος των Ελλήνων πολιτών;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι πλέον θα έχει χρόνο να µιλήσει για αυτές του τις ιστορίες και για την τελευταία κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού πάνω στο νέο του απόκτηµα.

 • Oι business του υιού Καμμένου

Αφού η κοινοβουλευτική του παρουσία έλαβε τέλος, πλέον, ο πρώην υπουργός Αµυνας του Αλέξη Τσίπρα αναζητά νέες ασχολίες για να γεµίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Την ίδια στιγµή, ο υιός του, Ηλίας, αναπτύσσει πρωτότυπες επαγγελµατικές δραστηριότητες.

 • Αρχικά, ο γιος του Πάνου Καµµένου άνοιξε ένα café-bar στη Βουλιαγµένη µαζί µε φίλους του. Το συγκεκριµένο café-bar διαφηµίστηκε από τον ίδιο παραµονές των ευρωεκλογών, όταν ο πρώην υπουργός Αµυνας βρέθηκε µε χαβανέζικο πουκάµισο να φτιάχνει cocktails και να απολαµβάνει χαλαρές στιγµές µε στελέχη του κόµµατός του.

Τα επαγγελµατικά σχέδια του υιού του Πάνου Καµµένου δεν περιορίζονται µόνο στον χώρο της εστίασης, αλλά επεκτείνονται και στον χώρο του εµπορίου.

Ετσι, ο Ηλίας Καµµένος εµφανίζεται µέτοχος µε άλλα δύο άτοµα στην εταιρείας Greekkannabis ΙΚΕ, η οποία ιδρύθηκε πριν από ελάχιστο χρονικό διάστηµα µετά την αλλαγή της σχετικής νοµοθεσίας στη χώρα µας.

Συγκεκριµένα, η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε στις 22 Νοεµβρίου 2018 και ανάµεσα στα άλλα έχει ως αντικείµενο την προώθηση προϊόντων φαρµακευτικής κάνναβης.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει στο καταστατικό της, έχει αντικείµενο την καλλιέργεια, παραγωγή, µεταποίηση, παρασκευή, αποθήκευση, µεταφορά, συσκευασία, διάθεση και εµπορία εντός και εκτός Ελλάδος λιναριού, κάνναβης, αρωµατικών φυτών, σπόρων, βοτάνων και κάθε είδους παραγώγου από τις ανωτέρω ουσίες.

ΤΟΥ ΔΗΜ.ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ στην ΚΑΘΗxantzopoulos15062019

*****
Αλ. Τσίπρας: Όσοι ράβουν κουστούμια θα μείνουν με τον ράφτη

«Όποιος νομίζει ότι η μάχη κρίθηκε κάνει τεράστιο λάθος. Όσοι ράβουν κουστούμια θα μείνουν με τον ράφτη. Το πρωί της 7ης Ιουλίου, οι κάλπες θα είναι άδειες. Και θα τις γεμίσουμε εμείς» δήλωσε απόψε  ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Ασωμάτων, στο Θησείο.

 • Ο πρωθυπουργός έθεσε τα διλήμματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου λέγοντας: «Τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν από αύριο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα ή αν θα γυρίσουμε πίσω, ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει.
 • Τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης, της οριστικής εξόδου από την κρίση, με δικαιοσύνη για όλους, με δικαιώματα για όλους, με προστασία για όλους ή θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας και του αυταρχισμού.
 • Τα χρόνια της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που κανείς δεν έχει ξεχάσει. Στα χρόνια της σκληρής λιτότητας, του κυνισμού και του αυταρχισμού».

«Στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς είναι να αποφασίσει στις 7 του Ιούλη: Αν η χώρα θα ξεφύγει οριστικά προς τα εμπρός ή θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για ένα μέλλον με ασφάλεια», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

****
Η κάθοδος των Σκοπιανών και η αντίσταση των Μακεδονομάχων
 • Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

  Τριήμερο είχαμε παιδιά, μεγάλη μπίζνα για τον τόπο. Από τον πιο ταπεινό βενζινά ως τον εστιάτορα με τα αστέρια τα Μισελέν, όλοι περιμένανε αυτές τις μέρες για να κονομήσουνε. Για να βγάλουν τα σπασμένα της σαιζόν ως τώρα, με τις βροχές της και τις στραβές και τα ανάποδά της.

 • Και όλοι υποδέχονταν τον πελάτη με κατεβασμένα τα βρακιά, γιατί άμα έχει μια φορά δίκιο ο πελάτης ο κανονικός  ο πελάτης ο θερινός έχει δίκιο άλλες δέκα. Εκτός από τους Μακεδονομάχους, βεβαίως, που αντί να φτάσει αστράγαλο η σκελέα, σηκώθηκαν ψηλά η ασπίδα και η σάρισα. Για να αντιμετωπίσουν τα μπουλούκια των Σκοπιανών επιδρομέων, που ήρθαν να μαγαρίσουν τη Χαλκιδική!

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ, πρώτον γιατί το κόπυ πάστε είναι υπέρ του εργαζομένου και δεύτερον γιατί από τριήμερο έρχομαι κι εγώ, τα χεράκια μου έχουν ξεμάθει από κίμπορντ. Πάμε μαέστρο:

 • «Χιλιάδες Σκοπιανοί κατέβηκαν από τη Βόρεια Μακεδονία στη Μακεδονία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε η κάθοδος με προορισμό τη “θερμή θάλασσα” της χώρας προστάτη τους, της Ελλάδας, για να δροσιστούν και να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές. Την Παρασκευή στους Ευζώνους η κίνηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Μέσα στον καυτό ήλιο τα αυτοκίνητα των Σκοπιανών είχαν σχηματίσει τεράστια ουράκαι η αναμονή, σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα, έφθανε τη μία ώρα».

Μιλιούνια σε λέω, σαν την ακρίδα πλάκωσαν οι γείτονες για να κάνουν κατάληψη στις παραλίες μας. Με το όνομα το καινούριο μάλιστα, να μας κάνουν και πλάκα, ορίστε θείτσο το διαβατήριο, Βόρειος Μακεδών το γράφει το χαρτί, άμα θες στο συλλαβίζω κιόλας, ούνα φάτσα ούνα ράτσα που λέτε κι εσείς με τους Ιταλούς. Κι άντε να βγάλεις τώρα άκρη, μη χέσω και τον ξένιο Δία που μας έτυχε στην καμπούρα κι αυτός. Και πάλι καλά να λέμε που ύψωσαν ανάστημα οι Μακεδονομάχοι!

Και τους αφήσανε, σε λέω, τους Σκοπιανούς στην ξέρα και στην άπνοια. Ούτε ένας επιχειρηματίας στη Χαλκιδική, δεν καταδέχθηκε ν’ αγγίξει τα λεφτά τα σλάβικα.
«Ίμα σόμπα;», ρωτάγανε οι τουρίστες.
«Δωμάτιο έχετε;», σαν να λέμε στα ελληνικά.
«Νέμα σόμπα», απαντούσαν υπερήφανοι οι δικοί μας.

Εκεί Σκοπιανέ να πήξεις, στο αμάξι να κοιμηθείς, να σε φάνε τα κουνούπια που μου θες και δωμάτιο ελληνικό, ποτισμένο με το δάκρυ και τον ιδρώτα του κάθε πικραμένου πατριώτη. Και τι δωμάτιο δηλαδή; Ούτε νερό, ρε φίλε!

 • «Ίμα βόντα;», ρώταγε ο Σκοπιανός, που είχε κορακιάσει απ’ τη ζέστα κι έψαχνε κάπως να δροσιστεί. «Νέμα βόντα», απαντούσε αγέρωχος ο Έλλην ο περιπτεράς, ο μινιμαρκετάς, ο πρατηριούχος.

Έδειχνε ο άλλος το ψυγείο τίγκα, απορημένος φουλ, «ρε α πάαινε από εδώ» του έλεγε ο δικός μας και του έδειχνε την έξοδο: «Δεν περνάει το χρήμα σου εδώ παλιοκαριόλη, εδώ είναι η γή του Αλέξανδρου του Μέγα»!

Και κάπως έτσι καταλήξαμε να ζήσουμε την Αποκάλυψη των Ζόμπι στις παραλίες της Βορείου Ελλάδος με χιλιάδες επί χιλιάδων Σκοπιανούς να τριγυρνάνε άυπνοι, νηστικοί και διψασμένοι σαν τις άδικες κατάρες και να βρίζουνε Τσίπρα, Κοτζιά και Ζάεφ.

 • Που μ’ αυτό το ντιλερίκι το πρόστυχο φέρανε τα πάνω κάτω και αφήσανε τον κοσμάκη χωρίς στέγη, τροφή και αεριούχα αναψυκτικά.
 • Αναρωτιέμαι τώρα που γυρίσανε στον τόπο τους αν θα καταπιούνε το φαρμάκι που τους ποτίσαμε ή θα ζητήσουν αναθεώρηση της συμφωνίας.
 • Γιατί χωρίς όνομα έχει, χωρίς Χαλκιδική όμως δεν έχει!
 • Το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Related image

Related image

Related image

Related image

Related image

 

Print Friendly, PDF & Email