Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (15/7)

ΣΚΙΤΣΟ: ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗ


Πρώτη φορά προετοιμασία

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ν.Δ. το έλεγε από την αρχή. Στην πορεία, το υιοθέτησε μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να αρχίσει να τρέχει η έρπουσα οικονομία, χρειάζονται τρία πράγματα: επενδύσεις, επενδύσεις και επενδύσεις. Η μείωση των φόρων είναι απαραίτητη.

 • Δεν είναι όμως αρκετή, αν δεν συνδυαστεί με διαρθρωτικές τομές.
 • Αν δεν αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία, αν δεν ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.
 • Το ενθαρρυντικό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δείχνει να έχει προετοιμαστεί σοβαρά και για τα δύσκολα.
 • Οι υπουργοί της δεν επαφίενται στις εμπνεύσεις τους.
 • Εχουν στόχους και χρονοδιαγράμματα.
 • Εχουν μόνοι τους θέσει το πλαίσιο από το οποίο θα κριθούν.

Έντυπη ΚΑΘΗ

Αλέξης Παπαχελάς ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

 • Με ρίσκο και… ένσημα

Η κυβέρνηση που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι διαφορετική σε σχέση με το τι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Πολύ διαφορετική και αρκετά κοντά σε αυτό που αναζητούσε ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού. Είναι μια κυβέρνηση που, όπως φαίνεται, έχει μπει στο γήπεδο καλά προετοιμασμένη και με σχέδιο. Οχι μόνο σε σύγκριση με την εντελώς απροετοίμαστη κυβέρνηση που πήρε το τιμόνι την πιο κρίσιμη στιγμή το 2015, αλλά και με προηγούμενες που υποτίθεται ότι είχαν έμπειρα στελέχη. Γνωρίζουμε όλοι πως τα σχέδια αναιρούνται γιατί σημασία στην πολιτική έχουν τα γεγονότα που μπορούν σε μια στιγμή να ανατρέψουν τα πάντα.

Είναι επίσης η πρώτη φορά στην εποχή της κρίσης που τα προαπαιτούμενα και το επιχειρησιακό σχέδιο καθορίζονται από το Μαξίμου, όχι από την τρόικα. Τα κυβερνητικά στελέχη λειτουργούν με προϋπολογισμούς, χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες. Πράγματα άγνωστα μέχρι τα μνημόνια, με μια μικρή παρένθεση την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Και τα οποία ελπίζουμε ότι θα γίνουν κάποτε αυτονόητο και αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου διοίκησης της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε όμως πράξη κάτι που ακουγόταν χρόνια ως αίτημα, όχι μόνο στα σαλόνια αλλά και στα καφενεία της χώρας. Επέλεξε για ορισμένες κρίσιμες θέσεις ικανά στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Και αυτό είναι πρωτόγνωρο, με εξαίρεση ίσως την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο στόχος ήταν να βρεθούν οι καλύτεροι, άσχετα από το πού ανήκαν. Γιατί και ο κ. Τσίπρας διόρισε προς το τέλος υπουργούς που ήταν πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ ή ΑΝΕΛ, αλλά το κριτήριο ήταν αμιγώς πολιτικο-επικοινωνιακό.

Αισιόδοξο σημάδι είναι εξάλλου και η συμμετοχή στην κυβέρνηση ανθρώπων που προήλθαν απευθείας από τον ιδιωτικό τομέα. Προφανώς δεν επρόκειτο για μια εύκολη υπόθεση.

 • Ο νυν πρωθυπουργός ζήτησε από πολλούς να αφήσουν τις δουλειές τους και να αναλάβουν κάποιο πόστο.
 • Οι περισσότεροι αρνήθηκαν, για προφανείς λόγους. Το ότι βρέθηκαν αρκετοί που το έκαναν μόνο καλό μπορεί να φέρει.
 • Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν οι συμπολίτες μας αυτοί θα αντέξουν ή θα λιώσουν στο καμίνι της πολιτικής.
 • Χρειαζόμαστε όμως επειγόντως μια μαγιά ανθρώπων που έχουν κολλήσει ένσημα, έχουν νιώσει τον κίνδυνο της απόλυσης και καταλαβαίνουν από αγορά.

Οι κυνικοί και αθεράπευτα απαισιόδοξοι ανησυχούν, όπως λένε, γιατί βλέπουν στοιχεία «ΓΑΠισμού» στις εξαγγελίες περί ηλεκτρονικής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου και πλήρους ψηφιοποίησης του Δημοσίου. Χωρίς αμφιβολία το παλιό, φαύλο και παλαιοκομματικό DNA της κυβερνώσας παράταξης δεν θα υποχωρήσει εύκολα.

 • Το «παλιό» θα δώσει τη μάχη του, θα ειρωνευτεί και θα λοιδορήσει κάθε καινοτόμο προσπάθεια. Ετσι έχει καταφέρει να κρατήσει τη χώρα στα μέτρα του.
 • Συγκρούσεις θα υπάρξουν. Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τον τεχνοκράτη υπουργό ή υφυπουργό να φωνάζει σε έναν πολιτικό-υπουργό για κάποιο ανεκτέλεστο έργο και εκείνος να απαντάει: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εχω πάρει τόσες χιλιάδες σταυρούς…».

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει όμως να πετύχει.

 • Εχουμε μείνει πολύ πίσω ως χώρα τα τελευταία χρόνια.
 • Μόνο με ρίσκο και άλματα μπορούμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο.

***

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

skitso_petroylakis_14072019

****

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΝΟ.1): Η Libération τον αποκαλεί “petit Koulis”. Η die Zeit έναν μη χαρισματικό γόνο. Στη Νορβηγία γράφουν πως κάναμε κυβέρνηση αυτούς που μας χρεοκόπησαν. Οι New York Times αναρωτιούνται πώς έπεσε ο Τσίπρας που έσωσε την Ελλάδα. Πολιτική εκτίμηση του Δανέζικου τύπου, μετάφραση τίτλου: «Οι φτωχοί Ελληνες ξαναδίνουν την εξουσία στους παλιούς, σ’αυτούς που δημιούργησαν την κρίση του χρέους»

Η πιο συντηρητική επίσης εφημερίδα της Δανίας είχε τίτλο: «τρεις οικογένειες έχουν εναλλάξ βυθίσει τη χώρα στην αθλιότητα. Πως γίνεται οι Ελληνες να ξαναψηφίζουν έναν από αυτές?» Ο δικός τους “Economist” τους φτύνει στα μούτρα κυριολεκτικά στο τουίτερ για τη δυναστεία Μητσοτάκη και το παλαιό κατεστημένο που εκπροσωπεί που κατέστρεψε τη χώρα. Απορεί όλος ο πλανήτης με την μ@λ@κία που μας δέρνει.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, φύση και υπαίθριες δραστηριότητες

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΝΟ.2): Βρε πως αλλάζουν οι καιροί…

Κάποτε ήταν εθνική μειοδοσία να ακολουθείς τα αλλότρια κελεύσματα των αλλοδαπών, μέσων ΜΜ. Κάποτε αυτά μας παρότρυναν να ψηφίσουμε το σχέδιο Αναν για να μην έρθει η συντέλεια. Απείλησαν τον Καραμανλή να μην βάλει βέτο στα Σκόπια με τα γνωστά αποτελέσματα.

 • Εκβίασαν μια χώρα να παραγγείλει για λόγους τάχα ασφαλείας και να πληρώσει 3-4 δια ευρώ ένα σύστημα που ποτέ δεν παρέλαβε και μια χαρά πήγαν όλα (C4i). Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν η κυβέρνηση σεβόταν το όχι που απάντησε ο ελληνικός λαός στην δίκη της fake ερώτηση, λόγο της γνωστής κολοτούμπας.
 • Γίναμε ένας λαός προπέτης, μια μαι κρίνουμε κάποιον που δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα απο την εκλογή του. Εκλογή δημοκρατική όπως δίκαια περηφανεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα ερχεται αυτή και οι οπαδοί της να μας πει τι άραγε;
 • Πως καλή η δημοκρατία αν επιλέγει εμάς και τρισάθλια αμόρφωτα υποκείμενα αν επιλέγουν άλλους; Οκ, είναι και αυτός ένας τρόπος να είσαι δίκαιος και δημοκράτης. Μάλλον για αυτό κάποιοι την «επανάσταση» θεωρούν πως μπορούν να την εδραιώσουν μόνο δια της βίας.
 • Όμορφα πράγματα δηλαδή. Τώρα αν κάποιοι χαίρονται που κάποια κέντρα χτυπούν τον σημερινό πρωθυπουργό ας κάνουν τον κόπο να αναρωτηθούν γιατί;
 • Προσωπικά όταν βγήκε ο Τσιπρας τον στήριζα παρότι δεν τον είχα ψηφίσει και Ηλπιζα. Δικαιούταν μια ευκαιρία να κριθεί εκ του αποτελέσματος και όχι εκ στερεοτύπων.

**

ΟΛΑ ΤΑΧΑΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ

Η Emily Hartridge, διάσημη παρουσιάστρια έχασε τη ζωή της στο πρώτο δυστύχημα με ηλεκτρικό πατίνι που σημειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τη Sun, η Emily σκοτώθηκε μετά τη σύγκρουση με φορτηγό καθώς η ίδια οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι.

 • “Τα νέα είναι δραματικά. Είναι απαίσιο το γεγονός ότι πρέπει να το πούμε μέσω του Instagram αλλά γνωρίζοντας πόσοι περιμένετε να δείτε σήμερα την Έμιλι, σας ενημερώνουμε από εδώ.
 • Η Έμιλι είχε ένα τραγικό δυστύχημα χθες και έφυγε από τη ζωή. Την αγαπάμε και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Άγγιξε τόσες πολλές ζωές και είναι δύσκολο να φανταστούμε τη ζωή χωρίς αυτήν. Ήταν ένα πολύ ξεχωριστό άτομο”, ανακοίνωσε η οικογένειά της μέσω του Instagram.

***

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

**Χρυσοχοίδης: 80 αστυνομικούς είχε στη φρουρά του ο Φλαμπουράρης. Ναι, καλά το διαβάσατε!

 • **ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, τι θα παθαίναμε αν έκλεινε η Ολυμπιακή και μέναμε χωρίς εθνικο αερομεταφορέα; Τελικά χρυσοπληρωσαμε τους εργαζόμενους, τελικά έκλεισε και τώρα είμαστε μια χαρά. Μην χρυσοπληρώνουμε και τη ΔΕΗ. Η αγορά μόνη της θα βρει τις λύσεις…

**Ο Γιάνης δεν είναι γεννημένος να περιμένει στις ουρές των ATM μαζί με την πλέμπα, ούτε να ελέγχεται από Γάλλους αστυνομικούς… Είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό… Είναι γεννημένος για εξώφυλλα στο Paris Match & για λογύδρια τύπου Φάρατζ για την χρεοδουλοπαροικία… Θα σέβεστε!.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

**Από τον τοίχο e-φίλης: “Παλιά εμείς ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ και τρώγαμαν και ψωμί λιγάκι. Αλλά μετά μας απογοήτευσεν το ΠΑΣΟΚ και το ψηφίσαμε τελευταίαν φοράν με το ζόριν το 2012, αλλά αυτό συνεργάστηκε με την ΝΔ και είπαμεν “ποτέν πιάν” και πήγαμαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήδη εκεί είχαν πάει πολλοί ΠΑΣΟΚΟΙ και κόντεψεν να γίνειν και ο ΣΥΡΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ και δεν ξέραμεν που να σταθούμεν και μετά μας είπαν πως άλλαξε το ΠΑΣΟΚ και έγινεν ΚΙΝΑΛ και λέμε δεν επιστρέφουμε μπας και κάτι είναι καλύτερον;
 • Αλλά πήγαμαν και βρήκαμαν τους ίδιους που τα είχαν κάνει ρόιδον και πολλοί είχαν αφήκει στο πόστον τους τους γιούς και τις θυγατέρες και σιχτιρίσαμεν και ξαναπήγαμεν ΣΥΡΙΖΑ.
Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑς τα είχαν κάνει μούσκιον και λέμε στην αγωνίαν μας επάνω να πάμε έστω μια φορά Νέα Δημοκρατίαν μπας και φτιάξει ο τόπος αλλά και εκείν μπερδευτήκαμεν και βρήκαμεν και παλιούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ και παλιούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τα αναμεταξήν, δηλαδή ΠΑΣΟΚΟΥΣ που έγιναν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και μετά ΝΟΥΔΟΥ και παλιούς του Εσωτερικού που έγιναν ΠΑΣΟΚ και μετα ΝΟΥΔΟΥ και είπαμεν “ΠΑΝΑΪΑΜ ΣΩΣΕ ΜΑΣ”
 • Και είπαμεν να ξαναπάμε ΣΥΡΙΖΑΝ και εκεί πάλι αλαλιάσαμε καθώς ολοένα και ήταν πιότεροι οι ΠΑΣΟΚΟΙ και τώρα έχωμεν χαθεί και δεν ξεύρουμεν τι θα κάνουμε, όποια πόρτα και να κρούσουμε, όποια πέτραν και να σκώσουμε ΠΑΣΟΚ έχει από κάτων. Τι πλερώνουμε ΠΑΝΑΪΑΜ
Image result for φύση
 •  **Λυσσάτε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά όλοι τα στελέχη του λιγουρεύεστε. Σαν Harvard κάτι…

**Το κράτος οφείλει σύμφωνα με τον κοινοτικό νόμο να παρέχει σύστημα υγείας μεταξύ άλλων στους μετανάστες που αιτούνται άσυλο. ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙ ΑΥΤΟ και για πολλά άλλα.

 • ΒΕΒΑΙΑ είναι πολλοί αυτοί που νομιζουν οτι πληρώνουν από την τσέπη τους για τους μετανάστες – γι αυτό πριν σχολιάζουν ας μάθουν και μερικά πραγματάκια. Δεν κάνει κακό. Αλλά εδώ οι περισσότεροι δεν ξέρουν την τύφλα τους, αυτό θα γνωρίζουν; ΛΑΟΣ ΣΑΒΒΟΥΡΑ ΣΚΕΤΗ

**

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εκτοξεύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έχουν διαρκώς ανοδική πορεία από το 2010 και μετά. Φταίει η κρίση; Δεν έχω απάντηση για αυτό. Από 1.731 τηλεφωνικές παρακολουθήσεις το 2008 φθάσαμε στις 14.513 το 2018! Οι εισαγγελείς προφανώς πρέπει να τοποθετηθούν…

**
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Σταμάτησα να κυνηγάω γύρω στα 16-17 όταν με σφεντόνα στα Μελίσσια είχα χτυπήσει έναν κοκκινολαίμη (ένα από τα πιο μοναχικά και μελαγχολικά πουλιά) και όταν τον κράτησα στα χέρια, ζωντανός ήταν ακόμη, με κοιτούσε με αυτά τα μικρά, κατάμαυρα, γουρλωτά μάτια σαν μαύρες χάντρες και αισθάνθηκα (ξεκάθαρα) να μου λέει στα ΙΣΙΑ:
 • «Τι κατάλαβες τώρα ρε μαλάκα; Χαίρεσαι; Αισθάνεσαι ότι κατάφερες κάτι; Θα χορτάσεις με εμένα»; Έκτοτε – και προϊόντος του χρόνου και της ωρίμανσης – έχω αλλάξει εντελώς… κοσμοθεωρία ως προς τη φύση και τα ζώα. Ναι, ΟΛΑ τα ζώα, έντομα, ερπετά, πουλιά και ψάρια! 
Αν έγινα… καλός; Όχι, ένα… ΚΑΘΑΡΜΑ, ένα ΠΑΡΑΣΙΤΟ είμαι και εγώ για τη φύση και τα ζώα, εφόσον δεν έχω σταματήσει να τρώω κρέας, εφόσον μολύνω – στο βαθμό που μου αντιστοιχεί – τη φύση με πλαστικά, απορρίμματα πάσης φύσεως, καύσιμα (όποιος οδηγεί μολύνει) και όλα τα υπόλοιπα. 
 • Αλλά αυτή η ιστορία με τον ξιφία και τους αγροίκους (κάγκουρες) homo erectus με στοιχειώνει. Δεν αντέχεται. Αλήθεια, τι είναι αυτά τα ανθρωποειδή; Που μεγάλωσαν; Πέφτουν με τον ίδιο ζήλο και για το.. σταυρό; 

Πόσο… δρόμο έχουμε ακόμα; Πόσο έχουμε καλύψει; Που βρισκόμαστε; Ποια είναι η θέση μας στο Σύμπαν; Τι σημαίνει κυρίαρχο είδος; Υπάρχει δικαιολογία να σκοτώνεις όταν δεν τίθεται θέμα επιβίωσης; Πόσο κακό έχει κάνει ο… σχιζοφρενής που έγραψε σε κάποιο παλιό βιβλίο «θα εξουσιάζεις κάθε ζώο που κινείται πάνω στη γη και κάθε ερπετό και κάθε πετούμενο και θα έχεις σε υποταγή τα ψάρια της θάλασσας». Και (δυστυχώς) πόσο κακό υπάρχει σε όσους τον πίστεψαν…

Image result for φύση

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Πολύ γρήγορα το ανεύθυνο αφήγημα της μικροπολιτικής εξυπηρέτησης μέσω των ΜΜΕ που δημιουργούσε τότε η νυν κυβέρνηση για να εκμεταλλευτεί ακόμη και φυσικές καταστροφές επί της προηγούμενης, της γυρνάει μπούμερανγκ.
 • Ακόμη και όταν εθελοτυφλούσε επί δεκαετίες σε μπαζωμένα ρέματα, οικιστικές αυθαιρεσίες, ειδικά μέσα σε δάση η φράσσοντας παραλίες & σε φωτιές να μαίνονται με ανέμους 120 χλμ στο κατά 50+% αυθαίρετο οικιστικά Μάτι.
***Απεναντίας, ο Τσίπρας στη Χαλκιδική δήλωσε ότι: “Αυτές οι στιγμές δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση. Τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω ποτέ.” Ας γίνει λοιπόν μάθημα σε όλους τους συνέλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, πως ούτε οι καταστροφές ούτε πολύ περισσότερο οι νεκροί είναι για εκμετάλλευση. 
 • Το θέμα είναι να υπάρξει σοβαρή κρατική μέριμνα ώστε να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις που θα μετριάσουν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών που πάντα θα υπάρχουν.
 • Αυτό που δεν τους αρέσει τώρα “ανακαλύπτοντας” μόλις την βιαιότητα των φαινομένων & τις αυθαιρεσίες, δεν άρεσε ποτέ τους σκεπτόμενους πολίτες.
 • Δεν αναφέρομαι φυσικά σε καμένους κομματικά εγκεφάλους που ενοχλήθηκαν όψιμα.
  Και η κλιματική αλλαγή με όλα της τα έντονα φαινόμενα είναι μπροστά μας.
Related image
***ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
***Έβαλαν τον Στουρνάρα να κλαψουριζει για να κλέψουν τα 37 δις του κόσμου να τα δωσουν στις τράπεζες ,να μας φέρουν μια μνημόνιαρα να!!! Φανταστείτε πόσα έφαγαν που για να σωθούν θέλουν 10 ανακεφαλαίοποιησεις ακομη.
 • ***Το επεισόδιο του Βαρουφάκη στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του πως έξυπνοι άνθρωποι καταστρέφονται από το ναρκισσισμό και την αδυναμία να διαχειριστούν την -οποιαδήποτε- εξουσία.
  Κρίμα. Ο άνθρωπος μόνο προβλήματα θα δημιουργεί.
***Λενε τα φιλελεδια οτι γιναμε ρεζιλι με το Βαρουφακη που διεκδικησε τα δικαιωματα του ως ευρωπαιος πολιτης, αλλα δε γιναμε ρεζιλι με τον αλλο που εκανε δηλωση μεταμελειας και αποκηρυξε το φασιστικο του παρελθον.
 • **Σοβαρά τώρα, δεν θα έχουν ΑΜΚΑ οι λαθρομετανάστες κ γίνεται θέμα; Πάνε καλά;Όποιος μπουκάρει σε μια χώρα δηλαδή πρέπει να απολαμβάνει αυτομάτως κομφόρ, δικαιώματα κ ιθαγένεια; Έχουν συναίσθηση σε τι οδηγεί αυτό ή τους έχει τυφλώσει η «φιλανθρωπία»;
Ενσωματωμένη εικόνα***
MOYMTZHΣ ΣAKHΣ: Προς την νέα κυβέρνηση.
Να ανεβάσετε το όριο του ακατάσχετου ποσού από τα 1200 ευρώ που είναι σήμερα, στα 1800 ή και στα 2000 ευρώ. Θα ανακουφίσετε εκατομμύρια πολίτες και θα τους ξανακάνετε, έστω σε μικρό βαθμό, καταναλωτές. Ας ξεφύγετε από την στενόμυαλη λογιστική.
.
**ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Ανάλογο επεισόδιο περιγράφεται στην «Τελευταία Μπλόφα» κατα την πρώτη επισκεψη του Βαρουφάκη στα γραφεία του Δ.Ν.Τ στην Ουάσινγκτον οπου τραμπουκισε φυλακες και βοηθούς που εργάζονταν κυριακάτικα επειδή τον υπέβαλαν σε έλεγχο.Απιθανα συμπλεγματικός.
.
**ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είπε ποτέ κανείς πως φιλελευθερισμός σημαίνει ανοιχτά συνορα; Μπάτε σκύλοι αλεστε; Που το διαβάσατε αυτό; Φιλ σημαίνει εφαρμογή και σεβασμός των νόμων κι επικράτηση λογικής..
.
**Ο ένας βρήκε τσιγαρίλα στο Μαξίμου, ο άλλος βρήκε κατσαρίδες στο Υπουργείο Εργασίας, θέλω να δω όταν θα σταματήσουν να πιάνουν αυτές οι ανοησίες στους ανόητους στους οποίους απευθύνεστε τι θα κάνετε. Γιατί δεν θα αργήσει αυτό.

**Για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

oooiqezmlw5d29b43807fb3

 • Η νεαρή αρχισμηνίας-ιπτάμενη Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.Γυναίκα αρχηγό απέκτησε η Σχολή Ικάρων, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πρόκειται για τη Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα. Η αρχισμηνίας-ιπτάμενη είχε εισαχθεί στη σχολή, δεύτερη στη σειρά, τον Αύγουστο του 2016. Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών της παρέδωσε την πολεμική σημαία της Σχολής Ικάρων.

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου, είναι κόρη της της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις. Συγκινητική είναι και η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, ο οποίος σε ανάρτησή του στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων. Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρων Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα εφυγε σε ορειβασία. Αυτός την καμαρώνει απο ψηλά. Ολοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξη της.

tn_4-DSC_1184
 • Στουτγκάρδη: Κινδυνεύει να κλείσει το μοναδικό ελληνικό Λύκειο

***ΜΗΝΥΜΑ: ΑΜ ΑΥΤΟΣ;; ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ;; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ- ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – Μέχρι πριν μερικές μέρες, σύμφωνα με το Στουρναρα, η Οικονομία δεν πήγαινε καλά, αλλά ξαφνικά πήγε τόσο καλά που θα εισηγηθεί άρση των capital controls. Πώς το έλεγε ο Πάγκαλος; “Μέχρι πότε θα είσαι υπάλληλος Γιάννη;”

 • ***Όχι 4 χρόνια, 1-2 χρόνια μόνο να το πάει έτσι η ΝΔ αρκεί για να μιλάμε για το τέλος της παρακμής της μεταπολίτευσης, με αποκορύφωση την τελευταία τετραετία Συριζα, κ το ξεκίνημα μιας παντελώς νέας εποχής! Δηλαδή η ιστορία θα γραφτεί με όρους π.Κ. και μ.Κ…. Προ κ μετά Κυριάκου!

***

Την ώρα που η εγκληματικότητα «καλπάζει», η ανασφάλεια των πολιτών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και τα αστυνομικά τμήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν την ανομία χωρίς ούτε καν τον προβλεπόμενο αριθμό αξιοπρεπούς στελέχωσής τους, η υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων, αριθμεί πλέον τις 5.000 αστυνομικούς! Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κύριος Γιάννης Κατσιαμάκας, «Το 2014 ήταν 3.500 και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχεδιάσει να τους κατεβάσει στους 2.000, αντίθετα τους ανέβασε στους 5.000. Πρόκειται για αποσπάσεις και διαθέσεις αστυνομικών και έτσι δεν μπορεί κανείς να μάθει πόσοι ακριβώς είναι».

Ο κύριος Κατσιμάκας, επισημαίνει πως η κίνηση Χρυσοχοΐδη, «θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Πρέπει να συγκεντρωθεί προσωπικό προκειμένου να βγει στο δρόμο και να στελεχώσεις μάχιμες υπηρεσίες και όχι να υπάρχει αυτή η δυσαναλογία που βλέπουμε με προσωπικό κατανεμημένο με καθαρά ρουσφετολογικό τρόπο».

****

ANT1: «Προς ακύρωση το «χρυσό» deal της ΕΡΤ με μεγάλες ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα»

 • Την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της δημόσιας τηλεόρασης και των…γνωστών ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προχωράει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 λοιπόν, η νεοκλεγείς κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει την εν λόγω συμφωνία για τα υπέρογκα ποσά που θα δαπανούσε η δημόσια τηλεόραση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεγάλων συλλόγων του πρωταθλήματος της χώρας, αντιλαμβανόμενη το προεκλογικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κεντρικό δελτίο του σταθμού επικαλείται ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που έκανε λόγο για «όργιο σπατάλης ύψους 66 εκατομμυρίων», την στιγμή που το Κόπα Αμέρικα, κοστίζει 250.000 ευρώ. Όταν έγινε η σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν την εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ που αντιδρούσε στη συμφωνία μαμούθ με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

«Η νέα κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μιας σκόπιμης δολιοφθοράς εις βάρος της που αποφάσισε η προηγούμενη κυβερνητική ηγεσία, καθώς όπως προκύπτει από εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ οι μετέχοντες στη σύσκεψη είχαν πλήρη επίγνωση του προεκλογικού χαρακτήρα των ανακοινώσεων που έκαναν για να δελεάσουν τους οπαδούς των ομάδων, μεταθέτοντας ωστόσο, στην επόμενη κυβέρνηση μια ισχυρή ωρολογιακή βόμβα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ποσό αυτό που χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανή σπατάλη» προέρχεται από χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων που δεν μπορούν να επιστρέψουν με κανέναν τρόπο, ούτε με την καλύτερη διαφήμιση πίσω στα ταμεία της ΕΡΤ. Τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και άλλες μεγάλες ομάδες αντέδρασαν αμέσως στην σκανδαλώδη συμφωνία που προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε μάλιστα ότι η σύσκεψη  έγινε δύο ημέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές, και μέσω αυτής επιχειρήθηκε να δεσμευτεί η επόμενη κυβέρνηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων της Superleague. Τα χρήματα αυτά μαζί με όσα επρόκειτο να δαπανήσει η ΕΡΤ για την κάλυψη άλλων αθλητικών διοργανώσεων ξεπερνούν τα 68.000.000 ευρώ.

Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα εισπράξουν από 7,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστος για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά στην ΕΡΤ η κάθε ομάδα θα κοστίσει από 10, 5 εκατομμύρια ευρώ, με τις επιβαρύνσεις για τα 18 εντός έδρας παιχνίδια τους τη σεζόν. Μάλιστα κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θα κόστιζε το ασύλληπτο ποσό των 583.000 ευρώ για την κρατική τηλεόραση.

**
EYΡYTANIA

Ενσωματωμένη εικόνα

 • Γέφυρα Τέμπλας: Η μαγική ένωση της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία

Image result for EYΡYTANIA   Μεγάλο και επιβλητικό γεφύρι, με μορφή έξω από τη συνηθισμένη παραδοσιακή γραμμή των κατασκευών του είδους. Φαίνεται πως θέλησε να ανταποκριθεί στις πρόσθετες ανάγκες που φέραν οι καινούριοι καιροί.

Χτισμένο στις αρχές του 20ου αιώνα με προδιαγραφές για πολύχρονη χρήση, ανακούφισε τα χωριά της περιοχής, αυτά του Βάλτου της δεξιάς όχθης και εκείνα της Ευρυτανίας από την άλλη πλευρά, επιτρέποντάς τους την επικοινωνία.

Η Γέφυρα της Τέμπλας, στον Αχελώο ποταμό, ενώνει το νομό Ευρυτανίας με τον νομό της Αιτωλοακαρνανίας, ένα πετρόχτιστο γεφύρι σχεδιασμένο από Ιταλούς Μηχανικούς το 1915. Πριν τη κατασκευή του, υπήρχε ένα ξύλινο «τέμπλα» όπου παρέμεινε το όνομα του και στο καινούριο.

Παλιά το λέγανε και γεφύρι του Στράτου, του Νικολάου Στράτου, του δικηγόρου και βουλευτή από το Λουτρό της Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος μερίμνησε για τη κατασκευή του.

Γέφυρα Τέμπλας | Photo Credit: Αρχαιολογική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος, Χριστόφορος Καραγεώργος.

Το αποκαλούν και γέφυρα των Βρουβιανών, χωριού της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται κοντά του. Η γέφυρα έγινε στόχος ανατίναξης κατά τον εμφύλιο πόλεμο και από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Φέρει δε μεγάλη ρωγμή στο ανατολικό της βάθρο μετά από αποτυχημένη έκρηξη.

Πρόκειται για εντυπωσιακή λιθόκτιστη κατασκευή. Αποτελείται από μια κεντρική καμάρα μεγάλων διαστάσεων που γεφυρώνει το πλάτος της κοίτης του ποταμού και οκτώ μικρότερα ανακουφιστικά τόξα ασύμμετρα τοποθετημένα στις δύο πλευρές. Έχει επιβλητικό όγκο απόλυτα εναρμονισμένο στο περιβάλλον του και αξιόλογες κατασκευαστικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες οι οποίες συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο.

odigies

Print Friendly, PDF & Email