Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (16/4)

 • Αυτές δεν είναι απλές καταστροφές. Αυτές οι καταστροφές ορίζουν “τέλος εποχής”..
 • Εθνικό σοκ για τους Γάλλους που παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση την καταστροφική πυρκαγιά.. Η Παναγία των Παρισίων είναι η Μεγαλύτερη Γοτθική Εκκλησία της Ευρώπης, Ιστορικό Μνημείο και Εθνικό Σύμβολο Ανεκτίμητης Αξίας για τους Γάλλους
 • Ασύλληπτη πολιτιστική καταστροφή…
 • Πολλά τα σχετικά μηνύματα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

****

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ: Δυστυχώς…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

****

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

**** Κάθε ημέρα διακυβέρνησης Σαμαρά κόστισε στην Ελλάδα εξαιτίας της συρρίκνωσης της οικονομίας και μόνο, 23,76 εκ ευρώ…. https://tvxs.gr/…/i-kybernisi-samara-se-arithmoys-oi…
Η κυβέρνηση Σαμαρά σε αριθμούς: Οι πραγματικές επιδόσεις της
TVXS.GR
Η κυβέρνηση Σαμαρά σε αριθμούς: Οι πραγματικές επιδόσεις της
 
*** ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: Επί 49 χωρών πήραμε την 48η θέση. Εμ, πήγαν κι αυτοί οι χαζοαμερικάνοι και βάλαν αντικείμενα διαγωνισμού “φυσική κατάσταση”, “βολή με πιστόλι”, “βολή με βομβιδοβόλο Μ203” και τέτοια αφύσικα. Ενώ άμα οι κατηγορίες ήταν “λούφα και παραλλαγή”, “στρώσιμο κρεβατιού”, “ταχύτητα μετάθεσης στο Πεντάγωνο”, “γλείψιμο ΥΠΕΘΑ” θα σκίζαμε. Μήπως του χρόνου να στέλναμε τον Ρουβίκωνα;
 

**** Μεταξύ 12-13 Απριλίου διεξήχθη ο ετήσιος Διαγωνισμός Στρατιωτικών Δεξιοτήτων Sandurst 2019 που πραγματοποιεί η Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ των ΗΠΑ.

 • Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 49 ομάδες στρατιωτικών ιδρυμάτων, εκ των οποίων 14 ομάδες από 13 σχολές ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων, για πρώτη η Ελλάδα με 11 σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
 • Συνολικώς, 539 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών έλαβαν μέρος.
 • Δυστυχώς, η ελληνική παρουσία ήταν τέτοια που οδήγησε στην τελική κατάταξη της 48ης θέσεως.

 • Η ομάδα των Ευελπίδων είχε εφοδιασθεί με καινούργια ατομικά υλικά Ειδικών Δυνάμεων αλλά το ενδιαφέρον της ηγεσίας για τον εξοπλισμό του στρατιώτη είναι πολύ χαμηλό.

Από πλευράς διαγωνισμού, αυτός έχει διάρκεια 36 ωρών. Συνολικώς καλύπτονται 30 μίλια (48 χλμ.) περίπου, εκ των οποίων 12 μίλια (20 χλμ.) την πρώτη ημέρα, 6 μίλια (10 χλμ.) κατά την διάρκεια της νυκτός και άλλα 12 μίλια (20 χλμ.) την δεύτερη ημέρα. Οι διαγωνιζόμενοι φέρουν φόρτο 20,5 κιλά τουλάχιστον.
Τα αντικείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι ομάδες, αφορούσαν:

• Φυσική κατάσταση.
• Χρονομετρημένη πορεία.
• Βολή με πιστόλι.
• Βολή με βομβιδοβόλο Μ203.
• Χειρισμός λέμβου εφόδου Zodiac.
• Προσανατολισμός.
• Βολή με αραβίδα Μ4Α1.
• Αντίδραση ηγήτορος.
• Κλήση πυρών.

Η διαδικασία δοκιμάζει τον βαθμό αφομοιώσεως στρατιωτικών δεξιοτήτων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Σύμφωνα με έναν εκ των οργανωτών, «ο διαγωνισμός διδάσκει τους σπουδαστές την ψυχοσωματική αντοχή, την επιμονή και την πειθαρχεία που απαιτούνται για την ομαδική εργασία προκειμένου να επιτευχθεί η αποστολή». Οι Ευέλπιδες εμφανίσθηκαν να υστερούν σοβαρά σε αυτά, έναντι των ξένων συναδέλφων τους.

Κάθε συμμετοχή σε ξένο περιβάλλον, ιδίως όταν είναι πρωτόγνωρη, συνοδεύεται από δυσκολίες, όπως η δυσκολία της συνεννοήσεως λόγω γλώσσας και των αντιλήψεων που επικρατούν ως προς τις διαδικασίες, τις απαιτήσεις και τα κριτήρια. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι η διάκριση είναι δύσκολη υπόθεση.

 • Εντελώς λάθος και επικίνδυνη “λαβή” με το χέρι υποστηρίξεως, κατά την βολή με αραβίδα. Ο δείκτης του χεριού βρίσκεται στην οπή εξαγωγής καλύκων.

Η χαμηλή κατάταξη όμως της ελληνικής ομάδος, είναι χαρακτηριστική επειδή και η ομάδα της Δανίας ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αλλά κατετάγη στην 20ή θέση ενώ και στα επιμέρους αντικείμενα, ήλθε 3η στην Κλήση Πυρών. Αντιθέτως, η ελληνική ομάδα δεν εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα, σε κανένα αντικείμενο.

 • Ο κάλυκας εξάγεται δίπλα κυριολεκτικώς από τον δείκτη του χεριού υποστηρίξεως του Ευέλπιδος.

Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό ή και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες, πρέπει να συνεχιστεί, διότι τα οφέλη είναι προφανή όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για την σχολή τους, στην οποία θα μεταφέρουν τις εμπειρίες που απέκτησαν.

Επειδή η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μία μεγάλη ευκαιρία και είναι δεδομένο ότι από πλευράς προετοιμασίας οι σπουδαστές της ΣΣΕ έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης, η κτηθείσα εμπειρία πρέπει να αποτελέσει ερέθισμα για γόνιμο προβληματισμό των εκπαιδευτών και διοικητών.

 • Αλλά προβληματισμό και της ηγεσίας, ως προς το αν τελικώς ο τρόπος διδασκαλίας επί των στρατιωτικών αντικειμένων, τόσο στην ΣΣΕ όσο και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, γίνεται με σύγχρονο τρόπο ή είναι ξεπερασμένος και επιδερμικός.
 • Παρέχουν δηλαδή οι ΣΣΕ και ΣΜΥ ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες, τουλάχιστον όπως τις αντιλαμβάνονται και τις καταγράφουν οι Σύμμαχοί μας μέσα από την συνεχή πολεμική εμπειρία;
 • Είναι γνωστό ότι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο για κάθε στρατιωτικό.
 • Αλλά οι παραγωγικές σχολές σε πρώτη φάση προορίζονται να αποδίδουν ηγήτορες που με την ομάδα ή την διμοιρία θα πρέπει να μπορούν να καταλάβουν ένα ύψωμα.
 • Πολύ αργότερα, κάποιοι πολύ λίγοι, γίνονται Αρχιστράτηγοι.

Διαδικασίες ρυθμίσεως του ατομικού οπλισμού στο πεδίο βολής.

*****

Αγιο δισκοπότηρο. Ετσι ονομάζονταν το μαύρο ταμείο της Novartis, που μεταλάμβανε τους…πιστούς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

****

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ: Ένα κοριτσάκι πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρεις φορές τα κέρματα του για να μην κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα ευρώ και 11 λεπτά. Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς. Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτε. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.

 • – “Τι θέλεις;” την ρωτά κάπως εκνευρισμένος εκείνος. “Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δω”. Τότε η μικρή του είπε: – “Θέλω να σου μιλήσω για τον αδελφό μου, που είναι πολύ άρρωστος και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!“ – “Συγγνώμη”, της απάντησε αυτός,” αλλά δεν πουλάμε θαύματα”.

– “Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω. Έχω χρήματα…” .

 • Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της. – “Δεν ξέρω”, του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. “Εκείνο που ξέρω είναι, ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι’ αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα”. Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεπτά έχει. Η μικρή του απάντησε: «Ένα ευρώ και 11 λεπτά, κι αν χρειασθούν και άλλα θα τα βρω».

-” Τι σύμπτωση”, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. “Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδελφό. Ένα ευρώ και 11 λεπτά!“ Πήρε τα λεπτά, έπιασε την μικρή απ’ το χεράκι, και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα». Ο καλοντυμένος κύριος ήταν γνωστός νευροχειρουργός.

 • Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής. – “Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα”, ψιθύρισε η μαμά. “Απορώ πόσο θα κόστισε”. Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: «Ένα ευρώ και 11 λεπτά, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού…».

ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Ο Βορίδης και ο… κουρέας των δανείων!

Νέο βίντεο, με πρωταγωνιστές τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνι Γεωργιάδη αυτή τη φορά, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ο Γιώργος Χριστοφορίδης. Ο δημοσιογράφος παίρνει αφορμή από τηλεοπτική εμφάνιση του Μάκη Βορίδη, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε η ΝΔ ζήτησε κούρεμα των κομματικών της δανείων και ότι, αντίθετα, κούρεμα των δανείων του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Τσίπρας. Αφου ακούμε την επίμαχη..

******

ΑΝΟΙΞΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός, δέντρο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

*/***

*** Μήνυμα ενότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων αλλά και προς την Τουρκία, για τον σεβασμό του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Άμφισσα. «Ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς Εθνικής συνευθύνης, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την Πατρίδα, το μέλλον του Λαού μας και του Έθνους μας, κατ’ εξοχήν δε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

*** Το έχουν ρίξει στις …καφετζούδες στην Τουρκία. Ο Νοστράδαμος προέβλεψε το 2019 ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στο Αιγαίο. Η Ελλάδα θα πολεμήσει με την Τουρκία. Αυτά γράφει η τουρκική εφημερίδα «Sabah». Στη συνέχεια παρατίθεται το τετράστιχο, το οποίο φέρεται να έχει σχέση με τα γεγονότα: «Όταν ο Άρης, ο Ερμής και η Σελήνη είναι σε συζυγία προς τον νότο, θα υπάρξει μία μεγάλη ξηρασία. Ένας σεισμός θα αναφερθεί από τα βάθη της Ασίας, η Κόρινθος όσο και η Έφεσος θα είναι σε ταραγμένη κατάσταση». Πόσο να τρελαθούμε;

*** Εχει αρχίσει η μεγάλη δικαστική περιπέτεια του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος πλέον είναι στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας. Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του με την κατηγορία της δημοσιοποίησης των στρατιωτικών μυστικών (εκατομμύρια αρχεία για Ιράκ, Αφγανιστάν, Γκουαντανάμο, αποκαλύφθηκαν από τα wikileaks). Παλαιότερα ζητούσαν την έκδοσή του από την Μ. Βρετανία και οι Σουηδοί, με την κατηγορία ενός υποτιθέμενου βιασμού δύο γυναικών στην Στοκχόλμη (κατηγορία που υποβλήθηκε χρόνια μετά το συμβάν). Τώρα ο Ασάνζ εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδοθεί στην …Σουηδία και όχι στις ΗΠΑ.

*** Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τη δημοσίευση διεθνούς επιστημονικής μελέτης για την σπουδαιότητα που έχει η σωστή διατροφή για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους και νέες έρευνες μας καλούν να προσέχουμε και να ξαναπροσέχουμε ποια είναι τα τρόφιμα που μας γεμίζουν ενέργεια και μας βοηθούν να αποφεύγουμε τα προκατασκευασμένα δηλητήρια, χώρια που καλό είναι να μην ξεχνάμε την σημασία που έχει για τον άνθρωπο το πολύτιμο νερό, τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και, φυσικά, τα φρέσκα λαχανικά, που τόσο απλόχερα μας χαρίζει η γη της πατρίδας μας… Κατηγορία  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το… «τέλος» του κόσμου

Το… «τέλος» του κόσμου
«Έπεσαν» Facebook, WhatsApp και Instagram σε πολλές χώρες όπως και στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε μια μαζική κατάθλιψη. Η διακοπή του Facebook παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αλλά και στην Γαλλία, την Μ. Βρετανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά κ.α.
 • Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στις αρχές Μαρτίου, χωρίς και τότε να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις της αιτίας.
 • Η αλήθεια είναι ότι οι διακοπές αυτές δημιουργούν πλέον προβλήματα στην επικοινωνία, ακόμα και σε παραγωγικούς τομείς, πολύ δε περισσότερο στον τομέα των υπηρεσιών.
 • Διότι Facebook, WhatsApp κλπ. δεν καλύπτουν μόνο την διασκέδαση ή τις καθημερινές επικοινωνίες. Αποτελούν τις βασικές διαδρομές επικοινωνίας και αυτό δείχνει πόσο ο κόσμος έχει αλλάξει. Να δούμε όμως αν θα δοθούν εξηγήσεις.
****

Το “Μπουρλότο” της Kontra Νews

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Συντροφικά μαχαιρώματα

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στα κορυφαία κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στις επιλογές των στελεχών που προορίζονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα, όταν και αν καταφέρουν να κερδίσουν τις εκλογές. Τα… συντροφικά μαχαιρώματα είναι πλέον καθημερινή πρακτική για τους ενοίκους της Πειραιώς που έχουν ήδη χωριστεί σε τρία στρατόπεδα. Αντιλαμβάνεστε τί έχει να γίνει αν από ατύχημα καταφέρουν να γίνουν και κυβέρνηση.

Ξαναχτύπησε ο… χασοσκόπος

Γνωστός δικηγόρος που κέρδισε επάξια τον τίτλο του… χασοσκόπου έχει αναλάβει εργολαβικά τη διενέργεια των κατασκευασμένων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τη ΝΔ να προηγείται με συντριπτική διαφορά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Πειραιώς εκτιμούν τόσο πολύ τις υπηρεσίες που προσφέρει και γι’ αυτό του ανέθεσαν τη διενέργεια μαϊμού δημοσκοπήσεων για περιφερειάρχες και δημάρχους. Πάντως οι φήμες, που τον εμφανίζουν να πληρώνεται σε ουίσκι, διαψεύδονται ως ανακριβείς γιατί με τόσο αλκοόλ που καταναλώνει, θα στοίχιζε περισσότερο στους εντολείς του.

Επικοινωνιακά κόλπα

Για να ξέρετε τί ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η περιοδεία Μητσοτάκη στις γειτονιές του Πειραιά πήγε ανέλπιστα καλά. Άλλωστε, για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν επικοινωνιακές τακτικές με ομάδες δήθεν αυθόρμητων πολιτών να στήνουν πηγαδάκι με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Σκηνοθετικά πάει καλά η Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε με το κόλπο αυτό ο Κυριάκος αποφεύγει να μπαίνει σε πειρασμούς και να μιλήσει για το πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Μαζέψτε τους Γκοτζαμάνηδες

Αυτή η ιστορία με τις αντισυγκεντρώσεις που οργανώνουν οι διάφορες ακροδεξιές ομάδες, έχει παραγίνει. Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε εποχές του Γκοτζαμάνη, με τα τρίκυκλα, που οδήγησε στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Κάποιοι πρέπει να μαζέψουν τα τάγματα εφόδου που εμφανίζονται στις συγκεντρώσεις που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Τρόμαξε ο Πατούλης

Τρόμαξε ο Πατούλης από τον όγκο και τον παλμό που είχε η συγκέντρωση της Ρένας Δούρου και άρχισε να λέει διάφορα τρελά για πούλμαν και μεταφερόμενους οπαδούς. Προφανώς έχει αντιληφθεί ότι οι εκλογές στην περιφέρεια κάθε άλλο παρά περίπατος είναι για τον ίδιο, που έχει αναπαυθεί στα κατασκευασμένα γκάλοπ που τον εμφανίζουν πρώτο και στη στήριξη από το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής.

****

************

***********

capture--23

Print Friendly, PDF & Email