Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (12/11)

 ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

 • Θορυβοποιοί

Υπάρχουν στελέχη µε κάποιο ταλέντο στην τηλεόραση που, όσο η Ν.∆. ήταν στην αντιπολίτευση, βοήθησαν στην αποδόµηση του ΣΥΡΙΖΑ και ανταµείφθηκαν γι’ αυτό στην κάλπη.

 • Οι απαιτήσεις, όµως, της διακυβέρνησης είναι άλλες. Ολοένα και πιο συχνά η κυβέρνηση αναγκάζεται να σπαταλά δυνάµεις προκειµένου να διασκεδάσει τον θόρυβο µιας άστοχης δήλωσης, που δυσφηµίζει την πολιτική της.

Ιδίως οι βουλευτές της συµπολίτευσης, που µοιράζονται την κυβερνητική ευθύνη χωρίς να είναι υπουργοί, δεν µπορεί να δίνουν την εντύπωση ότι ο πολιτικός τους λόγος εξαντλείται στην αυτοπροβολή τους.

 • Κάποια στιγµή πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η υπερέκθεση στα µέσα ενηµέρωσης καλό είναι να σταµατά µετά τις εκλογές.
Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
****
Αλέξης Παπαχελάς ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

 • Μπορεί κανείς πλέον να εμπιστευθεί τις ΗΠΑ;

Μπορεί κανείς πλέον να εμπιστευθεί τις ΗΠΑ; Η απάντηση είναι πως αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Οταν παρακολουθεί κάποιος τα όσα συμβαίνουν στην Ουάσιγκτον αυτές τις μέρες, δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπει: κακέκτυπο μιας σειράς τύπου «House of Cards» ή μια σελίδα από τον Γκίμπον του μέλλοντος που θα γράψει την «Παρακμή και πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας»; Η απάντηση δεν είναι εύκολη.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ είχε μία λογική. Πολλά από όσα λέει θα συνιστούσαν μια απαραίτητη διόρθωση της αμερικανικής πολιτικής. Οι χειρισμοί του όμως είναι τραγικοί. Οι παλινωδίες, το παρανοϊκό προσωπικό στυλ, η πλήρης κατάρρευση των μηχανισμών λήψης αποφάσεων έχουν ροκανίσει ένα τεράστιο κομμάτι της αμερικανικής αξιοπιστίας και επιρροής.

 • Εάν μάλιστα επανεκλεγεί, η πορεία αυτή των ΗΠΑ δεν θα είναι αναστρέψιμη. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά σημαίνων Ευρωπαίος ηγέτης σε πολύ κλειστό κύκλο όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του, «η επανεκλογή του Τραμπ θα σημάνει το τέλος της Δύσης όπως την ξέραμε». Μεγάλα λόγια ίσως, αλλά ζούμε και μεγάλες ιστορικές στιγμές.

Στην ευρύτερη περιοχή μας δεν υπάρχει κανείς που να μη νιώθει ανασφάλεια, κανείς που δεν αισθάνεται ότι βιώνει έναν σεισμό πρωτοφανών διαστάσεων. Ακόμη και το Ισραήλ νιώθει απειλή, γιατί οι χειρισμοί Τραμπ δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο τοπίο δίπλα του. Αναζητεί στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα διότι πλέον θεωρεί ότι θα χρειασθούν διμερείς στρατηγικές συμμαχίες πέραν των ΗΠΑ.

 • Οι κερδισμένοι από τις εξελίξεις φαίνονται. Ο Πούτιν έπαιξε καλά τα χαρτιά του και κέρδισε. Θυμάμαι ακόμη την απάντηση του Ασαντ, όταν τον συνάντησα στη Δαμασκό, για το αν έχει κάποιο κανάλι επικοινωνίας με τον Τραμπ: «Ξέρετε, με τον Πούτιν γνωρίζω ότι θα πάρω την ίδια απάντηση σε ό,τι ζητήσω την Παρασκευή και την επόμενη Δευτέρα, με τον Τραμπ όχι».

Ο Ερντογάν νιώθει πανίσχυρος και ανεξέλεγκτος, προς το παρόν. Και πέρα και πάνω από αυτό το γεωπολιτικό τοπίο, η Κίνα αναδεικνύεται όλο και πιο πολύ στην σημαντική ανερχόμενη δύναμη, που εκτοπίζει τις ΗΠΑ από την πρωτοκαθεδρία τους.

 • Δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς τους Ελληνες. Ούτε ασφαλής πυξίδα ούτε καλά σχεδιασμένος χάρτης υπάρχουν για να μπορεί κανείς να χαράξει πορεία σε αυτό το σκηνικό.
 • Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι απολύτως αναγκαία. Και γι’ αυτό είναι θετικές οι στενές σχέσεις με την Κίνα και το «restart» με τη Μόσχα.

Το πρόβλημα όμως παραμένει. Αν συμβεί κάτι σοβαρό στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα ξέρει σε ποιον ακριβώς να τηλεφωνήσει και τι θα του πει ο συνομιλητής του… αν τον βρει. Ενδέχεται να ακούσει, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, και κάτι του τύπου «ο Ερντογάν είναι καλός τύπος, είναι φίλος μου. Βρες τα μαζί του…».

Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

*****
….
ΜΗΝΥΜΑ – Αυτή η κυρία (περί της κας Σακοράφα ο λόγος) πληρώνεται από τους φόρους μας για να πάει να υπερασπίζεται τα κακομαθημένα αναρχομπάχαλα που έκαναν την ΑΣΟΕΕ χώρο κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών….. Σε ποιο μέρος του κόσμου δεν θα την είχαν μπαγλαρώσει παρέα με τους υπόλοιπους τραμπούκους ? Ήρεμα Ρωτάω …. Τα έκανε και στις Βρυξέλλες αυτά που ήταν 5 χρόνια ευρωβουλευτής; Σακοράφα: Δεν επιτρέπεται να μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο σε καμία περίπτωση.
***
Η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Οι σχολές ανήκουν στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους σε αυτές. Και ειδικά η ΑΣΟΕΕ δεν αποτελεί πλέον βάση μπάχαλων. Η Δημοκρατία ήρθε για να μείνει. Επεισόδια και χημικά έξω από την ΑΣΟΕΕ 
Επεισόδια και χημικά έξω από την ΑΣΟΕΕ (VIDEO)
Ένταση επικρατεί έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
***
Και οι μπίλιες στα μπουκάλια για τις σφεντόνες. Και η μα@ακία σύννεφο.
Παράθεση Tweet
Τα μπουκάλια-ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ του «εργοστασίου κατασκευής μολότωφ» όπως τα παρουσίασε η ΓΑΔΑ και τα ΜΜΕ. Υποτιμούν και τη νοημοσύνη των αναγνωστών τους. Μολότωφ με βότκες και τζιν; Τους θεωρούν ηλίθιους; Η φωτογραφία, φυσικά, από την αστυνομία.
Εικόνα
Στην ΑΣΟΕΕ το παρακράτος των μπαχαλάκηδων υπερασπίζεται την ανομία. Εύγε στην Αστυνομία που δεν χάρισε κάστανα.
****
ΜΗΝΥΜΑ: Έχουν βγει οι Συριζαιοι σε όλα τα ΜΜΕ κ σκίζουν τα ιμάτια τους για την επέμβαση κ την χρήση των χημικών στα παιδιά λένε στην ΑΣΟΕΕ. Για τα παιδάκια όμως που πνίγηκαν από τα χημικά όταν διαδήλωναν για τη συμφωνία των Πρεσπων ούτε λόγος από τους αριστερούς κάφρους. Ουστ !!
****
Δεν μπορούν να κρύψουν πια την εκλεκτική συγγένεια με την «ιδεολογικοποιημένη βία», που παράγει τρομοκρατία.
Φως στη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το σκότος της ανομίας | Ελεύθερος Τύπος
ΩΡΑ 18.00 χθες. Αναζητώ μια έστω προσχηματική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για την εξάρθρωση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» είτε
/….
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
****
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Για να δουμε τι λένε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ; Πρώτα, το λαθρο ειναι απο το λαθραιος όπως λέμε λαθρεπιβάτης (α, αυτο δεν μας τσουζει). Το αν ειναι προσφυγας ή μετανάστης ειναι παλι απο τον ΟΗΕ. Ετσι πρόσφυγας ειναι οποιος εφυγε λόγω ανωτέρας βιας (διωγμοί- πόλεμοι) απο τη χώρα του και είναι πρόσφυγας στην πρώτη χώρα που θα φτάσει. για αυτό οι ΈΛληνες της Μικράς Ασίας (ξέρεις αυτοί που η αριστερά λέει οτι συνωστίζονταν) ήταν πρόσφυγες.
 • Οι Σύριοι είναι πρόσφυγες αλλά στην Τουρκία.
 • Στη δεύτερη χώρα δηλαδή σε εμάς λογίζονται μετανάστες όπως και όλοι οι άλλοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους που είναι το 95% των ατόμων που έχουν έρθει στην Ελλάδα.
 • Αλλωστε οι συριοι δεν ερχονται πια μετανάστες και τουναντίον γυρνάνε πίσω.
 • Έτσι ο όρος λαθρομετανάστης είναι βάση του ΟΗΕ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑΤΟΣ.
 • Απλά ζούμε ένα φασισμό ενάντια στον Έλληνα.
 • Ας μας πουν οι συγγραφείς των άρθρων, γιατί απαγορεύεται να μιλάμε μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στο κόσμο για τους λαθρομετανάστες που αποτελεί επίσημο ορισμό του ΟΗΕ; Αυτό δεν είναι φασισμός; Φυσικά και είναι.

****

makris10112019

****

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα. Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη, προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Προς το παρόν πάντως προτιμά τη σιωπή. Ίσως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ.Ραγκούση”.

 • Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε την οργή του Μαξίμου- Αντιπερισπασμό από το «φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χρεώνει» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επιχείρηση -σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- με στόχο «να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους». Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου» που «παραπέμπουν σε «σκοτεινές εποχές».

 • Εικόνα
****
Ο Φίλης πρώτη μούρη στην ΑΣΟΕΕ: Τώρα όποιος συνδέσει το συριζα με τους αλητομπαχαλους & τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ τρομοκράτες… Είναι φασίστας, να ξέρετε…
….

Εικόνα

****

Για μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, η οποία εγκαινιάζεται με την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, Σικ Τζινπίνγκ, στην Αθήνα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 • Προεδρικό
 • Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι αναβαθμίζεται ουσιωδώς η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί το 2006, με αφετηρία την επένδυση της Cosco, και αναφέρθηκε σε μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας, προκειμένου να διεκδικήσουν την ιστορική προοπτική που τους αναλογεί.
 • Στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό δίνουν το παρών τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Προεδρικό: Λάμψη στο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο της Κίνας!

****
Στην πρώτη φωτο… Στα δεξιά βλεπουμε ένα αγαναΧτισμενο φοιτητή ετών 75… Στη δεύτερη φωτο… Διάσπαρτοι αγαναΧτισμενοι φοιτητές από 40 έως 80 χρονών… Εμπρός στο δρόμο που δείχνει η…νεολαία…,λέμεεε!!! #ΑΣΟΕΕ
….

Εικόνα

Εικόνα

****
Το 45% των Βρετανών μουσουλμάνων πιστεύει ότι οι μουφτήδες που κηρύσσουν τη βία εναντίον της Δύσης είναι το “mainstream Ισλάμ”. Οι 2 στους 3 μουσουλμάνους στη Βρετανία, αν ήξεραν για κάποιο τρομοκρατικό σχέδιο δεν θα ανέφεραν τίποτε στην αστυνομία!
Πλατεία Μωάμεθ, πρώην Τραφάλγκαρ
Μια καλοκαιρινή ημέρα του 2009, η Ασίγια Νορήν 38 χρονών τότε, και μητέρα 5 παιδιών, δούλευε μαζί με άλλες γυναίκες στα χωράφια στην…
****

PR.M:Το γεγονός της ημέρας είναι η υπογραφή 16 κυβερνητικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για ένα δρόμο τον οποίο ανοίγουμε. Σύντομα θα γίνει λεωφόρος, καθώς η διμερής συνεργασία μας θα ενισχυθεί σημαντικά.

 • Εικόνα
****
ΜΗΝΥΜΑ: Ένα από τα παραμαγαζα που προστάτευαν οι συριζαιοι και έκαιγε την Αθήνα. Αυτο ήθελαν να καλύψουν κ δεν καταργούσαν το άσυλο. Αυτη ειναι η ελευθερη διακίνηση ιδεών. Να εχεις λοστούς μολότοφ κ κράνη μεσα στο Πανεπιστήμιο. ΞΗΛΩΜΑ Κ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
****
ΚΑΙ ΑΛΛΟ: Οι υποστηρικτές της βίας εναντίον του κράτους καταγγέλλουν το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ από την Σύγκλητο. Είναι οι ίδιοι που ενθαρρύνουν και επιδοκιμάζουν τα κλειστά σχολεία και τις καταλήψεις όταν γίνονται από τους προστατευόμενούς τους. Θέσεις αλα καρτ. Ρεσιτάλ υποκρισίας.
*****
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Θα κάνει μολις σταματήσουμε να πληρώνουμε εμείς τους βανδαλισμούς τους #ΑΣΟΕΕ παράθεση Tweet
@ThePressProject Φοιτητές εγκλωβισμένοι στην ΑΣΟΕΕ τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» μετά την εισβολή της αστυνομίας. The Press Project – Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση thepressproject.gr/efodos-tis-ast
****
Οι αριστεροί θέλουν μπαχαλοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων. Ο Κυριάκος θέλει να τα καθαρίσει από τους μπαχαλάκηδες για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Οι αριστεροί κατηγορούν τον Κυριάκο ότι θέλει να ευνοήσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Βρες το λάθος.
****
ΑΣΟΕΕ: Η κίνηση ματ του Κυριάκου athensvoice.gr/politics/59534
ΑΣΟΕΕ: Η κίνηση ματ του Κυριάκου | Κατερίνα Παναγοπούλου
Ελλάδα: η μόνη χώρα που ανεχόταν τα Πανεπιστήμιά της να λειτουργούν ως γιάφκες και ορμητήρια παραβατικών.  athensvoice.gr
****
Αυτό που πουλάνε δημοκρατική ευαισθησία οι νοσταλγοί του Στάλιν και του Τσαουσέσκου, γίνεται κι αλλού ή μόνο στην Ελλαδίτσα μας;
****
Κεραμέως στον ΘΕΜΑ 104,6: Θα γίνουν και άλλα βήματα για να απελευθερωθούν τα πανεπιστήμια από την ανομία.
Κεραμέως στον ΘΕΜΑ 104,6: Θα γίνουν και άλλα βήματα για να απελευθερωθούν τα πανεπιστήμια από την… Ως «μεγάλη τομή για να αποδοθεί το πανεπιστήμιο σε καθηγητές και φοιτητές» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας την επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ το πρωί της Κυριακής – protothema.gr
****
Φίλης… Δεν μπορεί να τιμωρείται με την ιδια ποινή αυτός που κουβαλάει καλασνικοφ και αυτός με μολότοφ. Έχει σημασία βλέπεις ο τρόπος που μπορείς να σκοτώσεις κάποιον. Άλλη αξία να πας από σφαίρα άλλη να καείς ζωντανός… Ρε ουστ
****
Πήγαιναν στο εξωτερικό, έδιναν τα πάντα και άντε να επέστρεφαν με καμία γραβάτα δώρο. Τώρα που, μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του @kmitsotakis στην Κίνα, έρχεται ο Κινέζος Πρόεδρος για υπογραφή 16 συμφωνιών αναπτυξιακού χαρακτήρα, δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν.
****
Δεν φταίει αυτή…: Η καημένη δεν έχει “επιτυχία” στους άντρες απο τον Αντρέα στον Αλ6 και μετά στον Μπαρουφάκη. Δεν της έχουν αφήσει πια μυαλό… σε καμία περίπτωση! #morons
Παράθεση Tweet
@omadaalithias
Τα έκανε και στις Βρυξέλλες αυτά που ήταν 5 χρόνια ευρωβουλευτής; Σακοράφα: Δεν επιτρέπεται να μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο σε καμία περίπτωση.
****

ΣΤ.ΖΑΧΑΡΟΣ:Έχουμε χάσει την μπάλα. Η ΕΦΣΥΝ κάνει λόγο για εισβολή της αστυνομίας στο ίδρυμα το οποίο με απόφαση της συγκλήτου παραμένει κλειστό. Θεωρεί φυσιολογικό όμως το γεγονός ότι ενώ δεν θα γίνονται μαθήματα οι φοιτητές προσπάθησαν να παραβιάσουν την απόφαση της συγκλήτου. #ΑΣΟΕΕ #ΟΠΑ

Εικόνα

****
Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα σταλινάκια… Οι εποχές που μας κουνούσατε το δάχτυλο πέρασαν ανεπιστρεπτί, τις πάτησε το ηθικό πλεονέκτημα . Έρχονται δύσκολες μέρες για σας, να ξέρετε
Παράθεση Tweet
@EFSYNTAKTON
· Ξεψάρωμα των δεξιών ανθρώπων του Τύπου και του θεάματος. Τώρα πια δεν νιώθουν ενοχές που είναι δεξιοί και έχουν αρχίσει να το διαλαλούν κι από πάνω.
****
Θ.Τ: Στο μόνο που συμφωνώ με τα ζαβά της ΑΣΟΕείναι στο σύνθημα “η χούντα δεν τελείωσε το ’73”. Φυσικά και δεν τελείωσε το ’73 και ας σας πούλησαν φούμαρα περί του Πολυτεχνείου που δήθεν την έριξε. Καλό Ιούλιο του ’74 και αυτό ελέω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
****
Ο Δ.ΚΩΝΣΤ: Οι δυο από τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Τσίπρα- Παρασκευόπουλου. Θυμίζω ότι βρέθηκαν στη κατοχή τους Καλασνικοφ κλπ. Όπως λέει και ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κΛάπας, ποιό είναι το αδίκημα αν μεταφέρουν μολότοφ…. Τα λόγια είναι περιττά!
****
NΩNTAΣ ΧΑΛΔ: Wanted- Δεν είναι πλάκα: Η πρώτη από τις 16 οικονομικές συμφωνίες με την Κίνα αφορά την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.
Για να μην ξεφύγει κανένας από αυτούς που μπορεί να σκεφθούν κάτι κακό για τον ισόβιο πρόεδρο Σι και αράξει στον ελληνικό ήλιο με χρυσή βίζα.
Από όλα αυτά, εύκολα καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες των καλών μας εταίρων από την Κίνα: καλές είναι οι δουλειές, αλλά προέχει η θωράκιση του καθεστώτος.
****ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔ: Δουλειές με τον Γουίνι  Δεν λέω, καλές οι δουλειές με τους Κινέζους. Αλλά δεν παύει να με χαλάει αυτό το δουλοπρεπές γλύψιμο του εκπροσώπου και ισόβιου προέδρου ενός από τα πιο σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα στον πλανήτη. Του ανθρώπου που -για να αναφέρω το πιο χαριτωμένο επεισόδιο αυταρχισμού- απαγόρευσε να προβάλλεται ο Γουίνι το Αρκουδάκι, επειδή γινόταν πλάκα ότι μοιάζει με τον Γουίνι.

Memes likening Xi to the portly Pooh have become a vehicle in China to mock the country’s leader.

Ένας ακατάλληλος ΥΠΕΞ

 • Κάθισε δίπλα στον Λαβρόφ, αυτός αράδιασε ένα σκασμό εμετικές συκοφαντίες κατά του Πατριάρχη και ο Δένδιας δεν βρήκε μια κουβέντα να πει. Ας ασχοληθεί με κάτι άλλο, για ΥΠΕΞ δεν κάνει το παιδί.

****

ΚΑΤ.ΠΑΝΤΑ: Να χαιρόμαστε τις ΔΕΚΟ μας!

Βρείτε ποιός τα πληρώνει στο πολλαπλάσιο όλα αυτά, χώρια οι τα δάνεια τους που τελικά εκπίπτουν υπέρ του δημοσίου καθότι μη κερδοφόρες & σιγά μη χάσουμε τα μαργαριτάρια μας.

Το κράτος ως επιχειρηματίας χάνει 0-10 από τα αποδυτήρια!!!

ΔΕΚΟ με έξοδα 3,5 φορές τα έσοδα και συσσωρευμένες ζημίες 11 δισ. Η ακτινογραφία των μεγεθών τεσσάρων ΔΕΚΟ, οι οποίες λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις, δείχνει χονδρικά ότι για κάθε ένα ευρώ που εισπράττουν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, επιδοτούνται με άλλα δύο ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ απαιτούνται για τη λειτουργία τους περίπου τέσσερα ευρώ. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν επιπλέον ένα ευρώ ζημία.

 • Εξίσου σημαντικό είναι ότι στο διαχρονικό πέρασμά τους οι τέσσερις ΔΕΚΟ, με προεξάρχοντα τον ΟΣΕ, έχουν δημιουργήσει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 11 δισ. ευρώ ή αν χρησιμοποιήσουμε το ισοδύναμο του ενός ευρώ έσοδα για το 2018, οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται σε 45 ευρώ. Δηλαδή οι ζημίες είναι 45 φορές τα έσοδα του περασμένου έτους.

Ειδικότερα, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι ο ΟΑΣΑ, η ΕΡΤ, ο ΟΣΕ και τα ΕΑΣ το 2018 είχαν έσοδα από παρεχόμενες υπηρεσίες ύψους 249 εκατ. ευρώ. Τα πιο πολλά από αυτά αφορούν τα έσοδα του ΟΑΣΑ, ύψους 197 εκατ. ευρώ.

 • Για τη λειτουργία τους οι ίδιες ΔΕΚΟ επιδοτήθηκαν κατά την ίδια περίοδο με 431 εκατ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες (άμεσες) επιδοτήσεις που δόθηκαν αφορούσαν την ΕΡΤ, ύψους 181 εκατ. ευρώ και τον ΟΑΣΑ ύψους 156 εκατ. ευρώ.

Με εξαίρεση τον ΟΑΣΑ, οι παρεχόμενες επιδοτήσεις στις ΔΕΚΟ είναι πολλαπλάσιες των εσόδων τους. Ακραίο παράδειγμα είναι η ΕΡΤ, η οποία το 2018 μόλις το 7% των συνολικών εσόδων της –περίπου 13 εκατ. ευρώ– προέρχεται από τις εμπορικές δραστηριότητές της και το υπόλοιπο 93% από το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν υπέρ της εταιρείας οι καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 • Η ΕΡΤ, πάντως, ήταν η μόνη από τις τέσσερις ΔΕΚΟ που εμφάνισε κέρδη εντός του 2018, καθώς η επιδότηση που λαμβάνει είναι πολύ μεγαλύτερη των εξόδων της επιχείρησης. Πέρυσι, όμως, υπήρξε μεγάλη αύξηση εξόδων της επιχείρησης, αφού ανήλθαν σε 147 εκατ. ευρώ, έναντι 125 εκατ. ευρώ το 2017. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στα δικαιώματα αθλητικών μεταδόσεων.

Φέτος, τα έξοδα της ΕΡΤ θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία πρόκειται να αποζημιώσει τις συμβάσεις εργαζομένων που διεκόπησαν το 2013, με το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ. Συνολικά 69 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στους Ελληνες καταναλωτές η αναβίωση των συμβάσεων της περιόδου 2013-2015 και τα οποία θα βαρύνουν τη χρήση του 2019. Ηδη η ΕΡΤ έχει αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της προς αυτή την κατεύθυνση…
https://www.kathimerini.gr/…/deko-me-e3oda-35-fores-ta-esod… 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερόΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ(ΦΒ): Βλέποντας τα κύματα & τον αέρα έξω, θυμήθηκα τη Ναζαρέ που είχα επισκεφθεί πριν περίπου 3 χρόνια. Καμία σχέση βέβαια με τα δικά μας, αν δεν ζήσεις τις φουρτούνες του Ατλαντικού. Η Μεσόγειος είναι πάντα παράδεισος. Μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Πορτογαλίας που μπορείς να παρατηρήσεις από τον βράχο του Φάρου της ίσως και μερικά από τα υψηλότερα κύματα στον κόσμο. Πραγματικό δέος!

 • Στα ανοικτά των ακτών της Nazare υπάρχει μια μια υποθαλάσσια τάφρος η οποία έχει μέγιστο βάθος τουλάχιστον 5.000 μέτρων και περίπου 230 χιλιόμετρα σε μήκος. Η τάφρος αυτή είναι που προκαλεί τα πολύ ψηλά κύματα. Εχουν αναφερθεί κύματα μέχρι και 30 μέτρα ύψος συγκεντρώνοντας τους πιο παράτολμους σέρφερς απ’όλο τον κόσμο..

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, νερό, βουνό, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση