Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (02/7)

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα ο νέος Ποινικός Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες. Ποινές, οι οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμα σε 10ετή φυλάκιση.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα όποιος οδηγεί όχημα:
 • έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος
 • έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών
 • είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος,
 • σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης,
 • σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες
 • που είναι τεχνικά ανασφαλές
 • με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο

τιμωρείται -αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις- με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Τιμωρία με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους προβλέπεται αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.

Κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου.

Κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου.

Όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

ΤΟ ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡ:

Σε διακοπή της συνεργασίας του με τον ΕΣΑΚΕ προχώρησε ο βασικός χορηγός της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Στη σχετική επιστολή που απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή της Basket League αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν θα γίνει χρήση του δεύτερου χρόνου της μεταξύ τους συμφωνίας και είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν άλλο χορηγό.

Image result for ΕΣΑΚΕ

Η συγκεκριμένη εταιρεία έδωσε πέρσι ένα ποσό ύψους 870.000 ευρώ, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να πράξει το ίδιο και την επόμενη σεζόν. Η απουσία του Ολυμπιακού, που θα συμμετάσχει στην Α2, μείωσε δραματικά την εμπορικότητα του πρωταθλήματος, ενώ και οι ομάδες ζημιώνονται, αφού το ένα από τα δύο πιο κερδοφόρα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν για αυτές χάνεται ελλείψει των «ερυθρολεύκων».

Επιπλέον, οι απανωτές αποχωρήσεις ομάδων, οι αγοραπωλησίες ΑΦΜ και τα φημολογούμενα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες ΚΑΕεπιτείνουν την κακή εικόνα και αποθαρρύνουν ακόμα περισσότερο πιθανούς επενδυτές και υποψήφιους χορηγούς.

Στον ΕΣΑΚΕ πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αφού λέγεται ότι και η ΕΡΤ πρόκειται να μειώσει δραματικά το ποσό για τις ομάδες.

Όταν ο Βελόπουλος απειλεί να κρατήσει εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Ξεκινώ από το δεύτερο σκέλος του τίτλου, διότι βγήκε ο γίγαντας ο Βελόπουλος και δήλωσε ότι άμα καταλάβει την εξουσία (ή άμα την ακουμπήσει, έστω…), θα βάλει μπροστά ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο και θα φτιάξει βιομηχανία με τα ελληνικά βότανα, αυτά που φυτρώνουν στα όρη, στ’ άγρια βουνά, στις φοβερές κλεισούρες και θα κονομάμε πάνω δέκα δισεκατομμύρια ευρώπουλα το χρόνο. Το ξαναγράφω για όσους και όσες έπαθαν το επεισόδιο το λιποθυμικό και χρειάστηκαν αιθέρα για να συνέλθουν:Δέκα δισμύρια ετησίως από τα βότανα και μόνο!

Αυτό τη στιγμή που ένα γκουγκλάκι της πλάκας να κάνεις, βρίσκεις ότι οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς φτάσανε ίσα ίσα το ένα δισεκατομμύριο ευρώ την περασμένη χρονιά. Και μιλάμε τώρα για καλλιέργεια οργανωμένη, με τεχνολογία, με τεχνογνωσία, με κόσμο να τρέχει πρωί βράδυ, με εργοστάσια, με φουγάρα.

 • Ενώ το βότανο το γαμημένο δεν φυτρώνει στο γιαλό σαν τα μουρέλα.
 • Να τρέξεις να το κυνηγήσεις πρέπει, να σπάσεις τη ράχη σου για να το μαζέψεις, να κατέχεις τι είναι αυτό που έβαλες στο σακούλι, να μη σε δαγκώσει ο σκορπιός και να μη σε τσιμπήσει ο ντάβανος, να σε κάψει κι ο ήλιος από πάνω ή να σε πνίξει η βροχή.
 • Συγγνώμη Κυριάκο μου, αλλά ούτε η αδάμαστες γυναίκες της Πίνδου που πήγαιναν πυρομαχικά στον Πρέκα, δεν θα καταδέχονταν εν έτει 2019 να φάνε τα νιάτα τους στη ρίγανη.
 • Άσε που στο τέλος θα την πουλήσει ο Τούρκος στην αγορά, στο ένα δέκατο της τιμής…

Έχει πάντως έναν τρόπο να τα λέει ο Βελόπουλος, έχει κι ένα γκελ στον κόσμο και στον χώρο της πέραν της Νέας Δημοκρατίας δεξιάς.

Τον γουστάρουν ρε φίλε, τον χαίρονται, τον νοστιμεύονται, τον θέλουν για γαμπρό πώς αλλιώς να το πω. Και είναι στο ανέβασμα αν πιστέψουμε τις τελευταίες μετρήσεις που τον δείχνουν με το ένα πόδι εντός Βουλής. Στη χειρότερη περίπτωση να πάρει κάτι κοντά στις δυόμιση μονάδες, ενώ στην καλύτερη μπορεί να πλησιάσει και το πενταράκι και να κάνει την έκπληξη τη μεγάλη. Κι αν την κάνει, μπορεί να επιβεβαιωθούν οι υποψίες του ρεπόρτερ Ξανθάκη ότι πάει κατά διαόλου η Χρυσή Αυγή και την πλατεία Συντάγματος ενδέχεται να την ξαναδεί με το κιάλι.

Το λέει η έρευνα της MRB αυτό, δεν το έβγαλα απ’ το κεφάλι μου.

Δίνει δηλαδή στον Μιχαλολιάκο και στους συνοδοιπόρους του ένα μερίδιο παραπάνω από το τέσσερα τοις εκατό στην καλή εκδοχή για τους ίδιους, αλλά στην κακή εκδοχή τους πάει κάπου στο δυόμιση τοις εκατό. Εκτός Βουλής σαν να λέμε και είναι η πρώτη φορά εδώ και μια επταετία που μια δημοσκόπηση, έστω μέσα στο ποσοστό του σφάλματος, το εμφανίζει αυτό ως κάτι όχι και τόσο απίθανο. Κι αν συμβεί θα είναι έργο Βελόπουλου, που θα έχει απορροφήσει κόσμο και κοσμάκη!

 • Αν θα τα καταφέρει, θα το μάθουμε εντός ολίγων ημερών. Ως τότε, κρατάμε μικρό καλάθι και δεν ξεχνάμε ότι η ρητορική της Ελληνικής Λύσης δεν είναι πια και πρότυπο προοδευτικότητας ή ανεκτικότητας.
 • Κι από την άλλη, δεν άκουσα ποτέ τον Βελόπουλο ή τους επιτελείς του να δίνουν εντολές σε ομάδες κρούσης με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.Κάτι είναι κι αυτό, στους πονηρούς και σκότεινους καιρούς που ζούμε…

  – το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr

To παράπονο της Alter Ego στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δυσαρέσκεια στη Συγγρού επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δίνει συνέντευξη σε “Βήμα” ή “Νέα” 

Μέσα από τον “Βηματοδότη” του χθεσινού Κυριακάτικου “Βήματος” επέλεξαν τα στελέχη της Alter Ego να εκφράσουν το παράπονο(;), τη δυσαρέσκεια ίσως(;), προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη είτε στο ΒΗΜΑ είτε στα ΝΕΑ.

Η αλήθεια είναι ότι στο κείμενο ασκείται κριτική για τη γενικότερη στάση του προέδρου της ΝΔ να μη δίνει συνεντεύξεις στις εφημερίδες, αλλά είναι εμφανής η ενόχληση για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα όσον αφορά φυσικά τις δύο εφημερίδες του ομίλου οι οποίες έχουν στηρίξει αναφανδόν με κάθε τρόπο την… έξωση από το Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα και την είσοδο στο μέγαρο της Ηρώδου Αττικού του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε άλλη χρονική στιγμή αυτό το δημοσίευμα ίσως περνούσε στα ψιλά, αλλά μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές έχει σίγουρα διαφορετική αξία και δημιουργεί εντυπώσεις.
Συγκεκριμένα η στήλη γράφει:
 • “Περίεργες απόψεις μαθαίνω ότι έχουν οι ιθύνοντες του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ. Παρότι δημοσιογραφοι αρκετοί απο αυτούς με θητεία στις εφημεριδες, αλλά και άλλοι με ισχυρούς δεσμούς στον Τύπο, φέρονται να συστήνουν στον πρόεδρο του κόμματος Κυριακο Μητσοτακη να αποφύγει τις εφημεριδες όπως ο Διαβολος το λιβάνι…

Για κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους, πιθανώς προσωπικούς, προτιμούν ηλεκτρονικά μεσα ενημέρωσης, δηλαδή τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες, σόσιαλ μίντια κτλ. Κατά μία εκδοχή θεωρούν τα άλλα μέσα πιο εύκολα, λιγότερο απαιτητικά και καλύτερα ελέγξιμα…

 • Πραγματικά δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτακης έχει υιοθετήσει αυτή την άποψη. Εως τώρα πάντως έχει αποφύγει να δώσει συνεντεύξεις σε εφημερίδες. Να σημειώσω πως ούτε απαιτήσεις έχουμε ούτε αιτήματα διατυπώνουμε. Απλώς, να υπενθυμίσουμε ότι κάτι τέτοια έκανε και ο Τσίπρας”.

‘Ομοιος ομοίω αεί πελάζει…

'Ομοιος ομοίω αεί πελάζει...

«Παρεξηγήσιμο» χαρακτήρισε το σχόλιο της free press, για την τραγωδία με την άτυχη νοσοκόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης δείχνοντας το άσχημο πρόσωπο της δεξιάς. Παράλληλα θεωρεί υποκριτές όσους έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά το φασιστικό σχόλιο της εφημερίδας.  Εμείς πάντως, ένα πράγμα έχουμε να πούμε “όμοιος ομοίω αεί πελάζει…”

Δείτε τις αναρτήσεις του Αντιπροέδρου της ΝΔ: 

Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi

 • Ένα παρεξηγήσιμο σχόλιο που ανέβηκε στην @AthensVoice για μία αληθινή τραγωδία προκάλεσε την καλόπιστη αντίδραση κάποιων αλλά κυρίως την οργανωμένη επίθεση από τα Συριζοτρόλ. Συγγνώμη αλλά δεν ξεχάσαμε κύριοι την εργαλειοποίηση επι σειρά ετών των τραγωδιών από τον Σύριζα. >>

Άδωνις Γεωργιάδης

@AdonisGeorgiadi 

 • >> η @AthensVoice έκανε προφανώς λάθος που το ανέβασε και γί´αυτό το κατέβασε στην συνέχεια αλλά εδώ ισχυει η ρήση του Κυρίου: «ο αναμάρτητος πρώτος τον λιθον βαλέτω…» άρα λέμε όχι στην υποκρισία! ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η απαξίωση και ο κανιβαλισμός των νεκρών χωρίς όνομα

Η απαξίωση των νεκρών χωρίς όνομα

Γκαϊανέ Κασαρτζιάν. Το όνομα της δεν το ξέρει κανείς. Τον θάνατο της όμως όλοι τον έμαθαν και μάλιστα κάποιοι τον χλεύασαν. «Η Αρμένισα που πήδηξε από το μπαλκόνι» λένε.

Η Γκαϊανέ ήταν από την Αρμενία, και ζούσε πάνω από 25 χρόνια στην Ελλάδα, εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα για να ζήσει.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την απαξίωση, υπάρχει κάποιος που την ήξερε, και μάλιστα, ήταν αυτή που όσο ζούσε φρόντιζε τον ανήμπορο πατέρα του.

Ο Χάρης Μοβσεσιάν, σε μια συγκλονιστική ανάρτηση του, εξηγεί, όλα όσα οι άλλοι δεν ξέρουν για την γυναίκα που χάθηκε άδικα, στον φόβο της σύλληψης της, καθώς δεν είχε χαρτιά.

Δείτε την ανατριχιαστική ανάρτηση του:

Anarthsh

Ο θάνατος της άγνωστης σε πολλούς Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, εργαλειοποιήθηκε μικροπολιτικά της από free press εφημερίδα, και άφησε το πανελλήνιο με ανοιχτό το στόμα με το απαράδεκτο φασιστικό σχόλιο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απαξίωση, από το να πεθαίνει κανείς ανώνυμα.  Στην Ελλάδα αυτό το φαινόμενο είναι συχνό, το ζούμε εδώ και χρόνια. Από τους ανώνυμους πνιγμένους στα νησιά του Αιγιαίου, μέχρι την «Αρμένισα που πήδηξε από το μπαλκόνι» και αυτοκτόνησε πριν λίγες μέρες.

Έτσι, χωρίς όνομα… Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ…

Κατηγορία  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

*****

** Γιορτή στα Σεπόλια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πλήθος κόσμου όπως και Ελλήνων μπασκετομπολιστών έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν τον MVP του ΝΒΑ. Το AntetokuBros Τournament κάλυψαν και ξένα δίκτυα. Ο Γιάννης επισκέφθηκε τo γήπεδο όπου έκανε τα πρώτα του βήματα, το απόγευμα του Σαββάτου, λέγοντας: Όσο ψηλά και αν φτάσεις δεν πρέπει να ξεχνάς από πού ξεκίνησες.

** Εφτασε στην θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας, ανατολικά της Κύπρου, το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ». Η Λευκωσία ανέμενε τη συγκεκριμένη πορεία του γεωτρύπανου και προς αυτή την κατεύθυνση, γι’ αυτό με NAVTEX που εξεδόθη την Παρασκευή, δέσμευσε για ασκήσεις σε διαδοχικά διαστήματα από την 1η έως και την 10η Ιουλίου μια θαλάσσια περιοχή στα ανατολικά της Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει τμήματα των οικοπέδων 2 και 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

** Πάντα στο πλευρό των τούρκων οι Βρετανοί. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών υιοθετεί την πρόταση της τουρκικής πλευράς για κοινή διαχείριση του φυσικού αερίου της Κυπριακής ΑΟΖ. Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προτείνει τη σύσταση κοινής επιτροπής Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με σκοπό τη διαχείριση από κοινού του φυσικού πλούτου του νησιού. Χωρίς λύση; Χωρίς να υπάρξει διευθέτηση στο Κυπριακό; Οι γνωστοί Βρετανοί, που είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία της Κύπρου.

** Η συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, στα σύνορα Βόρειας-Νότιας Κορέας, δείχνει ότι τελικώς ο Τραμπ είναι αρκετά ευέλικτος. Αγαπά τους ηγέτες με απόλυτη εξουσία (όπως και τον Ερντογάν), χρησιμοποιεί ως βασικό όπλο του την οικονομία και όχι τους πυραύλους, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Ιράν. Σε ότι αφορά την Β. Κορέα, ο Τραμπ επιδιώκει την συνένωση με τον Νότιο Κορέα, ώστε να μειωθεί η κινεζική επιρροή στην περιοχή.

Το "Μπουρλότο" της Kontra Νews

Πειραιώτης ο Μπακογιάννης

Περιοδεία στον Πειραιά έκανε το Σάββατο το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Εκπληκτοι οι Πειραιώτες, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τον Κώστα Μπακογιάννη να μοιράζει προεκλογικά φυλλάδια. Βέβαια η παρουσία του στο λιμάνι έχει σχέση με την υποψηφιότητα του αδερφικού του φίλου και κουμπάρου του, Χριστόφορου Μπουτσικάκη, που είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιά. Ως έμπειρος στις περιοδείες, από την πρόσφατη μάχη για το δήμο της Αθήνας, ο Μπακογιάννης όργωσε τους δρόμους του Πειραιά για να βοηθήσει τον φίλο του.

Επιστροφή στο δικομματισμό

Μια σειρά νέων δημοσκοπήσεων που θα δουν το φως μέσα στην εβδομάδα, εμφανίζουν θεαματική επιστροφή του δικομματισμού στην Ελλάδα. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αθροιστικά διαμορφώνουν δύο ισχυρές παρατάξεις, η μία κεντροδεξιά, στην οποία κυριαρχεί η Νέα Δημοκρατία και η άλλη κεντροαριστερά, στην οποία κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν μάχη επιβίωσης, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Περιμένουν τις υπογραφές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο ζήτημα της υπογραφής του διατάγματος για το διορισμό νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται η θητεία της Ξένης Δημητρίου, ο Πρόεδρος θα πρέπει να υπογράψει τα σχετικά διατάγματα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη θα αποτελέσουν σημείο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις κρίσιμες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές.

 • Αντιγράφουν την KONTRA

Πριν από δύο εβδομάδες σας περιέγραψα τον βασικό κορμό των υπουργών σε περίπτωση νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα αποκαλύψαμε και τη δομή που θα έχει το σχήμα. Από την επόμενη της αποκάλυψης άρχισαν οι αντιγραφές, με αποκορύφωμα τα Σαββατιάτικα και τα Κυριακάτικα φύλλα, τα οποία έφτασαν σε σημείο να αντιγράψουν όλα τα ονόματα, χωρίς βέβαια να αναφέρουν την πηγή…

Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Ποιους θα επιλέξουμε;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΦAΛHPEYΣ

Δοκίμασα στο μυαλό μου διάφορους «κομψούς» τρόπους για να θέσω το ζήτημα και, τελικά, προτίμησα τον απλούστερο, δηλαδή την ευθύτητα. Θέλω να σας προτείνω υποψηφίους για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου: σε ποιους να δώσετε σταυρό προτίμησης. Δεν είναι η γνώμη ενός δήθεν ειδικού, γιατί στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχουν ειδικοί.

Είναι η δική μου γνώμη, κουβαλάει όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά – και, ευελπιστώ, κάποια θετικά– της προσωπικότητάς μου, και τη διατυπώνω με τον τρόπο ακριβώς που κουβεντιάζω για το ίδιο θέμα με τους φίλους μου. Οπως πάντα, είναι αμέτρητες οι γωνίες από τις οποίες μπορείς να κοιτάξεις ένα ζήτημα και μάλιστα ένα τόσο σύνθετο όσο η επιλογή των καλύτερων από ένα ψηφοδέλτιο. (Ο επιθεωρητής Κάλαχαν το έχει κλείσει αυτό διά παντός, με τον χαρακτηριστικό νατουραλισμό του ύφους του…) Επομένως, ξέρετε τι αγοράζετε.

 • Στον βόρειο τομέα Αθηνών, όπου ψηφίζω πλέον (σώγαμπρος), ο ένας σταυρός πηγαίνει οπωσδήποτε στη Νίκη Κεραμέως. Οσο τη γνωρίζω και την παρακολουθώ, αφότου την τοποθέτησε ο Σαμαράς σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας το 2015, μπορώ να υποστηρίξω ότι τη θεωρώ υπόδειγμα αριστείας.
 • Και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, μα ιδίως ως τομεάρχης Παιδείας, η Κεραμέως έκανε πρώτης τάξεως δουλειά στον απολύτως κρίσιμο τομέα για το μέλλον της χώρας: την Παιδεία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εφήρμοσε πολιτική συστηματικής δολιοφθοράς, η οποία πρέπει να αναστραφεί οπωσδήποτε από τη νέα κυβέρνηση.
 • Σοβαρή, συγκροτημένη και εργατική, η Κεραμέως είναι κατά τη γνώμη μου η πλησιέστερη περίπτωση στο είδος που ανήκει και ο ίδιος ο Κυριάκος (έχουν πάει στα ίδια σχολεία άλλωστε), συν το πλεονέκτημα ότι είναι γυναίκα.

Πλεονέκτημα, διότι, αν μου επιτρέπετε να παραφράσω τον γνωστό μπακαλιάρο, όσο περισσότερο γνώρισα τον άνθρωπο τόσο περισσότερο εκτίμησα τη γυναίκα. Μακάρι να τους δοθεί περισσότερος χώρος στη διοίκηση· από εμάς και την ψήφο μας εξαρτάται. (Προς Θεού, όμως, όχι βλήματα ή ψωνάρες, επειδή συμβαίνει να είναι γυναίκες και μόνο!..)

Στον αντίποδα, δηλαδή στον κόσμο των ανδρών και στον νότιο τομέα Αθηνών ξεχωρίζω τον Μπάμπη Παπαδημητρίου. Οφείλω να σας προειδοποιήσω εξαρχής για τη θερμή προδιάθεσή μου υπέρ της υποψηφιότητάς του, καθώς συμβαίνει να είναι από τους λίγους καλούς φίλους που απέκτησα στο επάγγελμα.

 • Ο Μπάμπης, όμως, έχει ένα πλεονέκτημα λιγότερο γνωστό από τα προφανή, αυτά δηλαδή που μπορεί να διακρίνει ο καθένας όταν τον βλέπει να μιλάει στην τηλεόραση  – και δεν εννοώ τη φαλάκρα του.
 • Εννοώ την πολιτική διαδρομή που κάλυψε ο ίδιος, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ξεκινώντας από την Αριστερά και εξελισσόμενος σταδιακά προς τη λογική και το Kέντρο.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι που έκαναν με εντιμότητα αυτό το δύσκολο ταξίδι με τον εαυτό τους είναι ίσως περισσότερο χρήσιμοι στην προσπάθεια της Ν.Δ. για τη μετάβαση της χώρας σε ένα παραγωγικό μοντέλο σύγχρονο και ορθολογικό. Ατυχώς –διότι δεν θέλω να σας κρύψω τίποτε– και η Νίκη και ο Μπάμπης είναι γαλλοτραφείς. Τι να κάνουμε όμως; Σας είπα, κανείς δεν είναι τέλειος. Το ευχάριστο, πάντως, είναι πως και οι δύο σώθηκαν, διότι η μεν πρώτη συνέχισε τις σπουδές της στο Χάρβαρντ, ενώ ο δεύτερος μιλάει θαυμάσια αγγλικά.

Τέλος, στην Α΄ Αθηνών ξεχωρίζω τον Αγγελο Συρίγο, τον οποίο γνώρισα τελείως επιφανειακά προ τουλάχιστον 25 ετών σε ένα δείπνο (και τσακωθήκαμε σφοδρά, όπως θυμάμαι…) και τον οποίο τιμώ για έναν λόγο:

 • επειδή δεν υπέκυψε στον εκφοβισμό του εγκληματικού υποκόσμου που λυμαίνεται τον σπουδαιότερο θεσμό αξιοκρατικής ανέλιξης που μπορεί να έχει μια σύγχρονη χώρα: τα πανεπιστήμιά της.

Εκεί όπου οι αναρχικοί μπουγελώνουν τους καθηγητές με κόκκινη μπογιά και ο φόβος υποχρεώνει τους μπουγελωμένους να βγαίνουν έπειτα και ουσιαστικά να λένε και ευχαριστώ στους αλήτες, ο Συρίγος αντιστάθηκε.

Αυτό σημαίνει, αν καταλαβαίνω σωστά, ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στο πανεπιστήμιο (και μάλιστα στο αντιπαθέστατο Πάντειο) με όρους που υπερβαίνουν τη στενή έννοια της «δουλίτσας». Δεν αμφιβάλλω ότι σαν κι αυτόν πρέπει να υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι μάλιστα μπορεί να τα λένε και πολύ καλύτερα από αυτόν. Ο Συρίγος όμως μίλησε με τις πράξεις του.

Αυτή ήταν η δική μου, περιορισμένη, ματιά. Παρέλειψα φίλους που εκτιμώ και τους οποίους θα δυσαρεστήσω, όμως δεν ήταν ο σκοπός μου να ικανοποιήσω κανέναν, αλλά μάλλον να εκτεθώ ο ίδιος. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ας ψάξει μόνος του, ας ερευνήσει την κάθε υποψηφιότητα, πράγμα απλούστατο με τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής· και ας επιλέξει, τέλος, εκείνους που θεωρεί καλύτερους.

 • Η αριστεία είναι η ουσία της αντιπροσώπευσης στη δημοκρατία. Και η αριστεία, η αριστοτελική αρετή δηλαδή, δεν είναι τίποτε περίπλοκο· είναι η αυτοβελτίωση, η προσπάθεια δηλαδή να γίνεσαι καλύτερος σε αυτό που κάνεις.
 • Στην προκειμένη περίπτωση, η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε την καλύτερη επιλογή και να στείλουμε στη Βουλή εκείνους που κρίνουμε καλύτερους.

Έντυπη ΚΑΘΗ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
hantzopoulos30062019

Ιμάμογλου : Δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι Τούρκος ή Έλληνας

 • Σημασία είναι «πως είναι άνθρωπος», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης
Ιμάμογλου : Δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι Τούρκος ή Έλληνας | tovima.gr
 • Ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σε ορισμένα ζητήματα έχει την αίσθηση ότι «ανάμεσα στους ανθρώπους δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές». Ανέφερε πως ενδεικτικό παράδειγμα τις σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους που έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία, σημειώνοντας πως οι δύο ξενιτεμένες κοινότητες έχουν αναπτύξει τις «καλύτερες φιλίες»

«Αυτό είναι σημαντικό. Διότι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια κουζίνα. Έχουν σχεδόν τα ίδια τραγούδια, τις ίδιες νότες. Αυτό είναι σημαντικό», είπε. Ο κ. Ιμάμογλου, που μετά την νίκη στις δημοτικές εκλογές θεωρείται το νέο αστέρι της κεμαλικής αντιπολίτευσης, σημείωσε πως αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως γειτονικό λαό με τον οποίο θα αναπτυχθούν «σχέσεις φιλίας» και στενοί πολιτισμικοί δεσμοί.

Απέφυγε ωστόσο να προβεί σε ουσιαστικότερη τοποθέτηση για τα προβλήματα στο Αιγαίο ή ανοιχτά της Κύπρου, ούτε μίλησε πέρα της δημαρχιακής του θέσης. «Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει πολιτικοί που το κατάφεραν, ευελπιστώ πως θα το καταφέρουμε κι εμείς μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε. Σημείωσε πως μετά τις πρώτες δύσκολες ημέρες της θητείας του θέλει να ταξιδεύσει στην Ελλάδα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, όπου στο παρελθόν έχει επισκεφτεί το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Για την τιμή και τη δόξα της εξουσίας

ΤοΒΗΜΑ Team

Μια παρεμπίπτουσα συνέπεια των εκλογών της επόμενης Κυριακής θα αφορά, όπως φαίνεται, την… αέναη μάχη των ιστορικών πολιτικών οικογενειών που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες στην πολιτική ζωή της χώρας. Πέρα από ιδεολογικές καταβολές και αντιλήψεις, πέρα από προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, πέρα από πολιτικές και οικονομικές κρίσεις, οι δεσμοί της πολιτικής οικογενειοκρατίας καλά κρατούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Επί έξι και πλέον δεκαετίες η πολιτική μας ζωή περιστρέφεται γύρω από την αντιπαράθεση των οικογενειών Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 μέχρι σήμερα, από τους γενάρχες μέχρι τους επιγόνους, αυτές οι πολιτικές οικογένειες διεκδίκησαν και διεκδικούν ακόμα τη διαχείριση της εξουσίας. Τροφοδότησαν συγκρούσεις, πάθη, μίση, καλλιέργησαν προσδοκίες και ελπίδες, συνέβαλαν με τις αντιπαραθέσεις τους σε πολιτικούς και κοινωνικούς διχασμούς.

 • Η συμβολή τους στην πορεία της χώρας έχει προφανώς και πολλές θετικές πλευρές. Η συνολική τους αποτίμηση και αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του παρόντος σημειώματος. Αλλωστε οι νεότερες γενιές δεν έχουν καν αναμνήσεις από τις ιστορικές συγκρούσεις, τις πολιτικές μονομαχίες και τις παθιασμένες μεταξύ τους σχέσεις. Η δεκαετία του ’60, με τον πολιτικό εκτροχιασμό που τη συνόδευε, μοιάζει πολύ μακρινή για τους περισσότερους σημερινούς ψηφοφόρους, ενώ ακόμα και οι πρώτες δεκαετίες της Μεταπολίτευσης, με τις λαοθάλασσες, τα συνθήματα και τις κραυγές των μπαλκονιών, δείχνουν κι αυτές παρελθόν.

Οι μνήμες μπορεί να ξεθωριάζουν, η ιστορία όπως και η πολιτική μπορεί να κάνουν κύκλους, αλλά οι ρίζες των κυρίαρχων πολιτικών οικογενειών προσαρμόζονται, επιβιώνουν και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη νέα πραγματικότητα. Δεν έχουμε μπροστά μας τις ανοικτές βεντέτες του παρελθόντος, αλλά νέα καθήκοντα, νέους αγώνες, νέες προσεγγίσεις για την τιμή και τη δόξα της εξουσίας.

 • Εχουμε όμως και μια αλλαγή του κυρίαρχου παραδείγματος. Αν επιβεβαιωθούν, όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις, στις επόμενες κάλπες θα έχουμε μια ιστορική ρεβάνς της οικογένειας Μητσοτάκη απέναντι στους διαχρονικούς αντιπάλους της και όχι μόνο στον κ. Τσίπρα. Υστερα από πολλές περιπέτειες φαίνεται τώρα να παίρνει την πολιτική «εκδίκησή» της. Μένει να δούμε πώς θα τη διαχειριστεί ή αν θα ξαναβρούμε μπροστά μας τα φαντάσματα του παρελθόντος…

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Αυτή η σπουδή να ελαφρύνει ο Ποινικός Κώδικας, στο παρά ‘1 της αποχώρησης (και να βγαίνουν έξω οι βαριά καταδικασμένοι για τρομοκρατία) θα σημάνει ίσως και την πολιτική ταφόπλακα αυτής της κυβέρνησης…

ΩΧ – ΩΧ ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ – Ο φα@ίστας Τζανακόπουλος στην εκπομπή επόμενη μέρα της ΕΡΤ1 aπεκάλεσε τον Μανώλη Κοττάκη εκπρόσωπο της ΝΔ ενώ είχε γύρω του 3 Συριζαίηκα κομματόσκυλα τους αυθάδεις Τάσο Παππά –Βούλα Κεχαγιά και Σεραφείμ Κοτρώτσο. Ο Μανώλης Κοττάκης τους έφτυσε και έφυγε

Είπε ο σουλτάνος της γείτονος στον Μακρόν, οτι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για την Κύπρο. Επειδή και καλά δεν είναι εγγυήτρια δύναμη, προφανώς. Μόνο που η Κύπρος είναι στην ΕΕ – και μάλλον θέλει να ξεχνάει πόσο σημαντική είναι η Γαλλία…

Η #Porsche #Taycan δεν έχει κάνει την επίσημη αποκάλυψή της ακόμα, ωστόσο έχει αρχίσει πολύ καιρό νωρίτερα να μας απασχολεί. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Porsche συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα με νέες εικόνες να το παρουσιάζουν σχεδ…

Το πιο θεϊκό πολιτικό σχόλιο σήμερα από τον

Το πιο θεϊκό πολιτικό σχόλιο σήμερα από τον

Αστική τάξη στην Ελλάδα. *Επανάληψη για να το εμπεδώσετε.

«Δεν μπορείς να περιμένεις έσοδα από γεωτρήσεις και την ίδια ώρα τουρίστες που θα επιλέξουν την Κρήτη για την θάλασσα και τις φυσικές της ομορφιές»

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις κομματικές ομιλίες ο Τσίπρας -Τι είπε στο Ηράκλειο [εικόνες] ….Το παιντι ειναι του λαού . Στην θαλασσα κυκλοφορεί με κότερο και στον αερα ΜΟΝΟ με λιαρ τζετ.

“Καταδρομική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο των γραφείων και πέταξαν τρικάκια.” EΛΑ ΡΕ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ

Σκεφτείτε πως μέσα στις φυλακές ψευτοπρόσφυγες από όλες τις μη εμπόλεμες χώρες και φυλές σφαγιάζονται καθημερινά.Σε λίγο θα σπελευθερωθούν και θα αλληλοσφάζονται στους δρόμους Κι όποιον από μας βρουν δηλαδή.Και μετά οι πολιτικοί μιλάνε για φόρους και κατώτατο μισθό.ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΙΟΣ

Image result for ΙΟΣ

Image result for ΙΟΣ

Image result for ΙΟΣ

Image result for ΙΟΣ

Image result for ΙΟΣ

Related image

Related image

Related image

Image result for ΙΟΣ

Image result for ΙΟΣ

Image result for ΙΟΣ