Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (15 Ιουνίου 2018)

___________

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. 
Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.
– Κωστής Παλαμάς

___________

HYPNOTHERAPY4U.GR
Από: Μαρία Πέππα – Η κατάθλιψη είναι μια κοινή κατάσταση ψυχικής υγείας και σύμφωνα με τις στατιστικές ένας στους πέντε ανθρώπους μπορεί να
_____________

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Οι βόρειοι γείτονες μας ξύπνησαν άτσαλα μετά από μερικές δεκαετίες ύπνου, για να ανακαλύψουν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι:
η Μακεδονία τους ήταν κομματάκι μαιμού σαν την κακοραμμένη σαύρα που το παίζει κροκόδειλος σινιέ,

 • ότι η μακεδονική τους γλώσσα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια νοτιοσλαβική διάλεκτος ατάκτως ερριμμένη,
 • ότι η μακεδονική τους ταυτότητα είναι ένα σλαβοβουλγαρικό συνονθύλευμα, ότι πιάνει το φαράσι στο σάρωμα δηλαδή..
 • ότι τα αγαλματάκια τους είναι κακέκτυπα των ελληνικών και ότι στο εξής θα το γράφουν στην ούγια,
 • ότι αυτά που τους δίδασκαν οι δάσκαλοί τους στα σχολεία θα γίνουν μουσειακό είδος & βάση του διδακτορικού της Χαλιμάς,
 • ότι εκεί που πίστεψαν ότι ο χρόνος δούλευε υπέρ τους διεθνώς, πάτησε φρένο κι’έβαλε την όπισθεν,
 • ότι μεγαλέξαντροι, φίλιπποι, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις, ήταν γενικώς για κλάματα & ότι δεν πάνε πουθενά έτσι,
 • ότι η προεδράρα τους επίσης κλαίει και οδύρεται σε εθνικιστικούς πάντα τόνους, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσει να προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του στον Ερντο,
 • ότι τέλος πάντων φορούσαν το βρακί ανάποδα και θέλει γύρισμα γιατί το σύγκαμα πήρε έκταση.

Μ’αυτά και μ’αυτά, θέλουν χρόνο τα πουλάκια μου να χωνέψουν το γύρισμα μέσα έξω, το κλάμα και τη πλερέζα, αλλά δεν βιαζόμαστε κι’όλας….Take it or leave it.

 • Κλαίει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
 • δεν ξέρω ακριβώς για ποιούς λόγους,
 • μάλλον για τη καρέκλα, ελπίζω πάντως όχι για τους ίδιους,
 • κλαίνε και τα ένθεν κακείθεν εθνίκια με τις περικεφαλαίες,
 • αλλά ευτυχώς διαπιστώθηκε επάρκεια χαρτομάντηλων.

Δεν υπάρχει αυτό.

 • Εσωτερικά μπορούν να παρηγοριούνται μεταξύ τους όσο θέλουν με τον μύθο τους σε επίπεδο μόνο Πίτσας-Κίτσας η όπως λέμε παραμύθια στα παιδιά.
 • Διότι ούτε καν άτυπα εσωτερικά εγγραφα δεν μπορούν να εκδώσουν διαφορετικά από αυτά που συμφώνησαν.
 • Μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όσο εμείς τους αποκαλούμε Σκοπιανούς. Τίποτε το επίσημο όμως πλέον.

_______________

KATHIMERINI.GR
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, θα τα πούμε όλα | Kathimerini
Υiannis Papadogiannis

«Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από 8 χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος», ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Τσίπρας.

 • Και έχει απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για ιστορική στιγμή καθώς σήμερα γίνεται κάτι που θα μπορούσε να έχει γίνει το 2014 (και ακόμα νωρίτερα) αν δεν παίρναμε φόρα να τα διαλύσουμε όλα για να σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο – ένα άρθρο
 • Καθώς τα μνημόνια δηλητηρίαζαν τη χώρα και ήταν αδύνατο να υπάρξει ανάκαμψη όσο είχαμε τα καταραμένα μνημόνια. Γιατί είχαμε σχέδιο και μια πρόταση που δεν υπήρχε ουτε μια στο εκατομμύριο να πει όχι η Μέρκελ.

_____________________

ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ…

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΚΩΝ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ) ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ…

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ … ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕ … ΚΑΝΕΙΣ…

Φωτογραφία του Panagiotis Baziotopoulos.
Panagiotis Baziotopoulos

________

Προεδρεύει ο Στήβεν Σηγκαλ…

Φωτογραφία της Χρυσούλα Καραντζή.
—————–
Πέρασε το πολυνομοσχέδιο … άιντε όλοι ανοίξτε ένα τάφο να μπούμε μέσα.
4ο μνημόνιο λέγεται…
—————–
Φωτογραφία του Tasos Sidiropoulos.
———
Panagiotis Baziotopoulos – «Βόμβα Wikileaks»: Οι Αμερικανοί ήλπιζαν να πεθάνει ο Χριστόδουλος για να περάσουν το Σκοπιανό…

ΗΠΑ: Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σε αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, περιγράφονται οι θετικές ανησυχίες για τη διαδοχή του Χριστόδουλου, που ετοιμαζόταν τότε να επιστρέψει από το Memorial Hospital των ΗΠΑ χωρίς να έχει γίνει μεταμόσχευση…

Η Αμερικανική Πρεσβεία περιμένει ότι μέσα σε έξι το πολύ μήνες θα έχει πεθάνει και ανοίγοντας εκ των πραγμάτων το ζήτημα διαδοχής σημειώνει, ότι η διαδοχή Χριστοδούλου κυρίως θα επηρεάσει το Σκοπιανό:

«Η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος» !

Panagiotis Baziotopoulos

«Βόμβα Wikileaks»: Οι Αμερικανοί ήλπιζαν να πεθάνει ο Χριστόδουλος για να περάσουν το Σκοπιανό…

{ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΠΟΤΕ… αλλά άλλο αυτό – εσωτερικό μας θέμα – και άλλο η βρωμιά της Αμερικ(λ)ανικής παρέμβασης…}

Απόρρητα τηλεγραφήματα (εικόνες – βίντεο)

Έξω φρενών ήταν οι Αμερικάνοι με την ανένδοτη στάση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Σκοπιανό, όπως προκύπτει από απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks !

ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΟΙ ΗΠΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΜΟΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΔΩΡΟ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ

Σύμφωνα με άλλο εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2007 (ημέρα διπλών εορτασμών απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Δημητρίου…) ο Thomas M. Countryman αποκαλύπτει άθελά του ότι οι Αμερικανοί επιδίωκαν από τότε το απίθανο όνειρο να υπάρξουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, ακόμη και πριν την Συμφωνία του Ονόματος:

«…θα θέλαμε να δούμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε σοβαρή συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το όνομα» !
Ε, λοιπόν εκείνο το αμερικανικό άπιαστο όνειρο του 2007 για την υπογραφή ΜΟΕ, το έκανε πραγματικότητα και μέγα δώρο σε Σκόπια και Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, δια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά !

Για να καταλάβουν κάποιοι τι γίνεται και πόσο στημένο είναι το παιχνίδι, που όμως ξαφνικά πάντα τους χαλάει, με τη βοήθεια του Θεού κάθε φορά…

Φωτογραφία του Panagiotis Baziotopoulos.

——————

Από τα σχολικά βιβλία της ΧΟΥΝΤΑΣ…
Φωτογραφία του γιαννης καδης.

γιαννης καδης

Από τα σχολικά βιβλία της ΧΟΥΝΤΑΣ…

Αφιερωμένο σε όψιμους πατριώτες και Μεγαλοαλεξανδριστές

———

Σε λίγους μήνες, κάθε συνταξιούχος θα χάσει μέχρι 2 συντάξεις ετησίως. Το αφορολόγητο που το 2014 ήταν €9.545, μειώνεται σε €5.680. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο ακόμα και πολίτες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με €500 το μήνα. Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς!

_______

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Πηγαίνοντας στην Μητρόπολη για να πει το τελευταίο αντίο σε έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού, τον κορυφαίο του «αιωνίου» αντιπάλου προφανώς και ήξερε πως η παρουσία του μπορεί να φέρει αντιδράσεις από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν εκεί.

Οι όποιες αντιδράσεις, αυτές που από μικρή (ευτυχώς) μερίδα οπαδών προκλήθηκαν δεν είναι ικανές να «σκεπάσουν» την πράξη αλλά και τον σκοπό της παρουσίας του. Δεν πήγε στη Μητρόπολη για να… εισπράξει τα μπράβο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

 • Πήγε γιατί έτσι ένοιωθε, γιατί όφειλε να απονείμει φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα και τόσα στον αθλητισμό.
 • Είναι άσχετο αν η προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου είχε να κάνει με τον μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού.
 • Πήγε, πιστεύω, γιατί αυτό έλεγε η καρδιά του και γιατί με την παρουσία του στη Μητρόπολη εκπροσωπούσε τα εκατομμύρια των οπαδών του Ολυμπιακού.
 • Ως πραγματικός ηγέτης ήταν εκεί στο τελευταίο αντίο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Το αντίο του Μαρινάκη στον Παύλο ήταν το αντίο των Ολυμπιακών στον Παύλο.

Ήταν μια πράξη που προσφέρει στον ταλαιπωρημένο ελληνικό αθλητισμό όσο και αν κάποιοι δεν μπορούν (και δεν μπόρεσαν) να την καταλάβουν και το κυριότερο να δεχθούν πως αυτό είναι το σωστό.

 • Ήταν μια πράξη που μόνο περήφανους μπορεί να κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού αλλά και όσους ξέχωρα από τις οπαδικές προτιμήσεις κατανοούν πως πρέπει να είναι ο αθλητισμός.
______

makris-13_06__________

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Το μακεδονικό πραξικόπημα
– της ομάδας του Analyst

Σήμερα συνάφθηκε κατ’ αρχήν μια τραγική συμφωνία. Παρασύρθηκαν τεχνηέντως και εστίασαν τη διαφορά στο όνομα ενώ η μεγάλη Εθνική υποχώρηση, ισοδύναμη με νέες χαμένες πατρίδες, έγκειται πλην του ονόματος στην αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας μακεδονικής. Είναι ακόμα χειρότερη από εδαφική συρρίκνωση γιατί παραχωρεί προδοτικά το ενδοξότερο κομμάτι της Ιστορίας μας σε κάποιο αόριστο φύλο Μακεδόνων – ένα συνονθύλευμ

Δείτε περισσότερα

ANALYST.GR
Πίσω από το όνομα της Μακεδονίας κρύβεται πονηρά το τέταρτο «καθαρό μνημόνιο», ενώ πίσω από το μνημόνιο γκεμπελικά η συμφωνία. Παρά το ότι όμως με το μνημόνιο τοποθ….
Τα golden boys του Υπερταμείου
 
Και μια και ο λόγος για το Υπερταμείο, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς παρουσίασε έναν κατάλογο με υπερβολικές αμοιβές για τα golden boys και το μοναδικό golden girl του Ταμείου:
l O πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Ζακ λε Παπ έλαβε 34.000 ευρώ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 2.000 ευρώ η συνεδρίαση.
l Ο Νταβίντ Βεγκάρα Φιγκέρας έλαβε 16.000 ευρώ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000 ευρώ η συνεδρίαση.
l Η Ολγα Χαρίτου έλαβε 16.000 ευρώ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000 ευρώ η συνεδρίαση.
l Ο Γεώργιος Σταμπουλής έλαβε 17.000 ευρώ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000 ευρώ η συνεδρίαση.
l Ο Γεώργιος-Σπύρος Ταβλάς έλαβε 16.000 ευρώ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000 ευρώ η συνεδρίαση.
_______

Μόνο διαδήλωση…υπέρ της συμφωνίας δεν έγινε

Μπορεί στην Ελλάδα το Μακεδονικό να είναι ακόμη στον αέρα και κανείς να μην μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις, στις Βρυξέλλες, όμως, μόνο… διαδήλωση υπέρ της συμφωνίας δεν έγινε. Πέραν των επίσημων ανακοινώσεων, οι πηγές μου στο Ευρωκοινοβούλιο που λένε ότι δεν περίμεναν τόσο μεγάλη αποδοχή της συμφωνίας από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς. Όχι μόνο από τους Σοσιαλιστές, στους οποίους είναι κοντά ο Ζ. Ζάεφ, αλλά και από το Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι το VMRO και φυσικά η ΝΔ. Φαίνεται ότι στην ΕΕ δεν κοιτάνε συμμαχίες και κόμματα όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τη διεύρυνση προς τα δυτικά Βαλκάνια και κυρίως όταν θέλουν να ανακόψουν τον ρωσικό και εσχάτως τον τουρκικό επεκτατισμό.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Η… αμνησία του κ. Τσακαλώτου
 
Ισως να μην το έχετε προσέξει, αφού όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στη συμφωνία για το Σκοπιανό, αλλά στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, το πραγματικό σόου γίνεται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το τι λέει στους νεοδημοκράτες κάθε φορά που παίρνει τον λόγο δεν λέγεται.
 • Πότε τους εύχεται «good luck», όταν και όποτε συναντήσουν την Ανγκελα Μέρκελ για να τις πουν ότι θα καταργήσουν φόρους και ΕΝΦΙΑ, πότε τους καταγγέλλει (με αυτά τα περίεργα ελληνικά του) ότι πάσχουν από… αμνησία και πότε τους λέει διδακτικές ιστοριούλες με πρωταγωνιστές τον…«κακοπληρωτή Ευκλείδη» και τον «έντιμο Θανάση», προκειμένου να πείσει την αντιπολίτευση ότι οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη – Σταθάκη κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά φαίνεται ότι από αμνησία δεν πάσχει μόνον η αξιωματική αντιπολίτευση. Πάσχει και ο  Ευκλείδης…
Και τούτο γιατί, όπως του υπενθύμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο ταλαντούχος υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως ξέχασε αυτά που έλεγε ότι επρόκειτο να παραιτηθεί εάν μειωνόταν το αφορολόγητο και ότι επίσης ξέχασε ότι ναι μεν η ΝΔ το 2015 συμφώνησε στην ίδρυση του Υπερταμείου, δεν το ψήφισε όμως όταν ήρθε σε νομοσχέδιο το 2016. Και όσον αφορά τις βελτιώσεις που έκανε στον ΕΝΦΙΑ, οι γαλάζιοι βουλευτές τα είδαν ως τα πρώτα… ανταλλάγματα που έδωσαν οι ευρωπαίοι δανειστές, λόγω της επίτευξης συμφωνίας με τα Σκόπια.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Φαντάσου τώρα…Ποιός? Ο Αλιβιζάτος… Κι’όμως:

“””Υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό τάχθηκε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ενώ χαρακτήρισε ανεύθυνη την στάση του κ. Σαμαρά.
“Τίποτα δεν δικαιολογεί την έξαψη και τον πανικό γύρω από την απαίτηση για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν καταλαβαίνω τι εννοούν όσοι το υπαινίσσονται. Είναι ανεύθυνη η στάση του κ. Σαμαρά και είναι αδιανόητο για έναν πρώην πρωθυπουργό να θέτει τέτοιο θέμα”.

 • Το σχόλιο αυτό έκανε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
 • Ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε ότι ο ΠτΔ δεν μπορεί να γίνει Ματαρέλα και ότι θα παραβίαζε κατάφωρα το Σύνταγμα εάν δήλωνε προς τον πρωθυπουργό τη διαφωνία του ως προς τη συμφωνία για το Σκοπιανό.
 • Τόνισε επίσης ότι δεν έχει συνταγματική βάση το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή για το Σκοπιανό πριν από την υπογραφή της συμφωνίας.

“Δεν πρέπει να επενδύονται πολιτικές απόψεις με συνταγματικά επιχειρήματα” σημείωσε και εκτίμησε ότι: “Η ΝΔ κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Δυσκολεύεται να βρει το βηματισμό της για να παραμείνει ένα ευρωπαϊκό κόμμα και ταυτόχρονα να μην στηρίζει οτιδήποτε κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα. Αν όμως ταυτιστούν με τους Καζίνσκι και τους Ορμπάν στον έξαλλο εθνικισμό τότε πού οδηγούνται;” διερωτήθηκε.

Ως προς τις αντιθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Αλιβιζάτος ευχήθηκε να ξεπεραστούν για να μην κινδυνεύσει η συνοχή του νέου πολιτικού φορέα και πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό λέγοντας ότι ικανοποιεί το 80% των ελληνικών θέσεων και είναι αδιανόητα όσα λέγονται για ταπεινωτικό συμβιβασμό.”””

NEWS247.GR
Υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό τάχθηκε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ενώ χαρακτήρισε ανεύθυνη την στάση του κ. Σαμαρά.
____________
Όταν σου χρυσώνουν το χαπάκι του εθνικισμού, με αντάλλαγμα πολιτικές καρέκλες και εθνικές ήττες….
Και για την εγκυρότητα του άρθρου και πριν το ανακαλύψουν οι μιντιάδες, το ανέφερα καιρό πριν:
 • “Οι χειρισμοί Σαμαρά σε εκείνη τη δραματική συνεδρίαση είχαν γίνει ερήμην του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.
 • Ο τότε πρωθυπουργός είχε πει αργότερα, δημόσια και επανειλημμένα πως επί ώρες αναζητούσε τον Αντώνη Σαμαρά στο τηλέφωνο και δεν τον έβρισκε.
 • Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξή του που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Σταύρου Τζίμα «Επίκεντρο», και στην οποία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λέει για τον Σαμαρά: «Τα έκαμε μούσκεμα…
 • Δεν φταίει αυτός, φταίω εγώ που έστειλα έναν άπειρο άνθρωπο, υποχώρησε στην αφόρητη πίεση. Θα υποχωρούσε ούτως ή άλλως, εγώ δεν διαφώνησα γιατί υποχώρησε.
 • Του είπα: “Ανόητε, εκείνη την ώρα θα μπορούσες να πάρεις ό,τι ήθελες, να πεις υποχωρώ αλλά θέλω να μου λύσετε το πρόβλημα των Σκοπίων”.
 • Οι Γερμανοί θα έλυναν τότε το πρόβλημα των Σκοπίων με αντάλλαγμα αυτό της Κροατίας».””
  https://m.tvxs.gr/…/antonis-samaras-o-makedonomaxos-%C2%A0p…
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

______________

Ο Θύμιος ο Λυμπερόπουλος, γαλάζιο ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θύμιος ο Λυμπερόπουλος, γαλάζιο ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει στον λαό του ένα πολιτικό μήνυμα μέσω του χρωμοσαμπουάν του: Ποτέ πια κόκκινο! Μόνο μαύρο… ΦAΛHPEYΣ

_______________

13_skitsomakris

__________
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ποιητής και ο σκακιστής

ΔIAΓΩNIΩΣ

​Δεν είναι ό,τι πιο πρωτότυπο μπορεί να κατεβάσει ο νους του ανθρώπου, όμως με τόση δουλειά που έχει ο άνθρωπος πού να βρει καιρό να ψάξει κάτι σπανιότερο στα Απαντα του Αλεξανδρινού, αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο της ποιητικής του ευαισθησίας. Διότι είναι ποιητής ο κ. Κοτζιάς κι η ποίηση δεν τον εγκαταλείπει ακόμη κι όταν δίνει τις μάχες του στα χαρακώματα των εθνικών μας συμφερόντων.

 • Ετσι, από τη Μόσχα, όπου βρέθηκε για να λύσει ποιος ξέρει ποιον γόρδιο δεσμό, αναφερόμενος στον θρίαμβο που κατήγαγε η Ελλάς, σύμπας ο ελληνισμός θα έλεγα, επί των Βορειομακεδόνων –και μόνον που τους λέω έτσι αισθάνομαι κυρίαρχος της Βαλκανικής– ο υπουργός ποιητής θυμήθηκε Καβάφη:
 • «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους». Ή μήπως είπε τι θα «γίνουνε», εννοώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Τέλος πάντων, μικρό το κακό.
 • Τα χειρότερα τα κράτησε για μετά. Μετά το Σκοπιανό- Μακεδονικό, υποσχέθηκε λύση του Αλβανικού και άνοιγμα του Κυπριακού.
 • Υποθέτω ότι, αφού τα λύσει όλα αυτά, θα βρει και λίγο χρόνο να ασχοληθεί με αυτούς τους δύο ταλαίπωρους αξιωματικούς που κρατούνται εις την Τουρκία.
 • Εδώ γονατίσαμε μια ΠΓΔΜ, με την ψωροτουρκία θα κολλήσουμε;

Την ίδια περίοδο κατά την οποία ο ποιητής υπουργός καθάριζε τον ζωτικό χώρο μας από βαρβάρους, ο πρωθυπουργός του οργάνωνε τις τελευταίες του κινήσεις στη σκακιέρα. Δύο σκακιέρες για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε ο χαριτωμένος στον κ. Ρέγκλινγκ. Και αποθαύμασε ο άχαρος Γερμανός.

 • «Σε δύο ολόκληρες; Με άσπρα και με μαύρα πιόνια; Πώς τα καταφέρνεις, βρε παιδί μου». «Διότι είμαι Ελλην και αριστερός.
 • Και ως Ελλην και αριστερός δεν μου αρέσει να αφήνω εκκρεμότητες στο διάβα μου. Λύνω προβλήματα, μνημόνια, χρέος, συντάξεις, φόρους, “Ρουβίκωνες” και ό,τι άλλο προκύψει.
 • Ολα τα λύνω. Και erga omnes ξέρω να κάνω».
 • Η Ελλάδα αναπτύσσεται, η Ελλάδα είναι ισχυρή, «πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Μεσόγειο».
 • Κι ενώ, κοιτάζοντάς τον στη μικρή οθόνη κι ακούγοντας αυτήν τη φωνή που μου θυμίζει τα νιάτα μου, στον ορίζοντα της διάθεσής μου άρχισε να περιπλανάται νέφος σκοτεινόν και δυσμενές, το νέφος της πλήξης.

Τι θα γίνει η νοστιμιά αυτής της χώρας χωρίς την ομορφιά των προβλημάτων της; Χωρίς μνημόνια, χωρίς χρέος, κάθε μέρα που ανοίγεις τα μάτια σου να βλέπεις γύρω σου όλο και περισσότερη ανάπτυξη, η Ελλάς κινδυνεύει να χάσει την ιδιοπροσωπεία της, τη μοναδικότητά της, αυτή που προκαλεί τον φθόνο εχθρών και φίλων.

 • Και να σας εξομολογηθώ και κάτι.
 • Δεν το βρίσκω σωστό εκ μέρους της παρούσης κυβερνήσεως να λύσει όλα τα προβλήματα και να μην αφήσει κανένα για την επόμενη.
 • Και στο κάτω κάτω, αν σκοπεύει να τα λύσει όλα, ας δημιουργήσει και μερικά για να μην πλήξουμε.

Έντυπη Κ

__________

Για να είμαστε ξεκάθαροι…

Η πάγια και διαχρονική εθνική Ελληνική γραμμή για πάνω από 20 χρόνια ήταν η εκπλήρωση των 3 όρων για το Σκοπιανό:

 • Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για χρήση erga omnes και απάλειψη κάθε αλυτρωτικού στοιχείου μέσω αλλαγής του συντάγματος τους.

Πετύχαμε 3 στα 3, όταν ξαφνικά η αντιπολίτευση έπαθε επιλεκτική αμνησία. Οι απαιτήσεις μας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο χωρίς αστερίσκους.

 • ΔΕΝ έχουμε το δικαίωμα και βάσει διεθνούς δικαίου να ζητήσουμε τίποτε περισσότερο.
 • Οτιδήποτε άλλο λέγεται, η εκ του πονηρού είναι,
 • ή πρόκειται περί απληροφόρητων εθνικιστών,
 • ή η συμφωνία καθίσταται (ως συνήθως) μέσον κομματικής εκμετάλλευσης με τις “ευγενώς προσφερόμενες” υπηρεσίες των γνωστών μιντιάδων. 
 • Οσο για τα “επικίνδυνα” Σκόπια, είναι απλά ανέκδοτο.
ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ
Φωτογραφία της Αικατερινη Τζωρτζακη.
Print Friendly, PDF & Email