Το μεσημεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020)

Αποτελέσματα Βάσεων 2020: Το… εντυπωσιακό 8.900 μόρια είναι η βάση εισαγωγής στο τμήμα ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα!!!!

Την ίδια ώρα στο τμήμα της Φυσικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στην Καβάλα η βάση εισαγωγής είναι στα 5.800 μόρια!!!!

  • ΔΗΛΑΔΗ, αν έπρεπε να γράψει κάποιος βάση για να μπει σε ανώτατη σχολή, όλα τα πανεπιστήμια της χώρας δεν θα είχαν πελάτες (μαθητές)

Κυρώσεις στην Τουρκία, ΜΟΝΟΝ όταν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο έκθεσης στην τουρκική λίρα, γερμανικές τράπεζες κ επιχειρήσεις..ΔΗΛΑΔΗ, Ποτέ!

Πρετεντέρης@ta_nea– νέο εργαλείο εξωτερικής πολιτικής επινόησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Όταν φοβάσαι τι θα πεις, δεν λες τίποτα. Θέμα φυσιογνωμίας. Και αρχηγού #εμπιστευτικα

Εικόνα

Από τα καλύτερα βιογραφικά που χω διαβάσει. Δεν μπορείς να φτιασιδώσεις καλύτερα το “δεν έχω δουλέψει δευτερόλεπτο”.
Εικόνα


Εικόνα


Μπράβο στην Π.Α. για την παρουσία της στην Κύπρο κ τον αιφνιδιασμό των Τούρκων! Ο Ερντογάν διεξαγάγει επιχειρήσεις σε εδάφη διαλυμένων χωρών (Ιράκ, Συρία, Λιβύη) κ εναντίον λαών χωρίς πατρίδα (Κούρδοι) αλλά θα καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο Κράτος με συντεταγμένο Στρατό.

Εικόνα


Η χειρότερη διανομή σε φυλλάδια ειναι εκείνη στις καφετέριες… Όλοι οι διανομείς τη μισούμε… Βοηθήστε μας λίγο ,να μην στεκόμαστε σαν χαζά πάνω απ το τραπέζι.. μη μας αγνοειτε.. πάρτε το πρώτοι …κι ένα χαμόγελο βοηθάει……Δεν είναι μεγάλος κόπος. Έτσι δεν είναι; Ευχαριστώ..


  • Και σας έχω πει, μάθετε να ενημερώνετε σωστά το υπηρετικό προσωπικό σας. (Φιλοθέη, Ελλάδα 2020)
Εικόνα

Χειρογραφο σημειωμα σε Α4, ουτε καν σε ενα επιστολοχαρτο με καλλιγραφια. Ουτε η Διαχειριση αρμοζει στο προαστιο σας, λυπαμαι


  • Εικόνα

«Ο Ερντογάν προσποιείται απλώς τον ισχυρό, αφού έχει μείνει μόνος»

«Ο Ερντογάν προσποιείται απλώς τον ισχυρό, αφού έχει μείνει μόνος»
«Μόνος του ο Ερντογάν», γράφει σε σχόλιό της η γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα t-online:«[…] Όσον αφορά τις μεγαλοστομίες του Ερντογάν, τις σεισμικές-tribune.gr

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Πηγή: newsbreak.gr

Μας προκάλεσε κατάπληξη, και γι’ αυτό το αναδείξαμε. Αναφερόμαστε στο πρόσφατο άρθρο που έγραψε ο Ανδρέας Γεωργίου (υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ κάποτε, διατελέσας διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τη μαύρη περίοδο των Μνημονίων), ο οποίος με παρέμβασή του σε βελγικό μέσο ενημέρωσης μας προειδοποιεί ότι επίκειται ο «Αττίλας 3» και πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε.

Σε ελληνικό έδαφος αυτή τη φορά. Η ανάλυση που διαβάσαμε ήταν ομολογουμένως αξιοπρόσεκτη για κάποιον ο οποίος ασχολείται με αριθμούς και όχι με τη γεωπολιτική. Προφανώς ήταν προϊόν έγκυρης πληροφόρησης.

Η δε αγωνία που εξέπεμψε ως Έλλην ο συγγραφεύς, γνήσια. Ωστόσο, μετά τα βαριά πλήγματα που δέχθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο προϋπολογισμός για την Άμυνα την εποχή της τρόικας (2010-2015), διερωτώμεθα γνησίως με τη σειρά μας: Μήπως έχει τύψεις ο κύριος Γεωργίου ότι, άθελά του, με τους αριθμούς του έδωσε όπλα στην τρόικα για να αποδυναμώσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς ο ξένος παράγων επιθυμούσε την παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδος για την ανεξάρτητη εξωτερική της πολιτική;

Προφανώς δεν θα επιστρέψουμε στο ζήτημα της αλλοίωσης του ελλείμματος. Ο κύριος Γεωργίου, με ψήφους 2-1 και με τον εισηγητή του Συμβουλίου Εφετών να εισηγείται την παραπομπή του σε δίκη, εκρίθη αθώος από το Δικαστικό Συμβούλιο για τις αναθεωρήσεις του ελλείμματος του 2009 και επί των ημερών του επί τα χείρω. Επειδή εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης -ασχέτως αν υπήρξε ισχυρότατο διεθνές ενδιαφέρον, ας το πούμε κομψά, για την ετυμηγορία της-, θεωρούμε λοιπόν ότι ο κύριος Γεωργίου εφήρμοσε σωστά τους κοινοτικούς κανονισμούς και πρόσθεσε σχεδόν δύο επιπλέον μονάδες του ΑΕΠ στο έλλειμμα -στο αρχικώς ανακοινωθέν- πριν από την προσφυγή στο ΔΝΤ (15,4 έναντι 13,7).

Σε αυτούς τους… σωστούς και… ακριβείς αριθμούς βασίστηκε λοιπόν η τρόικα του κυρίου Τόμσεν και των λοιπών καλών παιδιών για να διαμορφώσει και τον προϋπολογισμό για την Άμυνα επί πολλά έτη. Το αποτέλεσμα, γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Όταν επρόκειτο για εξόφληση οιασδήποτε εξοπλιστικής δαπάνης σε γερμανική εταιρία, η τρόικα έδινε προτεραιότητα. Όταν ο Ελληνικός Στρατός, η Αεροπορία, το Ναυτικό αιτούνταν δαπάνες για βίδες, ελαστικά και ανταλλακτικά, καμία προτεραιότητα από την τρόικα. Η συντήρηση γινόταν με πατέντες και εκ των ενόντων. Παρέλκει να αναφέρουμε ποιες ήταν οι συνέπειες από την ελλιπή συντήρηση. Για τους μισθούς δεν το συζητάμε: Ο Α/ΓΕΕΘΑ ελάμβανε το 1/10 ενός «γκόλντεν μπόι». Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας πει αν χάσαμε πιλότους και μαχητικά εξαιτίας της αναισθησίας της τρόικας. Ή αν φρεγάτες μας υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων εξαιτίας της. Η αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεών μας στην εν εξελίξει κρίση με την Τουρκία δείχνει, άλλωστε, ότι οι άνθρωποι υπερέχουν των αριθμών.

Οι πιλότοι των μαχητικών που πέταξαν -αόρατοι από την τουρκική αεράμυνα- από την Αθήνα έως την Πάφο, οι κυβερνήτες των υποβρυχίων και των φρεγατών που εξευτέλισαν τους ομολόγους τους στο πεδίο, οι αξιωματικοί μας στον Εβρο που έστειλαν «πεσκέσι» στον Ερντογάν τους ανεπιθύμητους μουσαφιραίους, οι άνδρες του Λιμενικού, όλοι έδειξαν ότι οι περικοπές των μισθών τους και η ελλιπής συντήρηση του οπλισμού τους δεν επηρέασαν το ηθικό τους.

Έκαναν και κάνουν αυτό για το οποίο ορκίστηκαν. Η ένταξή τους στα Σώματα ήταν επιλογή ζωής, όχι απλού επαγγέλματος. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το βασικό ερώτημα: Χτυπάτε το καμπανάκι για τον «Αττίλα 3» τόσο δυνατά, κύριε Γεωργίου, γιατί νιώθετε τύψεις για τη μεταχείριση που είχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και επί των μνημονιακών ημερών σας; Αν ναι, έχει νόημα η παρέμβασή σας. Εάν όχι, δεν έχει νόημα. Απλώς προκαλείτε τον κόσμο. Και, βεβαίως, θίγετε το στράτευμα, το οποίο ξέρει άριστα τι του γίνεται. Δεν χρειάζεται να διαβάσει «Brussels Times».


Τρεις δεκαετίες πριν, με μέσο όρο βαθμολογίας κάτω από 13 δεν περνούσες καν την τάξη. Σήμερα με πολύ χαμηλότερη μπαίνεις με τα τσαρούχια σε ΑΕΙ. Μαντέψτε πότε υπήρξαμε υψηλότερα στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τα συμπεράσματα δικά σας…


Αυτός ο καλός πατριώτης Κοτζιάς, που δεν είναι μοναχοφάης και που ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία, ήταν έτοιμος να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο, ακόμα και κόντρα στο casus belli των Τούρκων. Ρε, τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα….
Παράθεση Tweet
Ο Κοτζιάς εκτος από την επεκταση στα 12νμ στο Ιόνιο είχε έτοιμο και το κλείσιμο των κόλπων και είχε προχωρήσει τις γραμμές βάσεις, πριν τον διώξει ο Τσίπρας. Περιμένουν στα συρτάρια του ΥΠΕΞ. Καιρός δεν είναι να προχωρήσουμε; iefimerida.gr/news/452725/ep


Μάλιστα. Γτπ. Παράθεση Tweet
24χρονη πήρε το πλοίο για Σαντορίνη ενώ ήξερε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό dlvr.it/RfW1ZV
.

Εικόνα


Σύντροφοι, τον εμφύλιο δε τον κέρδισαν κάποιοι φασίστες ή ακροδεξιοί αλλά όλος ο τότε πολιτικός κόσμος της χώρας πλην του ΚΚΕ. Αυτοί που πολέμησαν το 40 κατά του φασισμού πολέμησαν και το 48 κατά του κομμουνισμού κ όπως αποδείχθηκε δε θυσιάστηκαν άδικα! Αυτούς τιμούμε στο Γράμμο!


Ο κόσμος τόχει τούμπανο και η Ε.Ε. κρυφό καμάρι…
  • Κύπριος Ευρωβουλευτής Μαυρίδης προς ΕΕ: Ο Ερντογάν συνεργάζεται με τρομοκράτες της «Χαμάς» – Infognomon Politics
Κύπριος Ευρωβουλευτής Μαυρίδης προς ΕΕ: Ο Ερντογάν συνεργάζεται με τρομοκράτες της «Χαμάς» -…
Με γραπτή παρέμβασή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ/Αντιπρόεδρο, αρμόδιο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, J. Borrell, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) καταγγέλλει τον…infognomonpolitics.gr