Το μεσημεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (23.9.2020)

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΛΗΣ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ 


 


OI EΞAIΡETIKOI ΤΡΕΙΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ


Στο 80% κινήθηκε η πληρότητα των καταλυμάτων τόσο στη Σκύρο, όσο και στη Σέριφο, με αποτέλεσμα τα δύο νησιά να κερδίσουν το φετινό στοίχημα του τουρισμού. Από την αρχή της περιόδου και τα δυο νησιά σχεδίασαν και υλοποίησαν ειδικές καμπάνιες προβολής, στοχεύοντας σχεδόν αποκλειστικά στον εσωτερικό τουρισμό. Παράλληλα, ανέδειξαν τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Όπως το πλήθος μη οργανωμένων παραλιών, που στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, αποτέλεσε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων νησιών.

  • «Στην πιο δύσκολη τουριστική χρονιά καταφέραμε να κρατήσουμε την τουριστική κίνηση του νησιού μας σχεδόν στα περσινά επίπεδα. Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η Σκύρος απευθύνεται παραδοσιακά σε Έλληνες επισκέπτες και σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα οικονομικές τιμές στη διαμονή και την εστίαση, δουλέψαμε στενά με τους επαγγελματίες του τουρισμού για την πλήρη και συνεπή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων με παράλληλη αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον επισκέπτη», ανέφερε ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος.

Ο αρμόδιος για την τουριστική πολιτική του δήμου και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Ευγενικός ανέφερε ότι σταθερός στόχος είναι «η δημιουργία μιας αυθεντικής σκυριανής ταυτότητας που υπερβαίνει το κλασικό δίπτυχο ήλιος-θάλασσα αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο και την πολιτισμική παράδοση του νησιού μας» και τόνισε  ενώ την άψογη υγειονομική εικόνα του νησιού.

  • Ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων και επαγγελματιών Σερίφου, Γιώργος Νικολάου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως ότι η τουριστική περίοδος θα είναι δύσκολη και με λίγους ξένους καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας υπό την αιγίδα του δήμου Σερίφου και των υπόλοιπων φορέων του νησιού και να απευθυνθούμε σε ανθρώπους της επικοινωνίας και της διαφήμισης στοχεύοντας στο ελληνικό κοινό και προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα του νησιού μας».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, το αποτέλεσμα της καμπάνιας #Serifos2020#metaximas ήταν απόλυτα επιτυχημένο τόσο σε απήχηση σε πιο νεανικό κοινό, αλλά και στο κοινό που στόχευαν 30-50, με ταυτόχρονη προσήλωση στα πρωτόκολλα και στην τήρηση των κανόνων πετυχαίνοντας σε μεγάλο βαθμό να τελειώσει η σεζόν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας, ιδιαιτέρως στην Αττική, να συνεχίζει να επιβαρύνεται, διευρύνεται και η δημόσια συζήτηση κατά πόσον είναι αναγκαίο ένα νέο lockdown.

  • Η «Κ» έθεσε το ερώτημα στην καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού και στον καθηγητή Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, οι οποίοι εκτιμούν ότι η πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων μπορεί να το αποτρέψει και τονίζουν τις αρνητικές συνέπειες ενός νέου lockdown.

Η κ. Λινού προτείνει μάλιστα τη λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και πλήρη τηλεργασία, όπου είναι δυνατόν.

  • Ο κ. Δερμιτζάκης υπογραμμίζει ότι η αναστροφή της σημερινής εικόνας «μπορεί να επιτευχθεί με την πιστή εφαρμογή των μέτρων, αλλά και με την υπέρβαση όπου αυτό είναι δυνατόν».

Αισιόδοξοι ότι οι περιορισμοί που άρχισαν να εφαρμόζονται στην Αττική στις αρχές της εβδομάδας θα αποδώσουν και δεν θα απαιτηθεί η εφαρμογή lockdown εμφανίστηκαν χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.


  • Ανησυχούν τα ξένα Funds για τα «κόκκινα» ακίνητα
Οι ξένοι επενδυτές απέκτησαν τα χαρτοφυλάκια των κόκκινων δανείων προσδοκώντας σημαντικά έσοδα από τις πωλήσεις και τους πλειστηριασμούς των ακινήτων, που θα μπορούσαν δυνητικά να ανακτήσουν. Ωστόσο, ο σχεδιασμός των funds έχει ανατραπεί πλήρως κατά τη διάρκεια του 2020.

Τραμπ στον ΟΗΕ: Το Πεκίνο απελευθέρωσε μια «πανούκλα» στον πλανήτη

  • Η κόντρα ΗΠΑ – Κίνας σημάδεψε τις συζητήσεις για την πανδημία και το κλίμα, με τον Αντόνιο Γκουτέρες να προειδοποιεί ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα σχίσμα του πλανήτη σε δύο αυτοκρατορίες

H Ευρώπη θέλει να αποφύγει ένα δεύτερο lockdown

  • Παρά την έξαρση κρουσμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις ούτε που θέλουν να ακούν για νέο απαγορευτικό, φοβούμενες καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις. Έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα

MHNYMA- Έχω μπερδευτεί! Ήταν Ζακ ή Ζάκι;

  • Εικόνα

Εικόνα


ΜΗΝΥΜΑ: Η Τζάκρη αποκάλεσε απάτρι (sic) κ διεθνιστή τον @kmitsotakis! Η Τζάκρη, η περιφερόμενη  που έχει ψηφίσει 4 μνημόνια! Οι άνθρωποι που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, που άφησαν να μπει στη χώρα η σάρα, η μάρα κ το κακό συναπάντημα! Δεν περιγράφω άλλο!

  • ΚΙ ΑΛΛΟ: Πόσο τελειωμένοι είστε και φαίνεστε. Τραγικοί…