Το μεσημεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (19/2)

Η τέλεια ληστεία..

Φωτογραφία: Cris Froese

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και κείμενο

 • Συρία: Επαναλειτούργησε για πρώτη φορά μετά το 2012 το αεροδρόμιο του Χαλεπιού
Συρία: Επαναλειτούργησε για πρώτη φορά μετά το 2012 το αεροδρόμιο του Χαλεπιού*****
ΜΗΝΥΜΑ:
.Η εικόνα ίσως περιέχει: πιθανό κείμενο που λέει "Λέω ν'ανοίξω ενα μπαράκι που θα ανοίγει στις 16:00, θα κλείνει στις 21:00, θα παίζει μόνο Μητροπάνο, θα σερβίρει μόνο τζέιμσον, θά ναι μόνο για όσους τελείωσαν τη δουλειά και θα απαγορεύονται οι συνομιλίες. Θα πίνεις το ποτό σου Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ μόνος σου και μετά σπίτι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΙΑ hysteria.gr @diaprysios_"
**
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Φυσικά και δεν ισχύει τίποτε για τα αίτια του θανάτου του βρέφους των δυστυχών προσφύγων γονιών από τη βρωμιά που κυκλοφόρησε από έναν ανεγκέφαλο ιατροδικαστή βρίσκοντας ωστόσο ευήκοον ους στους διάφορους προθύμους.
 • Ισχύει όμως για τα βρώμικα μυαλά κάποιων που το παίζουν επιμένοντας, εξ ύψους δικαστές και στους μηντιάδες για πωλήσεις. Λες και οι τελευταίοι ειδικά δεν είναι στην πλειονότητα τους οι αγράμματοι πιστοί αναμεταδότες των fake news εξυπηρετώντας αλλότριους σκοπούς.

Και οι δύο κατηγορίες δεν θέλουν την αλήθεια που οι ίδιοι δεν εγκρίνουν, ούτε θέλουν να την ακούσουν περιμένοντας λίγο. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία φορά.
Αυτοί οι “άμωμοι” ρατσιστές έκριναν συνοπτικά με λαϊκά δικαστήρια και καταδίκασαν ήδη επιμένοντας παρά την κατάρρευση του σεναρίου τους. Γι αυτούς, η βρωμιά ανήκει σε άλλους κι εμείς αποτελούμε φωτεινή εξαίρεση διαθέτοντας την αποκλειστικότητα του αναμάρτητου.

 • Στα λαγούμια σας τώρα ρε όρνια που μάθατε να τρέφεστε από δημοσιογραφικά απόβλητα χωρίς να σέβεστε τον ανθρώπινο πόνο, που το παίζετε πολίτες του κόσμου χωρίς να έχετε ιδέα τι σημαίνει αυτό, πιστεύοντας ότι διαφέρετε ως “υπερούσια καθαρή φυλή” από το δόγμα του εκάστοτε Χιτλερίσκου.

ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ μ/μ (…καρντάσενα): Tο χωλ, ο χώρος υποδοχής, στις μέρες μας, θεωρείται περιττός γιατί στερεί, λέει, τετραγωνικά. Ετσι φτάσαμε στο “μπαίνω, κατευθείαν στο σαλόνι”. Πόσο λάθος το θεωρώ, αν και δεν είμαι αρχιτέκτονας. Eγώ, το χώρο υποδοχής, τον θεωρώ τον σημαντικότερο χώρο του σπιτιού.

 • Η παράλειψή του είναι σα να λέμε, “τι τα θες τα γλυκόλογα και τα προκαταρκτικά? Ας γίνει, ό,τι είναι να γίνει, να τελειώνουμε”. Η γνώμη μου είναι, και ίσως οι ειδικοί να διαφωνούν. Αλλά δε με νοιάζει καθόλου 
Η εικόνα ίσως περιέχει: πίνακας και εσωτερικός χώρος

**

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ: Μπορεί να ονειρεύεται σαν τον καραγκιόζη, το βέβαιο πάντως είναι ότι ο καραγκιόζης δεν ονειρεύτηκε ποτέ σαν αυτόν. Τελικά υποτιμήσαμε πολύ τον καραγκιόζη.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΗΣ: Ένας υδροκέφαλος, μία γλάστρα, δύο ανύπαρκτοι, μια τσεβδή, μια απεγνωσμένη χτικιάρα, ένας λιμοκοντόρος, ένας φασίστας, μια δηλωμένη, και μια αδιάφορη όμορφη. Μέχρι μυθιστόρημα γράφω…

ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ: Και άντε τώρα εμείς να κάνουμε απολογισμούς και αναλύσεις για τα αίτια της ήττας και θρίχαι κατσαραί και μαλλοβάμβακαι!!

 • Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στη σκηνή, άτομα χορεύουν, άτομα στέκονται και νύχτα

**

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΥΛΟΣ – Γειτονιές του Ναυπλίου – Κόσμος ζει εκεί στην περιοχή της Αστυνομίας
Μία σκέτη ντροπή – Ενα νεκροταφείο αυτοκινήτων με τρακαρισμένα οχήματα, σε κάποιες περιπτώσεις και με αίματα. Ακριβώς εκεί που από το σχέδιο πόλης προβλέπεται παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια και Παιδικός Σταθμός. Και δίπλα είναι το νηπιαγωγείο. Αυτό αντικρύζουν τα μικρά παιδάκια κάθε μέρα, αντί για πράσινο και κούνιες και τσουλήθρες. Και μπροστά ο δρόμος προβλέπεται ως πεζόδρομος. Σιγά μην ενδιαφέρονται. Σήμερα θα συζητηθεί το θέμα αυτό στο Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου μετά από αίτηση του Ανάπλι εμπρός! Αμέσως να αποσυρθούν τα οχήματα. Η προσοχή μας και στις γειτονιές. Οχι μόνον στο ιστορικό κέντρο

 • Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
***
ΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ: Θεσσαλονίκη, οδός Σαμπρί Πασά (η σημερινή Βενιζέλου) τη δεκαετία του 1910- Καλημέρα σας!
..Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
 • Κ.ΒΕΡΓΟΣ: Η τράπεζα Πειραιώς δίνει Μπόνους επιστροφής όταν ένας πελάτης πληρώνει πάντα στην ώρα το δάνειο. Στα συν της τράπεζας.
 • ΦΕΝΙΑ ΚΑΛΗ: Πέρσυ είχαμε τις Πρέσπες. Φέτος την Χάγη. Καληνύχτα Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: “Πριν λίγες μέρες έφυγε από την ζωή ότι πολυτιμότερο είχε η Ειρήνη στην δική της ζωή ο σύζυγός της . Ήταν μαζί του από τότε που η ίδια ήταν 20 ετών ,για 50 ολόκληρα χρόνια. Την ημέρα που τον αποχαιρέτησε διηγούταν στους οικείους της:
«Δεν μου κακομίλησε ποτέ ,ήταν ερωτευμένος μαζί μου μέχρι το τελευταίο βράδυ που πλάγιασε δίπλα μου να κοιμηθούμε. Μου χάιδευε τα μαλλιά και με κοιτούσε στα μάτια με το ίδιο πάθος που με κοίταξε και την πρώτη μέρα που με πρωτοερωτεύτηκε.

 • Η ζωή μου ήταν τόσο ευτυχισμένη στο πλάι του που ανησυχούσα πάντα ότι δεν μπορεί τόση ευτυχία κάτι θα μου συμβεί στην υγεία μου . Όμως πέρασαν τόσα χρόνια και όλα ήταν το ίδιο τρυφερά . Θυμάμαι όταν ένας από τους δύο αρρώσταινε ο άλλος υπόφερε … Και όταν γινόταν καλά κάναμε γιορτή.
 • Δεν ήμασταν πλούσιοι αλλά είχαμε τόση αγάπη μέσα μας που μπορεί να τρώγαμε και από το ίδιο πιάτο αν δεν υπήρχε περισσότερο φαγητό. Εγώ δεν κατάφερα να πάρω σύνταξη κι εκείνος μειωμένη . Η αλήθεια είναι ότι δεν τα βγάζαμε πέρα αλλά ήμασταν αξιοπρεπείς. Δεν κλαιγόμασταν αλλά προσπαθούσαμε να περάσουμε τα περήφανα γηρατειά μας ήσυχα χωρίς εντάσεις και στενοχώριες.

Έβλεπε τώρα τελευταία τόσο κόσμο να τρώει στα συσσίτια και μου έλεγε ότι εκεί δεν θέλω να πάμε ποτέ . Θα τρώμε λίγο αλλά δεν θα πάμε ποτέ … Δεν του άρεσε να τον λυπούνται …
Μια μέρα πριν πεθάνει με ρώτησε πόσο καιρό έχω να σου αγοράσω δώρο ; Κι εγώ του απάντησα μα το ωραιότερο δώρο είσαι εσύ για μένα …. εκείνος χαμογέλασε και μου είπε θα ήθελα να σου αγοράσω ένα ωραίο φόρεμα .Γελάσαμε πολύ. Το βράδυ κοιμηθήκαμε και την άλλη μέρα δεν ξύπνησε»

 • Η Ειρήνη έφυγε κι εκείνη μετά από δυο μέρες . Πέθανε στον ύπνο της όπως ακριβώς και ο Χρύσανθος … Η γειτονιά τους έχασε ένα πραγματικά υποδειγματικό ζευγάρι που έζησε με αξιοπρέπεια και έφυγε με μεγαλύτερη..
  Απο Georgia Retetakou.

ΜΑΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ: Για να καταλάβετε τι παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες,– ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται ένα φυγά που ψάχνει η ελληνική αστυνομία. Υπερασπίζεται τον φυγά γιατί αν βρεθεί, – και κυρίως αν “κελαηδήσει” δεν θα την πληρώσει μόνο ο ίδιος, – αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατανοητή η στάση τους ως εδώ.

Υπάρχουν όμως και οπαδοί, – μην γελιέστε οπαδοί είναι, – η ιδιότητα του σκεπτόμενου πολίτη που ελέγχει τους εκπροσώπους του ποτέ δεν τους αφορούσε, – που υπερασπίζονται κι αυτοί τον φυγά και μάλιστα με ζήλο μαρτυρικό στο όνομα της Δημοκρατίας, – λένε.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τους πεί ότι ο ήλιος που βλέπουν στις 10.31 το πρωί, είναι φεγγάρι, θα δώσουν την ψυχή τους να πείσουν κι εμάς τους υπόλοιπους πως δεν έχει καμμία σημασία τι βλέπουμε αλλά τι ακούμε. Όχι, μπράβο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Δεν έχει φιλέτα για επενδύσεις αγαπούλες. Αυτά δόθηκαν κατά παραγγελία από καιρό στους ντόπιους παρατρεχάμενους-βαρώνους και ως πρώτο βήμα τακτοποιήσαμε την επιτροπή ανταγωνισμού. Κάποια λίγα μεγάλα (βλέπε λιμάνια-αεροδρόμια κλπ) για το βεληνεκές του βαλαντίου τους που δεν ενέχουν κούρεμα τραπεζικών δανείων μέχρι σκάλπ, κλείστηκαν από γερμανούς και αμερικανούς. Η ΔΕΗ έγινε φορέας αλλότριων συμφερόντων ενέργειας επίσης, που την ξεκοκαλίζουν σταδιακά αφήνοντας την ένα “εξυγιασμένο” κουφάρι. Μένει ο κατιμάς για να μπορούμε να μιλάμε για…επενδύσεις στο πόπολο. Η χρεοκοπία μας δεν λειτουργεί το ίδιο καταστροφικά για όλους. Η upper business class εξαιρείται. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο… (ΣΣ μμ: Για όσους μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους)…

**

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Πως λοιπον οι Τραπεζες εξακολουθουν να εγειρουν απαιτησεις στους υπερχρεωμενους δανειοληπτες, οταν τα εισοδηματα και οι συνταξεις μειωθηκαν στο ημισυ (αν δεν μηδενισαν λογω της ανεργιας και υπερφορολογησης) ακριβως για να δυναται (οπως λενε) το Δημοσιο να περικοψει τις δαπανες και να αυξησει τις εισφορες ωστε να μπορει να εξυπηρετει το χρεος του που δημιουργηθηκε κατα ενα μεγαλο ποσοστο απο τα δανεια για την “στηριξη” των 4 Τραπεζων? (Μεσω της οποιας π.χ. η Τραπεζα Πειραιως αγορασε αλλες 6 (εξ) Τραπεζες και η Εθνικη εναν ουρανοξυστη στην Τουρκια)?
Και μας παραμύθιαζουν όλη μέρα με τα κόκκινα δάνεια που οι ίδιες δημιούργησαν και εξ αιτίας τους γιγαντώθηκαν. Που είναι εδώ το ηθικο?

**

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Για μερικους σκεπτομαι….Θεε μου βρεξε μυαλα ‘η’ πετρες….

 • Αρκει να τους πετυχεις…..
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που χαμογελούν, κείμενο που λέει "Ψηφίζω ότι ψηφιζε. Ψήφιζα και θα ψηφίζω οτι ότι ψηφίζει. Κατά τα άλλα... Διαφερουμε!!! SAPSALIS.GR"