To μεσημεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (07.9.2020)

ΜΗΛΟΣ – Σαρακίνικο

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Κώστας Κάπος
3 Σεπτεμβρίου στις 7:22 μ.μ.

 

Η φωτογραφία της Καθημερινής, δείχνει περίπου πως θα είναι ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης.
Μετά από 16 χρόνια που αγωνιζόμουν πάντα δωρεάν για να συντηρήσω την εγκατάσταση του φωτισμού που σχεδίασα το 2004, και τον έβλεπα διαρκώς να απαξιώνεται από την αδιαφορία των αρμοδίων, έφτασε επιτέλους η ώρα να αντικατασταθεί από προβολείς νέας Τεχνολογίας, βάσει της Τεχνικής Εκθεσής μου που είχε πάρει έγκριση από το ΚΑΣ την περασμένο Οκτώβριο.
  • Ο σχεδιασμός του νέου φωτισμού έγινε από την Θεατρολόγο και Σκηνική Φωτίστρια Κυρία Ελευθερία Ντεκό, συνεργάτιδα του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο ανέλαβε και τη χρηματοδότηση του Έργου, όπως και τον νέο ανελκυστήρα ΑΜΕΑ στον Ιερό Βράχο.
Γνωρίζω ότι είναι ένα δύσκολο και επίπονο καθήκον, μια και μέχρι σήμερα έχω σχεδιάσει τους φωτισμούς για πάνω από 60 μνημεία σε όλη τη χώρα. Και μια και είναι θεατρική φωτίστρια, να της ευχηθώ “break a leg”, που λένε στο χώρο της. 🙂
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά της, γιατί όπως είχα πει και παλιότερα, η Ακρόπολη είναι η φωτογραφία της Εθνικής μας ταυτότητας. ΥΓ. Το 2004 ο Pierre Bideau είχε εκπονήσει τις αρχικές προτάσεις, οι οποίες στην πορεία διαφοροποιήθηκαν από τον υπογράφοντα κατά 60-70% λόγω ιδιαιτεροτήτων του μνημείου. Αυτά για όσα έγραψε η Καθημερινή στο ανακριβές άρθρο της.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής , ο κίνδυνος παραγραφής τους και απώλειας εσόδων εκατοντάδων εκατ. ευρώ, είναι τεράστιος.

Την ώρα που οι υποθέσεις συσσωρεύονται και έχουν ξεπεράσει τις 1.200, οι έλεγχοι που ολοκληρώνονται είναι ελάχιστες με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Απρίλιο, που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος μίας(!) μόνο υπόθεσης.

Πρόκειται για τους ελέγχους που διεξάγει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και η συγκεκριμένη κατηγορία, όπως προκύπτει και από τον πίνακα, περιλαμβάνει ελέγχους “αυτοαπασχολούμενων και ατόμων μεγάλου πλούτου, Offshore εταιρειών και Εμβασμάτων”.

Σημειώνεται, ότι όσο καθυστερούν οι έλεγχοι, οι συγκεκριμένες υποθέσεις κινδυνεύουν με παραγραφή, εάν περάσει η πενταετία, ή η δεκαετία, όπως συνέβη με χιλιάδες υποθέσεις των λιστών Λαγκάρντ , Μπόργιανς και των Εμβασμάτων. Ειδικά η αντιμετώπιση της λίστας Μπόργιανς, αποτελεί μνημείο συγκάλυψης των εμπλεκομένων σε αυτή.

Η κατηγορία “αυτοαπασχολούμενων” περιλαμβάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεγάλους τζίρους, (βασικά γιατρούς, δικηγόρους κ.λπ.). Οι έλεγχοι των offshore αφορά σε άτομα τα οποία έχουν  μετοχική εμπλοκή σε υπεράκτιες εταιρείες, ενώ οι έλεγχοι των “εμβασμάτων” αφορούν σε κινήσεις κεφαλαίων από και προς το εξωτερικό, ατόμων με που έχουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Οι εντολές ελέγχου δίδονται είτε από τις φορολογικές αρχές είτε από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Σύμφωνα με την πάγια πρακτική της ΑΑΔΕ, το βάρος πέφτει στις υποθέσεις τις οποίες στέλνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένων ημερομηνιών, ενώ καθυστερούν οι έλεγχοι των υπολοίπων υποθέσεων.

Οι υποθέσεις που προέρχονται από εντολές των εισαγγελικών αρχών και εκκρεμούσαν ήταν 50 τον Ιανουάριο και μειώθηκαν σε 36 τον Απρίλιο.

  • Βουνό οι ανέλεγκτες υποθέσεις

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο πρώτο τετράμηνο του 2020, στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) ήταν ήδη σε εξέλιξη 1.219 έλεγχοι, ενώ την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκαν μόλις 31 έλεγχοι.

Ειδικότερα, στο τέλος του Απριλίου το πλήθος των ελέγχων που ήταν σε εξέλιξη ήταν 1.098, από 970 τον Μάρτιο, 856 τον Φεβρουάριο και 765 τον Ιανουάριο. Οι νέες εντολές ελέγχου που εκδόθηκαν ήταν 152 τον Ιανουάριο, 127 τον Φεβρουάριο, 141 τον Μάρτιο και 126 τον Απρίλιο.

Με τις παλαιές υποθέσεις που έρχονται από το 2019, το σύνολο των υπό έλεγχο φορολογικών υποθέσεων σημαντικού φορολογικού ενδιαφέροντος, αυξάνεται προοδευτικά στις αρχές του 2020. Ειδικότερα, από 858 που ήταν τον Ιανουάριο, αυξήθηκαν σε 970 τον Φεβρουάριο, σε 1.098 τον Μάρτιο και σε 1.219 τον Απρίλιο.

Παρά τον όγκο των ανέλεγκτων υποθέσεων μεγάλου πλούτου, οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι είναι ελάχιστοι και φυσικά πενιχρά τα ποσά των φόρων που βεβαιώθηκαν.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως στο α’ τετράμηνο του έτους ολοκληρώθηκαν μόλις 31 έλεγχοι ήτοι, 15 τον Ιανουάριο, 13 τον Φεβρουάριο, 12 τον Μάρτιο και 1 (ένας) τον Απρίλιο.

Μάλιστα, από τις 31 ολοκληρωμένες υποθέσεις, οι 14 αφορούν σε υποθέσεις, τις οποίες είχαν παραπέμψει στο ΚΕΦΟΜΕΠ οι εισαγγελικές αρχές.

Για λόγους σύγκρισης της παραγωγής ελεγκτικού έργου, από το ΚΕΦΟΜΕΠ, από τα ίδια τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει, πως, το 2019 οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι είχαν ανέλθει σε 1.497, το 2018 σε 930 και το 2017 σε 953. 

Οι επιδόσεις των πρώτων μηνών, με εξαίρεση τον Απρίλιο που ήταν μήνας καραντίνας λόγω της πανδημίας, δείχνουν ότι έχει πέσει η “όρεξη” των ελεγκτικών αρχών για τους ελέγχους των μεγάλων φορολογουμένων.

offshores


Π.Κ – Πέτσας: Παρατράβηξαν οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Θα ρθει ο Σαρλ Μισέλ στις 15 Σεπτεμβρίου. Σκιάχτηκα βρε σεις.. Μινγουάιλ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπ. Δικαιωμάτων βραβεύεται από τον Ερντο στην Τουρκία. Από την Τουρκία.

  • Που καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, καταλύει οποιοδήποτε μορφή ελευθερίας και αναμφίβολα δείχνει καθημερινά τον ανύπαρκτο σεβασμό που έχει απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Ο ευρωπαίος μαιντανός βραβεύεται από την Τουρκία με τις 3.645 καταδίκες -περισσότερες από κάθε άλλο κράτος- με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, δικηγόρους και απλούς πολίτες που πεθαίνουν από απεργίες πείνας στα μπουντρούμια της, που περιφρονεί κατάφωρα όλες τις διεθνείς συνθήκες και νόμους.

Τον χαιδεμένο σουλτάνο της Ευρώπης που σκίζεται να μην του επιβάλλει κυρώσεις με περισσή υποκρισία, θα τον κάνει ντα ο Σαρλ.. Περαστικά..


Σκλαβενίτης, Doctor plant, Rigas Furniture, nef-nef και Candia -ως τώρα-, γνωστοποίησαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη χορηγία του Big Brother, καθώς δεν θέλουν να ταυτίσουν το όνομα τους με ένα παρακμιακό σκουπιδοreality μετά όμως τη γενική κατακραυγή. Λες και είναι αρκετή η αποχώρηση ενός για ν’αδειάσει η χαβούζα.
Γιατί γνώριζαν καλά που επένδυαν. Ας πρόσεχαν..
  • Φοβάμαι ότι δυστυχώς η μεγάλη του τηλεθέαση βρήκε ανταπόκριση σ’ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, που τώρα ως συνήθως καμώνεται την έκπληκτη σε ρόλο μάλιστα γενικού εισαγγελέα γιατί φοβάται να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Ο κιτρινισμός, η σαπίλα & η προβολή ως φυσιολογικών των κατώτερων ανθρώπινων ενστίκτων τους αρέσει, αλλά όχι να το παραδεχτούνε κιόλας..
Πάνω απ’όλα οι μεγαλόσταυροι τα κομποσκοίνια και μη σε πούνε φλώρο. Τους “ψιλοβιασμούς” ξέρουμε να τους σκεπάζουμε. Αλλά μη μας μας ξεφύγει λέξη για τον ηθικοοικονομικό κατήφορο της χώρας. Οσοι έμειναν αλώβητοι, τόσο το χειρότερο γι αυτούς. Θα τους κάνουμε ίδιους. Καθότι σκουπίδια που παρακολουθούνται από σκουπίδια μόνο σκουπίδια παράγουν. Και είναι άκρως μεταδοτικό.

Κ.Π: Η αποβολή ενός κάφρου δεν καθιστά έναν σκουπιδοτενεκέ άγιο δισκοπότηρο.
Δεν είναι απλά μια τυχαία ανοησία. Η επιλογή από την παραγωγή, γίνεται πολύ προσεκτικά σε προβληματικές προσωπικότητες για το διπλό όφελος της υψηλής τηλεθέασης με παράλληλο εθισμό του κοινού.
Στόχος τους είναι η διάβρωση του μυαλού σας μέσω της τηλεθέασης της κλειδαρότρυπας, της ανεκτικότητας, της απάθειας & τελικά της αποδοχής με το αζημίωτο.
Ετσι κατασκευάζονται οι αλλοτριωμένοι πολίτες-ζόμπι που δεν αντιδρούν σε τίποτε. Και σταδιακά γίνεται τρόπος ζωής.
Γιατί τελικά τα σκουπίδια πάντα παράγουν σκουπίδια.
ΜΗ δέχεστε να γίνετε σκουπίδια.
Καταργήστε τους πριν σας καταργήσουν.


Ο «καυτός» Αύγουστος του υπουργού Αμυνας

ΒΗΜΑτοδότης

Ο «καυτός» Αύγουστος του υπουργού Αμυνας | tovima.gr

***

Οπως εκμυστηρεύεται, ο ίδιος πασχίζει τούτες τις μέρες να προσφέρει τις απαιτούμενες βοήθειες, να δώσει «ανάσες» στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που θαλασσοδέρνονται τόσες μέρες στα επικίνδυνα νερά του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ιδιαιτέρως νοιάζεται για τα πληρώματα των υποβρυχίων, που είναι αναγκασμένα να μένουν επί πολλές ημέρες στον βυθό, να κινούνται σε περιορισμένους χώρους, μόνο με πόσιμο νερό. Μπορεί να αντιληφθεί πόσο βασανιστικό είναι να μη δύνασαι να κάνεις μπάνιο επί 20-30 ημέρες, όπως και γνωρίζει, από τα αναγνώσματά του και τις αφηγήσεις στρατιωτών που βρέθηκαν σε πολεμικά μέτωπα, ότι η έλλειψη νερού είναι ο χειρότερος εχθρός.

  • Η έκπληξη Ακάρ για τα «αόρατα» F-16

  • Ο ίδιος αξιολογώντας τη δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων όλο το προηγούμενο διάστημα σημειώνει ότι οι γείτονες αιφνιδιάστηκαν από την ένταση της ελληνικής αντίδρασης, δεν ανέμεναν τόσο δυναμική και σχεδόν ολοκληρωτική κινητοποίηση. Επιπλέον υπερεκτιμούσαν τις δικές τους δυνατότητες και δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν στο υπουργείο Αμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ «έσκιζε» στην κυριολεξία τα ρούχα του με την «αόρατη» μετάβαση των ελληνικών F-16 στην Κύπρο. Προφανώς οι πιλότοι μας έδειξαν τις δυνατότητές τους στους Τούρκους, οι οποίοι ως γνωστόν επαίρονται ότι διαθέτουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά κάθε φορά εκπλήσσονται, μην μπορώντας να ερμηνεύσουν πώς η ελληνική Πολεμική Αεροπορία παράγει περισσότερο και ποιοτικότερο πτητικό έργο. Προφανώς επειδή δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι μετά το πραξικόπημα η τουρκική πολεμική αεροπορία αποψιλώθηκε, καθώς εκδιώχθηκε μεγάλος αριθμός πολύπειρων αξιωματικών.

 ***

Ωστόσο, παρά τα «ηρωικά» της περιόδου, ο υπουργός στις ιδιαίτερες συνομιλίες του δεν κρύβει και τις ελληνικές αδυναμίες. Οικτίρει, για παράδειγμα, την ελληνική διοίκηση, και δη το Ελεγκτικό Συνέδριο που εδώ και μήνες «κλωσάει» τις υπογεγραμμένες από τον περασμένο Δεκέμβριο συμβάσεις προμήθειας ανταλλακτικών για τα Mirage 2000 που θα επέτρεπαν σε δεκάδες ακόμα μαχητικά να βγουν από τα υπόστεγα.

  • Χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος προκειμένου να επισπευσθούν οι σχετικές εγκρίσεις. Οπως και δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί από το 2012 αναβάλλονται συνεχώς, οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τορπιλών και άλλων κρίσιμων πολεμοφοδίων για το Πολεμικό Ναυτικό. Ειδικά για τις τορπίλες των υποβρυχίων είναι έξαλλος, επειδή, όπως λέει, αποτελούν κρίσιμη προσθήκη και συνιστούν παράγοντα σημαντικής διαφοράς έναντι του τουρκικού στόλου.

***

Η απαραίτητη ΕΑΒ

Στην ίδια λογική ο κ. Παναγιωτόπουλος πιστεύει ότι είναι απαραίτητο, υπό το βάρος των τρεχουσών συνθηκών, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την «ανάσταση» της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, όπως και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, ώστε να ανανεωθεί ο Στόλος. Για αυτόν έχει εξαιρετική σημασία η αναβάθμιση της ΕΑΒ και ελπίζει ότι η ανάθεση της σχετικής αρμοδιότητας στον Αδωνι Γεωργιάδη θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο υπουργός Αμυνας θεωρεί ότι στην παρούσα φάση προέχουν η ενίσχυση του Στόλου και της Αεροπορίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται εκσυγχρονισμό και ο Στρατός Ξηράς. Εκεί, κατά τις εκτιμήσεις του, χρειάζονται μικρές παρεμβάσεις και προέχει η επαύξηση του εξειδικευμένου προσωπικού. Γι’ αυτό και προσανατολίζεται στην πρόσληψη περίπου 3.000 νέων ικανών να καλύψουν τις ανάγκες των Ειδικών Δυνάμεων. Παρεμπιπτόντως, δεν θεωρεί λύση την προτεινόμενη από ορισμένους αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

 ***

Νωρίς το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο υπουργός Αμυνας συνοδευόμενος από τους αρχηγούς επισκέφθηκε για πολλοστή φορά το Μέγαρο Μαξίμου, όπου κατά τα φαινόμενα αξιολογήθηκαν οι ανάγκες ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, εν όψει των αναμενόμενων σχετικών ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες μέρες από το βήμα της ΔΕΘ.

 ***

Σε τούτες τις δύσκολες μέρες της ελληνοτουρκικής κρίσης δεν υπάρχει κατά τα φαινόμενα πεδίο πολιτικής δράσης. Η όποια δραστηριότητα και πρωτοβουλία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων χάνεται στον κυκεώνα των ανησυχιών και των αγωνιών που καταδιώκουν την ελληνική κοινωνία. Οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκινούν παρά ελάχιστους, της Φώφης τα σχέδια μένουν επίσης στα αζήτητα και των «ψεκασμένων» της Δεξιάς και των «ιδιόμορφων» της Αριστεράς δεν έχουν καμία τύχη. Η αναρρίχηση του κ. Τζανακόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ ουδένα συγκίνησε και η δυστοκία εξεύρεσης αντικαταστάτη του Αλέξη Χαρίτση στην επικοινωνία του κόμματος δηλώνει ακριβώς την «πενία» των καιρών. Και βεβαίως αποκαρδιώνουν τους «ευγενικούς», όπως ο Λιάκος, ο Χουλιαράκης και άλλοι. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η απόπειρα προσέγγισης μεταξύ Τσίπρα και Τσακαλώτου. Η διατήρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ στις τρέχουσες συνθήκες λαμβάνει υπαρξιακές διαστάσεις και είναι αυτή επίσης που επιβάλλει άγονες ισορροπίες και οδυνηρούς συμβιβασμούς…

***

  • Η… παραίτηση Τελαλιάν και η αναβάθμιση

Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ύστερα από μια θυελλώδη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με θέμα την κρίση του Εβρου, ο Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει την παραίτηση της τότε επικεφαλής της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας Μάνιας Τελαλιάν. Το περιστατικό, αυτόπτες μάρτυρες του οποίου ήταν όλοι οι κορυφαίοι διπλωματικοί αξιωματούχοι του υπουργείου, είχε προκαλέσει σάλο. Παρά τα όσα έχουν γραφεί, η αιτία του εξαναγκασμού της κυρίας Τελαλιάν σε παραίτηση δεν ήταν οι απόψεις της για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Ο λόγος της σύγκρουσης αφορούσε αποκλειστικά την υπόθεση της μεταναστευτικής κρίσης στον Εβρο, που είχε τότε θέσει στην κυβέρνηση και κρίσιμα νομικά διλήμματα.

***

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε όμως άλλα σχέδια. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμούσε και εκτιμά απεριόριστα τις νομικές γνώσεις της κυρίας Τελαλιάν, η οποία αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας τη θεσμική μνήμη της ελληνικής διπλωματίας σε σειρά ζητημάτων, με κορυφαίο εκείνο του Δικαίου της Θάλασσας. Για τους γνωρίζοντες ήταν θέμα χρόνου η αξιοποίησή της στο πλευρό του Πρωθυπουργού. Στις 20 Ιουλίου λοιπόν αποφασιζόταν η απόσπασή της στο Διπλωματικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, που άλλωστε εσχάτως έχει αποκτήσει πολύ αναβαθμισμένο ρόλο στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Η είδηση κρατήθηκε χαμηλά, αλλά η ουσία της ήταν πολύ σημαντική. Αλλωστε, η Μάνια Τελαλιάν διαδραματίζει αυτή την περίοδο κομβικό ρόλο στην υπόθεση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος, την οποία γνωρίζει όσο λίγοι. 

Οφείλω να παραδεχθώ ότι ο Νίκος Δένδιας (φωτογραφία) είναι από τους πιο κινητικούς υπουργούς της κυβέρνησης. Η συγκυρία οπωσδήποτε τον βοηθά, αλλά πρέπει να είναι και κάποιος έτοιμος να εκμεταλλευθεί τις συγκυρίες. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να πιστωθεί τις δύο συμφωνίες για τις θαλάσσιες ζώνες και την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να επαναπροσεγγίσει την Αλβανία ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει έδαφος για μια επανεκκίνηση στο ζήτημα της συμφωνίας του 2009 για να κλείσει ακόμη ένα μέτωπο.

  • Ο κ. Δένδιας διέβη και τον Ατλαντικό την Παρασκευή για μια ειδική αποστολή. Βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
  • Εκεί του επέδωσε την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ο έλληνας Πρωθυπουργός ενημερώνει τον κ. Γκουτέρες για όλη την έκνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επρόκειτο να ζητήσει και την ταχεία πρωτοκόλληση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για την ΑΟΖ.