Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020)

Απελευθέρωση Καστελόριζου 13 Σεπ. 1943. Χρόνια Πολλά στο Καστελόριζο. Χρόνια Πολλά στα Δωδεκάνησα. Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα.


40 χρόνια να περάσουν, του Παπαδημούλη δε θα του φύγει ο μουτζούρης με τα διαμερίσματα. Δε θα μπορεί να πει κουβέντα χωρίς τη σχετική ειρωνική απάντηση. Και του αξίζει βεβαίως 100%


Λ.Κ: Αγάπη, συμπάθεια και κατανόηση στο δράμα αυτών των ανθρώπων… Τίποτα άλλο…

ΣΥΡΙΖΑ: Στον πλανήτη του κ. Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει αυτοπεποίθηση, στην Ελλάδα δυστυχώς…-Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του από την Θεσσαλονίκη, αναφορικά με το Σχέδιο Εθνικής Αυτοπεποίθησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. |

Κορονοϊός: Η κρυμμένη αλήθεια πίσω από τη μη μετάδοση του κορονοϊού μέσω του φαγητού. Από τον συνεργάτη μας Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Δρ. Αναστάσιο Παπαλαζάρου Με αφορμή τόσο την καθησυχαστική διάσταση που παρουσιάστηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ η πρόσφατη ανακοίνωση του FDA (Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Ποτών) αναφορικά με τη μη μετάδοση του κορονοϊού μέσω του φαγητού, […]ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΓΕΡΑ Ο ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ 

  • Η σύμβουλος του Μπορέλ επικροτεί ότι η Ελλάδα κατέχει νησιά «αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Νέα ανθελληνική πρόκληση από την φιλότουρκη Ιταλίδα σύμβουλο του Χοσέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι, η οποία επικρότησε απαράδεκτο tweet του Σινάν Ουλγέν, που συστήνεται ως πρόεδρος «δεξαμενής σκέψης» της Κωνσταντινούπολης και αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε μια σειρά από νησιά του Αιγαίου.

Απαντώντας σε tweet Γάλλου διπλωμάτη, που ρώτησε γιατί η Τουρκία δεν προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα, ο Σινάν Ουλγέν έγραψε:

«Επειδή δεν αφορά απλώς την υφαλοκρηπίδα των νησιών των Δωδεκανήσων. Αφορά επίσης την αποστρατικοποιημένη κατάσταση αυτών των νησιών».


ΚΟΚΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ (ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ μας δουλεύουν ψιλό γαζί)

Σκληρή κριτική στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρει ότι «στον πλανήτη του κ. Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει αυτοπεποίθηση, στην Ελλάδα δυστυχώς βασιλεύει η ανασφάλεια».

Ξεκινώντας την κριτική από την εξωτερική πολιτική, επιτίθεται στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του ότι «η μυστική του διπλωματία προκαλεί ανασφάλεια».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ανασφάλεια γιατί τον τόνο στην εξωτερική πολιτική τον δίνει η μυστική διπλωματία, για την οποία δεν είπε ούτε λέξη, ενώ βάφτισε “μείζονα” τη μόνη διαφορά με την Τουρκία (ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα). Ανασφάλεια γιατί ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε χωρίς κοστολόγηση ένα πρόγραμμα εξοπλιστικών μαμούθ, εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων, των θεσμικών οργάνων όπου συμμετέχει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο».

Συμπυκνώνοντας με ειρωνικό τρόπο αναφέρει:

«Ευτυχώς που κατά τον κ. Μητσοτάκη το τουρκικό ερευνητικό, που εδώ και ενάμισι μήνα διεξάγει έρευνες Νότια του Καστελλόριζου, δε παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα, γιατί αλλιώς δε μπορούμε να φανταστούμε τι θα εξήγγειλε. Σε κάθε περίπτωση ας γνωρίζει ότι ανασφάλεια και έλλειμμα αυτοπεποίθησης στις ένοπλες δυνάμεις και στον ελληνικό λαό γεννά η έλλειψη αποφασιστικότητας και η προθυμία του να υπογράφει μυστικά συμφωνίες και όχι η έλλειψη οπλικών συστημάτων από τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Για τον υγειονομικό τομέα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επίσης προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες «γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας έχει λιγότερους εργαζόμενους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα απαραίτητα τεστ, για τα οποία δεν είπε λέξη. Ανασφάλεια γιατί δεν είπε λέξη για τα σχολεία που θα ανοίξουν με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, χωρίς τεστ και με λιγότερους εκπαιδευτικούς».

Συνεχίζοντας καταλογίζει «ανασφάλεια στην οικονομία, όπου ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά αρνείται τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των εισοδημάτων. Αντιθέτως επιμένει στη λάθος συνταγή με παροδικά μέτρα, χωρίς κάποιο σχεδιασμό για την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες των πολιτών».

Ειδικότερα και απαντώντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:

-Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε εκ νέου την παράταση του αποτυχημένου προγράμματος “Συν-Εργασία” της μισής δουλειάς με μισό μισθό και της επιδότησης της ανεργίας μέσω των αναστολών συμβάσεων εργασίας, μέτρα δηλαδή που ήδη εφαρμόζει εδώ και μήνες και που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και τη φτωχοποίηση των εργαζομένων.

-Εξήγγειλε εκ νέου παροδικές αναβολές πληρωμών που το μόνο που κάνουν είναι να μεταθέτουν το πρόβλημα για λίγους μήνες αργότερα αυξάνοντας το χρέος των ιδιωτών

-Εξήγγειλε νέο κύκλο έντοκης επιστρεπτέας προκαταβολή, στην ίδια αποτυχημένη λογική που ακολούθησε από την αρχή της πανδημίας. Φορτώνοντας νέα δάνεια στις πλάτες υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αντί για μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, όπως από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ζητήσει οι παραγωγικοί φορείς.

-Αντί για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις τις οποίες μεγαλόστομα διακηρύττει εδώ και ένα χρόνο, ανακοίνωσε δυο προσωρινά μέτρα.

-Επιβεβαίωσε τη λαθροχειρία εις βάρος των συνταξιούχων καθώς παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, διέγραψε προκλητικά το μεγαλύτερο μέρος των αναδρομικών που οφείλει στους συνταξιούχους, και αποκλείοντας μάλιστα εκδικητικά όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους από τη λήψη έστω και ενός ευρώ.

-Εξήγγειλε μια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ευνοεί ουσιαστικά μόνο τις επιχειρήσεις -όσες βέβαια δε θα βάλουν λουκέτο- και όχι τους εργαζόμενους αφού η αμελητέα ελάφρυνση για τους εργαζόμενους έχει ήδη εξανεμισθεί από τις μεγάλες μειώσεις μισθών, τη διάλυση των ωραρίων και τη θέσπιση της απλήρωτης εργασίας.

-Εξήγγειλε εκ νέου το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης μέσω της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής.

-Εξήγγειλε ότι από 1.1.2021 τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς αυτό προβλέπει το πτωχευτικό νομοσχέδιο που εισάγει στη Βουλή, όσους κατ’ ευφημισμός τίτλους κι αν χρησιμοποιεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με επίθεση στον πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και τώρα αρνείται να ευθυγραμμιστεί με την πραγματικότητα. Η κρίση βαθαίνει και ίδιος κινείται χωρίς σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας, μεταθέτοντας διαρκώς το βάρος στους εργαζόμενους και εγκαταλείποντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην τύχη τους. Με λίγα λόγια, η σημερινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη το μόνο που κατάφερε είναι να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών».


Οι Μπέκαμ -σύμφωνα με όσα μετέδωσε προ ημερών η Daily Mail- ταξίδεψαν από το Λος Άντζελες στη Βρετανία για τα 21α γενέθλια του γιου τους, Μπρούκλιν στις 4 Μαρτίου, επέστρεψαν στις ΗΠΑ μια εβδομάδα μετά γιατί ο Ντέιβιντ έπρεπε να βρεθεί σε παρουσίαση της ομάδας του, Ίντερ Μαϊάμι και στις 19 Μαρτίου γύρισαν ξανά στη Βρετανία όπου και παρέμειναν λόγω lockdown!

Σύμφωνα πάλι με την βρετανική Daily Mail, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ άρχισε να νιώθει αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο Μαϊάμι.

Λίγο μετά από εκείνον, η Βικτόρια ένιωσε πονόλαιμο και ανέβασε πυρετό.

Όταν ένιωσαν τα συμπτώματα αδιαθεσίας και νόσησαν και μέλη του προσωπικού τους, δυο εκ των οποίων σοβαρά, η Βικτόρια Μπέκαμ πανικοβλήθηκε και υποχρέωσε όλη την οικογένεια σε καραντίνα για περισσότερες από 14 μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ ήταν σε συνεχή επαφή με τα μέλη του προσωπικού τους που νόσησαν και αφού ανάρρωσαν πλήρως βοήθησαν τους δυο ανθρώπους που είχαν περάσει τη νόσο πιο βαριά.


ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
  • Ολοι έχουμε στο σόι μία που δουλεύει στο δημόσιο, το ξύνει όλη μέρα & μας πρήζει πως έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού
Οι Τούρκοι αγωνιούν για το οικονομικό τους μέλλον κι ο Ερντογάν χτίζει παλάτια -Τα νέα σχέδια του «Σουλτάνου»
Οι Τούρκοι αγωνιούν για το οικονομικό τους μέλλον κι ο Ερντογάν χτίζει παλάτια -Τα νέα σχέδια του…- Ο πληθυσμός στην Τουρκία αγωνιά λόγω της οικονομικής κρίσης για το μέλλον του, αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χτίζει με χρήματα των φορολογουμένων επιβλητικά παλάτια, που παραπέμπουν στο οθωμανικό… iefimerida.gr


Εικόνα


Του στρατού,οργανωμένα και με σχέδιο και όχι οπως στην Μόρια που την είχαν κάνει τσαντήρι,παντού στον κόσμο στρατός τα στήνει…
Παράθεση Tweet

Γ.Λ: Το συμπέρασμα από τη #ΔΕΘ2020 είναι ότι έχουμε Πρωθυπουργό που δεν σταματά να μας εκπλήσει ευχάριστα. Μετά τον Τσίπρα που μας είχε κάνει να νιώθουμε ντροπή που είμαστε Έλληνες, τώρα σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι. Εύγε!


Γ.Λ: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η αίσθηση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών ότι ζουν πλέον σε κανονική χώρα, αποτελούν τους εφιάλτες για τους άχρηστους και θρασύτατους τυχοδιώκτες που έφεραν πίσω τη χώρα για δεκαετίες την περίοδο 2015-2019. Ας ζήσουν τον μύθο τους!


Μ.Λ: Πρώτη φορά στην #ΔΕΘ που ανακοινώνονται ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας, της Γαλλίας.


Καλύτερη εποχή:

Χειμώνας 22,1%
Άνοιξη 30,9%
Καλοκαίρι 23,5%
Φθινόπωρο 23,5%

Πρόκειται για τρία νεαρά άτομα (δύο αγόρια, μια κοπέλα) επιβάτες του ενός οχήματος και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, οδηγός του δεύτερου οχήματος.
Φρικτό τροχαίο στην Πρέβεζα – Μετωπική με τέσσερις νεκρούς
Πρόκειται για τρία νεαρά άτομα (δύο αγόρια, μια κοπέλα) επιβάτες του ενός οχήματος και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, οδηγός του δεύτερου οχήματος. thetoc.gr


Η φωνή της λογικής. Ο μόνος πολιτικός της μεταπολίτευσης που άφησε σημαντικό έργο αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Αεροδρόμιο Σπάτων, Αττική οδός, μετρό Αθήνας, γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, κινητή τηλεφωνία, οι πρώτες πεζοδρομήσεις, όλα δρομολογήθηκαν από τον Στέφανο Μάνο.


Λ.Κ: Στις δύσκολες συνθήκες της εποχής μια βαθειά ανισότητα εγκαθίσταται στη χώρα. Ευρύτερα στρώματα περιέρχονται καθημερινά σε πολύ δύσκολη θέση. Τα προστατευμένα στρώματα έχουν προτεραιότητα. Πολιτική επιλογή. Μη ορατές ακόμη ακόμη οι κοινωνικές συνέπειες αυτού του λάθους. Καλημέρα.


Εβαλαν παιδάκια σε κάδους για να εκβιάσουν το συναίσθημα. Κι αυτοί λέγονται γονείς; κι οι μκοδες φωτογράφοι ευαίσθητοι κι αλληλέγγυοι; ΝΤΡΟΠΗ και ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ
.

Εικόνα


Οπαδός Βαρουφάκη αξιολογεί την ελληνική οικονομία και τους εξοπλισμούς , καταλαβαίνετε…

Παράθεση Tweet
Η οικονομία είναι υπό διάλυση, η πανδημία του κορονοιου συνεχίζεται και ο άλλος ανακοίνωσε αγορά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων καθώς και παροχές. Είτε είμαστε πλούσιοι ή πάει για εκλογές ή απλά καταστρέφει την οικονομία όπως έκαναν και το 2009.


Προς μεγάλη απογοήτευση της Φυλλάδας των Τρομοκρατών που βλέπει να κόβεται το επίδομα προπαγάνδας της ΜΙΤ… (Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν το γαλλικό υπουργείο Άμυνας και η εταιρεία Dassault Aviation μετά τις ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ)


Στις 13 Σεπτεμβρίου 1943, το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουντουριώτης» καταπλέει στο Καστελλόριζο… Είναι το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώνεται Το #Καστελοριζο ΔΕΝ απέχει 500 χλμ απ’την Ελλάδα & την Ευρωπη Η Ελλάδα & η Ευρωπη ξεκινουν απ’το Καστελόριζο & τον #Εβρο

Εικόνα