To κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (30/6) – 1

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕ΅ΤΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗ

…..

HARPERSBAZAAR.COM
How Athens became Europe’s most exciting arts capital


Για να μαθαινουμε τι ρολο παιζει το καθε ….κομμα

“Λίγους μήνες μετά την 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ, οι Έλληνες Κομμουνιστές και οι Βούλγαροι συνεργάτες επανέρχονται στις Πρέσπες στις 25 και 26 Μαρτίου του 1949, στο χωριό Ψαράδες. Εκεί συνήλθε το 2ο συνέδριο του ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), που διαδόχου σχήματος του ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), με τη συμμετοχή 700 αντιπροσώπων.

Εκεί, απήθυνε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης.

 • Η ανακοίνωση του ΝΟΦ ανέφερε: «Το δεύτερο συνέδριο του ΝΟΦ θα είναι συνέδριο διακήρυξης των νέων προγραμματικών αρχών του ΝΟΦ. Αρχών που είναι ο προαιώνιος πόθος του λαού μας.
 • Θα διακηρύξει την ένωση της Μακεδονίας σε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, ισότιμο μακεδονικό κράτος μέσα στη λαϊκοδημοκρατική ομοσπονδία των βαλκανικών λαών, που είναι η δικαίωση των πολύχρονων αιματηρών αγώνων του».
 • Στο τέλος, το συνέδριο διακήρυξε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του «μακεδονικού» λαού.

Το ΚΚΕ, στις 27 Μαρτίου 1949 , δημιούργησε την Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου (ΚΟΕΜ)…”


Μια παλιά πόλη που ξεπήδησε από πίνακα, μια σύγχρονη γεμάτη ζωή και ονειρικές διαδρομές που διέσχισε κάποτε το Οριάν Εξπρές.. Αυτή είναι η Ξάνθη

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κείμενο που λέει "Αγάπη μου, σήμερα έκλεισα τις τράπεζες! Χαχα... Μπράβο αντρούλη μου! Αυτοί είναι τόσο μαλάκες που σε τέσσερα χρόνια θα σε ξαναβάλουν στη Βουλή! 28/6/2015"

ΜΗΝΥΜΑ: Ω ρε μάνα μου γέλιο που έχουμε να ρίξουμε με δαύτον! ?????

Πήγε στην Καβάλα o (μορφωμένος στο Χάρβαρντ) Κυργιάκος και είπε ότι “η Καβάλα γιορτάζει μια σημαντική στιγμή που έλαβε χώρα πριν από 106 χρόνια, όταν η Καβάλα και η Ανατολική Μακεδονία απελευθερώθηκαν …από τον τουρκικό ζυγό”.
Κάποιος θα έπρεπε να του είχε πει ότι, στις 26 Ιουνίου του 1913 (106 χρόνια πριν) η Καβάλα κατελήφθη από τους Έλληνες, οι οποίοι και την απελευθέρωσαν…από τους Βούλγαρους!

ΩΧ, ΚΙ ΑΛΛΟ: 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε επί τη ευκαιρία της τοπικής γιορτής του πολιούχου μας Απ. Παύλου & της επετείου των 106 χρόνων από την απελευθέρωσή μας, για να μας πει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι…. απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους το 1913.

 • Λάθος κύριε πρόεδρε. ΔΕΝ απελευθερώθηκε η Καβάλα από τους Τούρκους το 1913. Από τους Βούλγαρους απελευθερώθηκε.
 • Οφείλατε να γνωρίζετε τουλάχιστον αυτό, αν η παρουσία σας εδώ ήταν για να αποδώσει τιμές στην πόλη και τα χιλιάδες θύματα της.


Μια πόλη μαρτυρική που σκλαβώθηκε επανειλημμένα και απελευθερώθηκε με πολύ αίμα, μια πόλη μνημείο πολιτισμού, κόμβος εμπορίου, ταυτόχρονα μια πόλη υψηλής κοινωνίας αλλά και καπνεργατικών αγώνων, μια πόλη Βενιζελική που βομβαρδίστηκε από δικά μας πυρά, αλλά & μια πόλη που δέχθηκε μέγα μέρος των Μικρασιατών προσφύγων απόγονοι των οποίων αποτελεί η πλειονότητα των κατοίκων της, που τους γιατροπόρεψε, τους αγκάλιασε & τους απορρόφησε, ναι αυτούς που έδωσαν πίσω την χαμένη Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, με δεδομένο ότι το Ελληνικό στοιχείο τότε ήταν μειοψηφία ακόμη, όταν κάποιοι νότιοι Ελληνες τους αποκαλούσε απλά Τουρκόσπορους, μια πόλη που την αφήσατε τελικά να μαραζώνει εδώ και δεκαετίες, χωρίς θέσεις εργασίας, χωρίς επενδύσεις, χωρίς νέους ανθρώπους.


Αυτή την πόλη ήρθατε να τιμήσετε κύριε πρόεδρε, χωρίς ατυχώς να γνωρίζετε την ιστορία της.


Λίγο παραπάνω από ένα αιώνα που απελευθερωθήκαμε στη Μακεδονία.
Μόλις 106 χρόνια στις 26 Ιουνίου συμπληρώνονται από την απελευθέρωση της Καβάλας μετά τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913.
Στις 26 Ιουνίου 1913 τρία πλοία του ελληνικού στόλου αποβίβασαν αγήματα στην Καβάλα και την κατέλαβαν από τους Βουλγάρους δια περιπάτου. Ήταν η πρώτη επιχείρηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, που «έπαιζε» άνευ αντιπάλου στο Αιγαίο, καθώς οι Βούλγαροι δεν είχαν πλοία στο Αιγαίο και ο Οθωμανικός στόλος ήταν κλεισμένος στα Στενά.

 • Η Καβάλα είχε καταληφθεί από τους Βουλγάρους τον Οκτώβριο του 1912, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Οι Βούλγαροι ήθελαν να την κρατήσουν πάση θυσία υπό την κυριαρχία τους για να διασφαλίσουν την πολυπόθητη έξοδό τους στο Αιγαίο.
 • Η Καβάλα ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά λιμάνια του μακεδονικού χώρου, με το ελληνικό στοιχείο, που αποτελούσε το 45% του πληθυσμού της, να παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της πόλης.
 • Το ελληνικό στρατηγείο από την πλευρά του επιζητούσε την κατάληψη της Καβάλας για να εκδιώξει από την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου τους Βουλγάρους και να διευκολύνει έτσι τις επιχειρήσεις στην Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη.

Με την έναρξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου (16 Ιουνίου 1913), ο ελληνικός στόλος απέκλεισε τις ακτές της Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης, από τις εκβολές του Στρυμόνα, δυτικά, έως τον Αίνο (περιοχή πέρα από τον Έβρο), ανατολικά. Στις 18 Ιουνίου τα ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν αγκυροβολημένα στην περιοχή της Ασπροβάλτας για να παρέχουν υποστήριξη στην 7η Μεραρχία, που επιχειρούσε στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Η προς τα βορειανατολικά προέλαση της 7ης Μεραρχίας κατέστησε άσκοπη την παραμονή του στόλου εκεί και στις 22 Ιουνίου κατέπλευσε στον Λιμένα της Θάσου.

 • Την επομένη ημέρα, 23 Ιουνίου, τμήμα του ελληνικού στόλου έλαβε διαταγή να κάνει παραπλανητικές διελεύσεις μπροστά από το λιμάνι της Καβάλας.
 • Το θωρηκτό «Ύδρα» και μεταγωγικά πλοία, τα οποία ήταν κενά, διέρχονταν επανειλημμένα μπροστά από το λιμάνι της Καβάλας και έδιναν την εντύπωση στους Βουλγάρους ότι οι Έλληνες θα πραγματοποιήσουν απόβαση στην Κεραμωτή, απέναντι από την Θάσο.
 • Φοβούμενοι το ενδεχόμενο αυτό, οι Βούλγαροι εγκατέλειψαν την πόλη στις 25 Ιουνίου και κατευθύνθηκαν προς τα βόρεια.
 • Στις 26 Ιουνίου 1913, τα αντιτορπιλικά «Δόξα», «Πάνθηρ» και «Ιέραξ» αποβίβασαν αγήματα και απελευθέρωσαν την Καβάλα χωρίς αντίσταση, «εν μέσω εξάλλου ενθουσιασμού των κατοίκων», όπως έγραψε ο Τύπος της εποχής.

Η ενσωμάτωση της Καβάλας στο ελληνικό κράτος θα κριθεί οριστικά στο διπλωματικό πεδίο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της Συνθήκης του Βουκουρεστίου (17 – 28 Ιουλίου 1913). Οι Βούλγαροι έδωσαν σκληρή μάχη για να ανακτήσουν την Καβάλα, έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας και της Αυστροουγγαρίας.

 • «Η Ελλάδα διαθέτει τόσα λιμάνια, ώστε να μην γνωρίζει πώς θα τα χρησιμοποιήσει. Θα λάβει τη Θεσσαλονίκη. Ανατολικά της Θεσσαλονίκης, μόνο η Καβάλα είναι δυνατόν να αποτελέσει ένα αξιόλογο λιμάνι.
 • Το Ντεντέαγατς (σημερινή Αλεξανδρούπολη) δεν αξίζει τίποτε. Είναι δίκαιο η Βουλγαρία να έχει ένα λιμάνι στη θάλασσα του Αιγαίου» τόνιζε o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Σαζόνοφ προς τον Γάλλο πρεσβευτή στη Ρωσία Τεοφίλ Ντελκασέ….https://www.sansimera.gr/articles/636

Η απελευθέρωση της Καβάλας δεν κρίθηκε απλά από μια μάχη. Κρίθηκε από την νικηφόρα προέλαση του Ελληνικού στρατού, την τεράστια διπλωματική μάχη που έδωσε στο Βουκουρέστι ο Βενιζέλος & την βοήθεια του ΠΝ. Το ναυτικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο καταλυτικός παράγων, γι αυτό και οι ναυτικές δυνάμεις είναι πάντα ισχυρότερες. Τον Αυγουστο του 1916 ανακαταλαμβάνουν την Καβάλα οι Βούλγαροι που ουδέποτε εγκατέλειψαν τα σχέδια για έξοδο στο Αιγαίο ειδικά μέσω της Καβάλας. Απελευθερώνεται και πάλι το 1918 μετά από σκληρότατη κατοχή και πείνα.


Ακολουθεί η Μικρασιατική καταστροφή το 1922 που φέρνει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων σχεδόν 30.000 ανθρώπων στην πόλη που μολις προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Με την πάροδο του χρόνου τους απορρόφησε. Το 1935 η Καβάλα βομβαρδίστηκε από τον κυβερνητικό στόλο ως έδρα του κινήματος των βενιζελικών.


Ο πόλεμος του 1940–41 και η τρίτη ακόμη σκληρότερη βουλγαρική κατοχή (η σκληρότερη πανελλαδικά), η οποία επιβλήθηκε στην Καβάλα μετά την ήττα από τους Γερμανούς και την απόδοση της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας στη σύμμαχο τους Βουλγαρία, οδήγησε σε μια νέα οδυνηρή περιπέτεια τους κατοίκους της πόλης οι όποιοι μεθοδικά εξοντώνονταν από τους Βουλγάρους λόγω αλυτρωτισμού.

..
Τελικά, στις 13 Σεπτεμβρίου 1944, λίγες μέρες αφού η Βουλγαρία άλλαξε ηγεσία και μεταπήδησε στο συμμαχικό στρατόπεδο, δυνάμεις του 26ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ (Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, στρατιωτικού σκέλους του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου –ΕΑΜ) απελευθέρωσαν την Καβάλα.

 • Νομίζω ότι δεν υπάρχει Καβαλιώτικη οικογένεια που να μην έχασε μέλη της από την τριπλή Βουλγαρική κατοχή.
 • Κάποιοι βλέπετε, είμαστε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα ελεύθεροι απ’όσο κάποιοι άλλοι νομίζουν
 • Κι έχουμε μάθει να τιμάμε την αξία των συνθηκών & ειδικά αυτή του Βουκουρεστίου (που τόσο ανενδοίαστα ήταν έτοιμοι να καταλύσουν μερικοί ανιστόρητοι “μακεδονομάχοι” & καλή χαρά του Ερντογάν πρόσφατα) γιατί μας κράτησε Ελληνες.
 • Αυτή εν ολίγοις είναι η νεότερη ιστορία μας.
  Κρίμα κ. Πρόεδρε…
  https://youtu.be/2e7UzczWMHU

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ: Ας διαβάσουν κάποιοι ανιστόρητοι από ποιούς απελευθερώθηκε η Καβάλα το 1913 & το 1918, όταν οι Βούλγαροι δεν σκλάβωναν απλά την Καβάλα & τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας, αλλά είχαν σκοπό ασύλληπτων διαστάσεων εθνοκάθαρση….

KAVALAPOST.GR

**

Με φωτογραφική απόφαση τον Νοέμβριο του 2017 τακτοποίησαν κτίσματα στις δύο βίλες της μετέπειτα συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού στο Καβούρι.
Εναν χρόνο μετά λάμβανε θέση συμβούλου στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και το ίδιο καλοκαίρι τού παραχώρησε το σκάφος της για να… ξεκουραστεί στο Ιόνιο

PROTAGON.GR
 
***
ΜΗΝΥΜΑ!:Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Ο Κυργιάκος, επιτέλους, παραδέχεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο, είναι Έλληνας. Όταν όμως το 2015 ψηφιζόταν ο νόμος για την απονομή ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα, ο Κυργιάκος ψήφισε ένα βροντερό όχι.
Το πρωτοπαλίκαρό του όμως, ο Konstantinos Kyranakis, δεν καταλαβαίνει από “πολιτικές σκοπιμότητες” και είναι πιο ξεκάθαρος: Επιμένει ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ, θα δίδεται μόνο σε παιδιά που έχουν γεννηθεί από Έλληνες γονείς, κάτι που εμένα μου θυμίζει, όχι ολίγη, αλλά πάρα πολλή Χρυσή Αυγή.
Κυργιάκο, να το ξέρεις. Το φασιστάκι που έχεις στον κόρφο σου, κάποια στιγμή θα σε βάλει σε μπελάδες.


***
ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΟΥ:ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ “ΣΚΙΣΟΥΜΕ ” ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ…

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΝΕ ΠΟΛΥ ΣΑΝΟ… ΤΑ ΜΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ…

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ…

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΑΣ ΛΕΩ… ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΡΑΜΠ !!!

“Η κατάσταση είναι περίπλοκη γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε δικαίωμα να αγοράσει τους Patriot και αυτό δεν το επέτρεψε η κυβέρνηση Ομπάμα. Γι’ αυτό τώρα αγοράζει άλλο σύστημα. Είναι ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά η Τουρκία είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος μας”,

είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

YOUTUBE.COM
Osaka, Japan


Ο «Greek Freak» Γιάννης Αντετοκούνμπο γνώρισε την αποθέωση στα Σεπόλια.

Μία μέρα μετά την επίσημη παρουσίαση των δικών του παπουτσιών στο Ζάππειο, ο MVP του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στα Σεπόλια για να δει από κοντά την τελική φάση του 3on3 που διοργανώνει μαζί με τα αδέλφια του.

Το «Antetokounbros» προσέλκυσε χιλιάδες φιλάθλους, απλό κόσμο που θέλησε να δει από κοντά τον MVP του ΝΒΑ και να απολαύσει μπάσκετ. Ακόμη και στις ταράτσες των πολυκατοικιών βρέθηκαν κάποιοι, για να τον δουν και να τον χειροκροτήσουν.

Ενσωματωμένο βίντεο
ΣΧΕΤΙΚΑ

3 γήπεδα και 1 τοιχογραφία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αθήνα

3 γήπεδα και 1 τοιχογραφία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αθήνα

To «παρών» έδωσαν στα Σεπόλια και οι Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Ζήσης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Λάζαρος Παπαδόπουλος.

29-6, Λάρισα : Μπράβο 13,64μ. στο Τριπλούν πήδησε η χαρισματική 18χρ. Κερκυραία Σπυριδούλα ΚΑΡΥΔΗ -πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ ! . ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ η Διάδοχος των Κορυφαίων Ελληνίδων τριπλουνιστριών Πηγής Δεβετζή (15,32μ.), Βούλας Τσιαμήτα (15,07μ.), Βούλας Παπαχρήστου (14,73μ.), Αθανασίας Πέρρα (14,71μ.), Ολγας Βασδέκη (14,67μ.) & Νίκης Πανέττα (14,55μ.) ! . Νίκος Μουρατίδης, 29-6-2019.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες
**
ΜΗΝΥΜΑ: Αυτός τώρα, είναι μέρμηγκας ή τζίτζικας; μας μπέρδεψε η Μιράντα!!!
.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
«Άθλιο κατασκευαστή» χαρακτηρίζει τον @KostasVaxevanis η ΕΦΣΥΝ. Αν έφτασαν και οι σύντροφοι να τον καταγγέλουν για fake news καταλαβαίνει κανείς τι «μούφα» έχει διακινήσει και πόσο άξια φέρει τον τίτλο «βασιλιάς των fake news».

ΜΗΝΥΜΑ- Αλέξης: ” Κατερίνα έμαθα πως έχεις κότερο. Θα με πας μια βόλτα; ” Κατερίνα: ” Nαί Αλέξη μου, αλλά πρώτα τακτοποίησε το γιαλό μπροστά στο σπίτι μου” Αλέξης : ” Αμέσως”.
Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

***

Η κομψή εμφάνιση της Μπέτυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο (Φωτο)

Η κομψή εμφάνιση της Μπέτυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο
Τα φλας των φωτογράφων με την κομψή της εμφάνιση στο Ηρώδειο τράβηξε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η κα Μπαζιάνα παρευρέθηκε στη συναυλία της Λορίνα Μακένιτ που θαυμάζει ιδιαίτερα.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού που συνηθίζει να εντυπωσιάζει με τις στυλιστικές της επιλογές επέλεξε να φορέσει ένα μπλε φόρεμα αρχαιοελληνικού στυλ, με καφέ φλατ σανδάλια, ενώ τα μαλλιά της ήταν πιασμένα με ένα χαμηλό σινιόν κότσο.

Μετά τέλος της συναυλίας πήγε να συγχαρεί τη Λορίνα Μακένιτ και πόζαραν στον φωτογραφικό μας φακό.

Κατηγορία

Διαβάστε το “Μπουρλότο” της σημερινής #Kontranews

Τριβές με την Μόσχα

Η απόφαση που έλαβε η ολομέλεια της Αμερικανικής Γερουσίας για την άρση του εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία θα προκαλέσει τριβές ανάμεσα στην Λευκωσία και την Μόσχα. Γιατί οι Αμερικανοί απαιτούν από τους Κύπριους να απαγορεύσουν την παραμονή των ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη. Στο κείμενο της ολομέλειας γίνεται επίσης λόγος για την ανάγκη θέσπισης αυστηρού νομοθετικού πλαισίου στην Κύπρο που θα καθιστά απαγορευτικό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και αυτή η απαίτηση στοχεύει τους Ρώσους ολιγάρχες που έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες.

Το κίνημα της ξαπλώστρας

Τρέμουν στην κυριολεξία τα κομματικά επιτελεία το μέγεθος της αποχής. Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, δεν αποκλείεται στις 7 Ιουλίου να σημειωθεί ρεκόρ αποχής. Το κίνημα της ξαπλώστρας έχει ιδιαίτερη απήχηση, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις σε νέους από 17 έως 30 ετών και από 45 έως 55 ετών. Αντίθετα, οι μεγάλες ηλικίες είναι παντός καιρού και δεν πρόκειται να απέχουν από τις κάλπες.

Νέο δόγμα

Κατέρρευσε με πάταγο και το νέο δόγμα της Φώφης Γεννηματά για ψήφο ανοχής σε περίπτωση κατά την οποία το πρώτο κόμμα που θα προκύψει από τις εκλογές δεν εξασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Με ψήφο ανοχής δεν κυβερνιέται ο τόπος», της απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης, ζητώντας προφανώς ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών. Βέβαια, μέχρι να γίνουν οι εκλογές, το ΚΙΝΑΛ θα έχει αλλάξει καμιά δεκαριά φορές τη στρατηγική των μετεκλογικών συνεργασιών, γι’ αυτό δεν πρέπει να ανησυχούν στη Νέα Δημοκρατία.

Καλά ξεμπερδέματα

Ενα από τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούσε δεδομένο ότι σε περίπτωση νίκης του κόμματός του θα καταλάμβανε ένα παραγωγικό Υπουργείο. Βέβαια υπολόγιζε χωρίς να ρωτήσει τον Κυριάκο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τις μεγάλες ικανότητές του, τον στέλνει στην ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργείου Παιδείας. Αντιλαμβάνεστε τώρα τί έχει να περάσει, ειδικά όταν αποφασίσει να περάσει τον νόμο για την κατάργηση του ασύλου.

Περιμένουν να ωριμάσει!!!

Δεν είναι μόνο η υπόθεση της NOVARTIS που σέρνεται για χρόνια στα εισαγγελικά γραφεία. Ένα άλλο τραπεζικό σκάνδαλο βρίσκεται στα συρτάρια των οικονομικών εισαγγελέων. Προφανώς το αφήνουν να ωριμάσει, για να το διερευνήσουν υπό το πρίσμα των νέων ποινικών κωδίκων, με τους οποίους το ένα κακούργημα παραμένει πλημμέλημα αλλά το δεύτερο, που αφορά την απάτη και την υπεξαίρεση, παραμένει κακούργημα. Λεπτομέρειες για το σκάνδαλο αυτό, λίαν προσεχώς.

Κατηγορία

Άσκηση από την Κύπρο

Άσκηση από την Κύπρο
Η Κυπριακή Δημοκρατία, με Navtex που εξέδωσε, δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για την Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018.

** Πρόταση για άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο υποβλήθηκε από τον αμερικανικό βουλευτή Ντέιβιντ Σιτσιλίνε, στο κείμενο προϋπολογισμού που προωθείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων κι αναμένεται να εγκριθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών. Να σημειωθεί ότι η άρση του εμπάργκο ισχύει μόνο για τους εξοπλισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν συμπεριλαμβάνει την μεταφορά αμερικανικής κατασκευής οπλικών συστημάτων επί κυπριακού εδάφους από τον τουρκικό κατοχικό στρατό. Ίσως να είναι και το πρώτο βήμα για την ένταξη της Κύπρου στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ, τον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».

Σύντομα

** Το όνομα του Μάριο Ντράγκι έπεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Ο Ντράγκι ετοιμάζεται έτσι κι αλλιώς, να παραδώσει τα ηνία της ΕΚΤ, γι’ αυτό και φαίνεται πως κάποιοι τον προτιμούν και πάλι σε μια θέση ελέγχου και ισχυρής εξουσίας. Φυσικά η πρόταση έρχεται από την ιταλική κυβέρνηση, που είναι σε ανοικτή αντιπαράθεση με τους Γερμανούς και τους βόρειους γενικώς.

** Το απόλυτο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας καταρρίφθηκε χθες στην Γαλλία, όπου καταγράφηκε θερμοκρασία 44,3 βαθμών Κελσίου στο Καρπαντρά (νότια Γαλλία), σε μια ζώνη που βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για καύσωνα. Ρεκόρ θερμοκρασίας έχουμε και στην Γερμανία, όπως και σε όλη την βόρεια Ευρώπη. Ίσως δεν είναι τυχαίο που η κ. Μέρκελ πάσχει από αφυδάτωση.

** Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει ΚΑΙ τη γονιμότητα των γυναικών. Οι γυναίκες που ζουν σε περιοχές με ατμοσφαιρική ρύπανση και δυσκολεύονται να κάνουν παιδί, ίσως θα έπρεπε να μετακομίσουν για ένα διάστημα στην εξοχή ή σε κάποιο μέρος με πιο καθαρό αέρα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητά τους, αφού νέα Ιταλική επιστημονική έρευνα που ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, βρήκε πως τα τοξικά σωματίδια του αέρα μπορούν να μειώσουν τη δραστηριότητα των ωοθηκών και έτσι να στενέψουν το παράθυρο ευκαιρίας για τη σύλληψη παιδιού…

Print Friendly, PDF & Email