Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (3/3)

Αθέμιτα παιχνίδια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η αβεβαιότητα ως προς τον χρόνο των εκλογών είναι, εθιμικά, νόμιμο όπλο του πολιτικού ανταγωνισμού – στα χέρια της κυβέρνησης. Η αβεβαιότητα, όμως, ως προς τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών συνιστά αθέμιτο παίγνιο.

 • Οι πολλές ταυτόχρονες κάλπες δημιουργούν ήδη οργανωτικές δυσκολίες για τον κρατικό μηχανισμό.
 • Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις σκέψεις για αυτοσχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής.
 • Η μόνη δημοκρατικώς επιβεβλημένη αλλαγή είναι να αξιοποιηθούν οι ήδη επεξεργασμένες λύσεις για να δοθεί η δυνατότητα εξ αποστάσεως ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού.

Έντυπη ΚΑΘΗ


Διαβάστε το “Μπουρλότο” της σημερινής #Kontranews

Διαβάστε το "Μπουρλότο" της σημερινής #Kontranews

Στα Σκόπια ο Αλέξης

Ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί επίσημα τα Σκόπια είναι ο Αλέξης Τσίπρας που μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ είναι οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα θα πραγματοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές ενώ θα συνοδεύεται από δεκάδες επιχειρηματίες που θα εκπροσωπούν νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας.

Γιατί βιάζεται ο Αντώνης

Αγωνιά για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς. Στην περίπτωση κατά την οποία στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο, χάνει τη θέση του Επίτροπου που του υποσχέθηκε ο Κυριάκος. Οι επίτροποι αλλάζουν ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές, δηλαδή τον Ιούνιο, οπότε αυτός που θα αποφασίσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως αντιλαμβάνεστε ναυαγεί το σχέδιο του Κυριάκου που θέλει να τον ξεφορτωθεί και να τον στείλει για μόνιμες διακοπές στις Βρυξέλλες.

Εμφύλιος στη Δεξιά

Εμφυλιοπολεμικό είναι το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο. Η μισή Νέα Δημοκρατία είναι με τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος για την περιφέρεια Νίκα και η άλλη μισή με τον Πατούλη. Γι’ αυτό στις ομιλίες των υποψηφίων ευρωβουλευτών γίνεται χαμός όταν παίρνει τον λόγο για να χαιρετίσει την εκδήλωση ο Νίκας. Γι’ αυτό ο έμπειρος Βαγγέλης Μεïμαράκης απαίτησε να απευθύνει χαιρετισμό στη δική του συγκέντρωση μόνο ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ.

Οι ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμο 20,3 εκατομμύρια ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο της Folli Follie. Το πόρισμα κάνει λόγο για χειραγώγηση της μετοχής από τους ιδιοκτήτες της Folli Follie με τη δημοσιοποίηση παραποιημένων οικονομικών αποτελεσμάτων. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν διέκοψε έγκαιρα τη διαπραγμάτευση της μετοχής αφού η απάτη ήταν γνωστή σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Όσο για το πρόστιμο, δεν πρόκειται να εισπραχθεί γιατί οι Κουτσολιούτσοι φρόντιζαν να εξασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Πώς στήθηκε η απάτη

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα που αφορά τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων από τη NOVARTIS. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες τεκμηριώνουν με αδιάσειστα στοιχεία τη μεγάλη απάτη που έστησε ο φαρμακευτικός κολοσσός σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς και μια σειρά από υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες.


ΜΗΝΥΜΑ φίλης (Αλ.ΠΛ.)- Γελάνε_και_τα_τασάκια_μας

Βρε, βρε τα παιδιά…
Σία τι έχεις να πεις για το κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο; 
Όχι βρε χαζή του Πολάκη που 3 μέρες χτυπιόσουνα εσύ και ο ΣΚΑΙ
Πώς το επέτρεψες, αγαπημένη νομοταγής ΝΔκράτισσα;
Γελάνε_και_τα_τασάκια_μας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, τρώει, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ: Δέκα χρόνια πριν, ο σατανικός Σύριζα έστησε παγίδα σε άριστο στη Μολδαβία.
Χρησιμοποιεί την πληροφορία τώρα για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το τσιγάρο του Πολάκη και από την πώληση της Μακαιδωνίας μας. Ευτυχώς που τα ΜΜΕ το κατάλαβαν όλο αυτό και προστατυεύουν τον άτυχο άριστο. Σωστά κατάλαβα;;


ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ (Σοφ.Π.) – Ετοιμαστείτε για το χάος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ τον Μάρτιο του 2009 και λίγο πριν η χώρα οδηγηθεί στο μεγαλύτερο τραπεζικό πείραμα της ιστορίας του πλανήτη ,το ποσοστό των κόκκινων δανείων ανέρχονταν στο 6,8% και ήταν από τα μικρότερα στη ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό των επιχειρηματικών δανείων ήταν κάτω από το 6%, σήμερα μετά από 9 έτη αυτό το ποσοστό ανέρχεται στο 47%…


 • Το παραμύθι που θέλουν να πουλήσουν στον Ελληνικό λαό είναι πως οι μισοι Ελληνες είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και πρέπει να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία τους..

 • Αυτό το γεγονός θα δημιουργήσει σε κοινωνική και οικονομική έκρηξη που θα φέρει η επιβαλλόμενη πολιτική εκ μέρους των τραπεζών και θα οδηγήσει την χώρα στο χάος.

 • Οι πολιτικές που επιβάλλουν οι τραπεζες που ελέγχουν ακόμη και τα Ευρωπαϊκά όργανα δεν είναι κάτι καινούργιο το έχουμε δει σε πολλές χώρες όπου πήγε το ΔΝΤ…και μακρυά από την Ευρώπη.

Ετοιμαστείτε για το χάος.


ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΗΣ του μ/μ (Δημ.Κ.):  Διαβάζω τη συνέντευξη του Πύρρου Δήμα στη Lifo και στέκομαι στο εξής απόσπασμα:

«Εγώ έμπαινα στο λεωφορείο και πιανόμουν από την ψηλότερη λαβή για να φαίνονται τα χέρια μου. Φοβόμουν ότι έτσι και χανόταν κανένα πορτοφόλι θα κατηγορούσαν εμένα…»

 • Πριν γίνει διάσημος, πριν γίνει ολυμπιονίκης, τότε που ήταν απλά ένας παρείσακτος Αλβανός…

Σκέφτομαι πόσο τραγικό να πρέπει να αποδεικνύεις διαρκώς… ότι δεν είσαι ελέφαντας… Αλλά όσο και να σκέφτομαι εγώ, τελικά όπως λέει και μία αφρικανική παροιμία “μόνο το πτώμα ξέρει τι θα πει τάφος”…

 • Τον Πύρρο Δήμα που εκτιμώ απεριόριστα, όχι για τα μετάλλια και τα βάθρα που στάθηκε, αλλά από εκείνη τη στιγμή στη Βουλή, όταν απευθυνόμενος στον Nίκο Μίχο της Χρυσής Αυγής του λέει σε έντονο ύφος: “Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα!”
 • Γιατί είναι κάποιες στιγμές που απλά μας κάνουν “μεγαλύτερους”…

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΡΓΟΣ: Υποψήφιος… δήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια, καταδικασμενος για μιζες…. Εμπειρος, στη μιζα και το λαδωμα. Μακράν η καλύτερη υποψηφιότητα, εβερ…! 

 • Η σύλληψη του ειχε γινει με την συνδρομή του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank, ….. ο οποίος και έδωσε την «μίζα» στον Τομπούλογλου προκειμένου να μην καταστήσει έκπτωτο τον διαγωνισμό στον οποίο είχε προκριθεί μία διαφημιστική εταιρεία!
 • Πρόκειται για εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «μίζα» ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο Τομπούλογλου να μην τίναζε τον διαγωνισμό στον αέρα….

Θεσσαλονίκη βόμβαρδισμενη πολιτεία μετά το τσίκνισμα.
Τι πολιτισμένος λαός είμαστε!!!
Με 135 τόνους σκουπίδια έκλεισαν την τσικνοπέμπτη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες


To ΒΒC διορθώνει το προ ημερών επαίσχυντο & λίαν υποθετικό δημοσίευμα του, προσθέτοντας νέα τροποποίηση και υιοθετώντας τις Ελληνικές θέσεις της συμφωνίας μετά την δικαιολογημένη αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης.
Αυτά για όσους ελληνάρες άκριτα έσπευσαν να πανηγυρίσουν για να πιαστούν από κάπου πολιτικά.
Αλλα τώρα άκρα του τάφου σιωπή από τα ελληνικά μηντιακά μέσα που έσπευσαν τότε να το κάνουν πανηγυρικό πρωτοσέλιδο.
https://thefact.gr/…/to-bbc-diorthwse-to-arthro-peri-maked…/

«Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει επισήμως μόνο μία μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ιστορικά, έχει θεωρήσει τους Σλαβομακεδόνες ως γλωσσική και όχι εθνική ομάδα, αναφέροντας τους ως σλαβόφωνους Έλληνες ή δίγλωσσους Έλληνες, (ενώ η συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας απαιτεί συνταγματικές αλλαγές από τη χώρα για να αφαιρέσουν τις αναφορές σε μειονότητα στην Ελλάδα)».

«H συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι η εθνικότητα του λαού της Βόρειας Μακεδονίας είναι «Μακεδόνας/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», κάτι που, όπως αναφέρει εμφατικά η ελληνική κυβέρνηση, δεν κάνει καμία αναφορά για μακεδονική εθνότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


ΠΑΝ.ΜΠΑΖ.(fb):Η νικήτρια ομορφιάς γονάτισε μπροστά σε μια “ρακοσυλλέκτρια” σε ένδειξη απόλυτου ΣΕΒΑΣΜΟΥ…

Ηταν η γυναίκα που την μεγάλωσε…

 • Επιστρέφοντας στην γενέτειρά της, την Ταϊλάνδη, η 17χρονη Khanittha «Mint» Phasaeng που κέρδισε τίτλο ομορφιάς έσπευσε να πει με τον πιο αναγνωρισμένο και ταπεινό τρόπο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη γυναίκα που τη μεγάλωσε.

Με το στέμμα, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια της και το σέξι ντύσιμό της να κάνουν μεγάλη αντίθεση με τους σκουπιδοτενεκέδες πίσω της, η 17χρονη γονάτισε μπροστά στη μητέρα της η οποία τη μεγάλωσε μόνη της, για να την ευχαριστήσει για όλα όσα έκανε για εκείνη.

 • Η μητέρα της Phasaeng ζει συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας απορρίμματα.
 • Στην Ασία το να γονατίζει κανείς θεωρείται η μεγαλύτερη ένδειξη σεβασμού.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και υπαίθριες δραστηριότητες

ΜΗΝΥΜΑ: Σιχάθηκα καθημερινά να μαζεύω απ’ τον δρόμο μου και το πεζοδρόμιο κύπελα καφέδων, μπουκάλια νερού, γόπες, σακουλάκια τυρόπιτας και διαφημιστικά φυλλάδια. Γιατί, ρε άνθρωποι, βρωμίζετε τις γειτονιές;

ΜΗΝΥΜΑ:

Μετά σου λένε Χρυσή Αυγή και πράσινα άλογα.

Ο φασισμός καλλιεργειται στην κοινωνία από ανθρώπους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, δημοσιογράφους, τοπικούς παράγοντες, δημάρχους, συλλόγους φορείς κλπ. Η Χ.Α. είναι το αποτέλεσμα όχι το αίτιο.

Κι εμείς σαν κοινωνία το αίτιο πρέπει να χτυπήσουμε για να μην ψάχνουμε μετά τι φταίει όταν θα είναι πλέον αργά. Λες και θα πάθει ζημιά η πόλη αν φιλοξενήσει κάποιες ψυχές για κάποιο χρονικό διάστημα που ενδεχομένως θα χρειαστεί. Άξιοι της μοίρας τους όσοι πολίτες του Βόλου ψηφίσουν για δεύτερη φορά αυτό το άτομο.

NEWSIT.GR
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Η ΣΥΝΑΞΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 21 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

-0:47

Γι’ αυτό εδώ και 4 χρόνια δεν έφεραν ούτε μια επένδυση. Για να μας προστατεύσουν. Τώρα βγάζει νόημα..

 • Τώρα κατάλαβα γιατί κυνηγάνε τις επενδύσεις με οποίο τρόπο μπορούν. Φοβούνται μην μας καταστρέψουν όπως κατάστρεψαν την Βενεζουέλα. Αμέσως εμείς να κριτικάρουμε. Είναι μπροστά από την εποχή τους!Το «πορεύεσθε σεμνά και ταπεινά» δεν ισχύει ενίοτε για κάποιους ιεράρχες

DIAFORETIKO.GR

Μητροπολίτης Νικηφόρος: Κυκλοφορεί σεμνά και ταπεινά με λιμουζίνα αξίας 300.000 ευρώ


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:Θα συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο και θα προσθέσω πως πολλές φορές λόγω της ροής της δουλειάς τους, και ίσως και λόγω κακής διεύθυνσης του εστιατορίου /καφενείου, δουλεύουν νηστικοί…

 • Μου έτυχε δύο τρεις φορές να δω να τρώγεται το τέταρτο κομμάτι του club sandwich στα κρυφά κάτω από τον πάγκο, και σε καλό * εστιατόριο να γεύεται μέρος του δικού μου φαγητού ο σερβιτόρος πίσω από το παραβάν…
 • νιωσα ενοχή που απολάμβανα ένα θεσπέσιο δείπνο. Και δεν ξαναπατησα σ αυτό το βραβευμένο εστιατόριο. Να τα βράσω τα βραβεία..
CITYPATRAS.GR

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ (Αλ.Πλ.): Τουλάχιστον εκεί στη ΝΔ ας βγάλουν το σκασμό.

Αηδιάζουμε..😝🖐

PROTAGON.GR

Η ανάρτηση του Αντύπα Καρίπογλου που υπερασπίζεται τον Νίκο Γεωργιάδη


«Είναι σαν μεγάλο περίπτερο. Αυτό είναι το τζαμί που μας λένε τόσα χρόνια και θα χωράει 300 άτομα;»

DIAFORETIKO.GR

Πρόεδρος μουσουλμανικής ένωσης Ελλάδας: «Είμαστε πικραμένοι με το τζαμί της Αθήνας που θυμίζει περίπτερο»


«Είναι σαν μεγάλο περίπτερο. Αυτό είναι το τζαμί που μας λένε τόσα χρόνια και θα χωράει 300 άτομα;»

FANPAGE.GR

Πρόεδρος μουσουλμανικής ένωσης Ελλάδας: «Είμαστε πικραμένοι με το τζαμί της Αθήνας που θυμίζει περίπτερο» – Fanpage


Αυξήσεις ενοικίων 30% σε Εξάρχεια, Κουκάκι

Την «κινητοποίηση» της κυβέρνησης προκάλεσαν οι πρόσφατες έρευνες που αποκάλυψαν απότομες αυξήσεις στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις ακινήτων. Ειδικά σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, το 2018 φαίνεται να έκλεισε με διψήφιες αυξήσεις: σε Εξάρχεια και Κουκάκι, εκτιμάται ότι οι τιμές των ενοικίων αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 30%, ενώ σε Κολωνάκι, Νέο Κόσμο, Νεάπολη ή ακόμη και στα Πατήσια, παρατηρήθηκαν ανατιμήσεις της τάξεως του 15-20%.

 • Στην πράξη, υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η τάση να καταστήσει «δώρο-άδωρο» την πολιτική επιδότησης των ενοικίων.
 • Διότι από τη μία ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρύνεται με 300 εκατ. ευρώ ετησίως προκειμένου οι ενοικιαστές (περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά συνολικά, εκ των οποίων θα επιδοτηθούν οι 250.000) να ελαφρύνονται από το βάρος του ενοικίου κατά 70-210 ευρώ τον μήνα, και από την άλλη, τα χρήματα θα καταλήγουν στους ιδιοκτήτες λόγω των αυξήσεων στα ενοίκια.
 • Εκπρόσωποι των συλλόγων ενοικιαστών έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων εξώσεων.
 • Με το που λήγουν τα συμβόλαια μίσθωσης (συνήθως τριετούς διάρκειας για περιπτώσεις κατοικιών), πολλοί ιδιοκτήτες σπεύδουν να «πάρουν τα κλειδιά», προσβλέποντας στις υψηλότερες αποδόσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
 • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΡΗΣs13_skitso


 

 

Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Ο Οθων και ο κώθων

 • Και οι δύο είναι παιδιά της Εκκλησίας (το βραχιόλι του Κουίκ με το σταυρουδάκι διακρίνεται στον καρπό του), εκτός του ότι είναι και σύντροφοι στην Αριστερά.
 • Πάντως, για λόγους εμφανείς, πιο κοντά είναι αδύνατο να έλθουν.
 • Συνεπώς, περαιτέρω διαχύσεις δεν υπήρξαν.
 • Ευτυχώς το γλιτώσαμε αυτό, γιατί όλα τα έχουμε δει πια!..

Δεύτερη ματιά

Εχω την εντύπωση ότι λίγο αδικούμε τον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο. Δεν μπορεί να είναι τόσο γελοίος ο άνθρωπος, ώστε να κάνει κήρυγμα σε παιδάκια του Δημοτικού!

 • Οχι, το λέω κατηγορηματικά, διότι δεν μπορώ να δεχθώ, δυσκολεύομαι να πιστέψω, ότι κάποιος, έστω και συριζαίος, μπορεί να καλωσορίζει στη Βουλή παιδιά του Δημοτικού και στα σοβαρά να τους ζητάει να θυμούνται ότι μέχρι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία οι άνθρωποι στην Ελλάδα έτρωγαν από τα σκουπίδια, έτρωγαν γάτες και σκύλους, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες είχαν εκτοξευθεί.
 • Μόνον ο τέλειος Καραγκιόζης μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε παιδιά και έχω την ακράδαντη βεβαιότητα ότι ο Τ. Πετρόπουλος είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Δικηγόρος και υφυπουργός, είναι κατά τεκμήριο ένας σοβαρός άνθρωπος. Επομένως, κάτι άλλο θα συνέβη.

Θα σας πω τι. Ηλθε σε πλήρη αμηχανία με τα παιδιά. Κόμπλαρε τελείως – πώς το λένε; Συμβαίνει αυτό, ξέρετε, σε κάποιους. Είδε παιδιά του Δημοτικού, τα έχασε ο άνθρωπος, ήθελε να δείξει φιλόξενος και άρχισε να τους λέει ένα παραμυθάκι, με δράκους, ιππότες και τα συναφή. Δεν έχει καταλάβει ότι στην εποχή του Ιντερνετ τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα…


ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΚΑΘΗ

capture--4

** «Άθλο του Ηρακλή» χαρακτήρισε ο Γερμανός Πρέσβης, Γενς Πλέτνερ, την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπογραμμίζοντας πως έχει την αίσθηση ότι οι Έλληνες δεν έχουν επίγνωση του μεγέθους των επιτευγμάτων. Ήταν μια μεγάλη σπόντα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που θέλει (αν γίνει πρωθυπουργός) να τα τινάξει όλα στον αέρα.

** Η διαπραγμάτευση Τραμπ – Ουν, σκόνταψε στις διαφωνίες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας όσον αφορά στο περιεχόμενο του όρου «αποπυρηνικοποίηση» και το ζήτημα της άρσης σημαντικού μέρους των κυρώσεων. Αυτά δήλωσε , υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι Βορειοκορεάτες ζήτησαν «πολλά δισεκατομμύρια δολάρια», υπό «τη μορφή της ελάφρυνσης των κυρώσεων» που επιβάλλονται στην Πιονγκγιάνγκ, ενώ ταυτόχρονα, εκείνοι «δεν δέχονταν να επιβληθεί πλήρες πάγωμα στα προγράμματά τους (για την ανάπτυξη) όπλων μαζικής καταστροφής».

** Πρόεδρος με αλβανική καταγωγή. Ο νέος πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, είναι αλβανικής καταγωγής, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν αλβανικά ΜΜΕ. Είναι βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν «Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και κατάγεται από τη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ). Τον Ιούλιο του 1938 η Τουρκία συμφώνησε να δεχτεί μουσουλμανικούς πληθυσμούς από τη Γιουγκοσλαβία. Μεταφέρθηκαν στην Τουρκία συνολικά 200.000 μουσουλμάνοι, Αλβανοί, Τούρκοι, Σλάβοι από το Κόσοβο και τη σημερινή Βόρεια Μακεδονία. Μεταξύ αυτών και η οικογένεια του Σεντόπ.

** Μίζες αλα ολλανδικά. Ποινικές διώξεις σε βάρος της Royal Dutch Shellετοιμάζουν Ολλανδοί εισαγγελείς για την απόκτηση του νιγηριανού πετρελαιοφόρου οικοπέδου OPL 245 έναντι 1,3 δισ. δολαρίων το 2011.

 • Η ολλανδική απόφαση αυξάνει την πίεση στον αγγλο-ολλανδικό πετρελαϊκό γίγαντα Shell, που αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες δωροδοκίας σε μια δίκη στο Μιλάνο για την ίδια συμφωνία μαζί με την ιταλική Eni.shel.
 • Εισαγγελείς στην Ιταλία υποστηρίζουν πως οι δύο πετρελαϊκές εταιρίες γνώριζαν ότι γύρω στα 1,1 δισ. δολάρια που καταβλήθηκαν για την απόκτηση του OPL 245 θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή πολιτικών, επιχειρηματιών και μεσαζόντων.
ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΝΙΣΥΡΟΣ
Related image
Image result for nisyros
Image result for nisyros
Image result for nisyros
Related image
Image result for nisyros
Print Friendly, PDF & Email