To κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (29.11.2020) – ΜΕΡΟΣ1

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Black Friday και lockdown εκτόξευσαν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες | tovima.gr

Αύξηση 319%

Συγκεκριμένα, με +319% εκτοξεύτηκε η αξία στις οnline αγορές καταναλωτικών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ και με +103% από τα φαρμακεία για το διάστημα 1-27 Νοεμβρίου 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου σημειώθηκε μάλιστα επιπλέον άνοδος με +26% στα online σούπερ μάρκετ και +104% στα online φαρμακεία σε σχέση με τις 3 προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου 2020.

Την τιμητική τους οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες +848%

Οι πέντε κατηγορίες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τζίρου στα online σούπερ μάρκετ που σημειώθηκαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ήταν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+848%), οι ανοιχτές πάνες (+222%), οι πάνες βρακάκι (+88%), τα ουίσκι (+84%) και τα είδη κουζίνας (+80%).

Αντίστοιχα στα online φαρμακεία τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων παρουσίασαν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+304%), οι μάσκες περιποίησης προσώπου (+275%), τα προϊόντα makeup ματιών (+261%), τα προϊόντα περιποίησης χειλιών (+242%), τα πακέτα δώρου για περιποίηση γυναικείου προσώπου (+235%) και οι κρέμες αντιγήρανσης (+195%).

Η Convert Group εκτιμά ότι η αξία των οnline αγορών από τα online σούπερ μάρκετ και τα οnline φαρμακεία θα ξεπεράσει το 2020 τα 300 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), ενώ δεν περιλαμβάνει τις αγορές που γίνονται σε online pet shops, κάβες, ειδικευμένα e-shops με πάνες, κάψουλες καφέ, κ.ά.


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και μάλιστα πάρα πολλά: Μην σας κάνει καμμία εντύπωση.

 • Οι μόνοι που υποφέρουν είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι πραγματικά άνεργοι. Ο αριθμός των τελευταίων είναι σημαντικά μικρότερος των στατιστικών δεδομένων καθότι η μαύρη εργασία κυριολεκτικά οργιάζει.
 • Στην Επαρχία μάλιστα, υπάρχουν δήμοι, κωμοπόλεις και χωριά όπου… πλακώνονται για το ποιός είναι ο πλουσιότερος. Απίστευτα πράγματα, αλλά 100% πραγματικά, αληθινά.
 • Να μην ξεχάσουμε τους λαθρέμπορες και όλα τα πλοκάμια του Μαύρου χρυσού κι όλων των παραγώγων του… όπου είναι πάρα πολλά τα λεφτά Αρη και με τα οποία τροφοδοτείται μέρος του Συστήματος για να κάνει τα στραβά μάτια…
 • Την αγορά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ όπου και εδώ είναι πάρα πολλά τα λεφτά Αρη και με τα οποία τροφοδοτείται μέρος του Συστήματος για να κάνει τα στραβά μάτια…
 • Το όργιο της Φοροδιαφυγής και ειδικότερα με τον ΦΠΑ τις λαδιές και τα λαδώματα μέρους του Συστήματος για να κάνει τα στραβά μάτια…
 • Το όργιο της φοροδιαφυγής μεγάλης κάστας επαγγελματιών που πάντα βρίσκουν τρόπο για να ξεφεύγουν…
 • Σταματάμε εδώ, γιατί αλλιώς θα… μας βρει η άλλη εβδομάδα γράφοντας επί του θέματος

Επιφανειακή είναι η προστασία που προσφέρει η ΕΕ στις θάλασσές της. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξετάζοντας τις πολιτικές για το περιβάλλον και την αλιεία.


ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Στην πλέον κρίσιμη φάση η αναμέτρηση με τον κορωνοϊό. Ανάσχεση αλλά με αργούς ρυθμούς.


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Αρωμα θάλασσας με αφετηρία τη Νέα Σμύρνη

Λίγο ήλιο ακόμα, παρακαλώ. Βόλτα στην Εσπλανάδα με θέα τον λόφο της Καστέλλας.
aroma-thalassas-me-afetiria-ti-nea-smyrni0
«Ακροβατικά» σε γλυπτική κατασκευή στην πλατεία (φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ).

Πράσινη διαδρομή

Ξεκινάμε από το ένα από τα τρία «εμβλήματα» της Νέας Σμύρνης, το Αλσος της (τα άλλα δύο είναι η διάσημη πλατεία της και ο Πανιώνιος). Μεγάλωσα εδώ κοντά και πάντα είχα επίγνωση της σημασίας του βασικού πνεύμονα πρασίνου της γειτονιάς. Αλλά ήταν η προ δεκαπενταετίας ανάπλασή του που το απογείωσε στη συνείδηση του κόσμου.

aroma-thalassas-me-afetiria-ti-nea-smyrni1
Μικρό διάλειμμα από τη γυμναστική στο Αλσος Νέας Σμύρνης.

Παράλληλα, το τρέξιμο έγινε της μόδας, με αποτέλεσμα ακόμα και σε συνθήκες καραντίνας στο Αλσος να γίνεται… χαμός. Από εδώ η πλατεία είναι 5 λεπτά απόσταση, μια πράσινη διαδρομή μέσα από μια άλλη μικρότερη και υπερυψωμένη πλατεία (Καρύλλου) που θα σας προσγειώσει σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αρχιτεκτονικά δημόσιους χώρους της Αθήνας, αλλά που είχε την ατυχία να υλοποιηθεί μέσα στη χούντα (αξίζουν να μνημονευθούν τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Γ. Λεονάρδου και Λ. Καλαβύτη).

aroma-thalassas-me-afetiria-ti-nea-smyrni2
Ιχνη της παλιάς Νέας Σμύρνης στην οδό Πλαστήρα.

Ο «Αδωνις» που τραγούδησε το 1985 η Αλκηστις Πρωτοψάλτη δεν σερβίρει καφέ επί της πλατείας, αλλά θα βολευτείτε με τη γνωστή πατέντα του take away. Ακολουθήστε πορεία νοτιοδυτική, κατεβείτε την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με τα νέα της φαρδιά πεζοδρόμια, μπροστά σας τώρα ξεπροβάλλουν οι προβολείς του γηπέδου του Πανιωνίου, αλλά εμείς σας προτείνουμε να στρίψετε δεξιά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, έναν από τους πιο αρχοντικούς, κάποτε, δρόμους της Νέας Σμύρνης με πλήθος μονοκατοικιών μέχρι και τη δεκαετία του 1990. Δυστυχώς, η αλλαγή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού κόστισε την κατεδάφιση δεκάδων σπιτιών της περιοχής.

 • Στο ύψος της οδού Σεβδικίου θα καταλάβετε ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε. Στα δεξιά σας δύο εναπομείναντα δείγματα της «παλιάς» Νέας Σμύρνης και στα αριστερά σας δύο νέες, υπό ανέγερση, πολυκατοικίες. Η Μεγάλου Αλεξάνδρου καταλήγει στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού. Στρίψτε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την υπόγεια διάβαση στο ύψος του Πλανηταρίου. Περνώντας από κάτω βγαίνετε στις παρυφές του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περπατήστε κατά μήκος του καναλιού μέχρι να συναντήσετε την πεζογέφυρα της Εσπλανάδας και να χορτάσετε τη μυρωδιά της θάλασσας. Ο Σαρωνικός σάς καλωσορίζει!

Βόλτα στην «Μπαρτσελονέτα» της Αθήνας και Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ

aroma-thalassas-me-afetiria-ti-nea-smyrni3
Ποδηλατώντας ανάμεσα στις δενδροστοιχίες της Εσπλανάδας.

Η Εσπλανάδα γεννήθηκε με τον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου και το κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο λίγους μήνες πριν από τους Αγώνες του 2004. Οπως τα περισσότερα ολυμπιακά έργα παρήκμασε πολύ γρήγορα· εδώ θα μπορούσε να είναι η αθηναϊκή «Μπαρτσελονέτα» (μη γελάτε) και να φτάνει μέχρι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αυτός ήταν ο ευγενής στόχος: μια παράκτια ζώνη περιπάτου, θαλάσσιων σπορ και ανεμελιάς παρά θίν’ αλός. Υποτίθεται αυτό θα συμβεί όταν τελειώσουν κάποια στιγμή τα έργα μετατόπισης της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος της Καλλιθέας και του Μοσχάτου και μπούμε στη δεύτερη φάση της ανάπλασης που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός παραθαλάσσιου πάρκου με ήπιες χρήσεις. Αν πάντως το λέει η ψυχή σας, μπορείτε όντως να πιστέψετε ότι είστε στην «Μπαρτσελονέτα» αν τραβήξετε ανατολικά προς τις πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου και τη Μαρίνα Φλοίσβου.

aroma-thalassas-me-afetiria-ti-nea-smyrni4
Ρακέτες όλοι μαζί και η ζωή είναι ωραία…

Για την ώρα η Εσπλανάδα δέχεται τις φροντίδες των ανθρώπων του γειτονικού Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη έκταση όπου ο καθένας μπορεί πρακτικά να κάνει ό,τι θέλει. Είδαμε παρέες να παίζουν ρακέτες (φωτ.), να κάνουν ποδήλατο, να τρέχουν, να κάνουν σκέιτ, να βγάζουν τον σκύλο τους βόλτα, ζευγάρια να τσιλιμπουρδίζουν. Περισσότερο ζήλεψα όσους είχαν ξαπλώσει στην άκρη του κρηπιδώματος και απλώς απορροφούσαν βιταμίνη D έχοντας κλείσει τα μάτια μια σχεδόν ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη μέρα όπως η χθεσινή (το θερμόμετρο έδειχνε 19 βαθμούς).

Φυσικά ο μαγνήτης της περιοχής είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο οποίο η πρόσβαση παραμένει ανοικτή. Οι ώρες λειτουργίας του Πάρκου είναι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, οπότε ούτως ή άλλως τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Πάντως, όσο έχουμε lockdown δεν λειτουργούν τα πάντα. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το Κανάλι, η Αγορά και ο Στίβος είναι ανοιχτά.

 • Αντίθετα παραμένουν προσωρινά κλειστά λόγω των μέτρων τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής και ο υπαίθριος χώρος αθλοπαιδιών, οι εσωτερικοί χώροι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Φάρος, οι παιδικές χαρές, ο Μουσικός Κήπος, όλα τα σημεία εστίασης, το SNFCC Store και το Κέντρο Επισκεπτών.

Σε κάθε περίπτωση, το πνεύμα των Χριστουγέννων θα κατακλύσει το ΚΠΙΣΝ: την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει η γνωστή φαντασμαγορική φωταγώγηση των χώρων του, που φέτος θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε μόνο από τις οθόνες μας μέσω live streaming από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (www.SNFCC.org), στο κανάλι του στο YouTube και στη σελίδα του στο Facebook. Θα ακολουθήσει online μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά.

aroma-thalassas-me-afetiria-ti-nea-smyrni5
Το πνεύμα των Χριστουγέννων καταφθάνει στο ΚΠΙΣΝ (φωτ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ).

Εκδηλώσεις

Τις επόμενες ημέρες έρχεται ένας μήνας γεμάτος χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: συναυλίες, θέατρο, δημιουργικά εργαστήρια, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις της Παραμονής Πρωτοχρονιάς που θα σας κρατήσουν συντροφιά στην αλλαγή του χρόνου στο σπίτι. Το πρόγραμμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/DecemberProgram. Τώρα, αν κάποια από όλα αυτά θα μπορείτε να τα δείτε κι από κοντά, θα εξαρτηθεί από το τι θα ισχύει επιδημιολογικά στην Αττική και σε όλη τη χώρα.

aroma-thalassas-me-afetiria-ti-nea-smyrni6

διαδρομες


Οι δημοσκοπήσεις που… κοιμίζουν

Οι δημοσκοπήσεις που… κοιμίζουν | tovima.gr

Η κυβέρνηση παρουσιάζει μία μικρή κάμψη, η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει υψηλή, στα επίπεδα των 16-17 μονάδων και κανείς δεν καταγράφει αύξηση στα ποσοστά του – με εξαίρεση το κόμμα του Βελόπουλου.

 • Το φαινόμενο έχει αναλυθεί με αφορμή προηγούμενες έρευνες και δεν χρειάζεται και πολύ για να το κατανοήσει κανείς. Ό,τι αστοχίες και λάθη και να κάνει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντάξια των περιστάσεων.
 • Η κόπωση των πολιτών οφείλεται και στις αντιπολιτευτικές κραυγές και στο ύφος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον φτηνιάρικο τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να αναζωπυρώσουν ένα κλίμα έντασης και εξαλλοσύνης, που θυμίζει την προηγούμενη δεκαετία.

Οι διαπιστώσεις αυτές διαμορφώνουν ένα προβληματικό σκηνικό. Κατά κύριο λόγο, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η κυβέρνηση, σε όλα της τα κλιμάκια, μοιάζει να εφησυχάζει στην δημοσκοπική της κυριαρχία. Οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση ότι καμία πολιτική απειλή δεν δέχονται και ότι ανενόχλητοι μπορούν να λένε και να κάνουν ό,τι θέλουν.

Η αντίληψη αυτή αποτυπώνεται και στον τρόπο διαχείρισης της νέας φάσης της πανδημικής κρίσης. Την παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια και στα ραδιόφωνα, όπου διάφορα κυβερνητικά στελέχη παρελαύνουν, κάνοντας αλλεπάλληλες δηλώσεις και εκτιμήσεις, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα για την τήρηση και την διάρκεια των μέτρων.

Με το πέρας αυτής της φάσης, η πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί στην επιχείρηση οικονομικής ανόρθωσης. Τι πολιτικές θα επιλεγούν, ποιες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και πώς θα στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Σε αυτήν την διαδικασία, ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να διορθώσει λάθη και αστοχίες της περιόδου που προηγήθηκε, να απομακρύνει όσους μετρήθηκαν και δεν κρίθηκαν επαρκείς και να εφαρμόσει ένα πραγματικό σχέδιο ανάταξης της χώρας.

Με βάση αυτά, θα κριθεί και στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, η σημερινή δημοσκοπική κυριαρχία, μάλλον θα πρέπει να θέτει σε εγρήγορση, παρά να καθησυχάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του. Είναι περισσότερο ένα στοιχείο που θα πρέπει να αξιοποιήσει, παρά να επαναπαύεται σε αυτό.

Είναι μία ευκαιρία, που όμοια της λίγοι είχαν στο παρελθόν. Έχει κάθε δυνατότητα να την αξιοποιήσει προς όφελος της χώρας.

Τα παιχνίδια για την 10η αγωνιστική της Super League, ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας με τη Βουλγαρία, για τα προκριματικά του Eurobasket 2022, το Grand Prix της Formula 1 στο Μπαχρέιν και οι αναμετρήσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Αναλυτικά:

00:30 Eurosport 1 UK Championship, 2ος Γύρος Σνούκερ

10:20 Eurosport 1 Ρούκα | Μεγάλος λόφος 142  Σκι

11:20 Eurosport 1 Κοντιολάχτι | Σπριντ Ανδρών Δίαθλο

11:55 COSMOTE SPORT 5 HD Μπαχρέιν – Formula 2

12:50 Eurosport 1 Κοντιολάχτι | Σπριντ Ανδρών Δίαθλο

13:30 Novasports 2HD Λάτσιο – Ουντινέζε Serie A Ποδόσφαιρο

14:00 Novasports 3HD  Νότιγχαμ Φόρεστ – Σουόνσι EFL Championship Ποδόσφαιρο

14:30 COSMOTE SPORT 8 HD Αννόβερο – Κίελo Bundesliga 2 Ποδόσφαιρο

14:40 Eurosport 1 Κοντιολάχτι | Σπριντ Γυναικών Δίαθλο

15:00 COSMOTE SPORT 2 HD Μπαρτσελόνα – Οσασούνα  Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδόσφαιρο

15:00 Eurosport 2 UK Championship, 2ος Γύρος Σνούκερ

15:00 Novasports 1HD Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός Super League Ποδόσφαιρο

15:30 COSMOTE SPORT 7 HD Ρουμπίν Καζάν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ρωσικό Πρωτάθλημα Ποδόσφαιρο

15:30 Novasports 5HD Φέγενορντ – Ουτρέχτη Eredivisie Ποδόσφαιρο

15:50 COSMOTE SPORT 6 HD Λειψία – Μαγδεβούργο  Liqui Moly Bundesliga Χάντμπολ

15:55 Eurosport 1 Ρούκα | 10 χλμ Γκούντερσεν Ατομικό Σκι

16:00 COSMOTE SPORT 1 HD Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πρέμιερ Λιγκ Ποδόσφαιρο

16:00 Novasports 24 HD Μπολόνια – Κροτόνε Serie A Ποδόσφαιρο

16:00 Novasports 4HD Μίλαν – Φιορεντινα Serie A Ποδόσφαιρο

16:10 ΕΡΤ Sports HD, COSMOTE SPORT 5 HD  Grand Prix Μπαχρέιν Αγώνας Formula 1

16:25  Eurosport 1 Ρούκα | Μεγάλος λόφος 142 (Ανδρών) Σκι

16:30 COSMOTE SPORT 3 HD Λεβερκούζεν – Χέρτα Βερολίνου Bundesliga Ποδόσφαιρο

17:15 COSMOTE SPORT 2 HD Χετάφε – Μπιλμπάο Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδόσφαιρο

17:15 Novasports 5HD Άντερλεχτ – Σταντάρ Λιέγης  Βελγικό πρωτάθλημα Ποδόσφαιρο

17:15 Novasports 3HD ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα Super League Ποδόσφαιρο

17:15 Novasports 2HD Λαμία – ΠΑΟΚ Super League Ποδόσφαιρο

18:30 COSMOTE SPORT 1 HD Τσέλσι – Τότεναμ Πρέμιερ Λιγκ Ποδόσφαιρο

18:30 Eurosport 2 UK Championship, 2ος Γύρος Σνούκερ

19:00 ΕΡΤ3, ΕΡΤ Sports HD Βουλγαρία – Ελλάδα Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2022 Μπάσκετ

19:00 COSMOTE SPORT 3 HD Μάιντς – Χόφενχαϊμ Bundesliga Ποδόσφαιρο

19:00 Novasports 4HD Κάλιαρι – Σπέτσια   Serie A Ποδόσφαιρο

19:30 COSMOTE SPORT 2 HD Θέλτα – Γρανάδα Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδόσφαιρο

19:30 Novasports 1HD Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ Super League Ποδόσφαιρο

20:45 Eurosport 1 UK Championship, 2ος Γύρος Σνούκερ

21:00 Novasports 4HD Αϊντχόφεν – Σπάρτα Ρότερνταμ Eredivisie Ποδόσφαιρο

21:15 COSMOTE SPORT 1 HD Άρσεναλ – Γουλβς Πρέμιερ Λιγκ Ποδόσφαιρο

21:45 Novasports 2HD Νάπολι – Ρόμα Serie A Ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Μπράγκα – Φαρένσε  Πρωτάθλημα Πορτογαλίας Ποδόσφαιρο

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ Ισπανικό Πρωτάθλημα Ποδόσφαιρο

22:00 Novasports 3HD Σεντ Ετιέν – Λιλ Ligue 1 Ποδόσφαιρο

22:05 Novasports 5HD Ορλάντο – Νιου Ινγκλαντ MLS Ποδόσφαιρο (https://www.zougla.gr/media/article/ta-mats-tis-imeras–ti-dixni-i-tileorasi-1299206)


skitso-toy-andrea-petroylaki-28-11-200


28.11.2020 / 21:03ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Σε ένα τηλεοπτικό σκετς των Μόντι Πάιθον των αρχών της δεκαετίας του ’70, ο αγοραστής ενός νεκρού παπαγάλου προσπαθεί να πείσει τον καταστηματάρχη ότι το «προϊόν» είναι «ληγμένο».


 • Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής»
 • Στη φωλιά της Covid-19 – Οδοιπορικό στην καρδιά της πανδημίας
Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής» | tovima.gr

Στη φωλιά της Covid-19

Οδοιπορικό στην καρδιά της πανδημίας

Το κοκτέιλ λαθών που οδήγησε στην εκτόξευση των θανάτων

 • Τραγικές καταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Δράμα, Πέλλα
 • Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης τραγωδίας
 • Ελλιπείς έλεγχοι, παραλείψεις, πιέσεις τοπικών παραγόντων και παράλογη αμεριμνησία
 • Το ΕΣΥ λύγισε, χάνεται το παιχνίδι της επαρκούς φροντίδας των ασθενών, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ φθάνει το 88%
 • Σταδιακή και με πολλούς περιορισμούς η άρση των μέτρων
 • Δυσφορία στο Μαξίμου για κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία του ΕΟΔΥ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Σκιές και ψίθυροι

 • Science: Ελληνική μελέτη δείχνει πώς η νόσος σχετίζεται με την εγκεφαλοπάθεια
 • Εντονο παρασκήνιο: Διπλωματικό πόκερ σε Αθήνα-Βρυξέλλες για τις κυρώσεις στην Τουρκία
 • Μια άγνωστη ιστορία: Οι ομογενείς που έπεισαν τον Τζο Μπάιντεν για τα ελληνικά δίκαια
 • Εξομολογήσεις: Τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα και η αμερικανική πολιτική περιπέτεια
 • Χριστόφορος Πισσαρίδης: Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της
 • Νίκος Σταμπολίδης : Τα μυστικά της Ελεύθερνας και η αυγή του χριστιανισμού
 • Γιουβάλ Νώε Χαράρι : «Οι εταιρείες θα μας κατανοούν καλύτερα από ό,τι εμείς τον εαυτό μας»

Και ακόμη

AΦΙΕΡΩΜΑ στον γητευτή της στρογγυλής θεάς

DIEGO ARMANDO MARADONA 1960-2020

 • Το ταλέντο, οι επιτυχίες, τα πάθη και οι δαίμονες
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Refresh