27.6 C
Athens,Greece
Σάββατο, Αύγουστος 24, 2019

To κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου ( 28 Ιουλίου 2019 )

Το Πήλιο είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη για διακοπές του νέου Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

 • Εκεί, στο Χόρτο είναι ένα από τα εστιατόρια που λατρεύει να τρώει.
Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Νικολέττα Κουτλακγκα, μίλησε στο Euronews και θυμήθηκε τι του είπε όταν τον συνάντησε. «Του είπα για τα μαλλιά του. Ότι είναι ξανθιά μακριά και ατημέλητα. Γέλασε και του είπα: «Αν ήσουν κορίτσι θα ήσουν μια όμορφη κούκλα. Θα έμοιαζες με την Barbie»», είπε η κα Νικολέττα.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, έφτιαξε ένα σπίτι στην Αργαλαστή του Πηλίου, μια πανέμορφη βίλα όπου πηγαίνει συχνά η οικογένεια. Ντόπιοι λένε ότι το εστιατόριο της κας Νικολέττας είναι ένα από τα αγαπημένα του Μπόρις Τζόνσον που λατρεύει την ελληνική κουζίνα.

…..
K.Π: Μη τρέχετε για συντάξεις άδικα συνταξιούχοι μου.
Πάπαλα αυτά που ξέρατε για κάθε 26 του μήνα, μόνο για λίγους.
Τώρα 30 & βλέπουμε (ΔΥ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ & ΙΚΑ).
Καλή αρχή βρε…
 • Μ.Π: Ειναι πολυ εξυπνη κινηση να πλρωνονται ολοι, μισθωτοι και συνταξιούχοι ,στο τελος του μηνός , ωστε να μαζευομαστε ολοι μαζι εξω απο τα ΑΤΜ να τεσταρουμε τις υπομονες μας!!!
Κ.Κ: Οι Τράπεζες κάνουν καθαρή τοκογλυφία… Δίνουν τόκο (καταθέσεις), κάτω από 1% , δανείζουν από 9% έως και 18%…καθαρή ΤΟ Κ Ο Γ Λ Υ Φ Ι Α !!!
…..
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, μιμίδιο και κείμενο
 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Στα παλαιότερα των υποδημάτων του (η καλή και ευγενική εκδοχή) έγραψε ο Κυργιάκος, την υποχρέωση να ανεβάζει στο opengov κάθε σχέδιο νόμου, πριν αυτό κατατεθεί για συζήτηση και για ψήφιση στη Βουλή.

Και δεν είναι απλά το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης των “αρίστων”. Είναι το νομοσχέσιο που αφορά στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Με το “καλημέρα” ο Κυργιάκος, δίνει δείγμα της νέας διακυβέρνησης και του σεβασμού προς τους νόμους και τη δημοκρατία. Όμως, έτσι είχαν μάθει. You can’t teach new tricks to an old dog. Καλή αρχή. ???

Σ.Δ: Λόγω μετριοφροσύνης δεν ανέβηκε, μείωσαν τόσο το Κράτος που ουτε και οι ίδιοι δεν το πιστεύουν: ενα τάγμα πλήρους σύνθεσης (440 άτομα) προβλέπει το οργανόγραμμα της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Plus αγνωστο αριθμό δημοσιογράφων (αυτό δα έλλειπε), plus αδιευκρίνηστο αριθμό ενστόλων (sic) με επιμίσθιο 30% (sic εις διπλούν)
 • Ν.Χ:Με τη βοήθεια του Θεού, θα αναληφθεί στα ουράνια ο ρυθμός ανάπτυξης…

Επόμενος προσκεκλημένος ο γέρων Εφραίμ ο Βατοπεδινός, ειδικευμένος σε επενδύσεις real estate και όχι μόνο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και γένι
Ν.ΧΑΛΔ: Ριφιφί στο θησαυροφυλάκιο

Ενώ πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι των Τούρκων (αποκλεισμός από το πρόγραμμα για το F-35, επερχόμενες αμερικανικές κυρώσεις, οικονομία έτοιμη να σκάσει), η τουρκική λίρα είναι, μυστηριωδώς, ένα από τα πιο σταθερά νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών εδώ και δέκα ημέρες.
Είναι σαφές ότι η ισοτιμία με το δολάριο χειραγωγείται από την κεντρική τράπεζα και τις εμπορικές τράπεζες και ξοδεύονται τεράστια ποσά από τα ισχνά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας για να δημιουργηθεί αυτή η οφθαλμαπάτη.
Πιθανόν, όμως, να υπάρχει και μια άλλη παράμετρος σε αυτό το θέμα: οι άνθρωποι του προέδρου πιθανολογώ ότι ανταλλάσσουν πυρετωδώς τις λίρες τους με κολαριστά δολάρια από τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας και των κρατικών εμπορικών τραπεζών, οργανώνοντας μια μεγάλη μπάζα με την κατάρρευση του νομίσματος, που έρχεται με μαθηματική βεβαιότητα.
Κλασικό κόλπο σε τέτοια καθεστώτα το ριφιφί στα συναλλαγματικά αποθέματα. Έγινε στην Ρωσία, το έκαναν σε τεράστια έκταση στην Βενεζουέλα, γιατί να μην το κάνουν και στην Τουρκία;

 • Ν.ΧΑΛΔ: Ξεβράκωτος σουλτάνος

Όταν το νερό υποχωρεί, φαίνεται καλύτερα ποιος είναι ξεβράκωτος.
Το τελευταίο πάθημα του Ταγίπ έχει αρκετή πλάκα: είχε συμφωνήσει να πουλήσει ελικόπτερα τουρκικής κατασκευής στο Πακιστάν και να βάλει στο πορτοφόλι πολύτιμο συνάλλαγμα 1,5 δισ. δολ.
Όλα θα πήγαιναν καλά, αν δεν είχαν ακυρώσει οι Αμερικανοί την άδεια πώλησης στην Τουρκία των αμερικανικών μηχανών που φοράνε τα τουρκικά ελικόπτερα.
Μάλλον οι Πακιστανοί πελάτες δεν σκοπεύουν να παραλάβουν ελικόπτερα χωρίς μηχανές. Άντε τώρα να βρεις και να ταιριάξεις ρώσικες. Καλή τύχη, Ταγίπ.

Υ.Γ. Σύντομα η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα γίνει σύντομο διεθνές ανέκδοτο. Πώς να μη γελάσεις με τίτλους όπως αυτός: “Κόλλησε η πώληση τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων στο Πακιστάν επειδή λείπουν οι μηχανές”.

Ν.Χ: Δώρα και δωράκια

Ευτυχώς! Μόνο τα δώρα καταργούνται στο Δημόσιο.
Όχι οι δωροδοκίες. Αυτές συνεχίζονται κανονικά και τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Ν.ΧΑΛΔ: Υπαρκτός Κατσαπλιαδισμός – Ας το πάρουμε απόφαση: στο Κατσαπλιαδιστάν τα οικονομικά εγκλήματα σπανίως διώκονται, ακόμη σπανιότερα τιμωρούνται.

Όχι επειδή φταίνε κάποιοι βουλευτές, υπουργοί ή δικαστές. Αλλά επειδή στο Κατσαπλιαδιστάν σύσσωμος ο λαός, τα τελευταία 200 χρόνια τουλάχιστον, δυσκολεύεται να συμφιλιωθεί με ξενόφερτες έννοιες όπως ιδιοκτησία, περιουσία (δημόσια ή ιδιωτική), κράτος δικαίου κ.α..

Όταν ακούμε ότι κάποιος “τα ‘φαγε” (συμπληρώστε ελεύθερα: από το κράτος, από το γείτονά του, από τους πελάτες του, από τους μετόχους, από την τράπεζα), το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι: “Μαγκιά του”. Όχι “κλείστε τον μέσα”.

Μαγκιά τους, λοιπόν, του Τσουκάτου, των στελεχών της Siemens και του ΟΤΕ, του Αριστείδη Φλώρου, των Κουτσολιούτσων, που έχουν ξεχασθεί από τον εισαγγελέα, και όσων άλλων διαπρέπουν ατιμώρητοι στο white collar crime στο όμορφο Κατσαπλιαδιστάν.

Μαγκιά τους και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως αρμόζει σε τούτη την αδούλωτη χώρα, μετέτρεψαν την ενεργητική δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα λίγο πριν κλείσει η Βουλή.

Δεν χάνουμε και τίποτε, άλλωστε. Μπορούμε πάντα να βλέπουμε σε αμερικανικές ταινίες πώς μπαγλαρώνει το FBI οικονομικούς εγκληματίες…

 • Πιστοποιητικά μέσω ίντερνετ τα… μεσάνυχτα – Το νομοσχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου.
Πιστοποιητικά μέσω ίντερνετ τα… μεσάνυχτα – Το νομοσχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του…
Το νομοσχέδιο που καταργεί ουρές και σφραγίδες. Όλο το σχέδιο για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου. Τέλος στις «ουρές» που στερούν 3% του ΑΕΠ από την Οικονομία και το Κράτος
protothema.gr
 • Τ.Τ: Είναι ειρωνικό να μιλάει για bulling και νεοφεμινισμό αυτή που από… καθαρίστρια του Δήμου έγινε υφυπουργός, υποψήφια δήμαρχος και εν τέλει βουλευτής σε χρόνο dt. Τέτοια γρήγορη εξέλιξη καριέρας δεν κάνουν ούτε οι γυναίκες, ούτε οι άντρες, μόνο τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
Εικόνα
 • Γ.Η: Αριστερά, η Μαρία πέρασε πρώτη στο ΕΜΠ, στα 22 δούλευε στη Google, PhD με υποτροφία από Stanford, στα 28 δουλεύει στο Netflix χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη. Δεξιά, η Κατερίνα, ζωντανό μνημείο βύσματος και αναξιοκρατίας έχοντας μπάρμπα στην Κορώνη τώρα παριστάνει το θύμα χωρίς ντροπή.

Εικόνα

Εικόνα

 • Α.Α: Τα δύο άκρα. Η μια με βιογραφικό να χαζεύεις,η άλλη με βιογραφικό κομματόσκυλο. Και οι 2 δέχονται επιθέσεις από κομματικούς αντιπάλους. Μάντεψε ποια νοιώθει αδικημένη και καταγγέλλει σεξισμό.

Εικόνα

Εικόνα

 • Τ.Δ: Ο @kmitsotakis έβαλε τις σοβαρότερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας να μαζέψουν, χωρίς κόστος, την επικίνδυνη σαβούρα στο Ματι, στο πλαίσιο της ΕΚΕ τους. Ο Σπιρτζης γιατί δεν έβαλε τον Τοξότη και τον Καλογριτσα να το κάνουν; Γιατί; Γιατί ήταν άχρηστοι! Γι’ αυτό!
Φ.Κ: Παιδιά, αν περάσει ο Βρούτσης τη διάταξη για υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία 50%+1 για κήρυξη απεργίας, καταλαβαίνετε πως θα αποτελέσει μεταρρύθμιση που θα αλλάξει την Ελλάδα. Καλή του δύναμη! Καλή του επιτυχία!
 
 • Μ.Τ: 4 εταιριες ανελαβαν την εκκαθάριση του οικοπεδου στη Μαραθωνος ΔΩΡΕΑΝ. -πάλι τα κανατε πλακακια με το κεφαλαιο. Δεν ειδα πουθενα να γινεται διαγωνισμος. Γιατι πηραν αυτες οι 4 τη δουλεια? Διαλογος στο Fb. Τι λετε να ψηφιζει ο ερωτών?
Α.Κ: Οι ατάκες της εβδομάδας
 • Γ. Τσίπρας: Η ΔΕΗ σήμερα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απο το 15
 • -Σαρακιώτης: Το παιδί που έγραψε 3 τι θα κάνει στη ζωή του;
 • -Μπαλτάς: Πείτε μου 1 ψέμα που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ
 • -Πολάκης: Θέλουν να δικαστώ σαν απλός πολίτης
 • -Στην κορυφή φυσικά ο Μόρφου.
 • Φ.Κ: Παιδιά, τα τρία «ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής» είναι μόνο για παλιοσίδερα. Αν θέλετε «μουσείο πολιτικής αεροπορίας» βάλτε ένα κορυφαίο μουσειολόγο να μετατρέψει 200-300τ.μ. οποιουδήποτε χώρου σε μια διαδραστική υπερ-εμπειρία. Ελάτε λίγο στον 21ο αιώνα, ε;
Παγκόσμιες πρωταθλήτριες για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Χριστίνα και Μαρία μια ακόμη επιτυχία σας, που γεμίζει κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδα με περηφάνια. Συγχαρητήρια για το χρυσό σας μετάλλιο! #kinima_allagis
..

Εικόνα

 • Αισθήματα απώλειας κι ένα κουίζ

⌦ Γράφω μέρα Τετάρτη, γιορτή της δημοκρατίας, δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο, και με το ένα μάτι στην τηλεόραση περιμένω, εύχομαι, παρακαλώ, να βρεθεί κάποιος από τους μπόλικους ψυχασθενείς, που οι άσχετοι από επιστήμη τούς λέμε αντιστασιακούς, να απαντήσει από κοντά στην κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, και με οποιονδήποτε τρόπο νομίζει. Θα έχει το ακαταλόγιστο εξάλλου.

Ας σοβαρευτώ όμως, όπως λέει και ο γνωστός μας της Καθημερινής, αφού είχε μιλήσει για τα «όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας των αντιστασιακών…», που «μπαρουτοκαπνισμένοι, έχοντας φάει τα νιάτα τους στα βουνά τα χρόνια της αντίστασης κατά της χούντας, βγήκαν από τα αμπέχονά τους όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ασέβεια της νεαράς υφυπουργού»!

⌦ Ας σοβαρευτώ, λέω, επειδή στη συζήτηση, που ευτυχώς συνεχίζεται, πάει κι έρχεται σαν απαλλακτικό τάχα επιχείρημα η παρέμβαση του Απόστολου Δοξιάδη πως δικές του απόψεις εξέφραζε η υφυπουργός, άρα δεν φταίει αυτή, που τη χτυπούν οι «άνανδροι» –και γι’ αυτό όποιος είναι άντρας να τα βάλει μαζί του (ναι, το είπε!)…

Δηλαδή ο κ. Α.Δ. θεωρεί πως οφείλαμε να έχουμε διαβάσει το βιβλίο του και να ξέραμε την περινούστατη άποψή του περί ψυχικής νόσου· αφού όμως όχι, ευκαιρία να τη διαφημίσει: «mea verba», γράφει, ύψιστε θεέ, βάζει μάλιστα και μια σελίδα του –εργασία αποτυχόντος πρωτοετούς της ψυχολογίας· αθώα λοιπόν η υφυπουργός, όπερ έδει δείξαι.

Αλλ’ ω Απόστολε, αν μεταφέρεις την άποψη κάποιου και την αναπτύσσεις («απώλεια αισθήματος δικτατορίας»!), δεν σημαίνει ότι συμφωνείς, την υιοθετείς, είναι και δική σου;

Ε, η μόλις πέρσι (δεν είναι δα και σε κάνα μακρινό παρελθόν, σαν το τσεκούρι του Βορίδη ή το μπουκάλι το νερό του Πρετεντέρη) μεταλαμπαδεύτρια κάποιων απόψεων αναλαμβάνει σήμερα θεσμικό ρόλο και καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της.

⌦ Μακρινό παρελθόν, απροπό, και σχετικά πάντα, είναι το 1992, όταν ο Απόστολος Δοξιάδης κατείχε κι αυτός υπεύθυνη δημόσια θέση, σύμβουλος κινηματογραφίας στο υπουργείο Πολιτισμού. Και από τη θέση αυτή πρωτοστάτησε σ’ ένα ανελέητο ηθικό λιντσάρισμα της Φρίντας Λιάππα, ότι τάχα για τις ανάγκες της ταινίας της κακοποιήθηκε ένα ανήλικο παιδί.

Ο καλλιτεχνικός χώρος, πλην Σαββοπούλου, τη στήριξε, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μάλιστα ζήτησε με ανοιχτή επιστολή του από τον Δοξιάδη να παραιτηθεί, οπότε τον παραίτησε η τότε υπουργός Ψαρούδα-Μπενάκη. Η κατηγορία κατέπεσε, όμως η εξουθενωμένη Φρίντα, σύμπτωση, δε λέω, από τον Δοξιάδη πέρασε στον καρκίνο, που της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Στο λεπτομερέστατο βιογραφικό του Α.Δ. στη Βικιπαίδεια αυτή η σελίδα, κοτζάμ θητεία συμβούλου σε υπουργείο, δεν υπάρχει. Δεν ξέρω αν θα ’θελε να ξεχαστεί. Δεν θα ’πρεπε όμως.

⌦ Κόντρα στη μόδα, καλά νέα: Που ανέβηκε φέτος, στο τέλος της σεζόν, η Εντα Γκάμπλερ του Ιψεν, όπως πάμπολλες φορές ώς τώρα. Γιατί λίγον καιρό πιο πριν, την ίδια πάντα σεζόν, είχα διαβάσει πως ανέβηκε, άλλη παράσταση, η Hedda Gabler του Henrik Ibsen, όπου η ιστορία της Hedda… και ο Jürgen Tesman, και ο Ejlert Lövborg, κτλ. –Oh dear God!

Που το διαδικτυακό περιοδικό Αναγνώστης είχε ανακοινώσει για τα φετινά βραβεία του μικρές λίστες. Ενώ άλλοι επιμένουν για βραχείες λίστες, κάποτε και των βραχειών λιστών.

Που διάβασα εδώ σε μουσικοκριτική για την (εξαιρετική) όπερα Αλτσίνα του Χαίντελ, γενική της Αλτσίνας, και όχι όπως π.χ. η Σάρα – της Σάρα και το Μεξικό – του Μεξικό.

Είναι κι άλλα, ευτυχώς· ας τα λέμε όμως λίγα λίγα, να μας φαίνονται πολλά.

⌦ Μ’ ένα βιβλίο ξεχνιέστε. «Τα μάτια σου ήσαν φαιογάλανα, δύο λάμες που έσκιζαν το πεδίο βολής τους». «Μάτια κουκουλωτά, βλέμμα βαθύ, χρώμα υπογάλανο και εκ βαθέων σκοτεινό».

Οταν «Κουδούνιζε η κεφαλή σου στα τσουκάλια που κρέμονταν από την οροφή». Και «η μητέρα του κατέσφαξε εαυτήν εις ένδειξιν συμπαραστάσεως».

Οχι, δεν είναι από τα γνωστά ογκώδη βιβλία για πλαζ· μια χαρά όμως κάνει κι αυτό. Βιβλίο όχι ό,τι κι ό,τι, αλλά και με γλωσσικές ανησυχίες. Στα ίχνη της διαχρονίας, με «εξώθυρα» και ρήμα «υποτονθόρυσες».

Οταν «υπερέβαλλαν σε θρηνητικές εκφράσεις, μακρά φωνήεντα που παρέτειναν το επιφώνημα όσο αντέχει η ανάσα». Ενώ η «φωνή αργόσυρτη για να απολαύσει την προσωδία της». Τι σημασία έχουν τα ονόματα, ας απολαύσουμε απλώς κι εμείς την προσωδία του. Καλές διακοπές.

 • Μ.Π: Ασκείς κριτική στις ακροδεξιές θέσεις της Δομνα Μιχαηλιδου και σου λένε: Τη βρίζεις γιατί είναι όμορφη! Γυναίκα εκφράζει αριστερές θέσεις. Τη βρίζουν και λένε: Είναι μπάζο! Είναι πουτάνα! Καλώς ήρθατε στη μεσαιωνική Ελλάδα της ΝΔ.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Και γιατί να μην δοθεί το #Ελληνικό στους ανέργους, να το καλλιεργήσουν με βιολογικές μεθόδους, να πωλούν την παραγωγή τους απευθείας με χαμηλότερο κόστος, χωρίς έξοδα μεταφοράς / αποθήκευσης και ένα μέρος της να πηγαίνει τα σχολεία;

Εικόνα

Που ζείς εσύ;Εδώ οι άνεργοι δεν πάνε να μαζέψουν ροδάκινα, ελιές και πορτοκάλια με γερό μεροκάματο και θα καλλιεργήσουν την γή;Καλλιέργησες ποτέ χωράφι να δεις την γλύκα;Και να πουλούν και φτηνά;Κατέβα απ το συννεφάκι κορίτσι μου.Που θα κάνεις την Ριβιέρα της Αθήνας λαχανόκηπο!
 • Χρειάζεται και μόνιμη σιδηροδρομική σύνδεση με γκουλάγκ για να αποδίδει στο max.
Εγώ λέω να το καλλιεργησουμε κανναβη, να αφήσουμε μέλισσες μέσα να βόσκουν ελεύθερες και να μοιράζουμε το χασισομελο στους συντρόφους.
 
 • Στην αρχή όταν το πρωτοδιαβασα νόμιζα ότι έγραφες αριστεριστινες παπαριές. Όμως όταν συνειδητοποίησα ότι κανείς χιούμορ, ρε αδελφέ γέλασα πολύ!!!!!!!!!!!!!
Δώσε το μισθό σου εσύ για αρχή, φιλοξένησε σπίτι σου μια οικογένεια προσφύγων και βλέπουμε.
 • Τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα έχουν αλλεργία με κάθε καινούργιο. Δεν μπορούν τις ανατροπές, ειδικά όταν αυτές δεν ταιριάζουν στις ιδεοληψίες τους. Γι’ αυτό γράφουν και ξαναγράφουν διάφορες αθλιότητες για τον Τραμπ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπόρις Τζόνσον, τον οποίον χαρακτηρίζουν επικίνδυνο. Τα ίδια έγραψαν και για τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή δεν προερχόταν από το πολιτικό κατεστημένο. Τελικά οι φυλλάδες της διαπλοκής το μόνο που αναγνωρίζουν είναι… ηγέτες επιπέδου Παναγιώτη Πικραμμένου.

Μετά τον Ν. Κοτζιά που μίλησε για διώξειςστο υπουργείο Εξωτερικών και ο Α. Ξανθός μίλησε στον ρεβανσισμό της σημερινής κυβέρνησης σε βάρος πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που πρωτοστάτησαν στο να έρθουν στο δημόσιο φως στη δημόσια συζήτηση υποθέσεις σκανδάλων διαφθοράς φαυλότητας στο δημόσιο βίο και ειδικά στον τομέα της Υγείας».

Τώρα όλα επιτρέπονται

 • Τώρα όλα επιτρέπονται. Αν η ΕΡΤ τολμούσε να μην δείξει πλάνο με την είσοδο του αρχηγού (τότε) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είχαμε έως και επερωτήσεις στην Βουλή για τον «σταλινισμό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και θα ζητούσαν την καρατόμηση στελεχών της. Τώρα δεν τρέχει τίποτα, που η ΕΡΤ δεν έδειξε τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα όλα επιτρέπονται.

Η φοροδιαφυγή κτυπάει και πάλι κόκκινο, διαπιστώνει η ΑΑΔΕ, βάσει των ελέγχων που έκανε τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα οι καταστηματάρχες της Μυκόνου διαμαρτύρονται στον Κ. Μητσοτάκη για τους …πολλούς ελέγχους. Κανένας απ’ όσους πιάστηκαν αν φοροδιαφεύγουν στην Μύκονο, δεν δικαιώθηκε στα δικαστήρια, απαντούν οι εφοριακοί. Τελικώς ο καθένας ζει την δική του… Ελλάδα.

 • Καθόλου αυτονόητο
Καθόλου αυτονόητο

Τώρα που η προσγείωση στην πραγματικότητα δοκιμάζει τα όρια του αντιπολιτευτικού λόγου, αρχίζουν όλα να αποκτούν τις ακριβείς τους διαστάσεις. Ανακαλύπτεται λοιπόν τώρα, από φιλοκυβερνητικούς διαύλους, ότι η αποφυλάκιση βαρυποινιτών, πολυϊσοβιτών, όπως οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στη 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν είναι καθόλου εύκολη και απλή.

 • Γιατί, όπως μας εξηγούν, εκείνοι που πράγματι αποκτούν σχετικό δικαίωμα, με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, με τη συμπλήρωση 17 χρόνων κράτησης, δεν πρόκειται αυτοδικαίως να διαβούν την πόρτα της φυλακής
 • Αλλά θα υποβάλουν αίτηση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα κρίνει αν συντρέχουν οι «τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις», για να τους παρασχεθεί το συγκεκριμένο ευεργέτημα κι αυτό υπό τον όρο της διαρκούς παρακολούθησης, μέσα από το περίφημο «βραχιολάκι»…