Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (21.3.2021)

Αν ήταν κανένα εβραϊκό σύμβολο όλα τα κόμματα θα είχαν βγάλει με την ταχύτητα του φωτός ανακοινώσεις καταδίκης και θα μιλάγανε για φασίστες νεοναζί.

 • Για ελληνικά σύμβολα είναι απλά Σάββατο!!

KAΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ: Πίσω από τη πράξη ενός δωρητή οργάνων, υφέρπει μία τραγική ειρωνία. Για όλους τους οικείους που η ζωή τους στερεί τον άνθρωπο τους, αλλά μέσα από το πόνο τους βρίσκουν τη δύναμη και αποφασίζουν να μην επιτρέψουν στον θάνατο να στερήσει τη ζωή από κάποιον άλλο άνθρωπο.

 • Ακόμη και όταν η απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της πράξης είναι το τέλος μιας ζωής, είναι ακριβώς αυτό που μετατρέπει τη πράξη σε μοναδική. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που νιώθει ο αποδέκτης του μεγαλύτερου δώρου που μπορεί ένας άνθρωπος να δώσει στο συνάνθρωπο του.
 • Και όσα περισσότερα όργανα δωρίζονται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι κερδίζουν αυτό το δώρο ζωής και η κοινωνία μας αποκτά περισσότερα παραδείγματα που προωθούν την ΑΞΙΑ και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της πράξης της δωρεάς οργάνων.
Η μεγάλη έλλειψη δωρητών οργάνων στην χώρα μας, οφείλεται κυρίως στην απροθυμία των συγγενών να συναινέσουν  στη δωρεά οργάνων προσφιλών τους προσώπων που χάθηκαν.
Ο φόβος για εμπόριο οργάνων, η έλλειψη εμπιστοσύνης σε γιατρούς και φορείς, οι προκαταλήψεις και οι προλήψεις που συνοδεύουν το τέλος της ζωής, η ελλιπής και εσφαλμένη ενημέρωση, η παραπληροφόρηση του κόσμου που πέφτει θύμα διογκωμένης φημολογίας, είναι από τις κύριες αιτίες της απροθυμίας της δωρεάς οργάνων.
 • Το μεταμοσχευτικό πρόβλημα της χώρας μας, είναι γνωστό και χρόνιο. Κατά τη παρελθούσα εικοσαετία, παρέμεινε άλυτο. Οι εκστρατείες διαφώτισης της κοινής γνώμης, δεν επέφερε καρπούς. Η δωρεά μπορεί να αφορά όργανα, καρδιά, πνεύμονες, νεφρούς, ήπαρ, δέρμα ή ιστούς ή κύτταρα.
Υπάρχει δε και δεν παραβλέπουμε και τη περίπτωση ζώντων δωρητών, όπως συμβαίνει με συγγενείς που έχουν ιστοσυμβατότητα και δωρίζουν τον έναν τους το νεφρό ή μέρος του ήπατος, συνεχίζοντας και εκείνοι κανονικά την ζωή τους.
 • Τα περισσότερα μοσχεύματα παγκοσμίως είναι πτωματικά, από ανθρώπους που ενώ ήταν νέοι και υγιείς, έπαθαν κάποιο δυστύχημα ή μία αιφνίδια ιατρική κατάσταση, όπως εγκεφαλικό.
Από έναν δότη μπορούν να σωθούν έως και οκτώ ασθενείς, που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων. Και πολλοί περισσότεροι από ιστούς, δέρμα κτλ. Θεωρητικά οι περισσότεροι από εμάς είμαστε θετικοί στην ιδέα της δωρεάς οργάνων, στην πράξη όμως, ο φόβος, η επιφυλακτικότητα ακόμη και η αδιαφορία, μας φρενάρουν από την τελική απόφαση.
 • Η πιθανότητα κάποια στιγμή στη ζωή μας, να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον. Το δώρο της ζωής, η ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών πρέπει να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας.
Ας προτάξουμε την αγάπη και τη γενναιοδωρία και να προσφέρουμε το πιο πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους μας ίσως και στους οικείους μας, κάποια στιγμή. Ας κάνουμε λοιπόν, τη σχεδόν ανύπαρκτη κουλτούρα της δωρεάς οργάνων, υπαρκτή.

****

Η καφετέρια EPSILON στην Χίο απέναντι από τα παραλία της Τουρκίας. 

 • ΤΟ EPSILON ΤΙΜΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
***

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ: Καληνύχτα ποιότητα/ριάλιτιTV παντού! Νέα παιδιά και διάσημοι για λίγη δημοσιότητα/φιλοδοξία/χρήματα υποβάλλονται σε πείνα/κακουχίες,σέρνονται στη λάσπη, τσακώνονται, βρίζονται, βγάζουν το χειρότερο εαυτό τους. Το κουρασμένο κοινό ξεχνά άγχη/προβλήματα, αποχαύνωνεται, το νανουρίζει η βία.


 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

Άντε μου κ στο διάολο παράσιτα!
Παράθεση Tweet
Λαθρομετανάστες και ακροαριστεροι της ΚΕΕΡΦΑ κάνουν πορεία στην Πάτρα με σύνθημα “ΑΣΥΛΟ – ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ” Εν μέσω covid, παραμονές εθνικής επετείου. Δεν θα δούμε τα παιδιά μας να κάνουν παρέλαση με το σχολείο τους και βλέπουμε τους λαθρομετανάστες!! #Γιδοτοπος
https://twitter.com/i/status/1373299494578704390

Π.Κ: Ούτε σεντ στους Λουράντους. Βοηθάμε όσους δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους το τεστ. Αλλά σε αυτή την συντεχνία που θησαύρισε με την πανδημία και αρνείτε ακόμη και τη διανομή όταν ο κόσμος έχει γονατίσει, ούτε το σάλιο μας.

Εικόνα

***

Καλπάζει η θνησιμότητα από Covid-19 στην Ελλάδα

Καλπάζει η θνησιμότητα από Covid-19 στην Ελλάδα
Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού έχει η χώρα μας η οποία παρόλο που τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε με χαμηλά ποσοστά συγκριτικά με άλλες χώρες στην Ευρώπη, σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Βουλγαρία.
 • Σύμφωνα με τον παγκόσμιο χάρτη καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό όπως αναγράφονται στα δεδομένα του πανεπιστημίου Χόπκινς, η Ευρώπη μέσα σε ένα χρόνο μείωσε τα ποσοστά θνησιμότητας καθώς το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε με ποσοστό θνησιμότητας 3,79% ενώ ένα χρόνο μετά ο δείκτης δείχνει 2.33%, δηλαδή παρουσιάζει μείωση -38%.

Η Βουλγαρία που κατέχει την πρώτη θέση, στην αρχή της πανδημίας ξεκίνησε με ποσοστό 2,36% θνησιμότητας και ένα χρόνο μετά έφτασε στο 3,96% σε σχέση με τις άλλες χώρες, μία αύξηση που υπολογίζεται +67%.

Η Ελλάδα στις 14 Μαρτίου 2020 είχε ποσοστό θνησιμότητας 1,32% ενώ ένα χρόνο αργότερα σκαρφάλωσε στο 3,15%, με το ποσοστό της αύξησης να αγγίζει σε σύνολο το +139%, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Αν και τους πρώτους μήνες της πανδημίας η χώρα μας είχε τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από τον κορωνοϊό, τα σημερινά δεδομένα δείχνουν μία άλλη εικόνα όπως αποτυπώνεται και στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλία η οποία ωστόσο, μείωσε τα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στον πίνακα δεδομένων του πανεπιστημίου Χόπκινς, ξεκίνησε με ποσοστό θνησιμότητας 6,81% στην παγκόσμια κλίμακα, ενώ ένα χρόνο μετά, δηλαδή τον Μάρτιο του 2021, το ποσοστό θνησιμότητας είναι στο 3,21% , δηλαδή παρουσιάζει μείωση 3,69% δηλαδή -54% στο γενικό σύνολο των νοσούντων.

Αύξηση στα ποσοστά θνησιμότητας παρουσιάζει και η Γερμανία η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2020 είχε ποσοστό θνησιμότητας 0,20% ενώ έπειτα από ένα χρόνο έφτασε στο 2,80% δηλαδή αυξήθηκε κατά 2,60%. Στο σύνολο έφτασε το ποσοστό +1,326%.

Η καμπύλη θνησιμότητας όπως αποτυπώνεται από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα
Η καμπύλη θνησιμότητας όπως αποτυπώνεται από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα

Στην πέμπτη θέση είναι το Βέλγιο το οποίο ξεκίνησε με ποσοστό 0,58% θνησιμότητα σε ασθενείς με κορωνοϊό ενώ ένα χρόνο μετά έφτασε το 2,74% δηλαδή παρουσίασε αύξηση +2,16%. Στο σύνολο η θνησιμότητα υπολογίζεται +371%.

Στην 6η θέση βρίσκεται η Σλοβακία, στην 7η θέση η Ρουμανία, στην 8η θέση η Πολωνία, στην 9η θέση η Ισπανία, στην 10η θέση η Κροατία και στην 11η θέση η Γαλλία.


– εσύ ρε μπούφο, τι αγώνες έκανες για την αριστερά;
– έβαζα θλιμμένες φατσούλες κάτω απ τις αναρτήσεις του Μητσοτάκη
– α! οκ συγνώμη δεν ήξερα


 • Εδώ βλέπετε την διαφορά ενός κανονικού ανθρώπου με τον ακροαριστερό. Ο κανονικός άνθρωπος προσπαθεί για το καλό των συνανθρώπων του. Ο ακροαριστερός προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει μια τραγωδία για να πάρει πόντους η γαμημένη ιδεολογία του. Γίνε κανονικός άνθρωπος, όχι ακροαριστερός
Εικόνα


Εικόνα


Δυστυχώς αυτό το κάνουν πολλοί. Βλέπω κάποιους ντελιβεράδες στο δρόμο με λυμένο κράνος για να μπορούν να βάζουν μέσα το κινητό και να μιλάνε. Αν είναι δυνατόν

**

Μ.Κ: Βέβαια δεν έχουν συμπληρωθεί 24 h από χθες που έκανα εμβόλιο, αλλά ξύπνησα μια χαρά, χωρίς πονοκέφαλο, χωρίς πυρετό, χωρίς κανένα είδος κοπώσεως, χωρίς πόνο στο χέρι, χωρίς τίποτε απολύτως. Θα ήθελα να είχα μια μικρή αντίδραση, για να σιγουρευτώ για τα αντισώματα.Θα περιμένω!

 • Ποτε έγιναν οι τελευταίες εκλογές στην Κούβα; Μήπως ξέρει κάποιος αριστερός να μας πει;

Αποχωρεί λέει από την πολιτική ο σεμνά κ ταπεινά.. Ο άνθρωπος π έφερε τη χώρα στον γκρεμό, κράτησε για 12 χρόνια τη βουλευτική ιδιότητα κ το κυριότερο, ποτέ κ κανείς δεν του ζήτησε ευθύνες για το κακό που έκανε!. Η ιερή αγελάδα ενός λαού χωρίς κρίση, χωρίς επίγνωση, χωρίς μνήμη!.

 • Το τάιμινγκ της δήλωσής του είναι πολύ ύποπτο. Δίνει στο πιάτο τους «δικούς του» βουλευτές στο σύριζα (κοινή κρατικίστικη, οπισθοδρομική και παλαιοκομματική νοοτροπία αχρήστων), υπονομεύοντας την ενότητα της ΝΔ.

Πες τα..τέτοια προσωπολατρεία για μια μετριότητα δεν θυμάμαι άλλη φορά.. “Λίγος”

 • Ναι αλλα τον κυνηγούσε η μοσαντ!
ΜΠ.Π: Μετα από 3+ δεκαετίες δημοσιογραφίας δεν μου έρχονται κατάλληλες λέξεις για τη στάση των φαρμακο-συνδικαλιστών. Μόνον ακατάλληλες. Κατά τα άλλα λειτουργούν με δημόσια άδεια, κρατική προστασία και κλειδωμένο περιθώριο κέρδους. #Ντροπή_Λουράντος
 • ΣΤ.Μ: ΠΑΡΑΞΕΝΗ κυβερνητική λογική. Ο τουρίστας για να έλθει εύκολα αεροπορικώς στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο υγειονομικός για να μπει στη ΜΕΘ ΔΕΝ χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μπορεί χωρίς περιορισμούς να κολλάει τους ασθενείς!
 • Εικόνα


  Πρετεντέρης

  @ta_nea

  η δημοκρατική πολιτεία κατέχει το μονοπώλιο της έννομης βίας. Δεν έχουμε λοιπόν ούτε δυο πλευρές, ούτε δυο βίες, ούτε δυο κόσμους. Έχουμε μόνο τη δημοκρατία και τους εχθρούς της #συγκρούσεις

  Εικόνα

  • Μια 1η αποτίμηση σε ζημιές στο ΑΠΘ, 65000 Ευρω
  • ΚΤΗΝΟΖΩΑ
  Εικόνα

  Σ.Π: Μου το υπενθύμισε το Facebook- 2 χρόνια πριν!

Εικόνα


Ξ.Λ: Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν, ιδιώτες εθελοντές γιατροί δεν υπάρχουν παρά τις εκκλήσεις, ναι είμαστε λίγο τραγικοί.


Η ελληνική σημαία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Συμβολίζει το έθνος. Όχι τη Δημόσια Διοίκηση, ούτε την κυβέρνηση. Ο εμπρηστής της σημαίας θέτει εαυτόν εκτός έθνους. Ποια είναι η πρέπουσα ποινή; Να πάει φυλακή; Όχι! Αφαίρεση υπηκοότητας και απέλαση.

Εικόνα

 


 • Πιτόγυρο master sef!!
Εικόνα

Τ.Τ: Οι πισ@γλεντηδες σε νέες περιπέτειες, θαυμάστε τους…

Εικόνα


Το βρήκε ένας ρεπόρτερ, ο Πέτρος Κουσουλός @PKousoulos και δεν το ήξερε ο Μητσοτάκης, η Μενδώνη, το υπουργείο, η Αστυνομία, ο Εισαγγελέας, ο Άρειος Πάγος και η ΕΥΠ. ΟΚ.

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα

**
Για όσους (2-3) δεν ήξεραν πως δουλεύει η υπόγα!
Εικόνα


«Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας». Αιώνια ανθελληνική Αριστερά. Κατά τα άλλα πάντα φρόντιζε για το καλο των Ελλήνων. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα

Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πλέον οι τουρκόσποροι.

 • Δύσκολες μέρες περνάνε τα γιουσουφάκια.
Εναντια στους εορτασμους για τα γεγονότα εξαιτιας των οποιων τωρα μπορουν να βγαίνουν ελεύθερα να λενε οτι μαλακια τους κατεβει. Επρεπε να φορανε φεσι και να λενε μονο εβετ εφεντιμ, για να δουμε αν θα μπορουσαν να διαδηλωνουν ελεύθερα καθε εβδομάδα. Το λες και ψυχασθένεια! Ζωα!