Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (20 Mαίου)

Η απόπειρα λιντσαρίσματος του Γιάννη Μπουτάρη, γιατί περί αυτού επρόκειτο, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για την γενοκτονία των Ποντίων, με μουσική υπόκρουση μάλιστα τον… εθνικό μας ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», πρέπει να μας προβληματίσει. Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε θύμα του τοξικού κλίματος που καλλιεργείται στη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα ανοιχτά εθνικά θέματα και όχι μόνο.

Ο Μπουτάρης είναι ένα είδος πολιτικού, αν μπορούμε να τον πούμε  έτσι, που δεν διατάζει να εκφράζει με θάρρος την γνώμη του και να πάει ενάντια στο ρεύμα εάν πιστεύει ότι έτσι είναι  το σωστό. Και για τον λόγο αυτό  έχει στοχοποιηθεί από τους πάσης φύσεως  αυτόκλητους υπερασπιστές του έθνους, που σήμερα το απόγευμα, κάποιοι εξ αυτών, βρήκαν την ευκαιρία να του «την πέσουν». Το πώς τον προστάτευσαν οι οργανωτές αλλά και η αστυνομία, είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.

 • Ας πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους: Ο Γιάννης Μπουτάρης ενοχλεί διότι άνοιξε για την Θεσσαλονίκη «παράθυρα» στον κόσμο.
 • Την μετέτρεψε από πόλη «σκαντζόχοιρο», λόγω των φοβιών που καλλιεργούσαν οι κατά καιρούς ταγοί της γύρω από -τι άλλο;-την ελληνικότητά της, σε έναν  ελκυστικό τουριστικά  προορισμό  για εθνότητες που μέχρι τότε ήταν σχεδόν αποκλεισμένες, ως «εχθρικές».

Το  ξέρουν όλοι, και όσοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν ας ρωτήσουν τους καταστηματάρχες, ότι η οικονομία της πόλης αναπνέει εν πολλοίς από τα χρήματα που αφήνουν οι χιλιάδες Τούρκοι, Εβραίοι, σκοπιανοί και άλλοι δυνάμει επικίνδυνοι «εχθροί του έθνους», που καταφθάνουν κατά χιλιάδες καθημερινά.

Όταν ο Γιαννης Μπουτάρης πριν μερικά χρόνια είχε φέρει μια αποστολή Τουρκων μεγαλοεπιχειρματιών (Κοτς, Τάρα κ.α) ήταν κάποιοι όμοιοι αυτών που σήμερα τον γρονθοκοπούσαν που κραύγαζαν εν χορό «Μπουτάρη ζούμε στον τάφο να σε δούμε…».

 • Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη σήμερα στον δήμαρχο, ο οποίος, κυκλοφορεί ως απλός πολίτης δίχως διμοιρίες των ΜΑΤ ελεύθερα στην πόλη και ελεύθερα εκφράζεται.
 • Αυτή η ελευθερία έκφρασης διαφορετικής γνώμης, γύρω από θέματα ταμπού, στο όνομα του «πατριωτικά ορθού», είναι που γρονθοκοπήθηκε μπροστά στο Λευκό Πύργο και κατά την υποστολή της σημαίας, στο πρόσωπο του Μπουτάρη.
 • Τηρουμένων των αναλογιών και των μεγεθών βεβαίως, μήπως η γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων δεν έγιναν στο όνομα της «εθνική καθαρότητας», από του Τούρκους; Τι ειρωνεία, αλήθεια.

Όμως το πράγμα κινδυνεύει να ξεφύγει. Τα όσα ακούγονταν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία από οργανωμένες κλάκες  υπό την ανοχή των οργανωτών, έκαναν έναν λογικό άνθρωπο να  ανατριχιάζει. Οι κραυγές,  οι αποδοκιμασίες και τα χυδαία συνθήματα, που συνόδευαν τον  « πατριωτικό συνετισμό» του «Τουρκόσπορου» δημάρχου, πρέπει να  λειτουργήσουν ως καμπανάκι.

boutaris12212--2

Σήμερα ήταν ο Μπουταρης, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, βουλευτής, δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, απλός πολίτης, που δεν θα τυγχάνει της αρεσκείας, όλων εκείνων που κυκλοφορούν δημόσια με… πατριωτόμετρα.

 • Θυμάμαι την Αλεκα Παπαρηγα το 1992 να προπηλακίζεται άγρια στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να μιλήσει για σύνθετη ονομασία στο Μακεδονικό. Τώρα γρονθοκοπείται ο δήμαρχος της πόλης, όχι γιατί δεν μπόρεσε να μαζέψει τα σκουπίδια, αλλά διότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος», των εχθρών του έθνους, γιατί πιστεύει και εκφράζει δημόσια κάτι διαφορετικό από το δικό τους.

Κάποιοι, δυστυχώς, επενδύουν πολιτικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά με αφορμή τα εθνικά (όχι μόνο), θέματα πάνω σε αυτήν την νοσηρή και  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την ΧΩΡΑ, ατμόσφαιρα την οποία τροφοδοτούν.

 • Όλοι αυτοί που με ρητορική μίσους γύρω από τα ευαίσθητα εθνικά θέματα στοχοποιούν την  αντίθετη άποψη,  δεν μπορεί παρά  να είναι συνένοχοι εκείνων που απόψε χτυπούσαν με γροθιές και κλοτσιές τον Γιάννη Μπουτάρη.

Και, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν συλληφθούν οι δράστες και ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Εδώ έιμαστε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

====== 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

petroulakis_skitso

======

Τραγικές επιλογές

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Κάποιες από τις επιλογές που έκανε η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη ήταν τραγικές. Επικράτησε η άποψη πως σημασία έχει να μπορεί να ελέγξει ορισμένους δικαστές, ανεξάρτητα από τη διαδρομή και τη φήμη τους. Οπως συμβαίνει πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλήρωσε και το πληρώνει η κυβέρνηση αυτό το λάθος. Γιατί στο τέλος της ημέρας η μεγάλη πλειονότητα των δικαστών γνωρίζει πώς να προστατεύσει τον θεσμό που εκπροσωπεί, ποιος είναι πραγματικός ηγέτης και ποιος εντελώς τεχνητός στον χώρο τους.

Έντυπη Κ

======

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Εις μνήμην του Θεόδωρου Βασιλάκη.

Απόσπασμα από την εμπνευσμένη ομιλία του προσφάτως θανόντα Θεόδωρου Βασιλάκη στους νέους κατά την διάρκεια της τελετής αναγόρευσης του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

“…ενώ ζούμε σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ζούμε και σε μια από τις πιο ιστορικές και πιο όμορφες χώρες του κόσμου, την Ελλάδα μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεόδωρου Βασιλάκη.

Την Ελλάδα μας που σας περιμένει, σας χρειάζεται τώρα περισσότερο, και δακρύζει όταν σας χάνει στο εξωτερικό. Έχω ακούσει να αναφέρονται είμαι βέβαιος και εσείς θα το έχετε ακούσει, από ανεύθυνους και επιπόλαιους… εκφράσεις και χαρακτηρισμούς για την πατρίδα μας, του ύφους τι περιμένεις, αυτοί είναι οι Έλληνες… εγώ θα σώσω την κατάσταση ;

Αυτό μου δίδει την ευκαιρία, από αυτή τη θέση που βρίσκομαι, να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς οι Έλληνες και η Χώρα μας αποδεδειγμένα, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε θαύματα, αλλά πρέπει πρώτα αυτό, εμείς να το πιστέψουμε (ο καθένας μας)”

«…Εγώ θα μείνω εδώ και θα σώσω την κατάσταση», προέτρεψε τους φοιτητές να πουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τους συμβούλευσε… “Να βλέπετε πάντα τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας μας. “Να βάζετε στόχους κάνοντας οράματα. “Να έχετε την υπομονή να δραστηριοποιείστε στην κατάλληλη στιγμή (timing),

“Να δημιουργείτε χώρους εργασίας με ανθρώπους που θα τους επιλέγετε από τον χαρακτήρα τους και μετά από τις γνώσεις τους και σε αυτό το σημείο επιμένω γιατί ήταν πάντα η αρχή μου. “Να κερδίζετε τους συνεργάτες σας στο επίπεδό τους, και να βεβαιώνεστε ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν, γιατί χωρίς αγάπη δεν υπάρχει επιτυχία διότι επιτυχία είναι οι συνεργάτες σας να αισθάνονται ασφαλείς και παραγωγικοί.

“Να στοχεύετε διαρκώς στην ποιότητα και στην καινοτομία για την πραγματοποίηση των οραμάτων σας και προσωπικών σας στόχων. “Να στηρίζεστε μόνο στις ικανότητές σας και όχι σε εφήμερες γνωριμίες και βοήθειες τρίτων που ίσως μεταγενέστερα να αποτελέσουν τροχοπέδη.

“Θετικό θα είναι η κάθε προσπάθειά σας να έχει να κάνει, άμεσα η έμμεσα, καλό στον μικρό ή μεγάλο κοινωνικό χώρο που δραστηριοποιείστε. “Ετσι μόνο θα απολαύσετε την αναγνώριση, την εκτίμηση, που σας διαβεβαιώνω είναι η καλύτερη ανταμοιβή….”

======

“Βιβλική χώρα” η Ελλάδα σε 100 χρόνια.

Επιστημονική εφαρμογή παρουσιάζει περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης υπό την στάθμη της θάλασσας…

Ν.Υόρκη, Θεσσαλονίκη, Λ.Ποσειδώνος, Πειραιάς θα καλύπτονται από θάλασσα!
THEPRESIDENT.GR
======

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΕΡΓΟΣ: Πόση ρατσιστική χολή βγήκε με τον γάμο του πρίγκηπα Χαρι. Ειναι απίστευτο. Ακομη και φεμινίστρια στην εφημεριδα της Εγγλέζικης Γκαρντιαν μας λέει ότι ο γάμος είναι το ‘πανηγυρι των μαυρων’. Οι υποτίθεται πολέμιοι του ρατσισμού, με ρατσιστικό συμπέρασμα. Ελεος πια.

ΚΑΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ: Γιατί να μην ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού; Μα γιατί δεν είναι ψηφοφόροι μας.

Φωτογραφία της Maria Matopoulou.

Τα “χρυσά” χρόνια των αυτοκινήτων…Στο lifemagazine.gr!

Έχουν περάσει ήδη 50 χρόνια από το 1967, αλλά αυτή η χρονιά εξακολουθεί να παραµένει «σταθµός» για τους λάτρεις του αυτοκινήτου. Ήταν η χρονιά που…

======

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΦΟΡΟΣ: “Λες έχω αμπέλια και χωράφια και σπίτια και γης. Κουράδες έχεις. Κανένας άνθρωπος δεν έχει γη. Η γης έχει εμάς και σπάει κέφι μαζί μας, άσε που την ενοχλάμε κάθε λίγο σαν κοτόψειρες.

Δύναμη; Μπούρδες. Ίδρωσες να κάνεις μια πολυκατοικία 46 διαμερίσματα και πλακώνει ένας σεισμός και στην κάνει λιάδα. Πήρες παρασήματα και χειροκροτήματα και ζήτω και έρχεται αδερφάκι μου ένα τόσο δα μικρόβιο από συνάχι και σε κάνει μια πτωματάρα χωρίς να το καταλάβεις.

 • Έβαλες παρά στην μπάντα και διέταξες κόσμο κάντε έτσι ρε μερμήγκια ασήμαντα, και σε πιάνει ένα κόψιμο και είσαι ρεζίλης στη λεκάνη του καμπινέ.
 • Κάνεις το δυνατό κι έτσι και πιάσει μια παγωνιά τρέμεις σαν παλιόσκυλο και από την άλλη μεριά, μια μολόχα, ένα χορταράκι ασήμαντο, κάθεται όλη νύχτα και τρώει τους αέρηδες και το χιονιά και το πρωί είναι φρέσκο και δεν τού γινε τίποτα.

Πούν’ η δύναμή σου ρε φιόγκο κάτου από τούτο εδώ το Σύμπαν που μας πλακώνει με το βάρος του; Πούναι τα μεγαλεία σου και το τουπέ σου; Μια ανάποδη να πάρουνε τα πράματα, στα λεφτά, στα πολιτικά, στην υγεία, στα όλα που την βασίζεις, πας, ξεγράφτηκες και μήτε που θέλουνε να σε θυμούνται οι άλλοι.

Πέθανες και περάσανε πενήντα χρόνια και μήτε κανένας ξέρει αν υπήρξες και αν έκανες και σε φοβηθήκανε και σε λογαριάσανε.”

======

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Φανταστείτε τι θα κάνει αυτός ο οδηγός στο δρόμο. Πόσο επικίνδυνος θα είναι (για τον εαυτό του και) για τους άλλους. Η (οδηγική) παιδεία μας, φαίνεται στις λεπτομέρειες.

Φωτογραφία του χρήστη Προχωράμε.
Φωτογραφία του χρήστη Προχωράμε.

“ΓΛΥΦΑΔΑ θέλει επιδεξιότητα για να κάνεις τέτοιο παρκάρισμα κλείνοντας 2 ράμπες ταυτόχρονα και πρέπει να μισείς πολύ τους ΑΜΕΑ, το αυτοκίνητο φέρει ιατρικό σήμα.Πέρασα το είδα ειδοποίησα την τροχαία μετά από 3 ώρες στην επιστροφή το αυτοκίνητο ήταν ακόμη εκεί χωρίς ροζ χαρτάκι.” (Via: Alex Megas)

======

 • Το δεύτερο νυφικό της Meghan Markle είχε αέρα Hollywood

Το δεύτερο νυφικό το είδαμε στην έξοδο του ζευγαριού, το οποίο κατευθυνόταν στην κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου στο Ουίνδσορ, όπου ο ίδιος θα παραχωρήσει βραδινή δεξίωση με 200 καλεσμένους.

======

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Πάντως πριγκιπικός γάμος ΚΑΙ με κοινή θνητή ΚΑΙ με μιγάδα στον Βρετανικό Βασιλικό οίκο ΚΑΙ την Ελισάβετ χωρίς εγκεφαλικό, είναι επίτευγμα… Έσπασε κι αυτό το ταμπού.

Doria Ragland was the picture of pride as she watched her daughter Meghan Markle marry the sixth in line to the British throne, wearing a pistachio green dress and…
DAILYMAIL.CO.UK
====== 

Τους ξευτέλισε…

Τους ξευτέλισε...

Είναι γνωστό ότι, ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, θεωρείται ευρωσκεπτικιστής και αντισυμβατικός. Αυτή τη φορά, χαρακτήρισε τους αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου ως «ναρκο – μαφιόζους που χρηματοδοτούνται από εγκλήματα πολέμου».

 • Ο Ζέμαν το είπε αυτό όταν επισκεπτόταν μια πόλη στην ανατολική περιοχή της χώρας και αφού έλαβε ένα μπουκάλι σέρβικο λικέρ ως δώρο από έναν Σέρβο υποστηρικτή του εκεί.
 • Ο Σέρβος έδωσε το δώρο στον Τσέχο πρόεδρο, ως ευγνωμοσύνη για τη συνεχή άρνησή του να συναντηθεί με αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου και να μην διορίσει Τσέχο πρέσβη στην Πρίστινα.

«Ας το δεχθώ, αυτό είναι κάτι σαν το μπράντυ», δήλωσε ο Ζέμαν, ευχαριστημένος με το δώρο αφού είναι γνωστό ότι είναι λάτρης των καλών ποτών και πρόσθεσε:

 • «Μιλώ πάντα για αυτούς τους αντιπροσώπους (του Κοσσυφοπεδίου) είναι μια Ναρκο – Μαφία που χρηματοδοτείται από εγκλήματα πολέμου, αυτό νομίζω αρκεί».

======

Ανησυχία για την Ευρώπη

Έχουν αρχίσει να τους ζώνουν τα φίδια εκεί στο διευθυντήριο των Βρυξελλών, μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Σαλβίνι και Ντι Μάγιο “φλερτάρουν” ακόμα και με έξοδο από την Ευρωζώνη.

 • Το θέμα με τη νέα κυβέρνηση των ευρωσκεπτικιστών απασχολεί και τον ευρωπαϊκό Τύπο, με τους Financial Times, να γράφουν ότι «Οι προτάσεις των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας μπορούν να τινάξουν την Ευρωζώνη στον αέρα»!

Ανησυχία για την Ευρώπη

Πρόκειται για ένα έγγραφο που διέρρευσε στον ευρωπαϊκό Τύπο, στις οποίες καταγράφονταν οι κυβερνητικές προτάσεις των εταίρων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν πολύ πιο ριζοσπαστικές από ότι ανέμεναν οι αγορές. Και μάλιστα όπως σχολιάζεται, “αν εφαρμοστούν η Ευρωζώνη θα διαλυθεί»!

 • Μετά από αυτά τα νέα δεδομένα, τα φιλόδοξα σχέδια του Μακρόν για βαθύτερη ενοποίηση στην Ευρωζώνη είναι πια χαμένη υπόθεση.
 • Και αυτό διότι, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, δεν πρόκειται η Γερμανία να δεχθεί ποτέ πανευρωπαϊκό ομόλογο που θα συνδέει το ιταλικό χρέος με το γερμανικό!
 • Έχουν αρχίσει όμως να συζητάνε για χοντρό κούρεμα ή όπως αλλιώς και αν το ονομάσουν.
 • Ωστόσο, είναι ακόμα αβέβαιο πόσο θα το «τραβήξουν» τα δύο κόμματα. Για να δούμε θα μπορέσουν;

======

Η Τσέλσι νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Αζάρ στο 21′. Οι λονδρέζοι κατέκτησαν το όγδοο Κύπελλο στην ιστορία τους και πανηγύρισαν στο Γουέμπλεϊ καθώς ολοκλήρωσαν την σεζόν σηκώνοντας μια κούπα. Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.


Τεράστιος ο Κουρτουά
Ωστόσο ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Τιμπό Κουρτουά ήταν εντυπωσιακός και με εξαιρετικές αποκρούσεις χάρισε το τρόπαιο στους πρωτευουσιάνους. Ο πορτιέρε της Τσέλσι έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πανηγυρίσουν, παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο.


Το πέναλτι του Αζάρ
Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Γιουνάιτεντ, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Αζάρ. Ο Βέλγος είχε μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά ενώ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Τζόουνς. Ο Αζάρ ευστόχησε στο 21′ και το γκολ αυτό έκρινε τον τελικό, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του Λονδίνου.


Καλύτερη η Μάντσεστερ – «Καθάρισε» ο Κουρτουά
Η Γιουνάιτεντ πίεσε στο δεύτερο μέρος. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο, αλλά ο Κουρτουά έκανε την διαφορά με τις αποκρούσεις του. Η Μάντσεστερ δεν μπόρεσε παρά την υπεροχή της, να βρει το γκολ της ισοφάρισης και τελικά η Τσέλσι κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

…http://to10.gr

 • Το «κλειδί»: Η Τσέλσι αιφνιδίασε την Μάντσεστερ και κατάφερε να προηγηθεί. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς και βοήθησε τον σχεδιασμό του Αντόνιο Κόντε.
 • Το10άρι: Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Τιμπό Κουρτουά ήταν ο κορυφαίος παίκτης του παιχνιδιού.
 • Στον πάγκο: Ο Αλέξις Σάντσες κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Η Μάντσεστερ «έχασε» ένα ημίχρονο (το πρώτο) κι αυτό σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Ζοσέ Μουρίνιο.

 • Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρούντιγκερ, Μόουζες, Καντέ, Φάμπρεγας, Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Αζάρ (91′ Γουίλιαν), Ζιρού (89′ Μοράτα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (72′ Λουκάκου), Αλέξις, Ράσφορντ (72′ Μαρσιάλ).

======

«Με εντολή Μελισσανίδη»… η ΑΕΚ αδειάζει!

======

Τα ζευγάρια των ημιτελικών
….

Η πρώτη φάση των πλέι οφ της Basket League ολοκληρώθηκε και είναι γνωστές πλέον οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους τελικούς

….

Για τρίτη φορά μέσα στη 10ετία του 2010 η πρώτη φάση των πλέι οφ ολοκληρώνεται με τέσσερις «σκούπες». Χωρίς δηλαδή οι ηττημένοι να πάρουν ούτε μία νίκη στις σειρές best-of-three αυτής της φάσης. Τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν τη σεζόν 2013-14, ενώ είχε συμβεί και την περίοδο 2011-12.

Σχετική εικόνα

Η ουσία πάντως είναι ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Προμηθέας και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στα ημιτελικά χωρίς να χρειαστεί να γίνουν οι τρίτοι αγώνες τη Δευτέρα. Οι ημιτελικές σειρές, πάντως, θα αρχίσουν κανονικά την Πέμπτη 24/5, όπως είχε προγραμματιστεί, μάλιστα την Τετάρτη 23/5 θα παρατεθεί συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους των τεσσάρων φιναλίστ.

Τα ζευγάρια είναι τα εξής:

Παναθηναϊκός (1) – ΠΑΟΚ (4)

Ολυμπιακός (2) – Προμηθέας Πάτρας (3)

Οι ημερομηνίες της δεύτερης φάσης:

Β’ Φάση PLAY OFFS

1ος ΑΓΩΝΑΣ: Πέμπτη 24 Μαΐου, 2ος ΑΓΩΝΑΣ: Σάββατο 26 Μαΐου, 3ος ΑΓΩΝΑΣ: Τρίτη 29 Μαΐου, 4ος ΑΓΩΝΑΣ(εφόσον χρειαστεί): Πέμπτη 31 Μαΐου, 5ος ΑΓΩΝΑΣ (εφόσον χρειαστεί): Κυριακή 3 Ιουνίου.

======

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Balos Lagoon, Crete, Greece

Balos Lagoon, Crete

lac de kournas crete

lac de kournas crete

Spiaggia di Preveli Creta ; si trova alla fine della Gola di Kourtaliotikos, vicino alla foce del fiume Megalopotamo, nella provincia di Rethimno, a 35 chilometri dalla città e a 10 chilometri a est di Plakias. Una foresta di palme orla la spiaggia di sabbia chiara e morbida e alcuni ciottoli , [visto]

Spiaggia di Preveli Creta

Papafragas Beach – Milos Island, Greece

Papafragas Beach – Milos Island

Print Friendly, PDF & Email