Τo κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (16/12)

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι επόμενες εκλογές θα κριθούν κυρίως στον τομέα της οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως οικονομία είναι οι διορισμοί και οι παροχές. Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και των άλλων φιλοαναπτυξιακών μέτρων δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο. Δεν του το επιτρέπουν η στενή κομματική του βάση και οι ιδεοληψίες του. Πήγε μέχρι εκεί που πήγε και αυτό επειδή αναγκάσθηκε να υλοποιήσει αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Έντυπη KΑΘΗ


petroylakhs--3


ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Ο μαύρος καθρέφτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ :ΣΧΟΛΙΟ

Μάλλον δεν έχει καμία σημασία το θέμα που κάθε φορά συζητάει η Βουλή. Είτε βρίσκεται στη «δίνη» του Μακεδονικού είτε πρόκειται να κυρωθεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός ή να ψηφιστεί η μείωση των συντάξεων, ή να παρουσιαστούν στοιχεία για τη βία και ανομία στα ΑΕΙ, οι «εντάσεις» είναι δεδομένες όπως και τα «φραστικά επεισόδια».

 • Τελευταία, μάλιστα, γίνονται όλο και πιο… ευρηματικά: «Στήσου μπροστά σε έναν καθρέφτη και φτύσ’ τον μέχρι να σκοτεινιάσει το είδωλό σου», απευθύνθηκε πρόσφατα κάποιος βουλευτής σε κάποιον άλλον. «Βαδίζουμε σε εκλογές και το κλίμα θα γίνεται όλο και πιο τοξικό», είναι η, κυρίαρχη, καθησυχαστική ερμηνεία.

Δηλαδή, μετά τις εκλογές θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και ό,τι έχει εγγραφεί ως κακοποίηση στον δημόσιο λόγο θα σβηστεί και θα πορευτούμε σε έναν αποκατεστημένο από τα τραύματα του παρελθόντος δημόσιο βίο; Αυτή η ανάγνωση βολεύει, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι, κομψά χαρακτηριζόμενες, «εντάσεις» μειώνουν τις προσδοκίες, υποθηκεύουν το μέλλον.

 • Προφανώς δεν εννοούμε την όξυνση ή τις φωνές που υψώνονται ή τη γόνιμη αντιπαράθεση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο χωρίς φρένα κατήφορος συμβάλλει δραστικά στη θεμελίωση του τοίχου της αδιαφορίας των πολιτών. Οταν οι «αγανακτισμένοι» από τις πλατείες εγκαθίστανται στα έδρανα του Κοινοβουλίου, απαξιώνεται συνολικά η πολιτική, ενισχύεται η κοινωνικοπολιτική αποσταθεροποίηση.

Και αν οι συζητήσεις με ύβρεις είναι πλέον συνήθεια και ηχούν υπερβολικά δραματικές οι εκτιμήσεις περί «υποθηκευμένου μέλλοντος», ας αναλογιστούμε τι μπορεί να σημαίνει η διαρκής διάψευση ή η αποστροφή στους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους, σε μια εποχή μεγάλων ακροτήτων και εξίσου μεγάλων ανισοτήτων. Ο λαϊκισμός έχει πολλά ποδάρια, η ταύτιση με το χειρότερο εκτονώνει και την ίδια στιγμή μειώνει τις αναμονές για το καλύτερο, μετατρέποντας την αντίδραση σε καθεστώς και κυρίαρχο λόγο. Βυθιζόμαστε στη συνολική απαξίωση.

 • Ενα σοβαρό πολιτικό σύστημα δεν ασχολείται μόνο με οικονομικά μεγέθη, μεταρρυθμίσεις, καινοτομίες.
 • Διαμορφώνει περιβάλλοντα χώρο, αντιλήψεις για τη συνύπαρξη, τη συνεννόηση, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
 • «Φτύνοντας», δεν σκοτεινιάζουν μόνο τα είδωλα στον καθρέφτη.
 • Κατεδαφίζεται η προσπάθεια να υψώσουμε αναχώματα στον ανορθολογισμό.
 • Στρώνουμε τον δρόμο στη βία και στη λεηλασία.
 • Ετοιμάζουμε το έδαφος για το μοιραίο, αυτή τη φορά, λάθος.

Έντυπη ΚΑΘΗ


Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Το Ολοκαύτωμα Των Καλαβρύτων

Το Ολοκαύτωμα Των Καλαβρύτων
Τα εγκλήματα του ναζισμού στην χώρα είναι πάρα πολλά, όπως και οι χιλιάδες Έλληνες θύματα του ναζιστικού χιτλερικού μορφώματος. Δυστυχώς στις μέρες, αλλά και στη χώρα μας βρίσκονται ψευτό – αναστημένοι σκελετοί που προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτά τα φρικτά εγκλήματα του Γερμανού ναζιστικού «στρατού».
 • Μετά από 75 χρόνια έχουμε και στη χώρα μας την ανάσταση ενός φαντάσματος νεοναζισμού που οι οπαδοί αυτού του μορφώματος με διάφορους ύπουλους τρόπους, όπως ότι εθνικισμός και πατριωτισμός είναι το ίδιο, προσπαθούν να εξαπατήσουν τους Έλληνες πατριώτες, και να μεταθέσουν τις ευθύνες στον Ελληνικό λαό και φυσικά αποφεύγουν να αναφέρουν στα γραπτά τους, τα εγκλήματα που έκαναν οι ομοϊδεάτες τους.

Οι σφαγές ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1943 από την Αχαΐας, με τα στρατεύματα της Βέρμαχτ και των Ες – Ες. Στο πέρασμα τους καίγανε χωριά και δολοφονούσαν με συνεχείς ριπές πολυβόλων, αδιάκριτος φύλου και ηλικίας τους πολίτες.

Το Δεκέμβριο του 1943, άρχισαν οι εκτελέσεις, οι βομβαρδισμοί και καταστροφές χωριών στο Καλάβρυτα. Τέλη Ιουλίου βομβαρδίζονται από τη ναζιστική αεροπορία τα Λαπάτα, Τρεχλό. Μάνεσι, τέλη Αυγούστου από τα Ες-Ες υλοποιείται τα σατανικό σχέδιο τους να πυρποληθεί το χωριό Άνω Λουσοί. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς βομβαρδίζετε το χωριό Βυσωκά. Οι εγκληματικές ενέργειες των Γερμανικών ναζιστικών στρατιωτών ολοκληρώθηκαν με την εποπτεία του διοικητή Εμπερσμπέγκερ στα μέσα Δεκεμβρίου με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τους σε όλη την περιοχή των Καλαβρύτων που ονομάστηκε και «Επιχείρηση Καλάβρυτα».

Τα Γερμανικά Ναζιστικά στρατεύματα μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 9 Δεκεμβρίου. Δημιούργησαν ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός ναζί διοικητής Εμπερσμπέγκερ, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών του ΕΛΑΣ.

Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν γερμανούς τραυματίες από τη μάχη της Κερπίνης,. Στις 12 Δεκεμβρίου οι Ναζί άρχισαν να ετοιμάζονται για να αποχωρήσουν την επόμενη ημέρα. Το πρωί τις 13ης Δεκεμβρίου, πριν καλά, καλά ξημερώσει, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και Γερμανοί αξιωματούχοι και στρατιώτες διέταξαν να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο Δημοτικό σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας. Στο κτίριο του σχολείου έγινε ο χωρισμός και ο αποχωρισμός.

Τα γυναικόπαιδα κλείστηκαν στο σχολείο και οι άνδρες από 14 ετών και πάνω οδηγήθηκαν σε φάλαγγες στην κοντινή Ράχη του Καππή.

 • Ο χώρος ήταν προσεκτικά επιλεγμένος, που δεν επέτρεπε σε κανέναν να γλιτώσει.
 • Οι Καλαβρυτινοί ήταν αναγκασμένοι να βλέπουν τις περιουσίες τους, τα σπίτια και ολόκληρη την πόλη να καίγεται και μαζί τους να παραδίδονται στη φωτιά οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους που ήταν έγκλειστα στο σχολείο, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι Γερμανοί ναζί στρατιώτες.
 • Ο Εμπερσμπέγκερ για να καθησυχάσει τους συγκεντρωμένους, έδωσε το λόγο της στρατιωτικής του τιμής ότι δεν πρόκειται να τους δολοφονήσει.

Την ίδια στιγμή ο οδοντωτός κατηφόριζε κατάφορτος με τις σοδιές από το πλιάτσικο που έκαναν οι Ναζί στα σπίτια, στα μαγαζιά και στις αποθήκες, από όπου άρπαξαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Μαζί και τα χρήματα και τα αποθέματα των τραπεζών και των δημοσίων υπηρεσιών, αφού προηγουμένως ανάγκασαν τους διευθυντές να τα παραδώσουν.

Από το ξενοδοχείο «Μέγας Αλέξανδρος» με μια πράσινη και ύστερα μια κόκκινη φωτοβολίδα, δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Τα πολυβόλα θέρισαν τους Καλαβρυτινούς. Ακολούθησε η χαριστική βολή, που ολοκλήρωσε τη σφαγή.

Το μεγάλο Δράμα των Καλαβρύτων είχε ξεκινήσει.Τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, οι περιουσίες και κόποι ετών αφανίστηκαν στις 2:34΄ της 13ης Δεκέμβριου 1943, όπως δείχνουν οι δείκτες του σταματημένου ρολογιού της εκκλησίας.

 • Το απόρρητο τηλεγράφημα με αριθμό 1595/43 της 117 jaeger Division καταγράφεται ο τελικός απολογισμός της «Επιχείρησης Καλάβρυτα»:
 • 1) κατεστράφησαν ολοκληρωτικά τα χωριά : Ρογοί, Κερπινή, Στάση Κερπινής, Άνω Ζαχλωρού, Σούβαρδο, Βραχνί, Καλάβρυτα, Μοναστήρια Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας, Αγία Κυριακή, Αυλές, Βυσωκά, Φτέρη, Πλατανιώτισσα, Πυργάκι, Βάλτσα, Μελίσσια, Μοναστήρι Ομπλού, Λαπαναγοί, Μάζι, Μαζέικα, Παγκράτι, Μορόχωβα, Δερβένι, Βάλτος, Πλανητέρου, Καλύβια.
 • 2) 696 Έλληνες εκτελέστηκαν…

Αυτός είναι ο απολογισμός της ποιο μεγάλης θηριωδίας των εγκληματιών ναζί σε βάρος των Ελλήνων Πατριωτών. Και μερικά χρόνια μετά έρχονται κάποιοι να δημιουργήσουν ένα πολιτικό μόρφωμα και να ζητούν όχι μόνο να ξεχαστεί αυτό το ανατριχιαστικό έγκλημα, αλλά και να τιμάνε τον ιδρυτή του ναζισμού ο οποίος με τις εντολές του δολοφονήθηκαν 50.000.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και πάνω από 700.000 Ελλήνων Πατριωτών και 300.000 τους τιμώρησαν να πεθάνουν από την πείνα προκειμένου να ταΐσουν τα στρατεύματα κατοχής.

Οι σφαγές των Ναζί όχι μόνο καταδικάστηκαν από όλη την ανθρωπότητα αλλά χαρακτηρίστηκαν και ως οι πιο σκληρές στην παγκόσμια ιστορία.

Κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


** Το Κοινοβούλιο του Κοσόβου ενέκρινε τη δημιουργία στρατού που θα αριθμεί 5.000 μέλη, μία εβδομάδα αφότου η πρωθυπουργός της Σερβίας άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση αυτή μπορεί να προκαλέσει στρατιωτική επέμβαση από το Βελιγράδι. Η κίνηση αυτή, 30 χρόνια μετά την εξέγερση των Αλβανών του Κοσόβου εναντίον της σερβικής διακυβέρνησης και μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως το ΝΑΤΟ την επέκρινε λέγοντας ότι δεν βοηθά τις προσπάθειες να κατευναστούν οι εντάσεις ανάμεσα στο Κόσοβο και στη Σερβία. Τα έχουν λίγο μπλέξει οι …σύμμαχοι;

Σύντομα
** Το 60% των Αλβανών εάν είχε την ευκαιρία θα εγκατέλειπε την Αλβανία και θα μετανάστευσε στο εξωτερικό για να βρει μια καλύτερη ζωή, μακριά από την ανομία, το κοτζαμπάσικο καθεστώς, τη μαφία, τα ναρκωτικά, το παρακράτος και τη διαφθορά. Όλα αυτά σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Έρευνας της Κοινής Γνώμης Gallup, που δημοσιεύει η σερβική εφημερίδα «Πολίτικα» και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
………………….

** Δύσκολα πέρασε η Τερέζα Μέι στο δείπνο των ηγετών της Ε.Ε., όπου προσπαθούσε να εξηγήσει τις θέσεις της. Τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα που -όπως λένε οι κακές γλώσσες- η Τερέζα Μέι αδυνατούσε «να διατυπώσει τι ήθελε» και διακοπτόταν συχνά από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που απαιτούσε ολοένα πιο ανυπόμονα να μάθει τι περίμενε «ακριβώς». Είναι σαφές ότι η Μέι δεν μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια των «27» παρά μόνο αν επιστρέψει τις προσεχείς εβδομάδες στις Βρυξέλλες με συγκεκριμένες προτάσεις. Δηλαδή έως τις 21 Ιανουαρίου του 2019 οπότε και θα ξανασυζητηθεί η Συμφωνία στο βρετανικό Κοινοβούλιο.


** Σπεύδει βραδέως. Την πιο γρήγορη κίνηση που έχει καταγραφεί στη φύση μέχρι σήμερα, δεν έχει ούτε η περίφημη τσίτα, ούτε η γαρίδα Μάντις, αλλά ένα ταπεινό μυρμήγκι, την κίνηση του οποίου μελέτησαν επιστήμονες που χρησιμοποίησαν βίντεο υψηλής ταχύτητας και ακτίνες-Χ για να καταγράψουν την κίνηση του και να απεικονίσουν τρισδιάστατα την ανατομία του, έτσι ώστε να κατανοήσουν καλύτερα πώς φθάνει τόσο γρήγορες ταχύτητες, αφού τριγυρίζουν συνήθως κάτω από την επιφάνεια και σε μεγάλες υπόγειες κοινωνίες ή μέσα σε κορμούς μεγάλων δένδρων.

Κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο


NEWSONE.GR
Παγκόσμια διάκριση για 2 μαθητές από τα Ιωάννινα – Δημιουργήσουν μικροδορυφορικό σύστημα


Ιταλία: Κατεδαφίζεται η γέφυρα τέσσερις μήνες μετά τη πολύνεκρη τραγωδία

 • Πέντε εταιρίες αρχίζουν να γκρεμίζουν την γέφυρα Mοράντι της Γένοβας
ΤοΒΗΜΑ Team
Ιταλία: Κατεδαφίζεται η γέφυρα τέσσερις μήνες μετά τη πολύνεκρη τραγωδία | tovima.gr

Όσο για τις έρευνες, όπως αναφέρει ο Τύπος, κανείς από όσους ιθύνοντες έλαβαν κλήση σε απολογία, δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστικών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, η οικοδόμηση της νέας γέφυρας θα αρχίσει στο τέλος Μαρτίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στοίχημα για την ιταλική κυβέρνηση

Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί και το όνομα της εταιρίας που θα αναλάβει το όλο έργο. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί όμιλος στον οποίο το ιταλικό δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών. Η ιδιωτική εταιρία αυτοκινητοδρόμων διαφώνησε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και αποφάσισε να προσφύγει στην δικαιοσύνη , αλλά χωρίς να ζητά τη διακοπή των έργων.

 • Η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι η Γένοβα «θα πρέπει να γίνει σύμβολο της αναγέννησης όλης της Ιταλίας», όπως τονίζει ο υπουργός υποδομών Ντανίλο Τονινέλλι από τα Πέντε Αστέρια.
 • Παράλληλα, πρόκειται να δοθεί αποζημίωση στις οικογένειες που ζουν κοντά στην περιοχή της γέφυρας, διότι θεωρείται βέβαιο ότι θα ταλαιπωρηθούν τους ερχόμενους μήνες από το θόρυβο των έργων.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η όλη προσπάθεια θα μπορέσει να ολοκληρωθεί τόσο σύντομα, δεδομένου ότι και η έγκριση των πρώτων μέτρων για την στήριξη των πληγέντων και την διαδικασία ανοικοδόμησης στην ιταλική βουλή και γερουσία έγινε «μετ’ εμποδίων». Μετά από πολλές καθυστερήσεις πρόκειται, επομένως, για στοίχημα καίριας σημασίας για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη


Ο Αλέκος, ο Αλέξης και ο… Ιούδας

ΒΗΜΑτοδότης

Ο Αλέκος, ο Αλέξης και ο… Ιούδας | tovima.gr
 • Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Φύλακες σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που βγήκαν από τα κλουβιά!

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την γνωστοποίηση ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσε δύο σπάνια τζάγκουαρ που φιλοξενούσε. Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά δεν αποκαλύφθηκε αμέσως, πιθανότατα επειδή εκείνη την ώρα το πάρκο ήταν επισκέψιμο.
Το γεγονός επιβεβαιώνει ένας..

Αγοράζουν αντίτυπα για… μεγαλύτερες κυκλοφορίες

ΚΑΙΡΟΣ να σταματήσουν τα «καπέλα» από τους εκδότες και η fake αποτίμηση των κυκλοφοριών που διαστρεβλώνει τη διαφημιστική αγορά. Αυτό είπε μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς.
***
«ΤO BAR CODE είναι στη φάση της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού. Προσωπικά ανέμενα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και αυτή η σύμβαση να έχει πάρει τον δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο» είπε ο Ν. Παππάς αναφερόμενος και στο θέμα του πιστοποιημένου και αξιόπιστου συστήματος παρακολούθησης των κυκλοφοριών των εντύπων.
***
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ψηφιακής Πολιτικής, στην ίδια εκπομπή, προανήγγειλε εμμέσως τη δημιουργία ανταγωνιστικού πρακτορείου διανομής Τύπου  αναφερόμενος στο «μονοπωλιακό καθεστώς» του πρακτορείου «Άργος». «Εχω ακούσει από πολλές μεριές να υπάρχουν παράπονα και μάλιστα από εφημερίδες που ακουμπούν όλο το πολιτικό φάσμα – να δουν αν μπορούν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν μια εναλλακτική λύση» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς.
***
ΕΙΡΗΣΘΩ εν παρόδω: αληθεύει ότι υπάρχουν άτομα από γνωστή καθημερινή εφημερίδα που πάνε με εντολή αφεντικού και αγοράζουν πολλά αντίτυπα για να φαίνονται μεγαλύτερες οι κυκλοφορίες; Σχετικά ο Σάτυρος του fmvoice σημειώνει: Η πραγματικότητα είναι ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν πάει πολύ καλά τελευταία και μια τόνωση κυκλοφοριακή τη χρειάζεται. Αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την… παμπάλαια τακτική.
***
TΗΝ ΚΗΡΥΞΗ νέας 3ωρης στάσης εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00 της Δευτέρας, 17 Δεκεμβρίου 2018, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Εκκλησία της Ελλάδος», απόφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η σταση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), για καίρια εργασιακά τους θέματα.
***
ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ εκ μέρους της διοίκησης του ΑΠΕ- ΜΠΕ και της ΕΣΗΕΑ να μονιμοποιηθούν τα «μπλοκάκια» που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στο Πρακτορείο. Σχετική επιστολή έχει σταλεί προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και από το προεδρείο της Ενωσης Συντακτών.

Παραπολιτικά: Φήμες για εμπλοκή Πετσίτη στην Απογευματινή

Φήμες  για εμπλοκή του προσώπου των ημερών Μανόλη Πετσίτη στην επανέκδοση της εφημερίδας «Απογευματινή». Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» κι αυτό γιατί υπάρχουν φωτογραφίες του Πετσίτη με τον Ν. Καραμανλή, τον εκδότη του «Παρασκηνίου», που είναι ένας από την ομάδα που θέλει να εκδώσει την «Απογευματινή»..
*** 
Τα «Παραπολιτικά» κάνουν λόγο για στενή σχέση του “συμμαθητή του Ν. Παππά” με τον Ν. Καραμανλή αναφέροντας πως “οι δύο άνδρες συχνά έκαναν δημόσιες εμφανίσεις στα μπουζούκια και δεν το έκρυβαν ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις δημόσια στο facebook”.
***
Παρεμπιπτόντως η εφημερίδα «Παραπολιτικά» αυτό το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί με τη νέα ελληνική έκδοση του PLAYBOY. Στο νέο τεύχος υπάρχει αποκλειστική συνέντευξη του Κριστιάν Καρεμπέ και του Σάκη Τανιμανίδη. Το PLAYBOY, αυτό το Σάββατο μαζί με τα Παραπολιτικά και στη συνέχεια στα περίπτερα όλης της χώρας.

Posted by 


Σε ανοδική πορεία το Εθνος της Κυριακής

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα – Συγκριτικοί πίνακες

Πεσμένες ήταν οι πωλήσεις των εφημερίδων την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα οι εφημερίδες που εμφανίζονται στο δελτίο με τις κυκλοφορίες του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ πούλησαν στο σύνολό τους και πανελλαδικά 140.070 φύλλα (-5.340).

 • Στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων δεν περιλαμβάνονται αυτές των εφημερίδων Documento, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, REAL NEWS κ.α οι οποίες έχουν αποσυρθεί από το σύστημα μετρήσεων των πωλήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ.
 • Στην πρώτη θέση του πίνακα βρέθηκε ξανά το Πρώτο Θέμα παρότι έχασε 6.140 φύλλα  και πούλησε συνολικά 44.640 φύλλα. Δεύτερο ήταν το ΒΗΜΑ  44.450 φύλλα.
 • Νέα άνοδο σημείωσε το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής που «τσίμπησε» 1.070 φύλλα και πούλησε πανελλαδικά 19.520 φύλλα.
 • Αναλυτικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2018, βάσει των μετρήσεων του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ:
  • ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 44.640 φύλλα
  • ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: 44.450
  • ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 19.520
  • ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:  10.250
  • ΤΥΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:   9.760
  • KONTRA NEWS ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 4.240
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 2.860
  • ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 2.430
  • ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 1.380
  • ΤΟ ΧΩΝΙ: 480
  • Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 60 φύλλα


Print Friendly, PDF & Email