Το κυριακάτικο απογευματινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (12 Ιαν.2020)

 • TOY ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

**

Το Insider απογειώνει τον τουρισμό στην Ελλάδα σε 8 λεπτά (video)
Το Insider απογειώνει τον τουρισμό στην Ελλάδα σε 8 λεπτά (video)
Οι αναγνώστες του Insider ανακηρύσσουν την Ελλάδα «κορυφαίο» τουριστικό προορισμό για το 2020. Δείτε το βίντεο που αποθεώνει τις φυσικές μας ομορφιές και την ελληνική κουζίνα. athensvoice.gr

**

Στην Αθήνα διαδηλώνουν με σύνθημα “κάτω τα χέρια από το Ιράν”. Στην Τεχεράνη διαδηλώνουν με σύνθημα “Χαμενεΐ παραιτησου”. Είσαστε ο πάτος του βαρελιού σύντροφοι…

 • Στο Ιράν γίνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για τους νεκρούς του αεροπλάνου. Στο Ελλαδιστάν οι συμμορίτες διαδηλώνουν υπέρ αυτών που τους σκότωσαν.

**

Με εντολή της ΔΕΗ κόπηκε το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών

Η ΔΕΗ σημειώνει: «Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας, καθώς και της εξώδικης πρόσκλησής μας, δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπέρογκου χρέους σας»
 • Στις 3 Ιανουαρίου, όπως έχει γίνει γνωστό, αφού ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για την απενεργοποίηση του μετρητή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της επιχείρησης για την πάταξη των στρατηγικών κακοπληρωτών, σύμφωνα με το real.gr.

Στην επιστολή προς το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» η ΔΕΗ σημειώνει: «Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών».

 • Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η οφειλή ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, με την τελευταία καταβολή να έχει γίνει τον Μάιο του 2014. Από τότε, η οφειλή εξαπλασιάστηκε και συνεχίζει να βαίνει μηνιαία αυξανόμενη.

**

ΛΙΒΥΗ – FAKE ΑΝΑΚΩΧΗ: Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη ανταλλάσσουν κατηγορίες ότι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός που έχουν προτείνει η Τουρκία και η Ρωσία καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας ζήτησαν να τεθεί από σήμερα σε ισχύ κατάπαυση του πυρός, εννέα μήνες και πλέον μετά την επίθεση στην Τρίπολη από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ που εδρεύουν στα ανατολικά της χώρας.

Τόσο ο LNA όσο και η διεθνώς αναγνωρισμένη «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη είχαν συμφωνήσει υπό προϋποθέσεις. Αλλά η GNA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ακούστηκαν πυρά στις περιοχές Σαλαχεντίν και Γουάντι Ραμπέα “λίγα λεπτά” μετά τις 00:01 π.μ σήμερα τοπική ώρα που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός.

Από νωρίς σήμερα το πρωί ανταλλαγή πυρών ακουγόταν στις συνοικίες Σαλαχεντίν και Αϊν Ζάρα. Η όποια απόπειρα να επιβληθεί μια κατάπαυση του πυρός διαρκείας θα είναι δύσκολη εξαιτίας της φύσης των στρατιωτικών συμμαχιών της Λιβύης με ετερόκλιτες φράξιες και ξένους μαχητές να αναπτύσσονται και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα, και οι δύο πλευρές αλληλοαποκαλούνται πολιτοφυλακές.

**

ΜΗΝΥΜΑ: ΥΠΕΞ ΗΠΑ: “Ποτέ δεν μιλήσαμε για διαμεσολάβηση των διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας.”

 • Διαλέχτε: Η τα Αγγλικά του Κυριάκου δεν ήταν τελικά τόσο καλά, η μας τρελάνατε στα φούμαρα.

**

ΜΗΝΥΜΑ: Δώσαμε δέσμευση για αγορά F-35, αποποιηθήκαμε οριζοντίως & καθέτως τα κινέζικα δίκτυα 5G, δώσαμε δέσμευση να καλύψουμε με 2,2 εκατ. ετησίως τη μαύρη τρύπα της Αρχιεπισκοπής που ερευνάται από την δικαιοσύνη, είδαμε ένα ματσάκι με χορηγία ομογενούς, μιλήσαμε 72 ολόκληρα δευτερόλεπτα δημοσίως και τι πήραμε;

 • Ούτε μια συνέντευξη τύπου κατά τα ειωθότα, ούτε έστω ένα μπέρμπον στο όρθιο στον λευκό οίκο για το γουελκαμ καθότι για γεύμα ούτε λόγος, γυρίσαμε κι εμείς πίσω χωρίς καμιά καταδίκη της τούρκικης προκλητικότητας, διαρρέοντας κάτι ομιχλώδη για διαμεσολάβηση των αμερικανών στα ελληνοτουρκικά, να χουμε κάτι να λέμε βρε αδελφέ, το φαγε κι αυτό με διάψευση εκείνο το αχόρταγο το αμερικάνικο υπεξ χθες, αλλά κατά τα άλλα, όλα καλά…

**

Πάσχα 2020, Καθαρά Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος, οι αργίες και τα τριήμερα

  • ΑΡΓΙΕΣ 2020 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ: Πρόκειται για μία από τις πλέον αγαπημένες λέξεις όλων, καθώς αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και τις δουλειές. Αν, μάλιστα, συνδυάζονται με κάποια σαββατοκύριακα και “δημιουργούν” έτσι τριήμερα, τότε… ακόμα καλύτερα! 
  • Μιας και πέρασε η Πρωτοχρονιά, το μυαλό των περισσότερων πάει στις… αργίες του 2020 και τα τριήμερα. 

  Καθαρά Δευτέρα: 2 Μαρτίου του 2020 (σ.σ. εδώ… έχει τριήμερο).

 • Ευαγγελισμός Θεοτόκου: 25 Μαρτίου του 2020, ημέρα Τετάρτη.
 • Μεγάλη Παρασκευή: 17 Απριλίου του 2020.
 • Μεγάλο Σάββατο: 18 Απριλίου του 2020.
 • Κυριακή του Πάσχα: 19 Απριλίου του 2020.
 • Δευτέρα του Πάσχα: 20 Απριλίου του 2020.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2020 μετά το Πάσχα

 • Εργατική πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή (σ.σ. εδώ ένα τρίτο τριήμερο).
 • Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα (σ.σ. κι εδώ ένα… τέταρτο).
 • Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2020, ημέρα Σάββατο.
 • 28η Οκτωβρίου του 2020, ημέρα Τετάρτη.
 • 17 Νοεμβρίου του 2020, ημέρα Τρίτη.
 • Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου του 2020, ημέρα Παρασκευή (σ.σ. κι άλλο τριήμερο).
 • Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου του 2020.

ΜΗΝΥΜΑ: Αστυνομική βία ακούμε αλλά άλλοι 6 τραυματίες αστυνομικοί. Την προηγούμενη φορά 4 τραυματίες Πότε θα μιλήσουμε για την αριστερή βία των παρακρατικών του ΣΥΡΙΖΑ; Τι επειδή δεν είναι οργανικό κομμάτι? Μα οι παραστρατιωτικές ομάδες ποτέ δεν είναι οργανικό κομμάτι.

**
We’ve never had it so good: Global equities now worth $88trn, highest value in history. Equals to ~100% of world GDP.

Εικόνα

**
ΜΗΝΥΜΑ: Είτε πνίγονται 10 πρόσφυγες μετανάστες κοντά στα παράλια της Μ.Ασίας, είτε 30 στο Ιόνιο την ευθύνη έχουν οι διακινητές που… δουλεύουν με την κάλυψη του τουρκικού κράτους και παρακράτους. Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να καταγγέλουν διακινητές και Τουρκία καταγγέλουν τον.. Αδ.Γεωργιάδη. Κατάντημα.
 
 • ΚΑΙ ΑΛΛΟ – Με κουτάλα ο βουτυρένιος κ το κόμμα του έκαναν γαργάρα την απλή αναλογική γιατί βόλευε να βγαίνουν κυβέρνηση με σύμμαχο την ακροδεξιά με 30% μάξ. Χωρίς κουτάλα την θέλουν γιατί αν δεν υπάρχει χάος δεν υπάρχει ξανά περίπτωση να την δουν παράγοντες.
Παράθεση Tweet
Costas Zachariadis Ο εκλογικός νόμος που προτείνει η ΝΔ μας πάει πίσω σε ένα σύστημα ανισοτιμίας της ψήφου. Η χώρα χρειάζεται θεσμική ωρίμανση, πολιτική χειραφέτηση και φυγή προς τα εμπρός.

Εικόνα

**
Αεροπλάνο με κατεύθυνση εκτός Τεχεράνης το πέρασαν λέει για πύραυλο Κρουζ. Όχι πυρηνικά, ούτε κουζινομάχαιρα δεν πρέπει να έχουν αυτοί οι μαλάκες.
 • Βαρύ πένθος στον Πανιώνιο! Πέθανε η Ρενάτα
**
ΜΗΝΥΜΑ: Μια χώρα που έχει κόψει τις συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά στις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων αλλά δίνει 2.000.000€ επιδότηση σε θεολογική σχολή τι μέλλον μπορεί να έχει στον 21ο αιώνα;
**
Καταγγελίες για “γρηγορόσηµο» έως 2.000 ευρώ για έκδοση αδειών παραµονής στη Θεσσαλονίκη hellasjournal.com

Εικόνα

**
ΜΗΝΥΜΑ: 1983 – σοβιετικοι καταριπτουν ως “κατασκοπευτικο” νοτιοκορεατικο τζαμπο με 200+ επιβάτες. Ποιος δεν καταδικασε; ναι,ναι ο αγαπημενος σας σοσιαλιστης αντρεας, δημοκραταροι μου, αυτος ντε που σας ταιζε τα λεφτα της φασιστικης ευρωπης. Καθε ομοιοτης με το σημερα, τελειως συμπτωματικη.
 
**
Ήσουν ένα υπόδειγμα ανθρώπου. Ενας άνθρωπος μαχητικός που ακόμα και με καρκίνο, πηγαινες και έβλεπες την ομάδα σου,τον Πανιώνιο. Καλό ταξίδι Ρενάτα.

Εικόνα

**
Σε ανύποπτο χρόνο τον Σεπτέμβρη του 2015 & μετά τις εκλογές κυκλοφορεί το χαρτάκι με το στοίχημα Τσίπρα, υπουργών & κάποιου άγνωστου τότε Πετσίτη… Αργότερα σκάει το σκάνδαλο ΔΕΠΑ & οι ηθικοπλεονέκτες μας λένε ότι «ο Πετσίτης ήταν κάποιος που έβγαζε τυχαία φωτογραφίες μαζί τους»
 • Το χαρτάκι με τις προβλέψεις του Τσίπρα και των συνεργατών του

Ένα χαρτί που βρέθηκε στην Κουμουνδούρου και κυκλοφόρησε δείχνει ότι ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν περίμενε τόσο μεγάλη διαφορά του κόμματος από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου βρισκόταν ένα χαρτί με τα προγνωστικά που έκαναν για το εκλογικό αποτέλεσμα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για κάτι που συνηθίζεται πριν την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Να πέφτουν δηλαδή στοιχήματα από τα στελέχη.

Ο Παπ. που πιθανότατα είναι ο υπουργός Νίκος Παππάς είχε προβλέψει ποσοστό 29% για την ΝΔ. Δεν φαίνονται πάντως τα προγνωστικά του για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φλαμπ. που σίγουρα είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε την ίδια ακριβώς εκτίμηση.

Ο Μιχοπ. που είναι ο  πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θόδωρος Μιχόπουλος προέβλεπε 31% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 26% για την ΝΔ.

Ο Σακελ. που πιθανός είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έδινε 33% στον ΣΥΡΙΖΑ και 29% στην ΝΔ.

Ο Τσίπ. που προφανώς είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν συγκρατημένος και έδινε 32,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και 29,5% στην ΝΔ.

2:09 μ.μ. · 12 Ιαν 2020Twitter for iPhone
**
ΜΗΝΥΜΑ: Εσπασαν το αυτοκίνητο του υιού Φλαμπουραρη στα Εξάρχεια και ο σύντροφος ζήτησε αστυνομική προστασία. Να πάρεις τα… γουρούνια που φυλάνε τη συντροφισσα Κασιματη θες μωρε; Βαλε το χέρι στην τσέπη και παρε σεκιουριτι, τι σ@α@α αριστερος είσαι;
Εσπασαν το αυτοκίνητο του γιου του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια | in.gr
Στόχος αγνώστων έγινε το αυτοκίνητο της οικογένειας του Αλέκου Φλαμπουράρη μπροστά στο σπίτι του πρώην υπουργού στα Εξάρχεια. in.gr
**
Το αστείο είναι ότι κάποιοι έχουν όντως τόσο μεγάλη ιδέα για αυτή τη χώρα και φοβούνται την αλλοίωση της. Ειλικρινά τώρα, τι ακριβώς φοβόμαστε να μην αλλοιωθεί; Τι το καλό έχει να επιδείξει ο σύγχρονος ελληνικός “πολιτισμός”; σε άλλη χώρα ζούμε;
**
«Βρυχάται» το ηφαίστειο Ταάλ των Φιλιππίνων (video)
 • «Βρυχάται» το ηφαίστειο Ταάλ των Φιλιππίνων (video)
Φιλιππίνες: Ανεστάλησαν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μανίλας λόγω κινδύνου για έκρηξη από το ηφαίστειο Ταάλ. Περίπου 8.000 κάτοικοι απομακρύνονται από γειτονικές περιοχές.  athensvoice.gr