Το Κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (29 Σεπτεμβρίου 2019)

ΣΚΙΤΣΟ του ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ στην ΚΑΘΗ

****

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

Απο Δημήτρη Τριάντο.

1828–1831, 3 χρόνια κοσμογονίας για την μικρή Ελλάδα, ο μόνος που παρέλαβε χάος και έφτιαξε κράτος, ξεκίνησε ως ιδεολόγος γιατρός στην Κέρκυρα που στις επισκέψεις κατ’ οίκον έβαζε διακριτικά κάτω από το μαξιλάρι του ασθενή χρήματα για τα φάρμακα, ως κυβερνήτης αρνήθηκε μισθό (δείτε τα πόθεν έσχες των σημερινών).

 • Στην πρώτη περιοδεία του μετά την άφιξη του, ο λαός που είχε συγκεντρωθεί ζητωκραύγαζε όχι μόλις είδε τον Καποδίστρια ντυμένο απλά και κάτισχνο από την ταλαιπωρία αλλά τον ταχυδρομικό διανομέα ονόματι Καρδαρά που ήταν ντυμένος με βελούδινη, χρυσοκέντητη στολή.
 • Ο Κολοκοτρώνης δεν άντεξε και του μίλησε «Και τι θέλεις να κάμνω Θεοδωράκη;»
 • «Η εξοχότης σου να ενδυθεί την κυβερνητική του στολή», έτσι ο Καποδίστριας οδηγήθηκε σε ένα κοντινό χάνι και φόρεσε τη δεύτερη στολή του που ήταν χειρότερη από την πρώτη!

Κυβέρνησε πράγματι αυταρχικά, λες που μέσα στο χάος υπήρχε άλλος τρόπος, δεν εμπιστευόταν κανέναν παρά μόνο συγγενείς και φίλους, σύνταγμα δεν υπήρχε, ο Μαρξ τον αποκαλεί «πολιτικά ανυπόληπτο», στις διαμαρτυρίες απαντούσε «πρώτα δίνεις ψωμί σε αυτόν που πεινάει και μετά πολιτικά δικαιώματα».

 • Αφηγείται ο ίδιος «…είδα πολλά εις την ζωήν μου, αλλά σαν το θέαμα εδώ εις την Αίγιναν, δεν είδα τι παρόμοιο ποτέ, και άλλος να μην το ιδεί… γυναίκες αναμαλλιάρες, άνδρες με λαβωματιές πολέμου, ορφανά γδυτά κατεβασμένα από τες σπηλιές (…) γέροντες μου ζητούσαν να αναστήσω τους αποθαμένους τους, μανάδες μου έδειχναν εις το βυζί τα παιδιά τους και μου έλεγαν να τα ζήσω και ότι δεν τους απέμεναν παρά εκείνα και εγώ».

Έφτιαξε τακτικό στρατό, έθεσε τον στόλο στην δικαιοδοσία της κυβέρνησης, μέχρι τότε τα πλοία ήταν ιδιοκτησία των καραβοκύρηδων, ίδρυσε την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κατέστειλε την πειρατεία, ίδρυσε το Εθνικό Νομισματοκοπείο και καθιέρωσε τον φοίνικα ως εθνικό νόμισμα, ακόμα τότε κυκλοφορούσε το Τουρκικό γρόσι, οργάνωσε την πρώτη στατιστική υπηρεσία που διενήργησε την πρώτη απογραφή, ίδρυσε την εκκλησιαστική σχολή στον Πόρο, το ορφανοτροφείο και το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο στην Αίγινα, εφάρμοσε την πρακτική της καραντίνας των κοινοτήτων που πλήττονταν από τις επιδημίες τύφου, ελονοσίας κλπ.

 • Έθεσε σε λειτουργία πάνω από 100 σχολεία με 10.000 μαθητές μέσα σε μόλις τρία χρόνια. Εντυπωσιάζει η έγνοια του ακόμα και για τις λεπτομέρειες, γράφει στον δάσκαλο σχολείου στο Πόρο «στέλλω σοι ενδύματα διά τα υπό την διεύθυνσίν σου παιδία, ήτοι ανά μίαν φουστανέλλαν, δύο βρακία, ζεύγος εμβάδων, φέσιον, καπόταν και ζώνην.
 • Αλλά πριν ενδυθώσι φρόντισον να κοπή η κόμη αυτών και να λουσθώσι καλώς. Έχε τον νουν σου ν’ αλλάζωσιν υποκάμισον και βρακίον καθ’ εβδομάδα, να πλύνη δε τα ενδύματα η οικονόμος του σχολείου. Να καταγράφης εις ιδιαίτερον κατάστιχον τα ενδύματα όσα λαμβάνεις και να μοι αναφέρης εγγράφως κατά μήνα τα περί της χρήσεως αυτών».

Εναντιώθηκε με σφοδρότητα εναντίον του τοπικισμού επιθυμώντας κράτος υπεράνω μικροσυμφερόντων. Η απέχθεια του για τους προκρίτους δηλωμένη, γράφει στον Επίσκοπο Ιγνάτιο να μην δεχθούν την χρηματική βοήθεια της Ρωσίας και Γαλλίας γιατί θα τα φάνε μεταξύ τους όπως αυτά της Αγγλίας, σημειώνοντας ότι και σε άλλες χώρες κλέβουν το κράτος αλλά πουθενά αλλού τόσο κοντά σε αυτά τα «ανθρωπάρια» δεν ζουν οικογένειες άστεγες και πεινασμένες μέσα στην αθλιότητα « Στοχασθείτε, δεσπότη μου, ότι αι άθλιαι αυταί οικογένειαι πάσχουσιν εξ αιτίας των κλεπτιστάτων αρχόντων, υπουργών τε και καπιτάνων». Όρισε ο έλεγχος των επαρχιών να περάσει από τους προκρίτους στην κεντρική διοίκηση, αποστερώντας τους και το δικαίωμα να δικάζουν αυτοί τις προσωπικές διαφορές.

 • Χάρις στην διπλωματική του μαεστρία κερδίσαμε πολιτική ανεξαρτησία και όχι απλά αυτονομία όπως ήταν το αρχικό σχέδιο με καταβολή φόρου υποτέλειας στον σουλτάνο (1.5 εκ. γρόσια το χρόνο).
 • Συγκρούεται με τους Άγγλους για τα σύνορα (δεν ήθελαν την ενσωμάτωση Αιτωλίας και Ακαρνανίας που έθετε σε κίνδυνο την κυριαρχία τους στα Ιόνια νησιά) και το πολίτευμα (αξιώνουν ξένο κληρονομικό μονάρχη).
 • Οι Άγγλοι συμφωνούν με τον Αλεξ. Μαυροκορδάτο πως μόνο η εξόντωση του θα οδηγούσε στην κατάρρευση της «κερκυραϊκής» κυβέρνησης, όπως την έλεγαν ειρωνικά. Η υπονόμευση του Κυβερνήτη από εσωτερικό και εξωτερικό έχει αρχίσει, αποκορύφωμα της, η περίφημη ανταρσία της Ύδρας.

Γράφει ο Β. Ραφαηλίδης: «Οι πιο ισχυρές οικογένειες στην Ελλάδα ήταν αυτές των Κουντουριωτών και Μιαούληδων της Ύδρας. Ο Λάζαρος Κουντουριώτης, πανίσχυρος εφοπλιστής διέθεσε τα ¾ της περιουσίας του υπέρ του αγώνα και έγινε ήρωας χωρίς να κάνει τίποτα άλλο. Όμως το ¼ που κράτησε για τον εαυτό του ήταν τόσο μεγάλο σε απόλυτους αριθμούς που έφτανε και περίσσευε για να ελέγχει τα πάντα, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Γεώργιο και τον Ανδρέα Μιαούλη ονειρεύονταν τους εαυτούς τους άρχοντες, όχι μόνο της μικρής Ύδρας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

 • Όπως ήταν φυσικό, ο ερχομός του «ξένου» Καποδίστρια τους χαλούσε τα σχέδια, κηρύσσουν ανυπακοή και στην πραγματικότητα ανακηρύσσουν την Ύδρα πρωτεύουσα μιας άλλης Ελλάδας, όπου τον πρώτο ρόλο θα παίζουν τα πλούσια νησιά του Αιγαίου υποταγμένα σε αυτούς.
 • Ο Καποδίστριας τραβάει τα μαλλιά του, δίνει εντολή στον Κανάρη να ετοιμάσει τον αγκυροβολημένο στον Πόρο ελληνικό στόλο να αποκλείσει την Ύδρα.
 • Όμως, ο Μιαούλης με μια πειρατική ενέργεια από κείνες που μόνο αυτός ήξερε να οργανώνει καταλαμβάνει τον στόλο και συλλαμβάνει αιχμάλωτο τον δύστυχο Κανάρη, τον μέχρι χθες συμπολεμιστή του.

Ο Καποδίστριας ζητά τη βοήθεια των πρεσβευτών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας. Ο Άγγλος και ο Γάλλος του την αρνούνται, η υπονόμευση του γίνεται πια επίσημη. Ζητάει απ’ τον Μιαούλη να φύγει ήσυχα, ο Υδραίος εγκλωβισμένος απ’ τον εμπορικό στόλο, γίνεται θηρίο και πυρπολεί τη μεγάλη φραγάτα «Ελλάς». Σημαδιακό το όνομα του πλοίου. Η πυρπόληση της «Ελλάς» απ’ τον ίδιο τον Έλληνα, συμβαίνει την 1η Αυγούστου 1831, μαύρη ημέρα της Ιστορίας μας , τώρα που αρχίζουν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200χρονα της Επανάστασης ας την ξαναθυμηθούμε.Το πείραμα Καποδίστρια απέτυχε γιατί οι Έλληνες θέλουν να έχουν κράτος αρκεί να είναι το δικό τους κράτος, μέχρι και σήμερα η Ελλάδα είναι γεμάτη Μιαούληδες.

 • Εάν ο Έλληνας διορίσει το εαυτό του και όλη του την οικογένεια στο Δημόσιο τότε μόνο αναγνωρίζει το κράτος ως Ελληνικό αλλιώς του είναι ξένο. Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης ισχυρίζεται ο,τι η Ελλάδα τού όφειλε, δεν της όφειλε. Ο Καποδίστριας του απαντά πως αυτός και άλλοι 25 ήταν η κατάρα του έθνους!

Για τον ακέραιο χαρακτήρα του, ο Γκαίτε γράφει «Ο Καποδίστριας πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει όλους τους ανθρώπους τόσο τίμιους όσο τίμιος ήταν και ο ίδιος» προσθέτει όμως προφητικά «Θα σας αποκαλύψω ένα μυστικό, που θα φανερωθεί αργά ή γρήγορα. Ο Καποδίστριας δεν θα κυβερνά πολύν καιρό ακόμα την Ελλάδα.. Δεν έχουμε κανένα παράδειγμα όπου άνθρωπος γραφείου υπέταξε στρατηγούς!.

 • Στο άκουσμα της δολοφονίας του κραυγάζει « από σήμερα, παύω να είμαι Φιλέλλην….». Αντίθετα, η εφημερίδα της Ύδρας «Απόλλων», όργανο του Μαυροκορδάτου, 10 μέρες μετά την δολοφονία θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της με τίτλο: «Παύομεν την έκδοσιν της εφημερίδος μας, επειδή απολαύσαμεν τον σκοπόν μας – ο τύραννος δεν υπάρχει πλέον».

Ο Κ. Τσάτσος γράφει «Αν ο Βενιζέλος έκανε τη Μεγάλη Ελλάδα, ο Καποδίστριας έκανε την ίδια την Ελλάδα».

Το όραμα του για την Ελλάδα διατυπωμένο επίσημα « Πρέπει η Ελλάς να κηρυχθεί ομοφώνως δια των Μεγάλεων Δυνάμεων χώρα αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο εις τας Επιστήμας και την διαφώτιση του ανθρώπινου γένους, το έδαφος της να κηρυχθεί εκ των έξω απρόσβλητο, εσωτερικά δε να κρατηθεί μακράν πάσης ξένης αναμίξεως….. τέλος οφείλει η Ελλάς να κηρυχθεί δια όλη την ανθρωπότητα κράτος Ιερόν, κέντρο εκπαιδεύσεως όλων των Εθνών!

Ναύπλιο, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, σαν σήμερα τα ξημερώματα, στις 5.35 το πρωί, ο Άγιος της Ελληνικής πολιτικής δολοφονείται. Περνώντας το ίδιο κατώφλι, ο προσκυνητής ανάβει ένα κερί με κόμπο στο λαιμό πλημμυρισμένος από ενοχές καθώς τον αντικρίζει «Γιατί?». Το όραμα του να γίνει η Ελλάδα χώρα ουδέτερη, ειρηνική, χώρα πολιτισμού, κράτος Ιερόν για όλη την ανθρωπότητα, πνίγεται στο αίμα.

Όχι Ελβετία δεν γίναμε (ένα Σύνταγμα τους έφτιαξε και είναι Εθνικός τους ήρωας) αλλά ακολούθησαν 7 πόλεμοι, 3 εμφύλιοι, 6 πτωχεύσεις, υποθηκεύσαμε τον δημόσιο πλούτο της χώρας, βλέπουμε τούρκικα, γράφουμε Greeklish και τα Ελληνόπουλα γυμνασίου και λυκείου θεωρούνται επισήμως «λειτουργικά αναλφάβητα» χωρίς ικανότητα κρίσης ! (ετήσια έκθεση της Αρχής Ποιότητας της Εκπαίδευσης για το 2019 με βάση τις σχολικές επιδόσεις). Μας προόριζε για τα μεγάλα και σπουδαία και εμείς απλά επιβιώνουμε!

Καλημέρα και καλή μας τύχη!

___________________________

Σωστός ο Παπαδημούλης από τα 1800 ευρώ μισθό που έπαιρνε στον ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να εξασφαλίσει τη ζωή του , παιδιών και εγγονών.στην Ευρωβουλη.
Αυτός και άλλοι 100. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που ανέλπιστα τους ήρθε η εξουσία στο κεφάλι.
Για αυτό το Ναι σε όλα.

Κορόιδα ήταν…

Ενσωματωμένη εικόνα

****

Τι είδους ανισόρροπο ψήφισμα είναι αυτό της ΕΕ που εξισώνει τον Κομμουνισμό της τεως Σοβιετικής ένωσης με τον Φασισμό και τις δυνάμεις του Αξονα?

Πως μπορούμε να διαγράψουμε την Ιστορία, όταν η τεως Σ. Ενωση είχε πάνω από 25.000.000 θύματα στον Β Π.Π. 15.000.000 εξ’αυτών άμαχοι και 10.000.000 στρατιώτες?
Οταν στο Ανατολικό Μέτωπο, η Βέρμαχτ υπέστη στο Β’ ΠΠ τεράστιες ανθρώπινες απώλειες & όταν καταστράφηκαν ολοσχερώς στο πεδίο της μάχης και διαγράφηκαν από τον κατάλογο 130 γερμανικές μεραρχίες, ήτοι το 80% διαλύθηκαν από τα σοβιετικά στρατεύματα?
Πως μπορούν Ελληνες Ευρωβουλευτές να ξεχνούν την άμεση σχέση της δικής μας ιστορίας & των θυμάτων μας με αυτή των νικητών? Οταν σε σύνολο Ελληνικού πληθυσμού τότε 7.200.000, τα θύματα μας έφτασαν τις 800.000 από τους φασίστες Γερμανούς & συμμάχους τους?
Εχουν σκεφτεί την συνεισφορά της Σ. Ενωσης στη νίκη, η νομίζουν ότι μόνο οι Αμερικανοί αρκούσαν για να την εξασφαλίσουν? Πως μπορούν λοιπόν να εξισώνουν δύο αντίπαλες ιδεολογίες που πολέμησαν μεταξύ τους?

Οι εκτιμήσεις για τις απώλειες του Β ΠΠ μπορεί να ποικίλουν, αλλά οι περισσότερες πηγές υπολογίζουν ότι πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή περίπου το 2.5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από αυτούς, τα 40-45 εκατομμύρια ήταν άμαχοι και τα υπόλοιπα 20-25 εκατομμύρια στρατιώτες.
Το 80% των θυμάτων άνηκαν στους Συμμάχους και το υπόλοιπο 20% στον Άξονα. Οι περισσότεροι πολίτες πέθαναν από πείνα, ασθένειες, βομβαρδισμούς και εκτελέσεις & η Ευρώπη είχε ισοπεδωθεί
Η ιστορία ΔΕΝ διαγράφεται κύριοι, παρά τα στρεβλά σας ψηφίσματα, γιατί είναι αληθινή, όσο αληθινά ήταν και τα θύματα του Φασισμού.

 • Kαι δεν υπήρξα ποτέ Κομμουνίστρια… κάθε άλλο.
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ
 • (Πίνακας από Wikipedia)

Ενσωματωμένη εικόνα

****
Πόση υποκρισία όμως, πίσω από το “ψήφισμα”;
Αν μετρήσουμε τα εγκλήματα ναζισμού, σταλινισμού, (που ασφαλώς υπήρξαν), μήπως θα έπρεπε να μετρηθούν και τα εγκλήματα του “Δυτικού συστήματος”, να μιλήσουμε κάποτε και για Σερβία, Λιβύη, Ιράκ και τον αμέτρητο κατάλογο εγκλημάτων της “καθεστηκυίας τάξης”;;;
( δεν παραβλέπω και εγκλήματα όπως το παρακάτω )
https://www.newsbeast.gr/…/o-sfageas-tou-kongko…

*****
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΑΡΔΟΣ: Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να παρουσιάσει σχέδιο ξεπουλήματος του 20% του Ε. Βενιζέλος έως τις 29 Οκτωβρίου του 2019, ενώ εντός του Οκτωβρίου να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ – της εξαιρετικά κερδοφόρας ενεργειακής μας εταιρείας δηλαδή, σε μία εποχή που η χώρα πρόκειται να προβεί σε εξορύξεις για την εύρεση/εκμετάλλευση των αποθεμάτων της σε φυσικό αέριο, ενώ αποτελεί βασική περιοχή διέλευσης αγωγών αερίου με προορισμό την Ευρώπη!

Εκτός αυτού σχεδιάζει την εκποίηση των πλέον πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ, των δικτύων της (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) και την κατάθεση νομοσχεδίου έως το τέλος του έτους, για το ξεπούλημα των δέκα περιφερειακών λιμανιών μας – καθώς επίσης της άλλης σημαντικής ενεργειακής μας εταιρείας, των ΕΛΠΕ, έχοντας ήδη αντικαταστήσει την επιτυχημένη διοίκηση τους με την αποτυχημένη προηγούμενη.

….

ANALYST.GR
****
Επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και να ονομαστεί πράσινη αριστερά.
Τι μανία να αλλάξουν όνομα ,το όνομα δεν κάνει την διαφορά αλλά η πολιτική!
Οι πολιτικές και τα μυαλά που κουβαλάτε εάν τα αλλάξετε πιθανό να υπάρχετε στο τέλος της τετραετίας.
Άκου αλλαγή στο όνομα και η Φώφη το άλλαξε τρεις φορές και στα τάρταρα είναι.
Ενώ η Ντόρα με το Μπακογιάννη κάνει 30 χρόνια διεθνή καριέρα.
Ε …μα .. νομίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κόσμος θα τρέχει να ακούσει τον Ευκλείδη ,τον Παπαδημούλη την Νοτοπουλου και θα τους έχει στα ώπα ώπα .
Κούνια που σας κουναγε ούτε που καταλάβατε γιατί σας έβαλε στην γωνία ο κόσμος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αλέξη.
Το σύστημα σας χρησιμοποίησε σας έδωσε και θέσεις … τώρα …μόκο.!
 

****

(Δ): Οικογενειακό δράμα – Τον συμπονάω τον Κυριάκο.

Εκείνος έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, αποκλειστικά σε ελληνικές τράπεζες, μόνο 8.987,65 ευρώ.

Εκείνη, όμως, κρατάει 561.622,82 ευρώ, στην Societe (Γαλλία) και στην Lombard Odier (Ελβετία).

Άντε τώρα να περάσεις απαρατήρητος, ψάχνοντας την κάρτα μετρητών σε γυναικεία τσάντα. Και να μην έχει αλλάξει και PIN.

***
Ζόρικα τα πράγματα…
(ΜΗΝΥΜΑ) Αυτό με το πόθεν έσχες των πολιτικών είναι σκέτο παραμύθι.
Το πως δεν μας λένε αλλά το πόσα.
Πως ζουν τόσα χρόνια πολιτικοί που δεν εκλέχτηκαν , χωρίς δουλειά να μας πούνε το μυστικό να ξέρουμε και εμείς.
Που τα βρήκατε όλα όσα δηλώνετε?
Πότε θα παρουμε έντιμες απαντήσεις?
Ποτέ.
Περισσεύει η υποκρισια σε μια τόσο φτωχή χώρα.

****

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Στο προηγούμενο ποστ, σχετικά με το που έχουν διακριθεί επαγγελματικά οι πολιτικοί αρχηγοί και τι πλούτος έχει βγει απο την προσπάθεια τους…. είχαμε 50 σχόλια

Ούτε ένα δεν υπήρξε που να απάντησε στο ερώτημα ή η απάντηση ήταν του στυλ “ένα φράγκο η βιολέτα”

Επειδή προφανώς δεν υπάρχει απάντηση

Όσο και να σας πονάει παίδες, η αλήθεια είναι πως ο μοναδικός που απο την δουλειά και τον κόπο του έβγαλε σοβαρά χρήματα, ήταν ο Βαρουφάκης.

Τα βιβλία του έχουν γίνει διεθνή best sellers, συνεπώς όχι μόνο έβγαλε λεφτά σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά έφερε συνάλλαγμα και απέδωσε φόρους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων

Σας αρέσει δεν σας αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια

Και επειδή συνεχίζουν κάποιοι το ΨΕΜΑ ότι αυτά έγιναν στην πλάτη μας αφού έγινε υπουργός, να θυμίσω πως είχε γράψει ένα σωρό βιβλία ΠΡΙΝ. Όπως για παράδειγμα ο Μινώταυρος που έσπασε τα ταμεία.

Αυτά….

Καποιοι φέρνουν χρήμα επιλέγοντας να φορολογηθούν εδώ. Αλλοι το κλέβουν από εδώ & το χώνουν σε offshore. Τόσο απλά. Διαλέχτε & κόφτε τα αστειάκια με τη μπαλίτσα στην εξέδρα μερικοί.
Ενσωματωμένη εικόνα

****

(ΜΗΝΥΜΑ): Πανηγυρίζει ο υπουργός Χατζηδάκης, επειδή με βάση τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου (30 Ιουνίου), η ΔΕΗ βελτίωσε τη θέση της (“έβγαλε το κεφάλι της από το νερό” όπως λέει). Στις 9 Ιουλίου, ο ίδιος υποστήριζε ότι η κατάσταση της ΔΕΗ είναι τραγική και ότι οι μέρες της είναι μετρημένες.

Μέσα στην πρεμούρα του να τεμαχίσει και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, ο ά@λιος μπερδεύει τους χρόνους και ξεχνά ότι αυτοί ανέλαβαν την εξουσία μετά τις 30 Ιουνίου. Όπως ξεχνά ότι, όταν το 2009 αποφασιζόταν το λιγνιτικό μέλλον της ΔΕΗ, αυτός ήταν υπουργός Ανάπτυξης.

Αυτός ήταν υπουργός Ανάπτυξης και το 2012-2013 όταν ψηφιζόταν και σχεδιαζόταν το έργο Πτολεμαΐδα 5 (λιγνιτική μονάδα τεράστιων διαστάσεων και κόστους). Πίσω από το χαζοχαρούμενο προσωπείο, κρύβεται ένα “σκοτεινό” μυαλό και ο πιο αποτυχημένος υπουργός Ανάπτυξης της μεταπολεμικής περιόδου. Άλλωστε, είδαμε που μας κατέληξε η “ανάπτυξή” τους.

***

ΜΗΝΥΜΑ: Ο Βαρουφάκης έχει γράψει βιβλία που γίνανε διεθνή best sellers, τα οποία του απέδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΠΡΙΝ ακόμα γίνει υπουργός, πριν ακόμα γράψει το βιβλίο όπου αφηγήθηκε το 6μηνο της υπουργίας του

Με άλλα λόγια, δημιούργησε πλούτο από την εργασία του και
εξαιτίας του είχαμε και εισροή συναλλάγματος

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, που ακριβώς διακρίθηκαν επαγγελματικά, πριν ασχοληθούν με την ευγενή τους φιλοδοξία να μας σώσουν είπαμε ;

-Α ναι, ξέχασα. Ο Σαμαράς είχε ανοίξει πιτσαρία που έσκισε – Οταν το μονο σου συγγραφικό έργο ειναι το κινητο σου σε χαρτοπετσέτα για την μπαργουμαν μπορείς ανετα να αναρωτιέσαι πως πλουτίζει ενας ανθρωπος με 9 βιβλία στα ελληνικά και αλλα τοσα ξενόγλωσσα απο το 1990 εως το 2017 που εχουν μεταφραστεί ως και στα Σουαχίλι και ειναι στα 100 πρώτα παγκοσμίως.(Γιάννης Γιαγλάρας)

****
Γ.ΔΙΟΝ: Ελλάδα: η χώρα που όπως φαίνεται χρειάζεται η ενεργοποίηση της αστυνομίας (ίσως και του στρατού) για να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος (που βρίσκεται σε ισχύ – αν δεν κάνω λάθος – από το 2009)!

Τέλος. Δυστυχώς, είμαστε χώρα κωμωδία και πρέπει – στα σοβαρά – να το πάρουμε απόφαση!
Αν δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να κάνουμε ως χώρα, αυτό το απλό βήμα, δεν πρόκειται μα κάνουμε τίποτα άλλο!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσουμε – όλοι μαζί – πως το 2019 (σχεδόν 2020) δεν είναι φυσιολογικό να καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους!

***
(Δ) – Ο μεγάλος ωφελημένος από το γκρέμισμα της ThomasCook είναι η Γερμανική TUI..
Η ThomasCook αφέθηκε να χρεοκοπήσει για 200εκ. αλλά η Γερμανία διασώζει την θυγατρική της Condor Airlines δίνοντας 350 εκ.
2 Γερμανικές εταιρίες κέρδισαν 250εκ. από ασφάλιστρα κινδύνου ποντάροντας στην χρεοκοπία της ThomasCook.
Ο Γεν.Διευθυντής της ThomasCook είναι Γερμανός.
Συμπτώσεις….

***

ΒΑΣ. ΠΑΖ: Πολλά μπορούμε να πούμε για τον Trump, που στο φινάλε είναι θέμα αισθητικής ή και υποκειμενικα

Το γεγονός όμως ότι επι προεδρίας του δεν έχει ρίξει Αμερικανός στρατιώτης ούτε σφαίρα, ειναι κάτι που δεν γίνεται να αποσιωπηθεί. Ή μαλλον αποσιωπάται, κανείς δεν κάνει κουβέντα για αυτό.

 • Θυμίζω το περιστατικό που επιτέθηκαν οι ιρανοι πρώτοι (αν θυμάμαι καλά καταλαβανε βρετανικό τανκερ), και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει αντίποινα. Μόλις τον ενημέρωσαν ότι θα σκοτωθουν καμία εκατοστοί ιρακινοι, επαναλαμβάνω ιρανοι, οχι Αμερικανοί), έκανε πίσω. Αν ήταν ο τρελάρας που τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει ρίξει 100 πυρηνικές
****
Η πτώχευση της Thomas Cook έχει κερδισμένους -εκτός από τους ανταγωνιστές-, τα hedge funds και κερδοσκοπικές δυνάμεις, που πόνταραν στα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) της εταιρείας. Επένδυσαν στα συγκεκριμένα παράγωγα που ενεργοποιούνται και πληρώνονται όταν μία εταιρεία οδηγείται στο θάνατο. Σύμφωνα με το Bloomberg, μεταξύ των hedge funds που είχαν αγοράσει CDS της Thomas Cook περιλαμβάνονται οι Sona Asset Management και XAIA Investment GmbH και το αθροιστικό τους κέρδος από την πτώχευση θα μπορούσε να ανέλθει στα 250 εκατ. λίρες.
Η διάσωση της Thomas Cook θα μπορούσε να καταστήσει άχρηστα τα CDS και αυτά τα hedge funds απειλούσαν να την εμποδίσουν.
Θα ακολουθήσουν πτωχεύσεις και άλλων εταιρειών εξαιτίας των συνθηκών στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Stavros Martinidis
****
ΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΥ (FB): H κυρία της φωτογραφίας ήταν ένα “ανθρώπινο ξυπνητήρι”

Επρόκειτο για ένα επάγγελμα, που υπήρχε στη Βρετανία και στην Ιρλανδία μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1920, όταν τα ξυπνητήρια ήταν ακριβά και δύσκολο να τα αποκτήσει κάποιος
Το ανθρώπινο ξυπνητήρι πληρωνόταν με λίγες πένες την εβδομάδα και δεν έφευγε μέχρι να σιγουρευτεί ότι οι πελάτες ξύπνησαν την προγραμματισμένη ώρα
Αλλοτε, χρησιμοποιούσαν μακριά μπαστούνια από μπαμπού για να χτυπούν τα παράθυρα των πελατών τους, κι άλλοτε είχαν ένα σωλήνα (όπως αυτό της φωτογραφίας) που πετούσε μπιζέλια ή άλλα μικρά αντικείμενα πάνω στα παράθυρα

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
***
Οι Έφη Ράμμου και Elia Zervou κοινοποίησαν μια δημοσίευση.

..

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, άτομα κάθονται και κουστούμι
Όταν το ζ@@ό πήγε στις ΗΠΑ να μιλήσει με τον Ερντογάν είχε πίσω του την Τούρκικη σημαία και δεν τον πείραξε. Δικαιολογήθηκε μετά λέγοντας ότι ήταν το πρωτόκολλο.

Πάλι ψέματα!

****

(Δ) Τα’χει για λαική κατανάλωση & μια (ακριβή) τρύπα στο νερό.
“Αποκαλυπτικό είναι το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Cumhuriyet», σήμερα Τετάρτη, σχετικά με την πορεία των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την προσωρινή αποχώρηση των γεωτρύπανων «Πορθητή» και «Γιαβούζ» από τα ανοιχτά της Κύπρου.

 • Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν επιβάλει άτυπο εμπάργκο στην Τουρκία για τη μη προμήθεια υλικών και εξοπλισμού στα γεωτρύπανά της.
  Η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος», εδώ και καιρό επικρίνει την κυβέρνηση Ερντογάν ότι δεν κάνει τίποτα στην ανατολική Μεσόγειο, παρά το τεράστιο κόστος για τις γεωτρήσεις.

Με αφορμή αυτή την αμφισβήτηση από την πλευρά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, σήμερα η εφημερίδα, που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, αποκαλύπτει ότι ένα άτυπο εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία προς την Τουρκία για τη μη προμήθεια υλικών και εξοπλισμού στα γεωτρύπανά της, είναι ο λόγος που έχει αναγκάσει την Άγκυρα να αποσύρει και καθηλώσει τα πλοία της στο λιμάνι της Μερσίνας με τη δικαιολογία του ανεφοδιασμού.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουσταφά Μπαλμπάι, ο οποίος υπογράφει το σημερινό ρεπορτάζ, έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές για δημοσιεύματα της «Cumhuriyet», ωστόσο εξακολουθεί να μέμφεται τον πρόεδρο Ερντογάν για την πολιτική του και δη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μουσταφά Μπαλμπάι με σκωπτικό ύφος αναφέρεται στα οθωμανικά ονόματα που έχουν δοθεί στα ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα από την κυβέρνηση Ερντογάν, ονόματα βαριά σαν ιστορία, όπως λέει, που δεν έχουν καταφέρει ωστόσο να βγάλουν κανέναν λαγό, πολύ δε περισσότερο φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

 • Όπως εξηγεί, το κόστος ενός ξένου γεωτρύπανου φτάνει το ένα εκατ. δολάρια καθημερινά, ενώ των τουρκικών, που διαθέτει πλέον η χώρα, κατεβαίνει αυτομάτως στις 300 χιλιάδες δολάρια ημερησίως το καθένα.

Κι ο λόγος του τεράστιου οικονομικού μεγέθους των γεωτρήσεων είναι το υψηλό κόστος των μηχανικών και χημικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτές. Ένας άλλος παράγοντας επίσης για το υψηλό κόστος είναι το μονοπώλιο των προμηθευτών-εταιρειών.
Τα κεντρικά γραφεία των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ διαθέτουν συνεργάτες στη Βρετανία και τη Γαλλία.

 • Η κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) όσο επιχειρούσε στην αρχή στα ανοιχτά της Μεσογείου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με υλικό εξοπλισμό, όταν όμως άρχισε να πλησιάζει στην Κύπρο, η κατάσταση άλλαξε και έγινε πολύ σοβαρή, σύμφωνα με την «Cumhuriyet». Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία άρχισαν εμπάργκο κατά της Τουρκίας. Εδώ και δύο μήνες περίπου δεν προμηθεύουν την Τουρκία με τα απαραίτητα χημικά υλικά και παράγωγα.

Ειδικά για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στα τεμάχια Finike-1 (Πορθητής – δυτικά της Πάφου) και Karpaz-1 (Γιαβούζ – στον κόλπο της Καρπασίας) οι εταιρείες Schlumberger, Baker Hughes, Weatherford (ΗΠΑ), Geo-log (Ιταλία) ακύρωσαν τις συμφωνίες και δήλωσαν ότι δεν θα παρέχουν υπηρεσίες, μηχανικούς, εξοπλισμό και υλικά για αυτά τα πηγάδια γύρω από το νησί.

Αν και οι ίδιες εταιρείες συνδράμουν με υλικό αντίστοιχες έρευνες στη θάλασσα του Μαρμαρά», αποκαλύπτει ο Μουσταφά Μπαλμπάι της «Cumhuriyet», ο οποίος κάνει λόγο για ανάγκη πλέον επαναπροσδιορισμού της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» μετά τις αρνητικές αυτές εξελίξεις για την Τουρκία.

 • Οι αμερικανικές Exxon, Noble, η βρετανική BG, η γαλλική Total, η ιταλική Eni, η νοτιοκορεατική Kogas, η ισραηλινή Delek Drillinig Group, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, το Λίβανο, η Ελλάδα έχουν όλες υπογράψει συμφωνία με την Κύπρο και έχουν ιδρύσει το Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατ. Μεσογείου.Η Τουρκία με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο δεν υπάρχει πουθενά, καταγγέλλει ο αρθρογράφος της «Cumhuriyet».

«Η Τουρκία έχει αργήσει πάρα πολύ και μετά από την ηπειρωτική χώρα έχει μείνει μόνη της και στη θάλασσα, όσο κι αν προσπαθεί να δηλώσει παρούσα. »Αλλά ούτε και αυτό της το επιτρέπουν. Μετά από όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να σχεδιάσουμε μια σταθερή στρατηγική «Γαλάζιας Πατρίδας», καταλήγει. Ο «Πορθητής» παραμένει στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ…

Παρόλα τα δημοσιεύματα και ενώ το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αποχώρησε προσωρινά από τον κόλπο της Καρπασίας, το έτερο γεωτρύπανο παραμένει δυτικά του Ακάμα, όπου εγκαταστάθηκε εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, ο «Πορθητής» δεν κουνήθηκε ούτε ναυτικό μίλι από την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.” https://www.tribune.gr/…/mia-trypa-sto-nero-ta-geotrypana-t…

****

Ομως για τα διεθνή μήντια οτι χώρα της Ε.Ε έχει σταλινικό κομμουνιστικό κόμμα στην βουλή και ότι ο Τσίπρας εμπνέονταν από τον Μάο ( τον μεγαλύτερο χασάπη της Ιστορίας ever ) ενώ το κόμμα του ίδιου διατηρεί περίεργες σχέσεις με την τρομοκρατία είναι OK, καθόλου αξιοπερίεργο. Και αυτό εμείς πρέπει να το καταπιούμε. Καθόλου ΟΚ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες και κείμενο
Κύριο Αρθρο ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Εθνική συνευθύνη

 • Το προσφυγικό δεν λύνεται χωρίς διεθνή συνεργασία.
 • Οσο όμως οι ροές πλημμυρίζουν τη μεθόριο, χρειάζεται εσωτερικός συντονισμός.
 • Χρειάζεται ισόρροπη κατανομή του βάρους της φιλοξενίας, καθώς τα νησιά έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους.
 • Η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί κατάλληλες δομές, που δεν θα υπερφορτωθούν.
 • Αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τη συνεργασία των τοπικών αρχών.
 • Και, κυρίως, χωρίς την ανοχή των τοπικών κοινωνιών.
 • Τα νησιά δεν είναι άλλη χώρα για να αφεθούν μόνα τους.
 • Έντυπη ΚΑΘΗ
Μαρία Κατσουνάκη ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Η σφαγή με τα πατίνια

Πώς γίνεται πάνω σε ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι να επιβαίνουν τρεις(!), χωρίς κράνος εννοείται, να παραβιάζουν φωτεινούς σηματοδότες, να χαζεύουν δεξιά και αριστερά, να συμπεριφέρονται σαν να είναι ήρωες βιντεογκέιμ που βρίσκονται μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα;

 • Ή να πηγαίνουν ανάποδα στο ρεύμα, σε δρόμο μικρής ή μεγαλύτερης κυκλοφορίας – τι σημασία έχει;

Ή να αφήνονται σε απότομο κατήφορο με, αυτοκτονική, ταχύτητα;

 • Αν έχετε προσέξει τον τρόπο που ελίσσονται και κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, στο κέντρο και στις γειτονιές της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην ειδησεογραφία πυκνώνουν τα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών και θανάτων.

Μόνο προχθές διαβάσαμε για τον 23χρονο φοιτητή στη Χίο, ο οποίος νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ύστερα από μετωπική σύγκρουσή του με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Ο ίδιος οδηγούσε ηλεκτροκίνητο πατίνι και «μπήκε στο αντίθετο ρεύμα προσπερνώντας ένα δίκυκλο». Το πρόβλημα είναι διεθνές:

 • «Πρέπει να σταματήσουμε τη σφαγή με τα πατίνια!» είπε πρόσφατα στη Γαλλία ο πρόεδρος της οργάνωσης θυμάτων ατυχημάτων με πατίνια, μία ημέρα μετά την έναρξη της δίκης νεαρού, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα ογδοντάχρονο πεζό.

Περιστατικά με θύτες ή θύματα του νέου μέσου μετακίνησης καταγράφονται καθημερινά και στην Ελλάδα. Τα προβλήματα που ανακύπτουν (νομοθετικά, αποζημιώσεων, προσαρμογής του/στον ΚΟΚ κ.ά.) είναι πολλά και σύνθετα. Η διαπίστωση Γάλλου νομικού ειδικευμένου στα τροχαία μάς αφορά εξίσου: «Τα ηλεκτρικά πατίνια εισήχθησαν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς άδειες. Δεν εμπίπτουν μάλιστα σε κάποια κατηγορία οχημάτων. Για την ώρα, αντιμετωπίζουμε το απόλυτο νομικό κενό».

Αν χώρες με αυστηρούς κανόνες, που τηρούνται, περισσότερο τουλάχιστον απ’ ό,τι στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν προβλήματα, ας φανταστούμε τι συμβαίνει στη δική μας επικράτεια όπου η παραβατικότητα θεωρείται σχεδόν κανονικότητα.

 • Οπου τα πρόστιμα ελάχιστα αποθαρρύνουν, ενώ η εγκατάλειψη των θυμάτων από τους θύτες στον δρόμο εξελίσσεται σε εθνικό σπορ.
 • Πώς θα αποτραπεί το μοιραίο;
 • Ολοι οι δείκτες παραπέμπουν σε μαύρα μεσάνυχτα επ’ αυτού.
 • Το «μοιραίο» θερίζει από την Κρήτη ώς τη Βόρεια Ελλάδα και σε αυτήν τη ζώνη του οδικού λυκόφωτος προστέθηκαν και τα ηλεκτροκίνητα πατίνια.
 • Με ενισχυμένη αυθαιρεσία και μηδενική σχεδόν διάθεση όσων τα χρησιμοποιούν να πειθαρχήσουν στα ελάχιστα στοιχειώδη, επιτείνοντας έτσι το χάος και την ασυδοσία.

Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

****
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ
28s12_skitspetrl
****
Swiss to auction 25 supercars seized from son of Equatorial Guinea dictator
Swiss to auction 25 supercars seized from son of Equatorial Guinea dictator
Luxury cars seized from vice president Teodorin Obiang Nguema are expected to fetch $18m at Geneva auction
theguardian.com
****
Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ –Προσκλητήριο στον προοδευτικό χώρο iefimerida.gr/politiki/kentr…Σε ποιόν χώρο? τον Προοδευτικό; ΧΑ χα χα χα χ α
Μ’ έκαναν πάλι και γέλασα…
Τι σχέση έχει η Αριστερά με την Πρόοδο και την Δημοκρατία;
Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -Προσκλητήριο στον προοδευτικό χώρο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ |…
Με τοποθετήσεις των μελών συνεχίζονται από το πρωί του Σαββάτου (28/09) οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr | συριζα, Αλέξης Τσίπρας,…
iefimerida.gr
 • Σωστά. Προτεραιότητά τους ήταν να σώσουν την οικονομία!!

  Ξυδάκης: Δεν εφαρμόσαμε τον αντικαπνιστικό νόμο γιατί δεν ήταν προτεραιότητα για εμάς.

****

Κύριε Τσίπρα, δώστε εντολή να σταματήσει άμεσα η αφισορύπανση της Αττικής. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να προβάλλει τις δράσεις της χωρίς να ρυπαίνει τις πόλεις μας, με σεβασμό στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Εικόνα

****

Εικόνα

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ: Γιατί ο Καλογρίτσας είναι πανί με πανί μάλλον δεν έχει ούτε για στριφτό τσιγάρο ενώ οι Κόκκαλης/Σαββίδης δεν ποντάρουν ούτε 1€ σε μουλάρια που τρέχουν σε κούρσες με καθαρόαιμα. Επιχειρηματίες είναι όχι μα@άκες!

****

(Δ): Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητάμε και που είναι το πρόβλημα με την ψήφο όσων ζουν στο εξωτερικό. Πώς γίνεται να μην έχουν ίσα δικαιώματα όταν εφόσον αποφασίσουν και πληρώσουν τα αεροπορικά εισιτήρια μπορούν να ταξιδέψουν και να ψηφίσουν; Αντιλαμβάνεστε τον παραλογισμό;

 • Its SYRIZA, the epitome of illogical thinking.
****
Τα μεγαλοστελέχη του (πρωην) Πολιτμπιρο αγοράζουν διαμερίσματα στο Βέλγιο και βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία, κι έχουν από κατω χρήσιμους ηλίθιους να πουλάνε παραμύθι και κομμουνιστική επανάσταση εν ετει 2019 στους ακόμη πιο ηλίθιους που τους ψηφίζουν.
 • Με το ΕΑΜ, η ελληνική Αριστερά δίδαξε ενότητα, οργάνωση, και αποτελεσματική διεξαγωγή του αγώνα, σε όλα τα επίπεδα. […]
 • Στο ΕΑΜ και τη λαμπρή του κληρονομιά οφείλουμε, στο μέγιστο, τις σημερινές μας ταυτότητες, ως Αριστεροί, ως Έλληνες, ως Κομμουνιστές. bit.ly/2nOEvbf
Εικόνα

***** 

(Δ): Βρε τι βρίσκω ψάχνοντας το άθλιο αρχείο. Αυτή είναι η εφημερίδα του Φιλιππάκη, που κάνει παρέα με τον πρώην υπουργό Παπαγγελόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για πολλά και διάφορα. Θα έχουν πολύ δουλειά οι εισαγγελείς. Κι ακόμη περισσότερη οι μάρτυρες – θύματα.

Εικόνα

****
ΜΗΝΥΜΑ: Ο «θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν»,
 • ο «είχαμε αυταπάτες»,
 • ο ίδιος με το «δεν θα χάσω τις εκλογές, ούτε μια στο εκατομμύριο», βλέπει πρόωρες κάλπες σε ένα χρόνο…
 • Με τέτοιο πολιτικό κριτήριο και ένστικτο, λέω να τον εμπιστευτούμε…

****

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έγραφα στις 15/8/2019 αλλά ο κοντός δεν είχε πάρει χαμπάρι.

Κουίζ: Ποιός δημοσιογράφος,που επι ΣΥΡΙΖΑ έγινε επιδοτούμενος εκδότης θεωρείται-απο την Κουμουνδούρου-«μεγάλη πληγή», που «με την επιπολαιότητα του,μας έκανε μεγάλη ζημιά τελικά»; Τα μαντάτα για το λαγωνικό είναι ακόμα χειροτερα, αφού φοβάται πια και τα «τραβήγματα» με τη Δικαιοσύνη.
****
Η αξιοπρέπεια δεν εξασφάλιζεται με διαφήμιση. Είτε την έχεις, είτε όχι. Προχθές κουβάλησε τη σύζυγό του στη συνέλευση του ΟΗΕ σα να ήταν εκπρόσωπος της χωρας. Σήμερα προσπαθεί να φιμωσει όποιον δεν ελέγχει. Τους λόγους τους αντιλαμβανεστε κοιτώντας αυτό το πρωτοσέλιδο #Documento
Εικόνα
***
ΠΡΟΧΘΕΣ, μία λέμβος με 19 Τούρκους (πανεπιστημιακοί με τις οικογένειες τους) ανατράπηκε στις Οινούσες με αποτέλεσμα να πνίγουν 7 εξ αυτών, οι 5 παιδιά. Ήταν πραγματικοί πρόσφυγες, διωκόμενοι από τον Ερντογάν, δικαιούμενοι άσυλο κατά το Δ. Δίκαιο.
 • Ασχολήθηκε κάποια ΜΚΟ με αυτούς;

 • ΟΧΙ!