Το Κυριακάτικο σημειωματάριο του μ/μ (19 Μαίου)

Διάχυτη η αισιοδοξία με τον μεγαλύτερο μελλοντικό εμπορικό εταίρο!


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:

ΚΑΤΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΟΛΟΓΑ…

 • ΑΝ ΣΚΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ… ΔΗΛΩΣΤΕ ΚΟΤΕΣ…
 • Γράφει Anastasia Andreola

Είσαι 60 χρονών Υπηρετείς μια ζωή το πανεπιστήμιο. Ο άντρας σου μπαινοβγαίνει για χημειοθεραπείες. Βλέπεις 5 φουσκωτούς να χτυπάνε έναν φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο. Συγκρατείς την πινακίδα του αυτοκινήτου. Ψάχνεις να βρεις τι έγινε. Φοιτητές που βρίσκονται εκεί γύρω δηλώνουν “δεν είδα, δεν ξέρω, μη με ανακατεύετε”.

 • Aναφέρεις το περιστατικό στη σύγκλητο, και καταθέτεις στην αστυνομία την πινακίδα μαζί με το θύμα της επίθεσης. Μετά από μέρες ο αστυνομικός σε ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν “Κασιδιάρη” που είναι μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας. Σου προτείνει να μην ανακατευτείς. (Θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο) Ξέρεις ότι θα περάσεις μια ψυχοφθόρα διαδικασία, ξέρεις ότι μπλέκεσαι σε μια υπόθεση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή σου, αλλά αποφασίζεις να κάνεις το σωστό, ανεξαρτήτως κόστους.

Μαθαίνεις από την τηλεόραση ότι είσαι “μεγαλοστέλεχος του Σύριζα” ενώ δεν ήσουν ποτέ μέλος οποιουδήποτε κόμματος. Ο Κασιδιάρης σε αποκαλεί “ρουφιάνα” στα κανάλια υποστηρίζοντας ότι είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δηλώνει ότι είσαι κι εσύ κατηγορούμενη, χωρίς να αναφέρει ότι είσαι κατηγορούμενη γιατί σου έχει κάνει ο ίδιος μήνυση για ψευδομαρτυρία. Σέρνεσαι 7 χρόνια στα δικαστήρια με αναβολές. Καταθέτεις αυτά που είδες. Ο φιλοναζί δικηγόρος σε προσβάλλει και αφήνει να εννοηθεί ότι στα 60 σου χρόνια αποφάσισες να εμπλέξεις σε μια άσχετη υπόθεση έναν παντελώς άγνωστο τότε άνθρωπο, για πολιτικούς λόγους.

Ο εισαγγελέας κι ο δικαστής αφήνουν τον δικηγόρο να σε προσβάλλει και να σου μιλάει σαν να είσαι εγκληματίας. Αντιμετωπίζουν τελείως αδιάφορα τη μαρτυρία σου. Μια δημοσιογράφος με καρφάκια, δηλώνει ότι πολύ εύκολα θα μπορούσες να βρεις τον αριθμό του αυτοκινήτου από το Ιndymedia. Δεν ήξερες καν την ύπαρξη του Indymedia.

Κρίνεσαι αναξιόπιστη μάρτυρας, αντίθετα με τους φίλους του κατηγορούμενου που δηλώνουν ότι τον είδαν το πρωί με το αυτοκίνητο, που κρίνονται πιο αξιόπιστοι παρόλο που δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη ότι όντως το αυτοκίνητο ήταν αλλού.

Η δίκη τελείωσε. Αθώος. Τώρα είσαι εσύ κατηγορούμενη για ψευδομαρτυρία. Στα 67 σου χρόνια. Ο γολγοθάς συνεχίζεται και πλέον η δικαστική απόφαση βαραίνει εναντίον σου. Το πρώτο θέμα δημοσιεύει το όνομά σου και η φωτογραφία σου κυκλοφορεί σε νεοναζιστικά site με αηδιαστικά σχόλια από κάτω. Αυτό κέρδισες από την καλή σου πράξη λοιπόν. Τώρα έμαθες το μάθημά σου. “Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι” Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη

Την Δευτέρα 5 Μαΐου έγινε η δίκη της πανεπιστημιακού Μαίρης Βαβαγιάννη μετά από μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για «συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», επειδή ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ.

 • Η Βαβαγιάννη είδε την ομάδα να βγαίνει από αυτοκίνητο που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ανήκε στον Κασιδιαρη και πράττοντας τον καθήκον της ενημέρωσε τις πανεπιστημιακές αρχές (πρόεδρο του Τμήματος και Σύγκλητο, της οποίας τότε ήταν μέλος), και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, της οποίας επίσης τότε ήταν μέλος. Κατέθεσε δε στην αστυνομία όταν της ζητήθηκε από το θύμα της επίθεσης.

Σε εκείνη τη δίκη, μέσα στην αφόρητη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην κατειλημμένη από μέλη της ΧΑ αίθουσα, ο Η. Κασιδιάρης αθωώθηκε με πρόταση του εισαγγελέα «λόγω αμφιβολιών». via Barikat

***

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Καταβλήθηκε η 13η σύνταξη, σε χρόνο ρεκόρ!

Κατά την γνώμη μου οι συνταξιούχοι δεν την οφείλουν στο Τσίπρα, αλλά στο Μητσοτάκη. Αυτός έδωσε την ιδέα λέγοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί. Ίσως έχετε δει το επίμαχο κομμάτι σε μια συνέντευξη του Κυριάκου που φρόντισε να διαδοθεί ο συριζα. Είμαι σίγουρος πως εκείνη τη στιγμή ο Τσίπρας έσκασε στα γέλια βλέποντας το αυτογκολ.

Αν ο Τσίπρας είναι μέγας λαικιστής ή υπερμαχος των λαικών στρωμμάτων, ο καθένας το κρίνει μόνος του, ανάλογα με το τι κουβαλάει στην κεφαλή του. Δεν παίρνω θέση. Εκεί που παίρνω θέση, είναι πρόκειται για υψηλού επιπέδου σκακιστή. Βλέπει πολλές κινήσεις μπροστά. Το έχουμε δει τόσες φορές που δεν τίθεται αμφιβολία.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως δεν τα σκέφτεται μόνος του, τον καθοδηγούν άλλοι. Δεν γνωρίζω την απάντηση και δεν ξέρω αν έχει σημασία εξάλλου. – Στο πρώτο σχόλιο βρίσκεται το επίμαχο βιντεο που εγώ βαριόμουνα να ψάξω.

***

Γιάννης Σιάτρας: Ναι ρε σεις! Με τους γύφτους!

Και νομίζω ότι είναι μία από τις κορυφαίες φωτογραφίες της προεκλογικής περιόδου. Ας τολμούσε και ο Κυργιάκος να το κάνει. Όμως, τέτοιες φωτογραφίες δεν είναι “σωστές” για τους καθώς πρέπει οπαδούς και ψηφορόρους του, που έστησαν σιχαμερό ρατσιστικό “πάρτι” σε σελίδα του κόμματος. Διαβάστε και ξεράστε. https://www.facebook.com/omadaalithias/posts/2196023650487051?hc_location=ufi

Η εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και πλήθος

Στη ζωή μου έχω συναναστραφεί και με γύφτους, αλλά και με “καθώς πρέπει” κομψευόμενους βορείων και νοτίων προαστίων. Και κατέληξα ότι υπάρχει η “γυφτιά” στην καταγωγή, για την οποία ουδείς ευθύνεται και δεν πρέπει να ντρέπεται και η γυφτιά στη συμπεριφορά, ασθένεια χειρότερη και από τη χολέρα. Μην ψάχνετε για γύφτους στη φωτογραφία. Αλλού να τους ψάξετε.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ-τάρα:  Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που επιδιώκουν να μετασχηματίσουν… μέσω της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και της εργασιακής απορρύθμισης, ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΆΣ- εσύ και τα παιδιά σου- να εργάζεσαι 12ωρο! ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ- εσύ και τα παιδιά σου-να εργάζεσαι 7ήμερο,15ήμερο,30ήμερο!! ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ-εσύ και τα παιδιά σου- να ΜΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙΣ ΠΟΤΕ!!! Εκεί θα σε οδηγήσει η ανάγκη επιβίωσης από τον εφιάλτη που θα ζεις…ξύπνιος-από την παγίδα τους,που θα σε έχει σφίξει σαν μέγγενη. Εύκολα και μεθοδικά…

Θα πρέπει να πληρώνεις Σχολεία και Πανεπιστήμια για τα παιδιά σου…(αν δεν έχεις,θα δανείζεται από το…τραπεζικό σύστημα-εσύ ή τα παιδιά σου…). Θα πρέπει να πληρώνεις για τα φάρμακα,τις εξετάσεις και την περίθαλψή σου… Θα πρέπει να πληρώνεις για τη σύνταξή σου… Θα πρέπει να πληρώνεις για όλα! Άμεση πληρωμή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις-χωρίς εναλλακτική. Διαφορετικά,εσύ και τα παιδιά σου ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΟΥΝ πρόσβαση ούτε στην Εκπαίδευση-ούτε στην Ιατροφαρμακευτική & Νοσοκομειακή Περίθαλψη- ούτε στη συνταξιοδότηση. Γι’αυτό θα είσαι αιχμάλωτος κάθε ασυδοσίας,κάθε εργασιακής ζούγκλας,κάθε κοινωνικής απορρύθμισης.

Το 12ωρο,το 7ήμερο ή το 30ήμερο δεν θα είναι το βασικό μέσο πλουτισμού τους. Θα είναι η πιεστική ανάγκη σου…και η απαίτησή σου…για στοιχειώδη επιβίωση. Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για σένα και τα παιδιά σου! Όλα όσα αποκρουστικά και τρομακτικά ακούγονται δημοσίως τον τελευταίο καιρό… δεν αποτελούν κυρίως μιά δημοσιοποίηση προθέσεων… Είναι αυτά που εσύ επιτρέπεις να εκστομίζουν-να σχεδιάζουν και να προετοιμάζουν για σένα,για τα παιδιά σου,για όλους!

Κι αν όλα αυτά σου φαντάζουν απίθανα… εξίσου απίθανο θεωρούσες το ενδεχόμενο να βλέπεις μέσα στη χώρα σου (στον 21ο αιώνα και σε συνθήκες ειρήνης!) μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, χιλιάδες πολίτες να συνωστίζονται στα συσσίτια ή να ποδοπατούνται για μια χούφτα δωρεάν λαχανικά, εκατομμύρια πολίτες να μένουν ανασφάλιστοι στο δρόμο σαν τα αδέσποτα, νέους με πανεπιστημιακά πτυχία να “αμείβονται” με λιγότερο από 500€/μήνα…και άλλα πολλά! Τώρα πιά, έχεις παραδείγματα για την αναισθησία,την σκληρότητα & τον κυνισμό τους. Γι’αυτό θα είσαι αδικαιολόγητος. Γι’αυτό…δεν θα φταίνε αυτοί!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: The Times

Η Μέι συμφώνησε με ηγετικά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να παραιτηθεί των Tories, μετά τη νέα ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο για την συμφωνία της σχετικά με το Brexit στις αρχές Ιουνίου. Ο Μπόρις Τζόνσον συγκεντρώνει ποσοστό 39% μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, για την διαδοχή στην πρωθυπουργία με τον δεύτερο μόλις στο 13%.

 • Καθώς το ευρωιερατείο έχει εκλογές και βλέπει τους ακροδεξιούς να παίρνουν κεφάλι, θα λουστούν κι έναν hard Brexiter Μπόρις, οπότε τρεχάτε ποδαράκια τους.
 • Φήμες θέλουν την γερμανίδα χοντρή κυρία να δέχεται πιέσεις για παραίτηση μετά τις ευρωεκλογές.
 • Ηταν μαθηματικά βέβαιο ότι οι γερμανικές πολιτικές επιταγές αποκλειστικά της σκληρής λιτότητας χωρίς αναπτυξιακές προοπτικές, παρότι η ΕΚΤ έριξε ως τώρα 4,7 τρις ευρώ και φως δεν φαίνεται, μόνο εκεί θα οδηγούσε….και το λέγαμε.
 • Χειρότερα δεν γίνεται.

****

12/2/1971 o ΓΓ Αθλητισμού της Χούντας διορίζει τον Ηρ. Τσίπρα στη διοίκηση του ΠΑΟ.

****

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός στην Αυστραλία υπό τον Σκο Μόρισον φαίνεται ότι επέστρεψε στην κυβέρνηση, αν και το Εργατικό κόμμα είχε βραχεία κεφαλή στις δημοσκοπήσεις. Πριν από λίγο (αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Αυστραλία), ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, παραδέχτηκε την εκλογική ήττα του, αναγνωρίζοντας ότι το Εργατικό Κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο ίδιος τηλεφώνησε στον συντηρητικό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, προκειμένου να το συγχαρεί για το εκλογικό αποτέλεσμα. Περισσότεροι από 16 εκατομμύρια Αυστραλοί προσήλθαν σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας.

Ο Μόρισον επικέντρωσε τη προεκλογική εκστρατεία του σε ζητήματα μετανάστευσης, άμυνας, και μείωσης φόρων, υποσχόμενος μείωση του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα σε ετήσια βάση καθώς και αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Η κατάρρευση ενός παλιού γίγαντα.

Οι μετοχές της 178χρονης βρετανικής παγκόσμιας ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, σημειώνοντας πτώση 10% την Πέμπτη και ένα άλλο 40% σήμερα. Ανακοίνωσε £ 1.46 δισεκατομμύρια ζημιές σ’ενα εξάμηνο. Επίσης, παρουσίασε πτώση κατά 12% στις κρατήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων και αύξηση 37% του καθαρού χρέους.

 • Οι μετοχές της εταιρείας αξίζουν σήμερα μόλις 11 πένες, – 92% από τις 130 πέννες που ήταν πριν από ένα χρόνο. Την εποχή εκείνη το market cap σε επίπεδο ομίλου ήταν αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών. Σήμερα, αξίζει μόλις δύο εκατομμύρια λίρες. Η Thomas Cook διαθέτει προς πώληση την αεροπορική εταιρεία της the big money loser, όσο το δυνατόν γρηγορότερα -πράγμα εξαιρετικά δύσκολο- για να μειώσει την ταχύτατη αύξηση των χρεών της και να κερδίσει λίγο περισσότερο χρόνο επιβίωσης.

Θα’ναι τυχεροί οι συμβεβλημένοι ξενοδόχοι της φετινής καλοκαιρινής σεζόν αν δεν τους σκάσει τέτοιο κανόνι. Η ιστορία τραβάει τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω όταν τα ανοίγματα της εταιρείας καλύπτονταν με χαμηλότοκα δάνεια που την έπνιξαν.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σήμερα είναι τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων.

Είναι ημέρα μνήμης για τα θύματα αλλά και απεριόριστου σεβασμού στους ξεριζωμένους πρόσφυγες από το Πόντο και τη Μικρά Ασία που ήρθανε στην Ελλάδα και έδωσαν νέα ορμή στον Ελληνισμό.

***

– Και μόλις βγει σας περιμένω και τους δύο για τριημεράκι στο κότερο. – Ευχαριστώ πολύ αλλά, – Δε σηκώνω κουβέντα, το θέμα έκλεισε, μεθαύριο φεύγουμε. ΜΥ-ΚΟ-ΝΟΟΣ!

***
ΜΗΝΥΜΑ: Στα προηγούμενα εγκαίνια του μετρό Θεσσαλονίκης έστησαν μια λινάτσα ζωγραφισμένη «εκδοτήριο». Τώρα έφεραν ένα βαγόνι χωρίς ράγες και φωτογραφήθηκαν καθισμένοι στο ακίνητο βαγόνι. Δεν υπάρχουν αυτά που ζούμε.
***
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ Ο «κύριος Κουφοντίνας», η «κυρία Ξένη» και ο «κύριος Τσίπρας»
 • 135 «στραβές» στη βάρδια της Ξένης Δημητρίου

Φωτο: Athens Review of Books

Ζητήσαμε την άδεια από τον διευθυντή της Athens Review of Books να αναδημοσιεύσουμε το παρακάτω άρθρο του. Μας έδωσε την άδεια «υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα αναδημοσιευθεί αυτούσιο, και το όποιο δικό μας εισαγωγικό σημείωμα να μην εμπεριέχει ούτε ίχνος και της πιο απόμακρης υπόνοιας αμφισβήτησης του νομικού, ηθικού, δικαστικού και όποιου άλλου κύρους μετά συγχωρήσεως διαθέτουν οι κ.κ. Θάνου, Πέππας, Δημητρίου».***

Του ©Μανώλη Βασιλάκη στην Athens Review of Books

 • Κουφοντίνας: «Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης» (10.5.2019)
 • Τσίπρας για τον σίριαλ κίλερ της 17Ν: «Σας άκουσα σήμερα και πάλι να κάνετε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του κυρίου Κουφοντίνα»
 • Τσίπρας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (στον ενικό): «Είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για μένα!» (Βουλή, 10.5.2019)

Πριν από έξι μήνες η (επιλογής Σύριζα) εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου εδήλωσε για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ότι: «Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα.»[1]

 • Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δυο τρόποι να κατεδαφίσουμε τη φιλελεύθερη αστική δημοκρατία για να χτίσουμε τον σοσιαλισμό: το «ειρηνικό πέρασμα» και το ένοπλο.
 • Η εκ των επικεφαλής του συριζαϊκού κράτους αδίκου προφανώς τάσσεται υπέρ του ειρηνικού περάσματος, αλλά «συνομιλεί» και με τους οπαδούς του ένοπλου.

Αυτή η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου είναι η ίδια που ζήτησε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019 (παρανομώντας όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω) ακόμη και τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον ειδεχθή Κουφοντίνα, αφού προηγήθηκαν οι απειλές Κουφοντίνα και της συμμορίας των οπαδών του (των Ταγμάτων Εφόδου που αυτοαποκαλούνται «λαϊκοί αγωνιστές») προς τους δικαστές, αφού προηγήθηκε η σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού προηγήθηκε η επιδρομή του «Ρουβίκωνα» στα καταστήματα της Βουκουρεστίου, Βαλαωρίτου, Ομήρου στις 9 Μαΐου.

 • Όμως το κορυφαίο όργανο του συριζαϊκού κράτους «δικαίου» δεν πτοήθηκε: δεν σεβάστηκε τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί, δεν σεβάστηκε τους συναδέλφους της που απειλούνται και κινδυνεύουν από τα Τάγματα Εφόδου του Κουφοντίνα, αλλά παρενέβη ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν δόθηκε άδεια στον κατά δήλωσίν του «πολιτικό κρατούμενο» και «αιχμάλωτο» Αγωνιστή.

Όπως είναι γνωστό, στις 27 Φεβρουαρίου 2019 είχε απορριφθεί η αίτηση Κουφοντίνα για νέα άδεια. Τότε ο «φαρμακοχέρης» της «17 Νοέμβρη» επιτέθηκε στα μέλη του δικαστικού συμβουλίου δηλώνοντας, ανάμεσα σε άλλα: «Γι’ αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων»[2]

Όταν και η νέα αίτησή του απορρίφθηκε ο Κουφοντίνας δήλωσε ότι άρχισε απεργία πείνας στις 2.5.2019.[3]

Ο επικεφαλής του «Ρουβίκωνα» Γιώργος Καλαϊτζίδης και «υπασπιστής» του Κουφοντίνα, προτού κλείσει 24ωρο από την «απεργία πείνας», απειλούσε ακριβώς την επαύριο 3.5.2019: «Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα. Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες. Οι τρεις συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη [Κουφοντίνα], την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους. Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν»[4].

Ήταν ο ίδιος που συνόδευε τον Αρχηγό Κουφοντίνα στην προκλητική βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου, Σταδίου, Σόλωνος, Πλατεία Συντάγματος) στις 4 Ιανουαρίου 2019, εκεί όπου δολοφόνησε τόσους ανθρώπους. «Αυτοί οι δρόμοι φτιάχτηκαν για να περπατάμε εμείς», έγραψε αυτό το θρασίμι.

 • Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση[5] τρεις μέρες αργότερα (6.5.2019), στην οποία επεσήμαινε ότι «η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες … στα πλαίσια της δημοκρατίας».
 • Και κατέληγε τονίζοντας ότι «καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

O Δημήτρης και η Δημητρίου

Στις 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η επιδρομή των Ταγμάτων Εφόδου του Κουφοντίνα στην Βαλαωρίτου. Στον τόπο των βανδαλισμών πέταξαν τρυκ: «Άδεια ΤΩΡΑ στον Δ. Κουφοντίνα. Κατάργηση του Εισαγγελικού βέτο»[6]. Εκείνο το βράδυ η συνείδηση της κυρίας Ξένης ήταν άγρυπνη, σηκώθηκε κι ένιωθε τρομερή πείνα: άδειασε το ψυγείο λόγω αυξημένης ενσυναίσθησης. Όλο το βράδυ σκεφτόταν τον απεργό πείνας, που η κατάστασή του ήταν πιο σοβαρή από εκείνη του θρυλικού Μιχελογιαννάκη. Δεν θα επέτρεπε στη βάρδια της τον θάνατο ενός ειρηνικού οικολόγου-μελισσοκόμου-πολυδολοφόνου που αγωνίζεται ενάντια στον καπιταλισμό και την κλιματική αλλαγή, αφού εξάλλου η ίδια συμφωνεί με τον ευγενή σκοπό αλλά διαφωνεί με τα μέσα. («Μη μας λέτε για τους σκοπούς. Πείτε μας για τα μέσα» έλεγε ο άγνωστος στην κυρία Ξένη Άρθουρ Καίσλερ).

 • Άλλωστε ο Κουφοντίνας δεν είναι εγκληματίας σαν τον Ανδρέα Γεωργίου τον οποίο τάραξε στις αναιρέσεις εξευτελίζοντας επανειλημμένα διεθνώς τη χώρα.
 • Αναστατωμένη το πρωί πήγε στο γραφείο της και απροκάλυπτα παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα, ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν δόθηκε άδεια, με εμφανή πρόθεση να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος:
 • «Ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει. Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας»[7].

Το βούλευμα στάλθηκε αυθωρεί στην κυρία Ξένη. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, οι δικαστές συνεκτίμησαν το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως “αίμα”».

 • Ακόμη, στο βούλευμα αναφέρεται ότι είναι αμετανόητος: 
 • «Οι δηλώσεις “να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία”, “να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων” και “η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα”, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως …»[8].

Με δυο λόγια η κυρία Ξένη παρανομεί, δεδομένου ότι κατά την αναιρετική διαδικασία δεν εξετάζεται η υπόθεση επί της ουσίας, αλλά μόνο αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Επιπλέον, τον ιατρικό φάκελο για ποιο λόγο τον ζήτησε; Ως εμπειρογνώμων ιατροφιλόσοφος; Αφού είναι πασίδηλο ότι τα νομικά της όπως και το ήθος της είναι εφάμιλλα των Β. Θάνου και Β. Πέππα, προσώπων της απόλυτης εμπιστοσύνης του Συριζοκράτους.

Απογοητευμένος, ο Αρχηγός Κουφοντίνας έπεσε σε παραλήρημα, αφού εξέδωσε ανακοίνωση[9] όπου καταγγέλλει τη συμπαιγνία (!) της κυβέρνησης Τσίπρα, του Κυρ. Μητσοτάκη και της Αμερικανικής Πρεσβείας με εκτελεστικά όργανα τους δικαστές που απέρριψαν το αίτημά του. Αυτή την τρομερή αδικία δεν την άντεξε η κυρία Ξένη και έσπευσε να αποκαταστήσει το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια του Αρχηγού του Επαναστατικού Κινήματος. Όσο για την καταγγελία περί φίμωσής του, είναι γνωστή η ευαισθησία της Δικαστικής Peppas & Co στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης. Υποθέτουμε ότι θα επιληφθεί και ο Πέππας που συνεχίζει τη βάρδια της Θάνου.

«Δεν λειτούργησαν ‒δήλωσε ο Κουφοντίνας‒ ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα. Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.»[10]

Την επομένη 11.5.2019 τα Τάγματα Εφόδου του Κουφοντίνα έγραψαν σε προεκλογικά περίπτερα της ΝΔ στα Ιωάννινα χυδαία και αποκρουστικά συνθήματα όπως: «Ντόρα το ’89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν» ‒ «Άμεση χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα». Η συνείδηση της κυρίας Ξένης όμως ήταν ήσυχη. Εκείνη την ώρα ήταν βυθισμένη στη μελέτη του ιατρικού φακέλου του Αγωνιστή. Είναι ζήτημα επιστημονικής (νομικής) αξιοπρέπειας. Όσο για το δικαίωμα του λόγου, ας μην ανησυχεί: το φαιοκόκκινο νήμα που ενώνει τον Πέππα, τη Θάνου, τη Δημητρίου είναι άθραυστο. Συνεπώς, στην αντεστραμμένη πυραμίδα των αξιών τους μπορούν κάλλιστα να καταλάβουν το δράμα του «φιμωμένου» Κουφοντίνα.

Ως πολίτη με τρομοκρατεί η ιδέα ότι αυτό το άτομο διορίστηκε, από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, επικεφαλής της Εισαγγελικής Αρχής. Ευτυχώς η θητεία της τελειώνει μαζί με του Πέππα στις 30 Ιουνίου.

Ωστόσο, στη «βάρδια» της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το διάστημα 2016-2018, συνέβησαν 135 «στραβές»: οι θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές[11] υπολογίζεται ότι είναι συνολικά 135. Από αυτούς, 51 θάνατοι συνέβησαν μόνο το 2018. Επίσης το διάστημα 2016-2018 καταγράφηκαν τουλάχιστον 17 αυτοκτονίες κρατουμένων. Μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού από το περασμένο καλοκαίρι έχουν σημειωθεί περίπου 25 θάνατοι[12].

Για κανέναν από τους θανάτους όλων αυτών που υποτίθεται ότι τη ζωή και την ακεραιότητά τους εγγυάται πλέον η Ελληνική Δημοκρατία, για τους οποίους είναι αποκλειστικά υπεύθυνη μετά τον εγκλεισμό τους η Ελληνική Πολιτεία, για κανέναν δεν ενδιαφέρθηκε η ευαίσθητη χριστιανή κυρία Ξένη. Και κανένας από αυτούς δεν δολοφόνησε 11 ανθρώπους όπως ο Κουφοντίνας.

Αυτοί οι θάνατοι (από συμπλοκές, δολοφονίες, ναρκωτικά, αυτοκτονίες κ.λπ.) συνέβησαν ενώ αυτοί οι άνθρωποι ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης της οποίας προΐστανται η Ξένη Δημητρίου και ο διαβόητος γκαουλάιτερ του κράτους αδίκου Βασ. Πέππας. Προηγουμένως ήταν η βουκίνως γνωστή Β. Θάνου που άρχισε την Συριζο-θητεία της στις 3 τα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου 2015 καθώς έπρεπε να υπάρχει νομιμοποίηση του δημοψηφίσματος-απάτη με το απολύτως παράνομο ψηφοδέλτιο.

Κάθε αυταρχικό καθεστώς επιδιώκει τον έλεγχο της δικαστικής ηγεσίας και συνήθως βρίσκει τον Κόλλια του. Όταν έχεις επικεφαλής του συριζαϊκού κράτους δικαίου την Θάνου, τον Πέππα, την Δημητρίου, αυτό πραγματικά συνιστά υπονόμευση της αστικής δικαιοσύνης και της αστικής δημοκρατίας. Άλλωστε, ποιος ισχυρίστηκε ποτέ ότι οι αρχές της φιλελεύθερης δυτικής δημοκρατίας είναι και αρχές του καθεστωτικού Σύριζα;


[1] Καθημερινή, 13.11.2018. https://bit.ly/2WCILH7
[2] Βλ. https://bit.ly/30gSLrG και https://bit.ly/2JGeEet
[3] Ο γιος του Κουφοντίνα μίλησε για τον «χρόνο αιχμαλωσίας» του πατέρα του, χαρακτήρισε «δικαστική μαριονέτα» τον εισαγγελέα που απέρριψε την αίτηση άδειας, απέδωσε την απόρριψη στην «“αγία οικογένεια” Μητσοτάκη», και διακήρυξε ότι «Το Κόκκινο νήμα δεν κόβεται» (2.5.2019). https://bit.ly/2VdUDOh
[4] https://bit.ly/2Ji3Mnm Ο ίδιος είχε προαναγγείλει: «Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. (…) Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του» (29.6.2018). Έξι μήνες αργότερα (17.12.2018) πολυμελής τρομοκρατική συμμορία «λαϊκών αγωνιστών» ‒«αγνώστων» κατά την αστυνομία του κράτους Σύριζα‒ θα επιχειρούσε να τον ανατινάξει με μεγάλης ισχύος βόμβα. Οι Αρχές του συριζαϊκού κράτους δεν έδειξαν καμιά σπουδή για την εξιχνίαση και αυτού του εγκλήματος. Ούτε η κυρία Ξένη.
[5] https://bit.ly/30dOUMe
[6] https://bit.ly/2JBXcI2
[7] https://bit.ly/2E5SluQ
[8] https://bit.ly/2Q2jfsA
[9] https://bit.ly/2E3BWqI
[10][10] Ο Κουφοντίνας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Press Project στις 5 Μαΐου δήλωσε: «Ο εισαγγελέας διάβαζε από το βούλευμα του Συμβουλίου του Βόλου μία μία τις δηλώσεις μου αποκαλύπτοντας έτσι πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Τελικά, το σκεπτικό του για την απόρριψη ήταν το κόκκινο νήμα των αγώνων. Φαίνεται ότι αυτό το κόκκινο νήμα είναι το κόκκινο πανί που ερεθίζει τα εξαρτημένα ‒ταξικά‒ αντανακλαστικά της δικαιοσύνης. Αποκαλύπτει πίσω από όλα αυτά ότι αυτό που ζητούν είναι η συντριβή του πολιτικού αντιπάλου [sic], η αποκήρυξη των ιδεών, της σκέψης, του λόγου και οι δηλώσεις μετανοίας.» Βλ. https://bit.ly/2PZOTqx
[11] https://bit.ly/2HexI1I
[12] Τα Νέα, 8.3.2019, https://bit.ly/2JB37Nt

***

ΜΗΝΥΜΑ: Παιδιά, βλέπω πολλά τουίτ, που “εύχονται” το θάνατο του Κουφοντίνα. Πέστε να με φάτε, αλλά ακόμα και γι αυτον τον τύπο που ξέκανε αδίστακτα αθώους, δεν θέλω να πεθάνει. Και νομίζω, αυτή είναι η διαφορά μας με αυτούς. Η σημασία που δίνουμε στην αξία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Print Friendly, PDF & Email