Tο κυριακάτικο σημειωματάριο του μ/μ (05/5)

MHNYMA: Εδώ έφτασαν τη χώρα τα αριστερά ρεμάλια.

 • Το φωνάζουμε χρόνια τώρα χωρίς να θέλουμε να δικαιωθούμε.
 • Αντε τώρα στην υγειά σας.
 • Και μη νομίζετε ότι φταίνε μόνο οι αριστερές κυβερνήσεις που δεν θωράκισαν τους θεσμούς.

Ευθείες απειλές προς τους δικαστές του τριμελούς συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου που θα κρίνουν εντός της εβδομάδας την χορήγηση ή μη άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξαπολύει μέσω facebook το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

 • Όπως λέει, αναρτώντας παράλληλα και κοινή του φωτογραφία με τον Κουφοντίνα, «οι τρεις συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη, την ζωή τη δικιά μας και την ζωή την δικιά τους», και

Προαναγγέλει ευθέως κύκλο αίματος αν η απόφαση που θα λάβουν δεν θα είναι θετική ως προς το αίτημα της χορήγησης άδειας, αφού γράφει: «Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν, όλα θα κοκκινίσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, καταδικασμένος έντεκα φορές σε ισόβια, κάνει απεργία πείνας μετά την απόρριψη του αιτήματός του να πάρει άδεια από τις φυλακές. Σημειώνεται ότι προ της χορήγησης της πρώτης άδειας που είχε λάβει, ο Κουφοντίνας είχε κάνει και πάλι απεργία πείνας, ενώ ομάδες «αλληλέγγυων» είχαν προχωρήσει σε μπαράζ καταδρομικών επιχειρήσεων με αίτημα να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Καλαϊτζίδη ακολουθεί: 

Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα.

 • Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες.
 • Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους.
 • Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα.
 • Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν.

4488000

****

ΜΑΡΙΑ ΔΕΝΑΞΑ: Μαριονέτες και Υποκριτές…

Εκείνοι που επιχαίρουν το κάλεσμα για εξέγερση του Γκουαιδο στη Βενεζουέλα, καθ υπόδειξη των δημοκρατικών τους ευαισθησιών, ας καταδικάσουν και τις αστυνομικες βιαιότητες κατά διαδηλωτών και τον περιορισμό των ελευθεριών στη Γαλλία. Διαφορετικά η ιστορία αργά ή γρήγορα θα τους καταγράψει ως μαριονέτες.

Εκείνοι που στηρίζουν Μαδούρο, καθ’ υπόδειξη των δημοκρατικών τους ευαισθησιών, ας καταδικάσουν και τις αστυνομικες βιαιότητες κατά διαδηλωτών και τον περιορισμό των ελευθεριών στη Γαλλία. Διαφορετικά η ιστορία αργά ή γρήγορα θα τους καταγράψει ως υποκριτές.

****

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ: Ο πολιτικος τουρίστας έγινε υπουργός τουρισμού.
Είναι που ορκιζόταν ότι δεν υπάρχει συναλλαγή πίσω από τη μετακίνηση του.
Τέτοιο πολιτικό μέγεθος!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

****

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Εγκυρε, όψιμε & προεκλογικέ κ. Παπαχελά κάποιο ντοκυμαντέρ για την φωτιά στην Ηλεία -που δεν ήταν και ποντικοπαγίδα σαν το Μάτι- με 87 νεκρούς υπάρχει??

Image result for νεκροι πυρκαγιας ηλεια

 • Το περίφημο ταμείο Μολυβιάτη που μαζεύτηκαν υποτίθεται τόσα χρήματα τι απέγινε άραγε?
 • Ξέρουμε?

Related image

Mήπως αρχικά να αναρωτηθούμε το εξής απλό: Ατομικές ευθύνες των καταπατητών κάθε είδους σε μια εύφλεκτη ποντικοπαγίδα σαν το Μάτι, που κάποιοι εξ’αυτών δυστυχώς έγιναν θύματα, δεν υπήρχαν?

 • Ισως έτσι πάρουμε την απάντησή μας, πέραν βέβαια από τις εκάστοτε κυβερνητικές ολιγωρίες, τις διαχρονικές κομματικές αμαρτίες & τον ασυντόνιστο μηχανισμό.
 • Διότι οι αιτίες μιας τέτοιας καταστροφής ήταν πολλές και διαχρονικές, με την κατάληξη να είναι θέμα χρόνου.
 • Σε άλλα ευνομούμενα κράτη ο συλλογισμός ξεκινάει από την ατομική ευθύνη.

Related image

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι: 
“Από την στατιστική επεξεργασία του συνόλου των δηλώσεων στην πυρόπληκτη περιοχή Μάτι Αττικής, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση και τα δεδομένα των νόμων 4178 και 4495, προκύπτουν επίσης τα εξής συμπεράσματα:
* Το 52% των δηλώσεων δεν έχει κάποια οικοδομική άδεια. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 25% των δηλώσεων χωρίς άδεια.
* Το 93% των δηλούμενων αυθαιρέτων είναι εκτός σχεδίου. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επικράτεια είναι 29% των δηλώσεων εκτός σχεδίου.

Επίσης το ΤΕΕ υπενθυμίζει ότι στους δύο ανωτέρω νόμους και αντίστοιχα στο πληροφοριακό σύστημα του, δεν εντάσσονται κτίσματα που έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα σε δάση, δασικές περιοχές, ρέματα, αιγιαλούς κλπ, σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις.

 • Η συντριπτικά επικρατούσα χρήση είναι αυτή της άλλης (δευτερεύουσα, εξοχική κλπ) κατοικίας, σε ποσοστό 86%, με την κύρια και μοναδική κατοικία να ακολουθεί (ποσοστό 10%) και οι υπόλοιπες δηλώσεις να αφορούν επαγγελματική χρήση (τουρισμός, βιομηχανία, υπηρεσίες).
 • Επίσης στους ανωτέρω αριθμούς δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις της κατηγορίας 3 των δύο ανωτέρω νόμων που αφορούν μικρο-αυθαιρεσίες και μικρο-παραβάσεις σε νομίμως υφιστάμενα κτίσματα. ” https://www.newmoney.gr/…/365112-sta-327-ta-aithaireta-pou-

Επίσης: Μάτι – Ραφήνα: Δασικό το 80% της έκτασης –

Πως φθάσαμε στο πολεοδομικό χάος. Ειδικότερα για το Μάτι, όπως επισημαίνει στο «Βήμα» στέλεχος του Ελληνικού Κτηματολογίου, σε εγκεκριμένα σχέδια πόλεων καταγράφονται 3.493 στρέμματα και σε μη εγκεκριμένα όρια οικισμών άλλα 3.700 στρέμματα. Περί τα 1.500 στρέμματα καταλαμβάνουν οι αυθαίρετοι δασικοί οικισμοί, σε τμήματα στα νότια της περιοχής Μάτι, στα σύνορα με τη Ραφήνα.

Στο παρελθόν έγιναν πολλές και επίμονες προσπάθειες για να ενταχθεί το Μάτι στο σχέδιο πόλεως. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί δύο φορές να «περάσει» Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) για τη συγκεκριμένη περιοχή από τον τότε Οργανισμό Αθήνας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Ωστόσο, ποτέ δεν εγκρίθηκε, καθώς περίπου το 80% της έκτασης ήταν δασικό. «Ούτε υπό ένταξη σε ΓΠΣ βρίσκεται σήμερα η συγκεκριμένη περιοχή» επισημαίνει η ίδια πηγή. Το γεγονός επιβεβαιώνει και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβάσίλη, η οποία μάλιστα δηλώνει ότι είχε δεχθεί τρομακτικές πιέσεις για να εντάξει στο ΓΠΣ της περιοχής (είχε ολοκληρωθεί αλλά ποτέ δεν εγκρίθηκε) και προστατευόμενες δασικές περιοχές. http://ecopress.gr/?p=11801

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

****Έτσι,,, έχει μαλλιάσει η γλώσσα και το …πληκτρολόγιό μου. Ξαφνικά και μετά την καταστροφή οι αυθαίρετοι , οι καταπατητές , οι περιφράξαντες διόδους και αιγιαλούς , έγιναν παθόντες. Στην Ηλεία το θέμα είχε και συνέχεια. Ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατοικιών στη Σπιάτζα έκαναν παραστάσεις να τους αποζημιώσει το Δημόσιο για τα αυθαίρετα που είχαν χτίσει στον αιγιαλό και τα πήρε το κύμα….χρόνια τα είχαμε είπαν!!

****Διάβασα ότι η περιοχή δεν ήταν δάσος αλλά έγινε με το πέρασμα του χρόνου. Αφού το πεύκο έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται αυτό δεν απαλλάσσει τους κατοικους είτε μένουν μόνιμα είτε σαν τα χελιδόνια αποδημουν τους καλοκαιρινούς μήνες να έχουν οργανώσει μια υποτυπώδη πυρασφάλεια κάποιες ζώνες που θα μπορούσαν να την υποστηρίξουν άλλα

 • Όταν βλέπεις ότι δεν υπήρχαν ούτε πεζοδρόμια ούτε πρόσβαση στον Αιγιαλό κατανοείς την παγίδα που έφτιαξαν και δυστυχώς έπεσαν μέσα!
 • Είναι η μοναδική περίπτωση? Όχι!
 • Το θέμα είναι να μην ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις η πιο σωστά να περιορίσουμε τους κινδύνους!

****Ο Παπαχελας, από οποιοδήποτε πόστο δραστηριοποιείται, είναι ένας απολογητής και υπηρέτης “του συστήματος”, Ελληνικού και διεθνούς!!! Μην ξεχάσουμε την θητεία του, σαν ανταποκριτής επί σειρά ετών, του Στειτ Ντιπαρτμεντ στην Αμερική, θέση κομβική και “έμπιστη”!!!

 • Τα παραπάνω στοιχεία, τα γνωρίζει;;;;;
 • Αν ναι, πως τα χειρίστηκε;;;;
 • Και αν όχι, ποια η εγκυρότητα του;;;;

****Το ντοκιμαντέρ “ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ”, απλώς σκοπό έχει, “να στηρίξει τη ΝΔ και, όλα τα συν-διαπλεκόμενα Κόμματα, για να σώσουν το τομάρι τους, από τα σκάνδαλα όπου είναι βυθισμένοι!!! Με το ίδιο σκεπτικό, δόθηκε ένας μήνας αναβολή στον Λοβερδο, για ν’απολογηθει!!! Περιμένουν, με το εκλογικό αποτέλεσμα,” αλλαγή του κλίματος”, για να μεθοδευσουν πιθανές απαλλαγές, αθωώσεις και παραγραφες!!! Όμως, είναι “καθαρή η πρόθεση τους”!! ΜΕ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ”!!!

***Το να δηλώνεις “συγκλονισμένος” επαναφέροντας το θέμα 10 μήνες όψιμα της φονικότερης πυρκαγιάς στο Μάτι & 20 μέρες προ των εκλογών, προφανώς σε υποκριτική φθηνή κομματική εκμετάλλευση παραπέμπει με ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα made to measure. Που ήσουν όταν χτίζονταν άναρχα από δεκαετίες & χωρίς άδειες στην συντριπτική τους πλειονότητα, οικισμοί-παγίδες σε δασικές καταπατημένες περιοχές με τις ευχές των ημετέρων κομματαρχών για ψηφαλάκια?

****Που ήσουν όταν υψώνονταν μάντρες σε διεξόδους προς τη θάλασσα? Που ήσουν στον ανεπαρκή, πολυδιασπασμένο & ασυντόνιστο διαχρονικά διοικητικό μηχανισμό?
Πεφτοσυννεφάκιας μετά υποτιθέμενης πλερέζας.

****Βούτα το κουλουράκι σου στο πικρό σου καφεδάκι, σκέψου πόσες ακόμα βόμβες-Μάτια δημιούργησες ανά την Ελλάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, άσε τουλάχιστον τους νεκρούς στην ησυχία τους γιατί εκεί που είναι δεν ψηφίζουν ούτε χρειάζονται κομματικό φέσι & δώσε περιθώριο στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με τις ποινικές διώξεις που έχουν ήδη ασκηθεί.

***Την είδε μακεδονομάχος ο Κυργιάκος (λάιτ όμως καθότι μετά θα σεβαστεί τη συμφωνία αφού), πάπαλα απ’τον πάγκο η Ντόρα για θέση γ.γ. του συμβουλίου της ευρώπης, αλλά δε το λέμε. Φταίει η κβαντική τεχνολογία η τεχνητή νοημοσύνη οι 3D εκτυπωτές η νανοτεχνολογια, η ον σεκοντ θόουτ το φταίξιμο είναι δούρου και μαδούρου για το ντισκριμινέισον. Ξέρω γω…

****KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΓΟΣ: Τα στεγαστικα δάνεια στην Ελλάδα ειναι με ορους δανεισμου 4,3%+Euribor. Τσαμπα πραγμα, σχεδον 2% ακριβοτερα απο οτι ηταν πριν πολλα χρονια…Από οταν εφυγαν οι ξενες τραπεζες απο τον ανταγωνισμο, οι ‘συστημικες’ τραπεζες συμφωνησαν τα επιτοκια, στο παλιο γνωστο στυλ, και …game over. Τωρα ‘όλοι ειναι κερδισμένοι’, δηλαδή οι Τραπεζες, οι ξένοι ιδιοκτητες τους, και η διοίκηση της Τραπεζης …! Κι ο Στουρναρας, μια χαρα…!****Κ.ΒΕΡΓΟΣ: Βίκυ Φλέσσα στην Πρέβεζα “Απορώ πώς ο Καρυωτάκης ήταν τόσο λυπημένος σε μια τόσο υπέροχη πόλη”. Νομιζα ότι είναι τρολλάρισμα, αλλά ειναι πραγματική είδηση. Κιμ, πάτα το κουμπί!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

****ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ – Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο. Πάντα πρώτο στη λαμογιά: Ελάχιστες σακούλες που εμπεριέχουν περιβαλλοντικό τέλος πωλούνται πλέον στα σούπερ μάρκετ. Από την αρχή του χρόνου, στα μουλωχτά, έκαναν την εμφάνισή τους οι πλαστικές σακούλες των εταιριών, οι οποίες πωλούνται φθηνότερα (αφού δεν εμπεριέχουν το τέλος) και έτσι όλο το παραδάκι -και μιλάμε για εκατομμύρια, όχι αστεία- πάει στους Σκλαβενίτης και Μασούτης (και οι άλλοι το ίδιο θα κάνουν πιστεύω), οι οποίοι χέστηκαν για το περιβάλλον και τους καταναλωτές που εξαπατούνται, αφού νομίζουν ότι πληρώνοντας τη σακούλα 7 ή 8 λεπτά, ενισχύουν το ταμείο υπέρ το περιβάλλοντος, ενώ τελικά, ενισχύουν τις τσέπες των σουπερμαρκετάδων. Αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο. Πάντα πρώτο στη λαμογιά.

****Οταν ο Αινσταιν αποφασισε να φωτογραφηθεί με το κέρινο ομοίωμα ενος διάσημου Ελληνα δημαρχου! Φωτό απο Sofia Adonidou

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και κουστούμι
****ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Μου είχε λείψει τόσες μέρες ο Μπάμπης του Σκάι. Τον άκουσα σήμερα να λέει ότι είναι “εντελώς παράλογο” να δίνει η Κυβέρνηση ενισχύσεις προς τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και -ευτυχώς- ήρθα στα ίσα μου…
****ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Οι δυστυχείς πολίτες της Βενεζουέλας, βρίσκονται ανάμεσα σε έναν εκλεγμένο ηγέτη που συμπεριφέρεται ως δικτάτορας και σε μία μαριονέτα, που ξετσίπωτα και απροκάλυπτα εκτελεί εντολές των διεθνών προστατών του. Στη σύγχρονη πολιτική και οικονομική θεωρία, αυτά τα φαινόμενα τα αποκαλούν “η κατάρα του πετραλαίου”, έκφραση που προσδιορίζει τα κράτη με πλούσια ενεργειακά αποθέματα, αλλά με μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας, τα οποία πέφτουν στα νύχια των δικτατόρων ή των μεγάλων ξένων δυνάμεων, με μόνιμο θύμα τους λαούς τους. Κρίμα. ?

****ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Το Μόναχο είναι μια πανέμορφη πόλη. Είχα τη τύχη να ζήσω και να πάω σχολείο εδώ, για δύο χρόνια. Και κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία, σε κάποιο ταξίδι, σταματώ εδώ, έστω και για λίγες ώρες.Καλό μήνα φίλοι μου! Καλή πρωτομαγιά! ?????????

Η εικόνα ίσως περιέχει: λουλούδι, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

****ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η επιτυχία της χθεσινής εκδήλωση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το Βελλίδειο ήταν κατάμεστο αποδεικνύοντας ότι ο ορθολογισμός δεν εξέλιπε από τη χώρα που τον γέννησε. Πάμε γερά!

 

ΜΗΝΥΜΑ:e-tetRadio.gr @tetRadio

Τον Νοέμβριο του 2016 ο @KourtakisJohn αποκτά από πλειστηριασμό το πιεστήριο της Ελευθεροτυπίας με 570 χιλ. ευρώ. Σεπτέμβριο του 2017 το πουλάει στον Βαγγέλη Μαρινάκη με 1.57 εκατ. ευρώ. Ενα εκατομμύριο παραπάνω μέσα σε λίγους μήνες; Μάθετε μπαλίτσα…

ΜΗΝΥΜΑ: Όταν τα έγραφε αυτά ο Πολάκης, ήξερε ήδη πως υπήρχαν νεκροί και προσπαθούσαν όλοι μαζί να το κρύψουν. Μιλάμε για καθάρματα που δεν έχει γνωρίσει ο τόπος! Μετά από αυτούς, η λέξη αριστερός κατέστη συνώνυμο του λαμόγιου.

****
ΜΗΝΥΜΑ: Αλήθεια τι απέγιναν οι έρευνες για τον εντοπισμό εμπρηστών και πρακτόρων που έβαλαν φωτιά για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση;;;
**** Νέος Υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
*****
ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – ΜΟΝΑΧΟ
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Print Friendly, PDF & Email