To κυριακάτικο μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (26/7)

Kαλοκαιρινό απόγευμα του 1926 στην πλατεία Συντάγματος


N.XAΛΔ: Τρίτη και Τετάρτη- Την Τρίτη εκδίδει ο Ταγίπ τη NAVTEX. Τετάρτη, τυχαίνει να περάσει το Σουέζ το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ. Και επειδή βαριόταν να πλέει μόνο του στη Μεσόγειο είπε να έλθει ως την Κρήτη και να κάνει ασκήσεις με ελληνικά πλοία και F-16. Είναι σαφές το μήνυμα ακόμη και σε χοντροκέφαλους. Έτσι, Ταγίπ;


Ν.ΧΑΛΔ: Αναλυταράς – Αυτό είναι ένα άρθρο της Νάταλι Τότσι, ειδικής συμβούλου του Ευρωπαίου ΥΠΕΞ, Μπορέλ.

  • Όποιος το διαβάσει, συνοψίζει το νόημα του ως εξής: «Απέτυχε η ευρωπαϊκή πολιτική προς την Τουρκία, πρέπει τώρα να γίνουμε φίλοι και συνεταίροι με την Τουρκία, χωρίς άλλες αντιπαραθέσεις».
Όλοι αυτό θα διαβάσουν, εκτός από τον φοβερό αναλυτή θεμάτων εξωτερικής πολιτικής τηλεοπτικού δελτίου υψηλής τηλεθέασης, ο οποίος επικαλέσθηκε απόψε αυτό το άρθρο, αποδίδοντάς του το νόημα ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική απέτυχε, πρέπει να ακολουθηθεί σκληρή γραμμή προς την Τουρκία».
  • Δεν πειράζει, τουλάχιστον έπεσε μέσα στο πρώτο μισό («η ευρωπαϊκή πολιτική απέτυχε»). Ας μην τα χαλάσουμε που του ξέφυγε λίγο το δεύτερο μισό. Υπάρχει, βέβαια, και το ελαφρυντικό ότι τα λέει καθαρά στην τελευταία παράγραφο:
«Rather than banging our heads against the brick wall of mild confrontation, time has come for the EU — via Paris, Athens and Nicosia — to opt for a U-turn, and start treating Turkey as a partner, rather than an adversary».
Πού να βρει υπομονή ο αναλυτής να διαβάσει τόσο πολύ.
Στον Παύλο Τσίμα αναφέρομαι.
…………….
EU can’t have it both ways with Turkey
POLITICO.EU
EU can’t have it both ways with Turkey

Europe should pivot from half-hearted confrontation to a rules-base


Ν.ΧΑΛΔ: Ο Ταγίπ ό,τι λέει το κάνει*

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020: Εκδίδεται στις 11.23 π.μ. η NAVTEX για τη δέσμευση θαλάσσιων περιοχών για έρευνες από το Oruc Reis.
Ξημερώματα Παρασκευής, 24 Ιουλίου: Το Oruc Reis, τα συνοδευτικά σκάφη του και άλλες μονάδες του τουρκικού στόλου παραμένουν ακίνητες (περιμένουν τον ούριο άνεμο)..
*Εκτός από μερικές φορές που βλέπει ότι θα χάσει το στόλο του στο Αιγαίο και μαζί το κεφάλι του.
  • Υστερόγραφο: Πασχίζει η φίλη του η Άνγκελα να τον απεγκλωβίσει ευσχήμως, αλλά εδώ που έφθασε δεν μπορεί να αποσπάσει το παραμικρό από αυτή τη μικρή περιπέτεια για να πει ότι ματαιώνει τις έρευνες. Θα αναγκασθεί να κάνει πίσω με την ουρά στα σκέλια.
  • Υστερόγραφο 2: Τέτοια παιχνίδια γίνονται με επιτυχία όταν ο απέναντι κοιμάται και έχεις το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Όταν ο απέναντι έχει ενημερωθεί μέρες πριν για το σχέδιο και σε περιμένει… κλάφτα Ταγίπ.
  • Σιγουράκι
Κάθε μαφιόζος, ξεπλυματίας, μιζαδόρος, απατεώνας, μεγαλολαμόγιο, φοροκλέφτης, λαθρέμπορος ξέρει ότι ένας είναι ο σίγουρος δρόμος για να επιστρέψει στην κοινωνία ολόλευκος, με καθαρό όνομα και ψηλά το κούτελο.
Να τον δικάσει ελληνικό δικαστήριο.

Κ.Π: Δεν πάνε καλά εκεί στον Alpha. Μόλις μίλησαν στις ειδήσεις για πληρότητα τουριστών και ειδικά Βαλκάνιων στη Θάσο. Είμαι εδώ.Κάποιος να τους ενημερώσει ότι είναι απελπιστικά άδεια όταν άλλες εποχές δεν είχες που να απλώσεις τη πετσέτα σου στις ακτές η να οδηγήσεις στους στενούς δρόμους της.Το ίδιο και η κίνηση στο φέρρυ με ελάχιστα αυτοκίνητα και κόσμο.

  • Τα μαγαζιά άδεια. Οι επαγγελματίες κάθε ειδικότητας βαρανε μύγες και κλαίνε τη μοίρα τους. Κάποιοι δεν άνοιξαν καν.Ξένοι λίγοι και ελάχιστα περισσότεροι Έλληνες μόνο Σ/Κ από τριγύρω. Τέτοια απογοητευτικη εικόνα στη Θάσο δεν είδα ποτέ. Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζουν, η τι ακριβώς προσπαθούν να περάσουν?

Κ.Π: Όταν προσεύχεσαι στην του Θεού Αγία Σοφία δεν προσεύχεσαι σε τζαμί αλλά στον μεγαλύτερο Ναό της Χριστιανοσύνης, όσο κι αν μάταια προσπαθείς να του αλλάξεις ιστορική ταυτότητα. Γιατί για αυτό χτίστηκε κι έτσι έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του κόσμου όλου αιώνες τώρα. Δεν μπορείς να του αλλάξεις καν όνομα, πόσο μάλλον να κατακτήσεις.Αυτή είναι και η κατάρα σου και η γελοιοτητα σου μαζί. Αυτήν προσκυνάς.

  • ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Στην Επίδαυρο να δεις χαμός…


Eisenhower-usa-ship-defence-create-greece--arthrou