Το Κινάλ «θα βάλει πλάτη», αλλά ως αντιπολίτευση

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να μείνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και τίποτε άλλο. Η Ν.Δ. δεν έχει αλλάξει. Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει ένα άλλο πρόσωπο. Οι πολιτικές του είναι άκρως συντηρητικές. Εμείς έχουμε ιερό σκοπό να ανασυγκροτήσουμε τον προοδευτικό χώρο».

Πρόκειται για δήλωση του λόγου του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής στον Νομό Αχαΐας Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΚΑΪ. Λίγο πριν  η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για το σενάριο της αντιπολίτευσης ή στη χειρότερη περίπτωση της ανοχής, αν η Ν.Δ. δεν έχει αυτοδυναμία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για τον «κίνδυνο» ακυβερνησίας είπε ότι ο ίδιος και η παράταξή του έχουν αποδείξει ότι βάζουν τη χώρα πάνω από το κόμμα, «σηκώνοντας βάρη που δεν ήταν δικά μας».

Ο γραμματέας του Κινάλ κ. Χριστοδουλάκης είναι πιο σαφής:

«Αν φοβάται κάποιος ότι η χώρα θα πάει σε νέες εκλογές, να ξέρει ότι όπως κάναμε πάντα, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Με τα νέα δεδομένα των Ευρωεκλογών, έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Υπάρχουν άλλοι κοινοβουλευτικοί τρόποι, που μπορούν να διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ώστε ο τόπος μας να μην οδηγηθεί σε νέες εκλογές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία».

Print Friendly, PDF & Email