Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Τετάρτη 12 Maίου 2021 (1)

Ακόμη και την ώρα που η χώρα πατάει γκάζι για την επιστροφή στην Κανονικότητα, η Αριστερά και κάποια Δεξιά σαπρόφυτα συνεχίζουν να υπονομεύουν την αγώνα της χώρας (και όχι μόνο της Κυβέρνησης) να σταθεί ξανά στα πόδια της. Έχουν όμως γνώση οι φύλακες.


 • Αρνητικά απάντησε ο Τσίπρας στην πρόταση να βγάλει κόσμο στο πεζοδρόμιο για το εργασιακό

Ενδιαφέρουσα η πληροφορία από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες κορυφαίο στέλεχος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Α. Τσίπρα εισηγήθηκε στον πρόεδρο του κόμματός να οργανώσουν συλλαλητήριο για το εργασιακό. Η πρόταση αφορούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή μόνο για τα κομματικά στελέχη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 • Η συζήτηση έγινε στο γραφείο του Α. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. Η απάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης; “Άστο καλύτερα, δεν είναι καιροί για συλλαλητήρια”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για τον ίδιο είναι προσγειωμένος και ρεαλιστής μετά το τελευταίο συλλαλητήριο την Πρωτομαγιά. Δύσκολοι καιροί για πορείες και πεζοδρόμια ακόμα και στο κατ’εξοχήν τις παλιότερες εποχές; προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εργασιακό…  Fimotro

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ: Η νύμφη Έρκυνα, το γλυπτό του Σπύρου Γιυριώτη, που ξεπροβάλλει μέσα από τα νερά του ποταμού Έρκυνα, στη Λιβαδειά.

Ο μυθικός ποταμός της Έρκυνας δύο ώρες μακριά από την Αθήνα – News.gr

 • Όταν το φυσικό κάλλος συνδυάζεται με τη μυθολογία, απορρέει κάτι μαγικό! Σε πολύ μικρή απόσταση από την Αθήνα, στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, χτισμένη στους πρόποδες του Ελικώνα, βρίσκεται η Λιβαδειά, η οποία σύμφωνα με τη μυθική παράδοση ιδρύθηκε από τον Αθηναίο ήρωα, Λέβαδο.
Κατά την αρχαιότητα φημιζόταν για το μαντείο του Τριγωνίου Διός με τις πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης, το οποίο αποτελούσε τον προπομπό για τους Δελφούς. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η πολυαγαπημένη κόρη του Τροφωνίου, η νύμφη Έρκυνα, ήταν πολύ καλή φίλη με την Περσεφόνη, την κόρη της θεάς Δήμητρας. Οι δυο τους έπαιζαν συνέχεια μαζί.
 • Μία μέρα η Έρκυνα, κάλεσε την Περσεφόνη να παίξουν με μια όμορφη χήνα που της είχε χαρίσει ο πατέρας της. Πήραν λοιπόν το πτηνό και πήγαν μαζί κοντά στο άλσος. Εκεί ανακάλυψαν μια σπηλιά και θέλησαν να παίξουν κρυφτό. Όμως το πτηνό ξέφυγε από την αγκαλιά της Έρκυνας και ανήσυχο πήγε να κρυφτεί μέσα στη σπηλιά, σαν κάτι να το τραβούσε εκεί.
Τα δύο κορίτσια ακολούθησαν τη χήνα μέσα στη σκοτεινή σπηλιά όταν διέκριναν κάτι λευκό να κουνιέται πίσω από μια μεγάλη πέτρα. Τότε η Έρκυνα σήκωσε τη πέτρα για να πιάσει τη χήνα και τότε από τα βάθη της γης ακούστηκε ένα βουητό και μέσα σε λίγα λεπτά από παντού άρχισαν να αναβλύζουν νερά. Έκπληκτη η Περσεφόνη, είδε τη φίλη της με τη χήνα και τα νερά να γίνονται ένας ορμητικός ποταμός.
ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ: ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΙΚΟ παρκο, ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ!
Στο πανέμορφο αυτό ποτάμι της Λιβαδειάς, την Έρκυνα, ένα από τα λίγα ποτάμια της Ελλάδας με ονομασία θηλυκού γένους, έρχονταν να λουστούν όλοι οι πιστοί που ζητούσαν χρησμό από το Μαντείο του Τροφωνίου.
 • Οι πηγές της Έρκυνας βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία Κρύα, σε μια κατάφυτη περιοχή από αιωνόβια πλατάνια και αποτελείται από δύο διαφορετικές πηγές, μία αριστερά, που ονομάζεται “χλια” και μία δεξιά, που ονομάζεται “κρύα”.

Μια βόλτα στον μυθικό ποταμό της Έρκυνας! - Parallaxi Magazine

Στη μέση ρέει ο ποταμός, ο οποίος στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως αποδέκτης βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, όμως σήμερα, μετά από ένα πλήρες σχέδιο αναβάθμισης, έχει μεταμορφωθεί εντελώς.
 • Λίγα μέτρα μακρύτερα, στον λόφο που ορθώνεται πάνω από το φαράγγι της Έρκυνας, βρίσκεται το κάστρο της Λιβαδειάς. Στους ιστορικούς χρόνους, στο χώρο αυτό πιστεύεται πως υπήρχε το περίφημο Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Πρόκειται για ένα πανάρχαιο κάστρο που ανακατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς και αργότερα από τους Φράγκους. Όσο για τη σημερινή του μορφή, ως επί το πλείστον, την απέκτησε όταν στην περιοχή επικράτησαν οι Καταλανοί, γι’αυτό θεωρείται ότι είναι ένα από τα 4 Καταλανικά κάστρα που σώζονται στην Ελλάδα. Έχει σχήμα τριγωνικό και τρεις περιβόλους.

Νέδα: Βουτιά στους καταρράκτες της Νύμφης | Novasports

 • Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο δεύτερος περίβολος, με ένα ισχυρό τείχος που προστατεύεται από τρεις ορθογώνιους πύργους, ενώ εντός του στεγάζεται η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Στο δε ισόγειο του οικοδομήματος, βρίσκεται η Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Όσο για τις πηγές στα ριζά του κάστρου, καταρράκτες, νερόμυλοι, πέτρινα γεφύρια, πλούσια βλάστηση, πλακόστρωτα και ατελείωτα τρεχούμενα νερά, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό βγαλμένο λες και είναι πίνακας ζωγραφικής.
Και στη μέση, φιλοτεχνημένο από τον καλλιτέχνη ΣΠΥΡΟ ΓΟΥΡΙΩΤΗ, το γλυπτό της Έρκυνας, να αναδύεται μέσα από τα νερά του ποταμού, θέλοντας να σε παρασύρει σε μυθικά περάσματα μιας μαγικής παραμυθένιας εποχής.

Δεν θέλουμε βιομηχανία. Γιατί το κρύβουμε; (Του Γιώργου Κράλογλου)

Η εισαγωγή από τον arkudeas “όσοι έχουμε βιώσει μια ζωή το κυνήγι της μεταποίησης σαν θρίλερ σε ζούγκλα, βαρεθήκαμε, σταματήσαμε”. Έχει άδικο; Μόλις χθες, μια μέρα από την ταφόπλακα και άλλου βιομηχανικού κλάδου (με ιστορία πάνω από 100 χρόνια) η απάντηση του κράτους ήταν αύξηση του βιομηχανικού ηλεκτρικού ρεύματος κατά 20 ευρώ την MWh!! (Capital.gr, έκρηξη του ενεργειακού κόστους).

Αιτία (λέει) η αύξηση του κόστους αγοράς των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (θέμα που σχολιάσθηκε από τον πάντα σωστό κριτή “arkudeas” ο οποίος και μου έδωσε “σκυτάλη” για τη συνέχεια).

Θα κλείσουμε, είπαν οι βιομήχανοι, γιατί πίσω απ’ όλες αυτές τις αυξήσεις βλέπουμε και σπέκουλα και διαπλοκές. Κακώς θα κλείσετε. Θα σας επιδοτούμε εμείς από την ελληνική σοβιετία…, απαντούν οι αρμόδιοι. Και τι εννοούν; Επιδοτήσεις “παλαιάς κοπής” με το ζόρι στα 9 ευρώ. Άρα νέο κόστος στα 11 ευρώ…

Και με αυτό το κακό χάλι (που δεν ξέρεις το βράδυ τι αυξήσεις θα δεις το πρωί), νομίζουν πως θα βρουν ανόητους να έλθουν στην Ελλάδα να βάλουν λεφτά στα τεράστια κενά της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής. Κενά που δεν προλαβαίνεις να σταματήσεις, τα τελευταία 30 χρόνια.

 • Πού καταλήγουμε; Τα κρατικά επιδόματα να είναι καλά και οι εισαγωγές από την Τουρκία. Μαζί με τα τούρκικα κρεμμύδια και τις πατάτες θα αγοράζουμε και τις κουζίνες ΠΙΤΣΟΣ. Χάθηκε ο κόσμος;

Τι να την κάνουμε τη βιομηχανία. Να δίνουμε τροφή στο ΠΑΜΕ και στη ροζ αριστερά; Πώς να ξεχάσεις τι περάσαμε… μόλις πριν 6-7 χρόνια με τη χαλυβουργία Βόλου, όταν είχε το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Δεν ήξεραν πού να κρυφτούν, υπουργοί και κομματικοί παρατρεχάμενοι όταν οι εργατοπατέρες λύσσαξαν να την κλείσουν και να αφανίσουν τελικά ό,τι είχαμε να λέμε (κάποιες εποχές…) ελληνική χαλυβουργία.

Είδανε και πάθανε πριν από 30 χρόνια να διαλύσουν και τη ναυπηγική βιομηχανία. Πώς να την διαλύσεις όμως όταν η άριστη θέση της, οι ικανότητες και η τότε παραγωγικότητα των ναυπηγών δεν την άφηνε να πέσει κάτω. Ήρθαν όμως δυο ενεργειακές κρίσεις και μαζί τους η μεγάλη πολιτική ευκαιρία. Αγοραστήκαν τότε τα κλειδιά των ναυπηγείων, με λεφτά του λαού, και δόθηκαν στους εργατοπατέρες.

 • Τι πιο σίγουρο, όχι να κλείσεις αλλά και να διαλύσεις την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Κάτι οι εργατοπατέρες. Κάτι οι κλαδικές. Κάτι το ΠΑΜΕ, μέσα σε ένα χρόνο, τινάχθηκαν όλα στον αέρα. Και οι πολιτικοί; Έτριβαν τα χέρια τους. Έβγαζαν, με τη βοήθεια και του λαού…, το ναυπηγικό πρόβλημα από την πλάτη τους. Από τις υποχρεώσεις τους.

Πριν 40 χρόνια όλα αυτά. Και ακόμη ψαχνόμαστε στα ναυπηγεία. Καθόλου δύσκολο… Όπως δεν ήταν δύσκολο και το ξήλωμα της βιομηχανίας, μετά το 1974. Σιγά το πράγμα. Σιγά που θα κώλωνε το σύστημα σε έναν Ανδρεάδη. Σιγά που θα τους εμπόδιζε μια πονηρή… Pirelli. Σιγά που θα άλλαζαν την πορεία προς το βιομηχανικό τίποτε της Ελλάδας κάποιοι ονειροπαρμένοι…

 • Κάποιοι που πίστεψαν ότι θα έμεναν “ορφανές” οι εισαγωγές στην Ελλάδα. Αυτοί που ήρθαν να συναρμολογήσουν, να φτιάξουν αυτοκίνητα, λάστιχα, χημικά, ή να βγάλουν ορυκτό πλούτο. Τον ορυκτό πλούτο που τον έχουμε καλά κρυμμένο…

Θα μου πείτε ότι πιάνουμε από εδώ και από εκεί τη βιομηχανική ιστορία και τη κατάντια της μετά το 1974. Ότι κακώς ξεχνάμε τον σοσιαλισμό (σε όλες τις ελληνικές αποχρώσεις) που εισέβαλε στην καθημερινή μας ζωή και μας έμαθε τα δανεικά, τα τσάμπα λεφτά, τις 700.000 νέες κρατικές θέσεις, τις ΔΕΚΟ και την κρατική σαβουροβιομηχανία…

Θα μου πείτε ακόμη πως πιάνουμε γεγονότα χωρίς ειδικές αναφορές στις εξελίξεις μέσα και έξω από την ΕΕ, στην παγκοσμιοποίηση. Πως δεν είδαμε ότι η ελληνική βιομηχανία ήθελε “μεταξωτά βρακιά” χωρίς να έχει επιδέξια οπίσθια…

Σύμφωνοι. Αλλά πού να τα βρει όταν, πότε τα κυβερνητικά και πότε αντιπολιτευτικά, φταιξίματα έπρεπε κάποιος να τα φορτωθεί. Και η βιομηχανία ήταν και παραμένει ευκολότατος στόχος. Γιατί είναι ιδιώτες και άρα κακόβουλοι.

Είναι άρπαγες από χέρι. Είναι κλέφτες επειδή κερδίζουν. Είναι ιδιώτες και άρα εκμεταλλευτές. Και, τέλος-τέλος, πώς αλλιώς θα στήναμε το κράτος… Την κρατική βιομηχανία. Τους κρατικούς βιομήχανους. Αυτούς που ακόμη πληρώνουμε και θα πληρώνουμε μιας και η αποκρατικοποίηση μένει βαθειά στα πολιτικά συρτάρια.

george.kraloglou@capital.gr


Τα προσβάσιμα εμβόλια και τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων

 • Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%
ΒΗΜΑτοδότης
Τα προσβάσιμα εμβόλια και τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων | tovima.gr

***

Αποζημίωση για παρενέργειες ή θάνατο από τα εμβόλια

Πάμε τώρα σε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας: Τι λέει; Ό,τι αποζημιώσεις μπορεί να διεκδικήσουν οι ελάχιστοι που ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας από παρενέργειες των εμβολίων. Με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ορίζεται, ότι ο πολίτης που έχει υποστεί βλάβη της υγείας του στο πλαίσιο εμβολιασμών, μπορεί να ζητήσει υλική και ηθική αποκατάσταση από το κράτος με βάση συγκεκριμένες συνταγματικές διατάξεις. Ο εμβολιασμός οφείλει να είναι νόμιμος και να γίνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας και η ενδεχόμενη βλάβη θα πρέπει αποδεδειγμένα να συνδέεται αιτιωδώς με τον εμβολιασμό.

….

***

Ο Μητσοτάκης, ο Σάντσεθ και η Λαδένια Κιμώλου

Τον Διόνυσο, κάτω από την Ακρόπολη επέλεξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να παραθέσει γεύμα προς τιμή του Ισπανού Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ Πέρεθ- Καστεχόν. Προτού σας πω τι συζήτησαν και ποιοι ήταν μαζί τους, να σας περιγράψω το μενού. Πρώτο πιάτο Λαδένια Κιμώλου η οποία εντυπωσίασε τους Ισπανούς, αφού πρόκειται για μια ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας. Κρύβει μέσα της όλη την απλότητα και τη νοστιμιά του κυκλαδίτικου νησιού. Εν συνεχεία ψητό καλαμάρι με κρέμα φέτος και αβοκάντο , πράσινη σαλάτα, κυρίως πιάτο σφυρίδα ψητή που συνοδευόταν με καρδιά αγκινάρας και όλα αυτά με συνοδεία άσπρου κρασιού. Τέλος για γλυκό προσφέρθηκε σορμπέ λεμόνι.

 • Μαζί με τον Ισπανό Πρωθυπουργό ήταν ο Ισπανός πρεσβευτής στην Αθήνα και η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου και μαζί με τον κ. Μητσοτάκη ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτ. Βαρβιτσιώτης , η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Ελένη Σουρανή και η κυβερνητικός εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ιδιαίτερα τους δύο πρωθυπουργούς απασχόλησε η επομένη μέρα της πανδημίας, παρά την επιφυλακή που απαιτείται ακόμα. Τους απασχόλησε επίσης το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ. Οχι μην περιμένετε να σας πω γιατί ο Ισπανός Πρωθυπουργός θα έβλεπε από την αντιπολίτευση μόνον την Φώφη και όχι τον Τσίπρα.

***

Ο Σόιμπλε, ο Τασούλας και τα fake news

Νομίζετε πως μας ξέχασε ο Βόλφγκανγκ . Σόϊμπλε; Τώρα που είναι Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής νομίζετε πως δεν ασχολείται με την χώρα μας και με την Ευρώπη; Κάνετε λάθος. Γιατί ο Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής ασχολήθηκε και μετά fake news και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι διηύθυνε τη διαδικτυακή Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ με θέμα «Η ψηφιοποίηση και η μεταβαλλόμενη δημόσια σφαίρα- κίνδυνοι και ευκαιρίες για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία».

 • Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε ευθέως στην παραπληροφόρηση και για τις παρενέργειες που αυτή προκαλεί: «Νομίζω», είπε, «ότι η άμυνα της δημοκρατίας δεν θα προέλθει ούτε από κάποιους αλγόριθμους ούτε από κάποιες δίκες ή από κάποιες μηνύσεις γύρω από προσωπικά δεδομένα, διότι κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα, κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει την ευπιστία ή την κακοπιστία.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα προβλήματα που ετέθησαν κατά τη γνώμη μου είναι να αποφασίσουμε, αφού όλα επιταχύνονται, να επιταχύνουμε την δυνατότητα των κρατών -και της Ε.Ε. και των κρατών μελών- εις το να μετατρέπουν τις γνώμες και τις αποφάσεις σε πράξεις.

 • Εκεί πάσχουμε ως Δημοκρατίες. Στην αποτελεσματικότητα. Επειδή υπάρχει ένα γραφειοκρατικό, ευθυνόφοβο σύστημα παραγωγής πράξεων. Η απάντηση λοιπόν και στην παραπληροφόρηση και σε όλες αυτές τις παρενέργειες κατά τη γνώμη μου είναι μια ενίσχυση της διοίκησης, ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας και σε κοινοτικό και σε εθνικό επίπεδο, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών και να μην έχουν αντίκρισμα ούτε τα fake news ούτε η παραπληροφόρηση»..

***

Ο Ισπανός ήξερε από καλό κρασί

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός γευμάτιζε με τον Ισπανό Πρωθυπουργό κάτω από την Ακρόπολη, ένα άλλο ελληνο-ισπανικό γεύμα βρισκόταν εν εξελίξει σε ξενοδοχείο της οδού Φιλελλήνων. Ο Ισπανός υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Χοσέ Λουίς Εσκριβά Μπελμοντέ απολάμβαναν καλό ελληνικό κρασί που του πρόσφεραν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

 • Μαθαίνω λοιπόν ότι υπήρξε εκτενής συζήτηση για τους Έλληνες και Ισπανούς οινοπαραγωγούς καθώς ο Ισπανός υπουργός είχε διατελέσει και Πρόεδρος των Δημοσιονομικών Συμβουλίων της Ευρώπης. Είχε επισκεφθεί πολλές φορές την χώρα μας για διακοπές. Γρήγορα όμως η κουβέντα για τις διακοπές και για το κρασί αντικαταστάθηκε από συζητήσεις για την κοινωνική πολιτική των δύο κρατών και τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

***
Νέο δείπνο στο Προεδρικό

Οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξαντλούνται με την έπαρση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και με διαδικτυακές εκδηλώσεις κι ομιλίες, αλλά και με δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Μαθαίνω λοιπόν ότι θα υπάρξει ένα δείπνο αντίστοιχο με αυτό που έγινε με την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, δηλαδή με τη συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οχι όμως αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Οπως ο Σαρλ Μισέλ που είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άλλοι αξιωματούχοι. Ολα όμως βρίσκονται ακόμα στον προγραμματισμό..

***
Οι «στραβές» στη βάρδια Χαρδαλιά

Έχετε σκεφτεί τι αντιμετώπισε στην βάρδια του ο Νίκος Χαρδαλιάς; Με το που ανέλαβε, μετά τις εκλογές, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται συνεχώς εν εγρηγόρσει. Με το «όπλο καρά πόδα», που λέγαμε στον Στρατό. Ακόμα και όταν εν συνεχεία αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και απέκτησε αρχηγείο σε ολυμπιακό ακίνητο στο Μαρούσι.

 • Στα σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκεται σε αυτή τη θέση διαχειρίστηκε, πυρκαγιές, πλημμύρες, την πανδημία, τα εμβολιαστικά κέντρα, τη διάσωση προσφύγων, τους προσφυγικούς καταυλισμούς, τους σεισμούς, την αυστηροποίηση των όρων των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων της Super League 2, έναν μετεωρίτη που πέρασε ξυστά από την Εύβοια και μόλις προχθές τον κινέζικο πύραυλο (διαστημικό σκουπίδι) οποίος πέρασε νύχτωρ πάνω από την Ελλάδα και τελικά έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Οπως μαθαίνω ό Νίκος Χαρδαλιάς κοιμάται ελάχιστα, βρίσκεται συνεχώς σε… ετοιμότητα για την πρόληψη φυσικών καταστροφών και μετατρέπει το στρατηγείο του σε φρούριο. Ακόμα και ειδική αίθουσα για την αντιμετώπιση απειλών κατά της χώρας, ετοιμάζει στο Μαρούσι. Σου λέει, εάν γίνει κάτι να μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να συντονίζει την όλη κατάσταση μαζί με τους επιτελείς του από την ειδική αυτή αίθουσα με απόλυτη ασφάλεια.

***
Στη Μόσχα για την Πολιτική Προστασία

Πάντως όταν έφυγε ο κίνδυνος με τον κινεζικό δορυφόρο ο κ. Χαρδαλιάς ετοίμασε τις βαλίτσες του και έφυγε για τη Μόσχα. Τι κάνει εκεί; Επισκέπτεται το Κέντρο Επιχειρήσεων των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Μόσχας, στο πλαίσιο διμερών επαφών του Πυροσβεστικού Σώματος και των αντίστοιχων Υπηρεσιών της Ρωσίας. Θα συναντηθεί και με τον Ρώσο ομόλογό του Alexander Chupriyan με τον οποίο θα δώσουν έμφαση στον τομέα της πρόληψης φυσικών καταστροφών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καθώς η χώρα μας, ως μέλος και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – RescEU, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρογνωμοσύνη και συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του RescEU.

Στην Κρήτη τέλος του μήνα ο Πρωθυπουργός

Στις 29 Μαΐου μαθαίνω ότι έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη. Κυρίως θα αναφερθεί στο πολυσυζητημένο Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού. Δηλαδή, μου λένε, θα ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση και χάραξη. Και κάτι ακόμα. Μένουν μερικές εκκρεμότητες ακόμα (ανάμεσα στις οποίες και η εκκρεμότητα με την Αρχαιολογία και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες) προκειμένου να «εισβάλουν» οι μπουλντόζες στο Καστέλι, για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Το έργο σύμφωνα με τη σύμβαση θα πρέπει να παραδοθεί το 2024 ή στις αρχές του 2025.


ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Αγιο είχαμε

Εικόνα


Εικόνα

Παράθεση Tweet
Εικόνα

Αυτός εδω θα ήταν το δεξί χερι του Πολάκη αν σήμερα είχαμε συριζα!


Οι μισοί Έλληνες σπρώχνουν σε πόρτες που γράφει “έλξατε” και μετά έχουμε απαίτηση ν’αντιληφθούμε, για ποιό λόγο περισσότεροι από 1.700.000 πολίτες ψήφισαν το 2019 ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του Αλ6 Τσίπρα.! Αυτό δεν λέγεται ανοσία αγέλης, αυτό λέγεται ανοησία αγέλης..!!


Όταν δεν έχεις γνώση των πραγμάτων και προσπαθείς να το παίξεις μάγκας, καταλήγει να ξεφτιλιζεσαι. Ο Κωνσταντίνος παρουσιάστηκε στις 10 Σεπτέμβρη κ απολύθηκε στις 10 Μαΐου, έκανε 8μηνη θητεία ως τριτεκνος, στον Έβρο όλον το καιρό χωρίς μετάθεση σε άλλο μέρος…τραβά κρυψου τώρα.

Εικόνα


Το ποινικό σύστημα μας ούτε σωφρονίζει, ούτε τιμωρεί, ούτε αποτρέπει. Φονιάδες, ληστές, κλέφτες, παιδεραστές, βιαστές, μπαίνουν, ξεκουράζονται, αποφυλακίζονται γρήγορα και κάνουν τα ίδια. Συνεχίστε να γράφετε θεωρίες και κραυγές.


Ο άνθρωπος αυτός είναι υπεύθυνος για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πρέπει να ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Ταυτόχρονα είναι πολύ πιο πατριώτης από πολλούς επαγγελματίες πατριώτες που ενοχλούνται επειδή είναι από το Μπουρούντι ή επειδή κάνει το καθήκον του.
Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου
Στο πλευρό του νεογέννητου βρέφους και της μητέρας του, που χαίρουν άκρας υγείας, βρέθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με επικεφαλής τον Υποδιοικητή της ΥΠΥΤ, κ. Σπύρο Χαγκαμπιμάνα.

Εικόνα

 • Άγρια αυτοκτονία συγκλονίζει το Μαξίμου: Αστυνομικός φρουρός γνωστού υπουργού πήδηξε από τον πέμπτο όροφο του σπιτιού του.
 • Το Ισραηλιτικο Συμβούλιο Ελλάδος πρέπει να αντιδράσει στις αντισημιτικές δηλώσεις στελεχών της Αριστεράς. Τι περιμένουν; να δουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Εβραίων και μετά;
 • “Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας. Ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε, φλερτάρουμε, περπατάμε στο δρόμο, κρατάμε την πόρτα να περάσει ο άγνωστος στο ασανσέρ. “
 • https://twitter.com/i/status/1392104239028183040 Αυτή είναι η υποκρισία της Αριστεράς. Όταν είχε την καρέκλα υπερηφανευόταν για την στρατηγική επιλογή της συνεργασίας με το Ισραήλ. Χωρίς καρέκλα φοράει τη μαντίλα και διαδηλώνει υπέρ των Παλαιστινίων.
The ancient city of #Athens appears to spill into the sea. Even at this distance, the location of the Acropolis is visible.

Εικόνα

 • Στήνουν τις εξέδρες ρουκετών και τα στρατηγεία τους εντός οικισμών. Χρησιμοποιούν γυναικόπαιδα ως ασπίδες και ως “μάρτυρες”. Υποστηρίζονται από Τουρκία-Ιράν, ως ισλαμοφασίστες που είναι. Η Χαμάς-Χεζμπολάχ αντιστοίχως. Και υπάρχουν Έλληνες που τις υποστηρίζουν… Έλεος πια…
 • Μπορεί να φύγει όποτε θέλει, δεν την κρατάει κανείς….
  Παράθεση Tweet
  Δεν είναι ασφαλής μέσα σε καμπ μας λέει η “προσφυγοπουλα” , δεν μας εξηγεί όμως από ποιούς και γιατί κινδυνεύει Ουτε αν θα κινδυνεύουμε εμεις από τους ίδιους αν καταργηθούν τα καμπς οπως θέλει .

  Εικόνα


  Ο 34χρονος Πακιστανός που συνελήφθη για τις επιθέσεις κατά ανηλίκων κοριτσιών στα Ν. Προάστια

  Πέρυσι το καλοκαίρι είχε συλληφθεί γιατί έκλεψε κινητό από αυτοκίνητο

  Τον Νοέμβριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος κοπέλας στα Δ. προάστια.

  Είχε ληγμένη άδεια ασύλου