Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Παρασκευή 14 Maίου 2021

Πρετεντέρης

@ta_nea

η ελληνική κοινωνία έγινε μια κοινωνία που απειλείται από την ωμή βία και το άγριο έγκλημα αλλά στην οποία τα ισόβια δεν είναι ισόβια, η φυλακή δεν είναι φυλακή και το έγκλημα παίζεται πόσο έγκλημα θεωρείται #εμπιστευτικά

Εικόνα
OHE: Έκκληση να διπλασιαστεί η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού
OHE: Έκκληση να διπλασιαστεί η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί απόθεμα δόσεων εμβολίων

Ο Άγγλος ταξίαρχος Godfrey Hobbs. Αξιωματικός στο Επιτελείο Σκόμπι, αργότερα στρατιωτικός ακόλουθος στην Αθήνα. Έμεινε γνωστός για τη μνημειώδη ατάκα ότι “σε 2 χώρες αποτυγχάνει η Intelligence Service: Στην Ιαπωνία γιατί δεν μιλά κανείς και στην Ελλάδα γιατί μιλούν όλοι”

Εικόνα


Έκοψε λέει την αλογοουρά ο Ιγκλέσιας! Ότι υπήρχε δηλαδή άνθρωπος που πίστευε ότι όλο αυτό το αντικομφορμιστικό στυλάκι των Ιγκλέσιας, Τσίπρα, Βαρουφάκη κλπ, από τις γραβάτες & τα λαχούρια μέχρι τα δερμάτινα & τα τσαντάκια ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από αντισυστημικό μάρκετινγκ…


Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» παρουσιάζει τους “κρυμμένους θησαυρούς” της Ελλάδας – Ύμνος στις ανεξερεύνητες ομορφιές της χώρας μας (φώτο)
  • Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» παρουσιάζει τους “κρυμμένους θησαυρούς” της Ελλάδας – Ύμνος στις…Ύδρα, Κεφαλλονιά, Ζαγοροχώρια, αλλά και τα ιδιαίτερα Εξάρχεια ανάμεσα στους προορισμούς που προτείνει το γαλλικό περιοδικό   eirinika.gr

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
Εικόνα

Το να πεθαίνουν εβδομήντα άτομα/ημέρα σε μια χώρα με το ζόρι δέκα εκατομμυρίων δεν είναι καλό νέο απλά και μόνο επειδή “σταθεροποιηθηκε”. το ότι συνηθισες να το ακούς δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και κάτι το νορμάλ.

  • Θα ήθελα καποιος να μου πει γιατί τα ισόβια είναι 20 χρονια και δεν είναι 100 (λέω γώ ένα νούμερο τυχαία)
  • Η κατασκευή 2-3 νέων υπερσύγχρονων φυλακών υψίστης ασφάλειας αποκλειστικά για εγκληματίες που διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα και η μετατροπή των ισοβίων σε τουλάχιστον 25 χρόνια εγκλεισμού, θα αποτελούσαν ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Προς πολίτες και ανθρωποειδή…
  • Ο γιός του πρωθυπουργού του Ισραήλ ανέφερε πως η Τουρκία έκανε γενοκτονία στον ελληνικό ορθόδοξο λαό, στον Αρμένιο λαό και κατέχει παράνομα την μισή Κύπρο. Επίσης ανέφερε πως το σωστό όνομα της Instanbul είναι Κωνσταντινούπολη. Σκεφτείτε ξανά σε ποια πλευρά είστε στο θέμα Ισραήλ.
  • ΣΙΦΝΟΣ

Εικόνα


Λίγο από την παλιά Ελλάδα, λίγο παραπάνω από τη νέα

Η χώρα χρειάζεται «Πατέληδες» σε δημόσιες θέσεις. Δηλαδή, ανθρώπους που έχουν πετύχει πέντε πράγματα στη ζωή τους, σκέπτονται δημιουργικά και ενίοτε αιρετικά, είναι εμμονικοί με τις μεταρρυθμίσεις και απεχθάνονται την καταραμένη φράση «μπα, αυτά δεν γίνονται». Αν δεν τους είχαμε, το πολιτικό μας σύστημα, ανεξαρτήτως κόμματος δυστυχώς, θα διόριζε σε καίριες θέσεις μέτριους με μοναδικό κριτήριο το «αν είναι δικός μας ή όχι». Είναι βαθιά ριζωμένη αυτή η συνήθεια, ακόμη και στις πιο μεταρρυθμιστικές εκδοχές των πολιτικών μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

  • Ο κλασικός πολιτικός που προέρχεται από κάποιον κομματικό σωλήνα ή θερμοκήπιο μισεί κάθε έναν που εισβάλλει στον δικό του «χώρο». Είναι λογικό, μιλάμε για δύο διαφορετικούς πλανήτες. Στον ένα, μοναδικό κριτήριο για κάθε απόφαση είναι το ζύγισμα του πολιτικού κόστους και να μη θίξουμε τη γραφειοκρατία ή κάποιο συντεχνιακό συμφέρον. Στον άλλο, πώς θα αλλάξουν τα πράγματα γρήγορα, για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι πως στην πολιτική δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς και τα δύο είδη. Ο καθαρόαιμος μεταρρυθμιστής, που ξέρει να φέρει εις πέρας γρήγορα ένα έργο, δεν είναι βέβαιο ότι θα γοητεύσει το καφενείο στο χωριό, εκτός αν αποτελεί την εξαίρεση. Ο γητευτής του καφενείου πάλι και παραδοσιακός πολιτικάντης δεν μπορεί να αντιληφθεί την πολιτική ως εργαλείο προόδου, παρά μόνον σαν ένα μεγάλο ΚΕΠ για ψηφοφόρους. Ο ψηφοφόρος συνεχίζει, όμως, να προτιμά τον πολιτικό που λειτουργεί το καλύτερο ΚΕΠ και δεν πρόκειται να αλλάξει συνήθειες επιλογής στο άμεσο μέλλον.

  •  Ο κάθε πρωθυπουργός πρέπει να βρει τη σωστή δοσολογία. Για να κυβερνήσεις αυτόν τον τόπο, θέλεις λίγο από την παλιά Ελλάδα και κάθε τόσο λίγο παραπάνω από τη νέα. Οι καθαρόαιμοι σνομπ δεν αντέχουν την ιδέα του συμβιβασμού, πίνουν μια λουίζα να συνέλθουν από την αγριότητα του παλαιοκομματισμού όταν τον συναντούν. Το σοκ τους είναι, ωστόσο, απείρως μεγαλύτερο όταν τα μεταρρυθμιστικά εγχειρήματα καταρρέουν γιατί δεν έχουν αρκετή στήριξη ή γιατί τα πρωινάδικα με τους τηλεμαϊντανούς πολιτικούς επιβάλλουν την ατζέντα τους. Και, εν πάση περιπτώσει, ας ρίξουν μια ματιά σε χώρες όπως η Γερμανία για να καταλάβουν πού βρίσκεται ο μέσος όρος του πολιτικού στην εποχή μας.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, φρέσκα μυαλά και ανθρώπους που ξέρουν πού θέλουν να πάει η χώρα και διαθέτουν την ικανότητα να τη σπρώξουν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να κυνηγήσουν τον σταυρό. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε άλλες θέσεις. Για να πετύχουν είναι, βεβαίως, ανάγκη να δαμάσουν την ακατανίκητη έλξη της δημοσιότητας, που είναι εξαιρετικά σαγηνευτική στην αρχή, εθιστική στη συνέχεια και ενίοτε αυτοκαταστροφική στο τέλος.


skitso-toy-ilia-makri-12-05-21-561360547


Στο Μαξίμου έχουν πολλαπλασιαστεί οι «σειρήνες» που προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στήσει κάλπες τον Οκτώβριο.

  • Τα επιχειρήματα που προβάλλουν είναι η τεράστια διαφορά που εμφανίζει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ενδεχόμενη προσφυγή σε εκλογές θα οδηγήσει σε στρατηγική ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος και στην πολυδιάσπαση του κόμματος, επισημαίνουν αυτοί που εισηγούνται εκλογικό αιφνιδιασμό.

  • Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο γιατί θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την ανάκαμψη της οικονομίας και την υλοποίηση των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων.

Στο μόνο που συμφωνεί με τις σειρήνες που εισηγούνται κάλπες είναι στη διαρκή ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού. Ανεξαρτήτως του χρόνου που θα γίνουν οι εκλογές, το κόμμα θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους στενούς συνεργάτες του.

  • Γιατί συμβαίνει οι κάλπες να στηθούν και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία αν προκύψουν γεγονότα. Πάντως, ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα αρχίσει να συζητείται σοβαρά μόνο στην περίπτωση κατά την οποία οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν να δείχνουν φθορά της κυβέρνησης και πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαια, με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ το πιθανότερο είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να συνεχίσει να διευρύνεται. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι από μόνα τους πρόκληση και βάζουν στον πειρασμό τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ένα από τα πιο ρετρό συνθήματα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού αρχίζει με τη φράση «φέρτε μας τον ψυχίατρο».

Δεν απευθύνονταν αόριστα σε κάποιον ψυχίατρο, αλλά στον Αλέξη που διατηρούσε το μπαρ «Ψυχιατρείο» απέναντι από τη Θύρα 13 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Αλέξης «έφυγε», το σύνθημα δεν ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός ανεβοκατεβαίνει την Κηφισίας για να παίξει πότε στην ιστορική του έδρα και πότε στο ΟΑΚΑ.

Φέρτε μας τον Ψυχίατρο
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Να δούμε τι θα γίνει
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Να τον τρελάνουμέ κι αυτόν
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ
Και πράσινος να γίνει
ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ιστορική φιγούρα, συνδυασμένη με ιστορικές αναμνήσεις. Τα στενά της Λεωφόρου δεν θα είναι πια ίδια.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο