Το καθημερινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Εκκρεμεί η επίσημη συγγνώμη της Γερμανίας για την αποδεδειγμένη συμμετοχή της στην οργάνωση της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που υπήρξε και ο προπομπός των ναζιστικών μεθόδων μαζικής εξολόθρευσης του Β´ΠΠ. Τίποτα δεν έχει παραγραφεί.

Βαλίτσες ετοιμάζουν οι Αθηναίοι, για να περάσουν το Πάσχα σε κάποιο από τα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής. Η διατήρηση του lockdown και η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού έχουν εκτινάξει στα ύψη τη ζήτηση για κατοικίες τύπου Airbnb στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, με τις πληρότητες να υπερβαίνουν ακόμα και το 90%. Σούνιο, Σαρωνίδα, Ωρωπός, Πόρτο Ράφτη είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το φετινό Πάσχα.

 • Οι Αθηναίοι αναζητώντας μικρές ανάσες έχουν κλείσει διαμερίσματα, αυτοτελείς κατοικίες ή δωμάτια σε ξενοδοχεία πολύ κοντά στην πρωτεύουσα για να ταξιδέψουν έστω και για λίγο. Οι κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα, όπως εξηγούν οι άνθρωποι της αγοράς, γίνονται χωρίς προκαταβολή μέσω ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης.

«Τα παραθαλάσσια προάστια του νομού Αττικής έχουν την τιμητική τους το φετινό Πάσχα. Παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο καταγράφουν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης που οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές τα διαθέτουν με δωρεάν πολιτική ακύρωσης – δηλαδή χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή», σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates.

 • Τις αυτοτελείς κατοικίες επιλέγουν κυρίως οικογένειες με παιδιά που θα μπορούν να απομονωθούν σε ένα φιλικό περιβάλλον μέσα στη φύση, κοντά της θάλασσα και να σουβλίσουν τον οβελία. Οι τιμές για τρεις διανυκτερεύσεις σε μια κατοικία Airbnb σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής ξεκινούν από 180 ευρώ και φθάνουν έως και 590 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates η τιμή για ένα διαμέρισμα ή μια αυτοτελή κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα για τρεις διανυκτερεύσεις

 • στο Σούνιο κυμαίνεται από 270-516 ευρώ, στην Παλαιά Φώκαια από 220 – 389 ευρώ, στο Πόρτο Ράφτη από 180 έως 470 ευρώ, στην Αίγινα από 190 έως 560 ευρώ, τον Ωρωπό έως 506 ευρώ, στη Λούτσα από 165 – 360 ευρώ, στη Βραυρώνα οι τιμές ξεκινούν από 240 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, στην Κινέτα έως 380 ευρώ και στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ.

Οι πληρότητες που καταγράφονται σε διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή υπερβαίνουν και το 90%. Στο Σούνιο φθάνει στο 77%, στην Παλαιά Φώκαια στο 72%, στο Πόρτο Ράφτη στο 81%, στην Αίγινα στο 79%, στον Ωρωπό στο 90%, στον Βραυρώνα στο 93%, στην Αρτέμιδα στο 72%, στο Λαύριο στο 76% και στην Κινέτα στο 85%.


 • Ινδική μετάλλαξη: «Λίγα τα δεδομένα για το συγκεκριμένο στέλεχος»

Μία αλλοδαπή 33 ετών, κάτοικος Αττικής, επιβεβαιώθηκε ως το δεύτερο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, σε τυχαία δειγματοληψία των κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αντίθεση με το κρούσμα της Πάτρας που δεν είχε ιστορικό ταξιδιού, η νεαρή γυναίκα, είχε επιστρέψει πρόσφατα από Ντουμπάι, με αρνητικό PCR τεστ, αλλά μετά την άφιξή της εμφάνισε συμπτώματα της λοίμωξης.

«Θα γίνει ιχνηλάτηση με τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή και από το εργαστηριακά δεδομένα που θα προκύψουν θα δούμε πώς θα προχωρήσει η ιστορία με αυτή τη μετάλλαξη» τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Η ινδική παραλλαγή έχει τρομοκρατήσει τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο, καθώς φέρει στοιχεία από τις δύο πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις, δηλαδή της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

«Συνδέεται με μεγαλύτερη μετάδοση καθώς επίσης και μία μεγαλύτερη ανοσολογική διαφυγή. Δηλαδή παρακάμπτεται κατά κάποιο τρόπο η ανοσολογική προστασία» ανέφερε ο Δημήτρης Θάνος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν παρέχουν πλήρη κάλυψη έναντι της ινδικής μετάλλαξης. Οι ειδικοί αισιοδοξούν, πάντως, ότι η ινδική παραλλαγή δεν οδηγεί σε αυξημένη νοσηρότητα.

«Πολλά κρούσματα σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Δανία κλπ άρα θα έρθει και εδώ» είπε από την μεριά της κ. Λινού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παυλάκη, εάν η ινδική μετάλλαξη επικρατήσει στη χώρα μας, ενώ όλες οι δραστηριότητες ανοίγουν, δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να δούμε τέταρτο κύμα πανδημίας. «Το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων μαζί δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα»

Χθες, ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού στην Αθήνα έπεσε κάτω από το όριο συναγερμού, στο 0,95. Αντίστοιχα, στην Θεσσαλονίκη, είναι στο 1,01 και στο 1,04 στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Νίκος Σύψας, μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό δήλωσε: «Ακόμη και αν ρίξουμε τον δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,9 θα έχουμε σε ορίζοντα δύο μηνών, δηλαδή στις 21 Ιουνίου, περίπου 400 διασωληνωμένους».

Χθες, ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσίασε κάμψη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, φτάνοντας τους 797, ενώ σήμερα αυξήθηκε στους 816. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την κάλυψη των κρεβατιών εντατικής να βρίσκεται στο 87% στην επικράτεια.

 • Λίγα τα δεδομένα για το συγκεκριμένο στέλεχος

«Δύσκολο να πούμε πόσο πρέπει να μας ανησυχεί η ινδική μετάλλαξη του κοροναϊού», με αφορμή τα δυο κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Κατερίνα Ζώη.

Σύμφωνα με την κ. Ζώη τα δεδομένα για το συγκεκριμένο στέλεχος είναι πολύ λίγα, όπως για παράδειγμα σχετικά με την μεταδοτικότητα του. «η ερευνητική κοινότητα εργάζεται πάνω σε αυτό το κομμάτι για να ερευνήσουν το συγκεκριμένο στέλεχος». Συνεπώς όπως είπε, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού είναι ανησυχητική.

Μάλιστα όπως είπε, «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης σε στέλεχος ειδικού ενδιαφέροντος προς το παρόν και όχι ως ανησυχητικό στέλεχος, όπως έχει κατατάξει το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης».


 • Το Ψηφιακό Κράτος η δημοσιοϋπαλληλία και ο ΣΥΡΙΖΑ

Σάρκα και οστά αρχίζει να αποκτά η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αποδομήσει τον σκληρό πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτός εκφράζεται από τις εξαιρετικά επιτυχημένες παρεμβάσεις της στην ψηφιακή πολιτική των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την αναμφισβήτητη αξία των οποίων έχει αποδεχθεί ολόκληρη η κοινωνία… «πλην Συριζαίων».

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΥΦΑΝΤΗ- @https://www.lykavitos.gr/

 • Αιχμή του δόρατος, για να απονευρωθούν οι επιτυχίες που καθημερινά σχεδόν καταγράφονται, με τελευταία την επιλογή του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη στη θέση του προέδρου του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, εμφανίζεται να έχει επιλεγεί ο δημόσιος τομέας και η εγχώρια δημοσιοϋπαλληλία σε όλες τις εκφράσεις της.

Η εικόνα ενός κρίσιμου για την αριστερά χώρου, όπως είναι το κράτος στην ευρεία του έννοια, να απειλείται στην ουσία του από τις κατακτήσεις της νέας εποχής και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό δεν αρέσει καθόλου.

 • Όσα μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί, ώστε να εισέλθει η κρατική μηχανή στην ψηφιακή εποχή, και όσα προαναγγέλονται και αναμένονται στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν σημάνει συναγερμό στο βαθύ κράτος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, που έμαθε τόσα χρόνια να σιτίζεται, άνευ του παραμικρού κόστους, στο πρυτανείο, να κουνάει το χέρι στην κοινωνία, να επαγγέλλεται « κοινωνικά ευαίσθητος» και να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου το δημόσιο μαγαζάκι του.

«Πρωτοπόρα» δύναμη αυτού του συνδικαλιστικού κινήματος οι αριστεροί συνδικαλιστές, όσοι, δηλαδή, αντιλαμβάνονται καλύτερα από όλους τις μεγάλες αλλαγές που προοιωνίζεται η είσοδος της τεχνολογίας στη δομή και στη λειτουργία της κρατικής μηχανής και αισθάνονται άμεσα την απειλή που διατυπώνεται απέναντι στην πολιτική επικυριαρχία τους για δεκαετίες από τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις.

 • Οι πρώτες αντιδράσεις στην απόπειρα να εισαχθούν οι ψηφιακές κατακτήσεις της σύγχρονης εποχής σε τομείς του ελληνικού δημοσίου όπου βασιλεύει, δεκαετίες τώρα, η ρεμούλα, η συναλλαγή, η πλήρης άρνηση παροχής και των στοιχειωδέστερων υπηρεσιών και η ανεξέλεγκτη, η ζωώδης γραφειοκρατία, ξεκίνησαν να εμφανίζονται ήδη.

Οι συνδικα-ληστές του δημόσιου τομέα άρχισαν να ανιχνεύουν την πιθανότητα να βγουν στο κλαρί για να αποτρέψουν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στο χώρο τους οι ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, έχουν δε ανακαλύψει ήδη και τον λόγο:

 • ο Πιερρακάκης και οι «παρανοϊκές» επιδόσεις του στην ψηφιοποίηση του κράτους απειλούν, μέσω της μεταρρυθμιστικής δυναμικής, το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, υπονομεύουν την παγιωμένη για δεκαετίες συνδικαλιστική λειτουργία και νοοτροπία, όπως η αριστερά την έχει κατακτήσει και επιβάλλει και επιτείνουν την περιθωριοποίηση του δημόσιου συνδικαλισμού, επειδή οδηγούν στη μείωση των προσλήψεων.

Τι θα αλλάξει στη ζωή μας ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο μυαλό της συνδικαλιστικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς γενικότερα η προσέγγιση στο μέλλον που επιχειρεί η κυβέρνηση αρχίζει να αποκτάει διαστάσεις απειλής για το «νεοκομμουνιστικό μαγαζάκι» που έχει στηθεί, χωρίς το παραμικρό κόστος, στο δημόσιο τις δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση, χάρις στο οποίο έχει βολευτεί κόσμος και κοσμάκης και έχουν εξελιχθεί ακόμη και πολιτικές καριέρες. Οι προσλήψεις και όσα φέρνουν μαζί τους κινδυνεύουν να ακυρωθούν, ο πολιτικός χώρος που συγκροτούν θα μειωθεί δραματικά.

 • Η εξέλιξη δεν είναι χωρίς ερμηνεία. Αντίθετα, συνιστά μια κλασσική αντίδραση σύγχρονου λουδιτισμού απέναντι στον επικείμενο εκσυγχρονισμό των δομών του δημοσίου, μόνο που αυτή τη φορά οι αρνητές δεν αντιμετωπίζουν την κλασσική ατμομηχανή ή ένα αναγνωρίσιμο αργαλειό, αλλά μια παγκόσμια ψηφιακή επανάσταση που είναι άχρωμη, άοσμη και άγευστη και δεν αναγνωρίζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει ήδη στην κατεύθυνση αυτή «πόρτα-πόρτα» στο δημόσιο. Επενδύει στην νεοελληνική κοινωνική ιδεοληψία για ένα μεγάλο και διαρκώς διογκούμενο κράτος, άρα στην προοπτική των διορισμών που το κράτος αυτό απαιτεί και προσδοκά να εισπράξει από τις συντεχνιακές αντιδράσεις κομματικά οφέλη, σε μια περίοδο που η πολιτική επιρροή του εμφανίζεται, στις καλύτερες των περιπτώσεων, στάσιμη.

 • Μέλη και στελέχη αλλά και πολιτικά επηρεαζόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ ομάδες συμφερόντων έχουν ξεκινήσει την αποδόμηση των αλλαγών που υπόσχεται η ψηφιακή εποχή, προς το παρόν ζυμώνουν στην κοινωνία τον εγγενή αρνητισμό τους προβάλλοντας το «μεγάλο κακό» που θα προκύψει αν το κράτος ψηφιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και την αρνητική επιρροή που θα έχει η εξέλιξη αυτή «στα παιδιά μας που δεν θα βρίσκουν δουλειά στο δημόσιο να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο».

Στη συλλογιστική τους δεν προβλέπεται η παραμικρή πιθανότητα να στηριχθούν οι αλλαγές, η προσφορά των οποίων στην εγκαθίδρυση ενός νέου τύπου κράτους περισσότεροι παραγωγικού και φιλικού προς τον πολίτη κρίνεται σημαντική.

 • Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, η εγχώρια αριστερά ξεκίνησε να υπερασπίζεται τη χειρότερη μορφή γραφειοκρατίας, την αριστερή γραφειοκρατία, που έλκει την υπεροχή της από τις τραγικότερες περιόδους του αλήστου μνήμης υπαρκτού σοσιαλισμού και εμφανίζεται καθαγιασμένη από την νεοκομμουνιστική θεολογία στα μάτια όσων απολαμβάνουν των προνομίων της.

Ο αγώνας της στασιμότητας των βολεμένων με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο γήπεδο του ευρέως κράτους τώρα ξεκινάει και προμηνύεται εξαιρετικά σκληρός, το σύστημα της εγχώριας γραφειοκρατίας δεν πρόκειται εύκολα να παραιτηθεί από «κεκτημένα» δεκαετιών, ούτε να επιτρέψει στο ψηφιακό κράτος να επικρατήσει αβρόχοις ποσίν.
Μετά τον πρώτο τίτλο Masters στην καριέρα του στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στον τελικό με τον Ράφα Ναδάλ στη Βαρκελώνη, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να κάνει δικό του και τον πρώτο τίτλο ATP.

 • Στον 15ο τελικό της καριέρας του, ο Έλληνας τενίστας κοίταξε… κατάματα τον Ισπανό «θρύλο» του παγκόσμιου τένις, έπαιξε με ψυχή και του έβαλε δύσκολα, σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις τρεισήμισι ώρες, αλλά ο έμπειρος αριστερόχειρας ήταν εν τέλει ο νικητής, με 6-4, 6-7, 7-5, του Barcelona Open. Ο «βασιλιάς» της «κόκκινης επιφάνειας», Ράφα Ναδάλ, -μετά τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά- αύξησε σε 12 τους τίτλους του (!) στο εν λόγω τουρνουά.

Image

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, μετά το 2018 που το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τελικό του Barcelona Open. Αντίπαλός του ήταν και τότε ο Ράφα Ναδάλ, με τον αριστερόχειρα Ισπανό να νικά τον Τσιτσιπά με 6-2, 6-1.

 • Μέχρι σήμερα, ο Τσιτσιπάς έχει αντιμετωπίσει εννέα φορές τον αριστερόχειρα Ισπανό, Νο 3 στον κόσμο και κορυφαίο τενίστα της Ιστορίας στην χωμάτινη επιφάνεια. Ο Ναδάλ μετρά πλέον επτά νίκες, ενώ ο Ελληνας πρωταθλητής έχει επικρατήσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2019 στο Masters 1.000 της Μαδρίτης (6-4, 2-6, 6-3) και η δεύτερη στο εφετινό Australian Open και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5).

Ο Ναδάλ έβαλε τέλος στο νικηφόρ σερί 9-0 του Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια εντός του 2021. Ο “Tsitsifast” δεν είχε χάσει σετ (17-0), αλλά στον τελικό του Barcelona Open έχασε 2 σετ για το 18-2.


Αλβανία: Στο 48% η συμμετοχή στις κάλπες
Νίκη του Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα exit poll
 • Με τη συμμετοχή των εκλογέων να ανέρχεται στο 48% και να είναι αυξημένο κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (2017) έκλεισαν στις 7 μ.μ. τοπική ώρα οι κάλπες για την εκλογή νέου κοινοβουλίου στην Αλβανία.

Αλβανία: Στο 48% η συμμετοχή στις κάλπες – Νίκη του Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα exit poll | tovima.gr

 • Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα φαίνεται να παίρνει 71 έδρες λαμβάνοντας το 46,9% των ψήφων, 63 έδρες το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά με 43,5% των ψήφων, ενώ το 6,9% ψήφισε το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI) δίνοντας του 6 έδρες.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ – ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ

Α.Λ:  Εκείνο το μνημόνιο του 2015 ποιος το προκάλεσε με τα “γουάου” και τις αοριστολογίες στις διαπραγματεύσεις που πήγαιναν και έψαχναν τους φακέλους μπροστά στη Μέρκελ; πόσο κόστισαν αυτές οι διαπραγματεύεις και το κλείσιμο των τραπεζών μαζί με τα κάπιταλ κοντρόλς που ακολούθησαν; Ποιός παραχώρησε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια; Το περίφημο “μαξιλάρι” των 37 δις ήταν στην ουσία 21 δις (τα άλλα ήταν εγγυήσεις πληρωμής δανείων) και μόνο τα μέτρα στήριξης λόγω Κόβιντ έχουν περάσει τα 25 δις και ακόμα αυξάνονται. Ευτυχώς λοιπόν την ιστορία τη θυμόμαστε γι’αυτό και ο Αλ6 βλέπει τη πλάτη του Κανένα εδώ και δύο χρόνια σχεδόν.

 • Λ.Σ: Πέθανε γυναίκα 61 χρονών που έκανε το εμβόλιο…. Για τα 3 εκατομμύρια νεκρούς από τον κορωνοϊό, δε θυμάμαι να είπατε ποτέ τίποτα.

ΙΤΑΛΙΑ: Από την αρχή της επιδημίας, στη χώρα έχουν μολυνθεί 3.962.674 άνθρωποι από τον νέο κορωνοϊό και 119.238 έχουν χάσει τη ζωή τους.

 • ΒΡΑΒΕΙΟΝ και βάλτε όποια λέξη θέλετε!

Εικόνα

 • Ο αθλητής που βλέπετε λέγεται Παναγιωτης Γκιώνης, είναι ο κορυφαίος Έλληνας πινγπονγκνιστας και σήμερα στα 41 του προκρίθηκε για 5η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα! Με όλες αυτές τις δυσκολίες, ο Γκιωνης και το ελληνικό πινγ πονγκ θα είναι στο Τοκυο.
Εικόνα
 • ΑΛΕΡΤ: Τσιμέντωσαν και τον Κρίτωνα.
Εικόνα
 • Οσοι “παρκαρουν” γονεις .. παπουδες γιαγιαδες στους λεγομενους “οικους ευγηριας” να ξερουν οτι αυτα ειναι δανεικά στη ζωη.. οτι δίνεις παιρνεις.. 5 χρονια ειχα την πεθερα μου με ανοια.. βιος αβίωτος.. αλλα το να γηροκομεις ειναι λειτουργημα και ιερη υποχρεωση.. ολα τα αλλα ειναι προφασεις

Ρ.Π: Πάτρα και Αθήνα τα δύο κρούσματα Ινδικής μετάλλαξης, ΧΩΡΙΣ ιστορικό ταξιδίων. Η μετάλλαξη είναι στην κοινότητα. Τα Ελληνικά σύνορα είναι σουρωτήρι, όπως και πέρσι.

Εικόνα

Στα ΝΕΑ ΣΑββατοκύριακο «Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η πρώτη γενιά χωρίς αφήγημα που δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να βγει μπροστά Να γίνει καταλύτης των εξελίξεων κ πρωταγωνιστής της επόμενης μέρας.Το σνομπάρει. Μια γενιά ήδη κουρασμένη, ανασφαλής που κοιτάζει αγχωμένα την κλεψύδρα»

Εικόνα

Στ.Ζ: Χάρις και σοφία, σε μια φωτογραφία (ρίμα)

Εικόνα

 • Οσο παει και γινεται καλυτερο
Εικόνα

Τ.Τ: Χολή από ΣΥΡΙΖΑ για το τσουρέκι που αγόρασε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη 

Εικόνα


Εικόνα

Όταν αγαπάς υπερβολικά την Ελλάδα μπορεί να πας και σε διπλανή χώρα για να εμβολιαστείς. Και όταν επιστρέψεις να ζητήσεις από τους πολίτες αυτής της χώρας να σε ψηφίσουν μήπως σου κάτσει να ξανακυβερνήσεις με τον Πολάκη.

Εικόνα

19 Μαΐου 2012. Πρώτη φωτογραφία, την ώρα που ο Πρόεδρος της Βουλής (Β. Πολύδωρας) ανακοινώνει την τήρηση ενός λεπτό σιγής για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Δεύτερη φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της σιγής. Η Μαρία Ρεπούση πρόλαβε και την κοπάνησε. Χαιρετίσματα.
Εικόνα
Εικόνα

Eφυγε o Μιχάλης Κόμης, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Μιχάλης Κόμης : ένας πραγματικός ήρωας που έπεσε μαχόμενος στο μέτωπο της πανδημίας – Του συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου | Σύλλογος Ιονικής Τράπεζας – Ιονική Ενότητα

 • Έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία του πνοή για να σώσει ασθενείς από κορωνοϊό. Παρέμεινε στην πρώτη γραμμή με ατέλειωτες εφημερίες
 • ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΑΓΩΝΑ στου ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ