Το καθαρά ψηφιακό δολάριο ΗΠΑ ολοένα και πλησιάζει!

  • Το ψηφιακό δολάριο ΗΠΑ πλησιάζει

Το καθαρά ψηφιακό δολάριο ΗΠΑ ολοένα και πλησιάζει. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED), η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, φαίνεται να διατηρεί νέες έρευνες για μια καθαρά ψηφιακή έκδοση του δολαρίου ΗΠΑ και τώρα οι δοκιμές μπαίνουν ήδη στον επόμενο γύρο.


Η Federal Reserve ερευνά ένα ψηφιακό δολάριο ΗΠΑ


Σύμφωνα με το Bloomberg , η FED κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιοποίηση του δολαρίου ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα προφανώς δοκιμάζει ήδη τη σκοπιμότητα ενός ψηφιακού δολαρίου ΗΠΑ σε διάφορες σειρές πειραμάτων. Εδώ έρχονται επίσης ερευνητές από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Βοστώνης και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν το ψηφιακό στοιχείο για την κεντρική τράπεζα.

  • H Lael Brainard, κυβερνήτης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Αποθεμάτων, δήλωσε:
    «Τα μαθήματα αυτής της συνεργασίας θα δημοσιοποιηθούν και οποιαδήποτε βάση κώδικα αναπτυχθεί ως μέρος αυτής της προσπάθειας θα προσφέρεται ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα για οποιονδήποτε θέλει να πειραματιστεί.»

Fed's Brainard calls for 'watchful waiting' on rate moves

  • Fed Governor Lael Brainard

Οι πρώτες προσπάθειες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη

Ο James Cunha, ανώτερος διευθυντής της FED της Βοστώνης, λέει ότι τα αρχικά στάδια του έργου θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του συστήματος και του λογισμικού που θα τροφοδοτεί το ψηφιακό απόθεμα.

Boston Fed VP: DLT Could 'Fundamentally Change' Financial Industry - CoinDesk

Ο Cunha λέει ότι λόγω του μεγέθους των Ηνωμένων Πολιτειών, η ψηφιακή έκδοση του δολαρίου ΗΠΑ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως ο όγκος των συναλλαγών, η ασφάλεια και το απόρρητο. Ενώ σημείωσε, ότι η ερευνητική ομάδα δεν ενδιαφέρεται αν οι τράπεζες θα ενεργήσουν ως διαμεσολαβητές – ένα ζήτημα που μπορεί αργότερα να παρατηρηθεί από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

  • «Θέλουμε να το δημιουργήσουμε έτσι ώστε να είναι εφικτό»

Σύμφωνα με την Brainard, ομάδες από τις Federal Reserve Banks του Ντάλας, της Νέας Υόρκης και του Κλίβελαντ έρχονται σε επαφή με μια ομάδα από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στην Ουάσινγκτον DC για να βοηθήσουν στην υλοποίηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στους τομείς του «οικοσυστήματος πληρωμών, της νομισματικής πολιτικής, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, της τραπεζικής και της χρηματοδότησης και προστασίας των καταναλωτών».

  • Ενώ η έρευνα σχετικά με το ψηφιακό δολάριο συνεχίζεται, ο Brainard διευκρινίζει ότι η FED δεν έχει ακόμη κάνει το βήμα για να ξεκινήσει τη διαδικασία εξέτασης των πολιτικών που επηρεάζουν τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητα του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου.

Η κατάργηση των μετρητών πλησιάζει


Σχεδόν όλες οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως ερευνούν επί του παρόντος ένα ψηφιακό στοιχείο. Αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τα ιδρύματα καθώς τα χρήματα είναι πλέον προγραμματιζόμενα.

  • Από την άλλη πλευρά, ζούμε ήδη σε ένα ψηφιοποιημένο νομισματικό σύστημα. Στη Γερμανία, μόνο το 15% της προσφοράς χρήματος είναι φυσικό. Σε άλλες χώρες το ποσοστό είναι μερικές φορές πολύ κάτω από το 10%.

Ως εκ τούτου, πολλοί αναρωτιούνται γιατί το blockchain ή το DLT πρέπει να προωθηθούν όταν τελικά θα είναι ένα κεντρικό σύστημα. Με μια βάση δεδομένων όπως το τρέχον ψηφιακό ευρώ και το δολάριο ΗΠΑ, είναι δυνατή η πολύ υψηλότερη απόδοση.

  • Το Blockchain είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για πραγματικές αποκεντρωμένες εφαρμογές – π.χ. Bitcoin.

ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ