Το Ισραήλ επαναπροωθεί όλους τους εργαζομένους από τη Λωρίδα της Γάζας – «Kόβει κάθε επαφή» με τον θύλακα

Στην επαναπροώθηση όλων των εργαζόμενων από τη Γάζα που βρίσκονταν στο έδαφός του Ισραήλ όταν εξαπολύθηκε η επίθεση της Χαμάς εναντίον του, στις 7 Οκτωβρίου, διεμήνυσε  η κυβέρνηση του Ισραήλ, «κόβει όλους τους δεσμούς» με τον θύλακα, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Οι εργαζόμενοι από τη Γάζα που βρίσκονταν στο Ισραήλ την ημέρα της έναρξης του πολέμου θα σταλούν πίσω» ανέφερε το συμβούλιο ασφαλείας σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Το Ισραήλ κόβει όλους τους δεσμούς με τη Γάζα, δεν θα υπάρχουν πλέον Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι».

Περίπου 18.500 κάτοικοι της Γάζας διέθεταν άδειες εργασίας στο Ισραήλ τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος, σύμφωνα με το COGAT, όργανο του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας αρμόδιο για τις πολιτικές υποθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το COGAT δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από τη Γάζα βρίσκονταν στο Ισραήλ την ημέρα που άρχισε ο πόλεμος, ωστόσο ισραηλινά ΜΜΕ υπολογίζουν πως ήταν ως και 4.000.

Η Λωρίδα της Γάζας υφίσταται ασταμάτητους βομβαρδισμούς από τον ισραηλινό στρατό σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με πάνω από 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, την 7η Οκτωβρίου, κατά τους αριθμούς των ισραηλινών Αρχών.

Τα ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 9.000 ανθρώπους, επίσης στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, και ειδικοί του ΟΗΕ προειδοποίησαν χθες πως πλέον ο παλαιστινιακός πληθυσμός διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο» να υποστεί «γενοκτονία».