Το ημερολόγιο της… Ελευθερίας #88#

– Μερική αποχώρηση. Μήνυμα ότι αποχωρούν από την Πρωτεύουσα όχι  όμως και  από τις κινητοποιήσεις τους στέλνουν οι αγρότες οι οποίοι μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας αποχωρήσαν συνοδεία περιπολικών με τους πολίτες όμως που βρίσκονται στον δρόμο τους  να τους επευφημούν και να τους στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πλευρά του μίλησε για κινητοποιήσεις που έγιναν με αξιοπρέπεια  επαναλαμβάνοντας όμως ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά  περιθώρια για άλλα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών.
– Εύθραυστη εκεχειρία. Σε μια εύθραυστη εκεχειρία μέχρι τις ευρωεκλογές κατέληξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό τους Στέφανο Κασσελάκη μετά από την διήμερη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης απείλησε με νέα προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες με τα στελέχη του κόμματος να μην του δίνουν λευκή επιταγή και τον  Διονύση Τεμπονέρα να του απαντά δεν εκβιαζόμαστε . Λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου που ξεκινά αύριο,  ο Στεφανος Κασσελακης τορπίλισε εκ νέου το κλίμα διαμηνύοντας ότι δεν παίρνει πίσω ούτε το ερωτηματολόγιο ούτε και το κείμενο με το οποίο χρέωσε σε κορυφαία στελέχη την κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.
– Γεγονός η δεύτερη αναγγελία γάμου. Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε ο πρώτος γάμος ανδρών στην Ελλάδα με την τελετή να πραγματοποιείται στη Νέα Σμύρνη. Τη σκυτάλη πήρε ένα ζευγάρι γυναικών το οποίο πρόκειται να παντρευτεί στον δήμο Αθηναίων. Η αναγγελία του γάμου των δύο γυναικών δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών. Η αναγγελία δεν αναφέρει την ημερομηνία του γάμου παρά μόνο τα ονόματα των δύο γυναικών. Πρόκειται για την ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη και την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη.
-Διώξεις για τα Τέμπη: Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train συνεχίζεται η έρευνα του εφέτη-ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Έπειτα από την ανακοίνωση των αξιόποινων πράξεων από τον κ. Μπακαΐμη, ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας Εφετών άσκησε χθες δίωξη σε βάρος των δύο στελεχών της Hellenic Train η οποία ως ανώνυμη σιδηροδρομική εταιρεία, μεταξύ άλλων έχει την κύρια δραστηριότητα για την παροχή υπηρεσιών έλξης για τη σιδηροδρομική μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Η δίωξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της Α.Ε. οι οποίοι διώκονται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, ενώ να διευκρινιστεί ότι σε βάρος των υπολοίπων 31 (στελεχών ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ) έχει ασκηθεί δίωξη και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.
-Απόβαση και στη Μαδρίτη. Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ισπανία κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτη – «Αυτό που θέλουμε, είναι να ακουστούμε» δηλώνουν, με τον υπουργό να απαντά πως εργάζεται για να απαντήσει στις ανησυχίες τους. Συντεταγμένοι σε πέντε φάλαγγες από περίπου εκατό τρακτέρ η κάθε μια, έφθασαν στο υπουργείο Γεωργίας πίσω από πανό που έγραφαν: «ο αγροτικός κόσμος πεθαίνει» ή «χωρίς την ύπαιθρο, η πόλη δεν τρώει».
Ελευθερία Νταβατζή 21.02.2024