Το ημερολόγιο της… Ελευθερίας #87#

-Βούλιαξε το κέντρο της Αθήνας. Το μεγαλύτερο αγροτικό συλλαλητήριο των τελευταίων ετών. Χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη την χώρα έφτασαν με κάθε μέσο στην Πρωτεύουσα, ενώ δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται απλο νωρίς το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος. Το κομβόι με τα τρακτέρ ξεκίνησε από νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Από το μεσημέρι στην Αθήνα επικρατεί χάος, οι δρόμοι έχουν κλείσει με την τροχαία να βάζει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο , μέτρα τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και την Τετάρτη το πρωί.
-Όλο και πιο κοντά η διάσπαση. Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ώρες πριν ο διευθυντής της ΚΟ του κόμματος Γιώργος Τσίπρας έθεσε ζήτημα ηγεσίας καθώς δήλωσε πως “αν δεν καταφέρουν να συνεννοηθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη  τότε θα πρέπει να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο.” Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση, από το Λονδίνο,  διεμήνυσε ότι ακόμη κι αν χάσει με 20 μονάδες στις Ευρωεκλογές  δεν σκέφτεται να παραιτηθεί .
– Η Ελλάδα απαντά στην τουρκική Navtex. Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα, εξαιτίας ελληνικής αεροναυτικής άσκησης νοτιοανατολικά της Καρπάθου που πραγματοποιείται σήμερα, ισχυριζόμενη ότι η περιοχή είναι σε χώρο… τουρκικής δικαιοδοσίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει ήδη επιδοθεί σχετική Ρηματική Διακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά.
 – ” Δεν δίνω DNA”. Παρά την εισαγγελική εντολή για να δώσει δείγμα DNA, ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στη Κορινθία, δεν δέχεται να δώσει.
Σε μία δήλωσή του τόνισε πως είναι «εναντίον όλων αυτών», ενώ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί αιμομιξίας.
«Από που κι ως πού να δώσω εγώ βιολογικό υλικό; Υποχρεωτικό ξε-υποχρεωτικό, είμαι εναντίον αυτών, τα βιομετρικά. Ούτε το εμβόλιο. Ούτε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα, δακτυλικό έδωσα» είπε αρχικά στο Mega και εξοργισμένος με την φημολογία για τα παιδιά του. Και το “θρίλερ” συνεχίζεται.
– Ύστατη προσπάθεια. Το δικαίωμα υποβολής της ύστατης προσφυγής του εναντίον της έκδοσής του στις ΗΠΑ, αποπειράται να εξασφαλίσει από τη βρετανική δικαιοσύνη ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.Η αμερικανική δικαιοσύνη θέλει να δικάσει τον Τζούλιαν Ασάνζ για τη δημοσιοποίηση τεράστιου όγκου διαβαθμισμένων και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων.
Καθώς πλησίαζε η ακροαματική διαδικασία, υποστηρικτές του προειδοποίησαν για ακόμη μια φορά εναντίον του κινδύνου για τη ζωή του Αυστραλού, 52 ετών, που παραμένει φυλακισμένος τα τελευταία πέντε χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Βρετανία, υπόθεση που έχει μετατραπεί σε σύμβολο των απειλών κατά της ελευθεροτυπίας. Σήμερα και αύριο, η βρετανική δικαιοσύνη αναμένεται να επανεξετάσει την άρνηση να επιτραπεί στον Τζούλιαν Ασάνζ να προχωρήσει στην υποβολή έφεσης εναντίον της έκδοσής του στις ΗΠΑ.
Ελευθερία Νταβατζή 20.02.2024