Το ημερολόγιο της… Ελευθερίας #80#

– Συνεχίζουν δυναμικά! Στο κέντρο της Καρδίτσας βρίσκονται οι αγρότες μετά τρακτέρ τους καθώς πραγματοποιούν πορεία με στόχο να πετάξουν γάλατα στην κεντρική πλατεία χύνοντας γάλατα και άχυρα. Το δικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο θα δώσουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων. Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης το κρίσιμο ραντεβού στο Μαξίμου με την 15μελή επιτροπή που συστάθηκε σήμερα στη Σίνδο.

– Πλατίνα η Golden Visa. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σε νησιά και σε κορεσμένες τουριστικές περιοχές, η αγορά ακινήτων με τη μέθοδο της Golden Visa θα γίνει δυσκολότερη. Από την άλλη ευκολότερη θα γίνει στέγαση για νέους (και όχι μόνο) με νέα προγράμματα απόκτησης σπιτιού. Συγκεκριμένα, θα τρέξουν προγράμματα ύψους €2,2 δισ. για την αγορά ή χτίσιμο φθηνής στέγης και για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων. Μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησε ένα συνολικό σχέδιο που έχει στόχο να λύσει, σε κάποιο βαθμό, το στεγαστικό πρόβλημα και μεσώ της προσφοράς, να περιορίσει την καλπάζουσα ακρίβεια στις τιμές των ακινήτων.

-Απολύθηκαν 3 δικαστές. Δύο εφέτες και μία πρωτοδίκη απομάκρυνε από το δικαστικό σώμα η 65μελής Πειθαρχική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς και καθυστερήσεων που οδήγησαν ακόμα και σε παραγραφή αδικημάτων. Χαρακτηριστική η περίπτωση του εφέτη που υπηρετούσε στην Ήπειρο. Ο Εφέτης τον Μάρτιο του 2020 μπήκε σε σούπερ μάρκετ αγόρασε προϊόντα αξίας 14€ περίπου και πήγε στο ταμείο φωνάζοντας συγχρόνως ότι είναι φορέας του κορονοϊού και παρακάμπτοντας τη σειρά των πελατών οι οποίοι ήταν εμπρός από το ταμείο, πλήρωσε τα προϊόντα που αγοράσει, βγήκε από το σούπερ μάρκετ και μπήκε στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο και δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Όταν μάλιστα μετά την αναστάτωση έφτασαν οι αστυνομικοί και τον ρώτησαν για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί και μέσα στο αυτοκίνητο, εκείνος απάντησε ότι κάθεται εκεί «και ξύνει τα αρχί… του και να πάνε και αυτοί να του τα ξύσουν», ενώ συγχρόνως τους είπε αν θέλουν να βρουν τα στοιχεία του, να τα αναζητήσουν στο κομπιούτερ, εννοώντας της ΕΛ.ΑΣ.

– Τα 147 λεπτά του Πούτιν. Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον. Κατηγόρησε ευθέως την CIA για την εκτίναξη του Nord stream ενώ είπε πως ο Μπίλ Κλίντον τπυ ειχε προτείνει η Ρωσία να μπει στο ΝΑΤΟ. Αυτός επίσης που έφερε δυσπιστία είναι οι δηλώσεις Πούτιν ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για μια επίθεση σε Πολωνία και Λετονία.

Ελευθερία Νταβατζή 09.02.2024