Το ημερολόγιο της… Ελευθερίας #146#

– Προειδοποίηση Ισραήλ. Το Διεθνές Δικαστήριο (ICJ), η ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ, διέταξε την παύση της επίθεσης και κάθε δράσης του Ισραήλ στη Ράφα της Γάζας, καθώς αυτό συνιστά ευθεία απειλή για τους κατοίκους της Παλαιστίνης. Μάλιστα, το Διεθνές Δικαστήριο προστάζει το Ισραήλ να παρουσιάσει σε διάστημα ενός μήνα την πρόοδό του όσον αφορά στα μέτρα που του έχουν επιβληθεί για να την αναχαίτιση των επιθετικών ενεργειών.

– Στη φυλακή η προϊστάμενη της ΔΟΥ Χαλκίδας. Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση εκβιασμών. Στις δηλώσεις που έκανε ο συνήγορός τους, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τόνισε πως τόσο η διευθύντρια όσο και η συνεργάτιδά της θα ασκήσουν προσφυγή.

– Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα. Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών. Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο Νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

– Επεισόδια στο Παναθηναΐκός – Φενέρ Μπαχτσέ. Σχεδόν δύο ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού του Final-4 της Euroleague, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τη Φενέρμπαχτσε, ξέσπασαν επεισόδια έξω από το γήπεδο, στο Βερολίνο. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο, ωστόσο οργανωμένοι Τούρκοι οπαδοί, οι οποίοι ήταν σε πορεία, έσπασαν τα κιγκλιδώματα και επιτέθηκαν στους Έλληνες φιλάθλους.

Ελευθερία Νταβατζή 24.05.2024