To… γκανιάν η Ιντρακόμ και η… γκαζάδικη μετοχή!

  • ALERT !!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗ SCORPIO TANKERS ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΝΙΑΝ Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Φίλοι μικρομέτοχοι, για τη φετινή χρονιά εκτός από τα ελληνικά top picks κάναμε και την υπέρβαση να σας προτείνουμε και μια ναυτιλιακή μετοχή εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Επειδή οι περισσότεροι, αν όχι σχεδόν όλοι, δεν έχετε ασχοληθεί με ναυτιλιακές μετοχές και δη μη ελληνικών συμφερόντων θέλουμε να σας καθοδηγήσουμε μέσα στη φουρτούνα.

Άνοιγμα
2,37
Υψηλή
2,37
Χαμηλή
2,24
Χρηματιστηριακή αξία
713,25 εκατ. δολάρια
Λόγος τιμής μετοχής προς κέρδη ανά μετοχή
Μερισματική απόδοση
1,77%
NYSE: STNG – 9 Φεβ, 4:47 μ.μ. GMT-5
2,2600 USD   0,07 (3,00%)

 

Κάναμε υπομονή από την αρχή του χρόνου αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τοποθετηθούμε. Είχαμε βάλει στόχο από την αρχή του χρόνου αυτό να γίνει κοντά στα αποτελέσματα έτους της Scorpio Tankers που θα ανακοινωθούν στις 14 Φεβρουαρίου. Ο λόγος που δεν είχαμε τοποθετηθεί μέχρι τώρα είναι ότι βλέπαμε η εταιρεία να βγάζει βαρβάτες ζημιές με αποτέλεσμα να πιάσει την αγορά εξαπίνης. Συγχρόνως, οι ναύλοι είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα με πολύ χαμηλή ορατότητα. Οι ναύλοι στα product carriers μικρής και μεγάλης απόστασης είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Scorpio Tankers

Η μετοχή την Παρασκευή έκλεισε στα 2.26$ με χαμηλό τα 2.24$. Εμείς πιστεύουμε ότι σ’ αυτά τα επίπεδα τιμών έχουν προεξοφληθεί οι χαμηλοί ναύλοι για μια περίοδο 2 ετών. Για να ξέρετε, η Scorpio Tankers (STNG) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία product tankers παγκοσμίως έχοντας το νεότερο στόλο με μέσο όρο ηλικίας τα 2 χρόνια μόνο. Ο στόλος της αποτελείται από MR, Handysize και LR καράβια.

Πρόσφατα έχοντας συγχωνευθεί με την NAVIG8 Product Tankers ο στόλος της θα αποτελείται κατά 40% από LongRange product tankers καράβια. Έτσι με αυτή την κίνηση η διοίκηση διπλασίασε την έκθεση της στον συγκεκριμένο τύπο καραβιών. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση βλέπει από το τέλος του 2018 και το 2019 να δυναμώνει πολύ η αγορά.

Σχετική εικόνα

Επειδή η Scorpio Tankers δουλεύει στην spot αγορά όταν πάρει μπρος η αγορά οι καθημερινοί ναύλοι από τα Long Range καράβια έχουν μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από ότι τα Medium Range καράβια. Φυσικά, επειδή ο ισολογισμός είναι μοχλευμένος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Scorpio Tankers

Αν κάποιος αποφασίσει να τοποθετήσει 100.000$ στο 2.26$ πρέπει να έχει μίνιμουμ καβάντζα άλλα 100.000$ για να μπει σε πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η πτώση της Scorpio Tankers θυμίζει την πτώση της Safe Bulkers τότε που οι ναύλοι ήταν στα τάρταρα, δεν υπήρχε καμία ορατότητα ανάκαμψης και πολλοί φοβόντουσαν ότι θα βαρούσε κανόνι. Η μετοχή της Safe Bulkers τότε έφτασε τα 0.30$ !!!!! Από τότε ξεκίνησε ένα ράλι φθάνοντας πρόσφατα στις 23 Ιανουαρίου να έχει κλείσιμο 3.80$, 13 φόρες πάνω από τα χαμηλά. Εμείς ξεκινήσαμε να τοποθετούμαστε την Παρασκευή.

http://www.scorpiotankers.com/

Θεωρούμε ότι από εδώ και κάτω είναι πολύ καλές τιμές για να χτίσει κάποιος θέση με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Θεωρούμε δε ότι την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μπορεί να βρίσκεται και σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών κάτι που για εμάς αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία συνέχισης χτισίματος της θέσης. Η συγκεκριμένη επένδυση απαιτεί γερό στομάχι και υπομονή.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

Φίλοι μικρομέτοχοι, μας στέλνετε συνέχει e-mail που θα πάει η ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Ως γνωστό, η ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι στα 5 top picks της στήλης για τη φετινή χρονιά. Μάλιστα, σας είχαμε πει ότι την βάζουμε στη θέση της CENERGY.

Ως γνωστόν, η στήλη έχει τεράστια αδυναμία στις ελεύθερες ταμειακές ροές. Στο 6μηνο η ΙΝΤΡΑΚΟΜ έβγαλε 34,8 εκατ. ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές. Συγχρόνως έβγαλε 1 εκατ.  ευρώ κέρδη προ φόρων και μείωσε τον καθαρό της δανεισμό από 70 εκατ. ευρώ σε 50,7 εκατ. ευρώ. Αυτά ήταν τα βασικά συστατικά που θεωρήσαμε την ΙΝΤΡΑΚΟΜ πολύ βαθιά υποτιμημένη μετοχή.

  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ  inbroker
Διάστημα Ελάχιστη τιμή Μέγιστη τιμή Μεταβολή %
7 ημερών 0,830 0,954 5,76
30 ημερών 0,796 0,983 11,69
3 μηνών 0,573 0,983 56,00
6 μηνών 0,510 0,983 45,57
12 μηνών 0,303 0,983 208,91
  • Ως γνωστό σας είχαμε δώσει και τιμή στόχο το 1 ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε τη χρονιά φουριόζα και παρόλο την μεγάλη πτώση της προηγούμενης βδομάδας έκλεισε την Παρασκευή στα 0,9360€, ένα βήμα πριν το 1€.
  • Η εταιρεία έχει μια κεφαλαιοποίηση 124,5 εκατ. ευρώ, λίγο παραπάνω από τα ενσώματα πάγιά της που είναι στα 120,7 εκατ. ευρώ.
  • Για αυτό σας είχαμε δώσει και τιμή στόχο 1€ γιατί θεωρούσαμε δεδομένο ότι θα φτάσει σίγουρα να παίζει 10% πάνω από ενσώματά της πάγια.

Το μυστικό από εδώ και πέρα είναι ότι η εταιρεία έχει επενδυτικά ακίνητα αξίας 66.2 εκ ευρώ και όπως σας είπαμε προηγουμένως έχει καθαρό δανεισμό 50,7 εκατ. ευρώ. Αν στα επόμενα 3 χρόνια καταφέρει και πάρει τα 66,2 εκατ. ευρώ πουλώντας τα επενδυτικά της ακίνητα μιλάμε ότι η εταιρεία θα έχει πλέον καθαρό ταμείο 15,5 εκατ. ευρώ.

Σχετική εικόνα

Συγχρόνως, αν καταφέρει να διατηρήσει σε ετήσια βάση τις ελεύθερες ταμειακές ροές στα 17 εκατ. ευρώ, μισές δηλαδή από ότι έβγαλε στο 6μηνο, θεωρούμε κάλλιστα ότι η μετοχή μπορεί να φτάσει το 1,2700€, έχοντας μια κεφαλαιοποίηση 170 εκατ. ευρώ και μια απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών της τάξης του 10%.

  • Όπως ξέρετε εμείς λατρεύουμε να μπαίνουμε σε μετοχές όταν δεν υπάρχει ορατότητα και όταν δεν τις παρακολουθούν οι αναλυτές.
  • Έτσι, όταν έπαιζε η ΓΕΚ στα 1,1000€ οι αναλυτές μας λέγανε έχει υψηλό δανεισμό, βγάζει ένα σκασμό ζημιές, δεν βλέπανε φως στο τούνελ.
  • Τώρα που έχει πάει στα 5,2000€ έχουν ορατότητα, βλέπουν κέρδη, βλέπουν λαμπρό μέλλον και τους αρέσει η μετοχή. Έτσι είναι, τώρα που έχει ανέβει 5 φορές είναι πιο καλή.

Τώρα, πίσω στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Το 1,00€ από ότι φαίνεται θα το περάσει σαν σταματημένο τρένο. Από κει και πέρα, θέλει συνεχόμενη παρακολούθηση και το πότε παίρνει κάποιος τα κέρδη του είναι προσωπική του υπόθεση.

Φίλοι μικρομέτοχοι, σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.