Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ζητεί στήριξη δανειοληπτών που υποθήκευσαν την επαγγελματική τους έδρα

Την παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, προκειμένου να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ενίσχυση των πληττόμενων φυσικών και νομικών προσώπων με τη μορφή επιδότησης δόσεων δανειακών οφειλών.

Το Επιμελητήριο, σε επιστολή του προς τους δύο υπουργούς, τονίζει τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την αδυναμία δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, και καταθέτει το αίτημα για δημιουργία νέου προγράμματος που θα επιδοτεί τις δόσεις δανείων φυσικών και νομικών προσώπων, εστιάζοντας κυρίως σε όσους έχουν προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό προσημειώνοντας το επαγγελματικό τους ακίνητο, συμπεριλαμβάνοντας όμως και όλα τα είδη επιχειρηματικών δανείων, π.χ. ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό.

Ουσιαστικά, δηλαδή, πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που θα βασίζεται στην επιτυχία του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, κυρίως έναντι των τραπεζών.