Το ελβετικό υποκατάστημα της Gazprombank θα προσφέρει υπηρεσίες Crypto

Το ελβετικό υποκατάστημα της Gazprombank θα προσφέρει υπηρεσίες Crypto

Η Ρωσική θυγατρική της Gazprombank, με έδρα τη Ζυρίχη, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εγκριθεί από την Ελβετική Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς (FINMA) για να αρχίσει να προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Η Gazprombank δήλωσε την Πέμπτη ότι αυτό περιλαμβάνει «φύλαξη κρυπτονομισμάτων καθώς και συναλλαγές μεταξύ νομισμάτων κρυπτογράφησης και fiat».

Ο Roman Abdulin, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής θυγατρικής της Gazprombank, δήλωσε ότι «η έγκριση από την ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την Gazprombank» και ότι «η τράπεζα αναμένει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα γίνουν ολοένα και πιο σημαντικά στην παγκόσμια οικονομία και , ιδίως, για την τρέχουσα και πιθανή πελατεία μας.»


Roman Abdulin, Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής θυγατρικής της Gazprombank.


Πράγματι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι νέες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν λύσεις αποθήκευσης σε επίπεδο ιδρύματος και την αγορά και πώληση bitcoin. Ωστόσο, η Gazprombank σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά την προσφορά ώστε να περιλαμβάνει επιπλέον κρυπτονομίσματα και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Μετά από μια «αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης», η τράπεζα είπε επίσης ότι οι νέες υπηρεσίες θα είναι αρχικά διαθέσιμες μόνο σε περιορισμένη επιλογή εταιρικών και θεσμικών πελατών της.

«Οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε ρευστότητα κρυπτογράφησης, ενώ η φύλαξη των κρυπτονομισμάτων εξασφαλίζεται από μια ελβετική ρυθμιζόμενη τράπεζα», δήλωσε η τράπεζα, προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος αντισυμβαλλομένου είναι περιορισμένος».

Η Ελβετία μπορεί να ηγηθεί του παγκόσμιου πακέτου όσον αφορά τους κανονισμούς των κρυπτονομισμάτων

Η Ελβετία έχει από καιρό προχωρήσει τις διαδικασίες για την υποστήριξη υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων.

Στην πραγματικότητα, η έγκριση από την FinMA της Gazprombank ως παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση ακολουθεί το πέρασμα ενός ευρέος φάσματος μεταρρυθμίσεων χρηματοοικονομικού και εταιρικού δικαίου τον Σεπτέμβριο, γνωστό ως «Blockchain Act».

Η SwissInfo ανέφερε ότι η πράξη «πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων χωρίς περιορισμούς το καλοκαίρι» και πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021.

Όταν ψηφίστηκε το Blockchain Act, ο Heinz Tännler, Πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Blockchain, δήλωσε ότι «από την επόμενη χρονιά, η Ελβετία θα έχει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι από τα πιο προηγμένα στον κόσμο».