Το δευτεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου 24/9

“Πιστεύω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο..
Οι άνθρωποι αλλάζουν έτσι ώστε να μπορέσετε να τους αφήσετε πίσω σας..
Τα πράγματα πάνε λάθος για να τα εκτιμήσετε όταν είναι σωστά..
Πιστεύετε ψέματα για να μάθετε να εμπιστεύεστε τελικά μόνο τον εαυτό σας..
Και κάποιες φορές τα καλά πράγματα καταρρέουν για να έρθουν τα καλύτερα..”
(Marilyn Monroe)


Ο κοινός νους δεν έχει χαθεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να κάνει μια ρεαλιστική προσαρμογή της πολιτικής του, όταν δοκίμασε ανεπιτυχώς διάφορα ακροβατικά στην παγκόσμια σκηνή. Αυτό, όμως, που φαίνεται πολύ καθαρά τελευταία είναι πως, παρά την εμπειρία της διακυβέρνησης, έχει μείνει κολλημένος στις πολύ ακραίες θέσεις του 3%.

 • Αρκεί η ανάγνωση του πορίσματος της περιβόητης επιτροπής για τη βία στα ΑΕΙ, ώστε να αντιληφθεί κάποιος πόσο κολλημένα είναι τα μυαλά των κυβερνώντων.
 • Η προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη πως όποιος δεν συμφωνεί με τις χαοτικές αυτές απόψεις είναι φασίστας πέφτει στο κενό, γιατί ευτυχώς ο κοινός νους και το ένστικτο αυτοσυντήρησης δεν χάθηκαν εντελώς στον τόπο μας.
 • Οι πολίτες κάνουν τα πάντα για να μπουν τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια, όχι σε πολυχώρους ελεγχόμενης ανομίας χωρίς ΑΤΜ…

Έντυπη Κ


Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

 ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Η καρδιά του μέσου ψηφοφόρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΟ

Μ πορεί να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από όσα αποκαλύπτονται ή πρόκειται να αποκαλυφθούν γι’ αυτόν; Η απάντηση, όσο σοκαριστική και αν ακούγεται σε κάποιους, είναι «ναι». Για πολλούς λόγους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα και το φιλελεύθερο αμερικανικό κατεστημένο συνεχίζουν να μην πιάνουν τον παλμό του μέσου Αμερικανού ψηφοφόρου· στον οποίο ο Τραμπ «μίλησε» στην καρδιά, όχι στο μυαλό. Ο Τραμπ μπορεί και επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους του παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία χρησιμοποιεί ως σάκο του μποξ για να τους συσπειρώνει.

 • Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν επίσης βρει νέα άφθαρτα πρόσωπα, που δεν θα κινηθούν υπερβολικά αριστερά για τα αμερικανικά δεδομένα αλλά ταυτόχρονα θα μπορούν να εμφανισθούν με ένα ποσοστό αντισυστημικότητας.
 • Οσο βγαίνουν μπροστά ο Ομπάμα και πολύ περισσότερο η Χίλαρι Κλίντον, τόσο ξαναθυμώνει ο ψηφοφόρος του Τραμπ στην καρδιά της Αμερικής.
 • Οι εκλογές δεν κρίνονται άλλωστε στη Νέα Υόρκη ή στο Σαν Φρανσίσκο, ούτε στο Λονδίνο ή στο Παρίσι…

Και βέβαια η οικονομία πάει καλά, καθώς ακόμη δεν έχουν φανεί οι αρνητικές συνέπειες από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι πολλοί, και όχι απαραίτητα «τραμπικοί», που πιστεύουν ότι ακόμη και αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα χάσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές, ο Τραμπ καταδικασθεί από αυτήν, χωρίς όμως να εκδιωχθεί από την προεδρία, μπορεί να επανεκλεγεί.

Ακούγεται τρελό, αλλά ζούμε σε παλαβούς καιρούς…

Ο Roger Cohen, ο αρθρογράφος των New York Times, είπε κάτι πολύ εύστοχο στην εκδήλωσή τους και της «Κ». Τα αρνητικά αποτελέσματα μιας θητείας Τραμπ μπορεί να εξισορροπηθούν μακροπρόθεσμα, αν δεν επανεκλεγεί. Λίγο το κατενάτσιο του βαθέος κράτους και των παραδοσιακών θεσμών, λίγο η ρελάνς του επόμενου προέδρου, θα φέρουν μία ισορροπία. Δύο όμως θητείες θα σφραγίσουν για πάντα την πορεία των ΗΠΑ και η όποια ζημιά στους θεσμούς και στη διεθνή υπόστασή τους θα είναι πλέον πολύ σημαντική.

Ο Cohen είπε και κάτι άλλο, που δεν αφορά μόνο τους Αμερικανούς δημοσιογράφους και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. «Κανείς», τόνισε, «δεν αλλάζει γνώμη επειδή κάποιος τον έκανε να αισθανθεί βλάκας. Οι άνθρωποι που δεν σκέπτονται σαν εσένα δεν είναι λιγότερο έξυπνοι από σένα». Και κατέληξε: «Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος της ημέρας εκατομμύρια άνθρωποι τον ψήφισαν».

Έντυπη Κ


Μια αστραπή η ζωή μας.. Μα προλαβαίνουμε.. (Νίκος Καζαντζάκης)

Άρωμα Γυναίκας

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες


ΑΠΟΨΗ: Η αυτοκτονία των Ελλήνων
– του Βασίλη Βιλιάρδου

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, πώς είναι δυνατόν να προτείνει κανείς στους νέους να μείνουν σε μία χώρα που καταρρέει; Που οι Πολίτες της έχουν μετατραπεί σε φορολογικά υποζύγια, που θα χάσουν σταδιακά ότι έχουν και δεν έχουν, που το μέλλον της διαγράφεται πολύ πιο ζοφερό από το παρόν, που έχει προδοθεί από το σύνολο σχεδόν της πολιτικής της ηγεσίας, ενώ είναι αντικείμενο διεθνούς εξευτελισμού;

Δείτε περισσότερα

ANALYST.GR
Η περιθωριοποίηση της σημερινής νεολαίας, η απομάκρυνση της από την πολιτική λόγω των διεφθαρμένων, υποτελών στους ξένους κομμάτων και η μαζική εγκατάλειψη της χώ….

ΜΗΝΥΜΑ: “Προς το παρόν όλα είναι μια χαρά, και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Το χαίρομαι πολύ. Δεν μου έχει ξανατύχει να πρέπει να πάρω την βαρκούλα για να πάω στο σχολείο να διδάξω και νομίζω ότι πρόκειται για εμπειρία που δεν έχουν βιώσει πολλοί συνάδελφοί μου. Μάλιστα, κάθε πρωί στην βάρκα, συναντώ και ξένους επισκέπτες που είναι εδώ για διακοπές. Μαζί τους, νιώθω κι εγώ ότι είμαι σε διακοπές μπαίνοντας στη βαρκούλα κάθε πρωί. Τα παιδάκια μου με περιμένουν κάθε μέρα στο λιμάνι και πηγαίνουμε όλοι μαζί στο σχολείο.”

Χωρίς καμία μιζέρια, χωρίς καμία γκρίνια!
Τη θαυμάζω!

LIFO.GR

Eλένη Tάνου: H δασκάλα που πάει κάθε πρωί στην Τέλενδο με βαρκούλα


ΜΕ ΜΗΥΜΑ: Να τον χαιρονται αυτοι που τον διορισαν

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Κάποτε ένας μεσήλικας κύριος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του άκουσε θόρυβο. Κατάλαβε πως ήταν ληστής μέσα. Αμέσως είδε να έχει κάνει φτερά το ολοκαίνουργιο πανάκριβο στερεοφωνικό του. Βγήκε στο μπαλκόνι και αντίκρισε τον ληστή, έναν νεαρό – παρία της ζωής, να ακροβατεί στην μεσοτοιχία με το διπλανό διαμέρισμα και με το στερεοφωνικό στα χέρια του. Έκανε ησυχία για να μην τον τρομάξει και πέσει και σκοτωθεί.

 • Ο νεαρός εισβολέας πράγματι σαν είδε τον ιδιοκτήτη έπεσε στο κενό ευτυχώς από μικρό ύψος. Έντρομος ο ιδιοκτήτης τηλεφώνησε αμέσως στις Πρώτες Βοήθειες κι έπειτα πήγε γρήγορα κάτω να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν ο κλέφτης.
 • Τον ρώτησε αν είναι καλά. Τον συνόδευσε στο νοσοκομείο με το νοσοκομειακό όχημα. Στους γιατρούς που τον ρώτησαν από που ήξερε τον νεαρό τραυματία, απάντησε ”Είναι συγγενής μου”.
 • Όλη την ώρα κι αφού οι γιατροί ενημέρωσαν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, εκείνος του χάιδευε το κεφάλι. Τον ρωτούσε αν είναι μόνος στον κόσμο, αν έχει οικογένεια.
 • Ο νεαρός αισθανόταν περίεργα και όμορφα, παρά το φόβο που πέρασε. Στο τέλος ο ιδιοκτήτης του είπε ”πάρε αυτά για μόλις βγεις από δω μέσα”, του έδωσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και έφυγε, έχοντας ήδη ξημερώσει.

Πολλά χρόνια πέρασαν. Τον ιδιοκτήτη συνόδευαν στην τελευταία του κατοικία, στην Παιανία, μουσικοί, τραγουδιστές και η ελίτ της κοινωνίας. Το όνομα του Μάνος Χατζιδάκις.

Όταν όλοι έφυγαν και το κοιμητήριο ερήμωσε, ένας νέος άντρας πλησίασε τον φρεσκοσκαμμένο τάφο και έκλαψε με λυγμούς. Ήταν εκείνος ο ληστής, ο παρίας, ο κλέφτης, ο περιθωριακός, που δεν είχε ξεχάσει το φέρσιμο του Χατζιδάκι στη δυσκολότερη – ίσως – στιγμή της ταραγμένης ζωής του.

 • Κείμενο του Αντώνη Μποσκοΐτη αποχαιρετώντας τον Ζακ Κωστόπουλο.

Η ιστορία με τον Μάνο Χατζιδάκι είναι αληθινή και έχει γίνει διήγημα από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.


Σπήλαιο Καστανιάς: Ας περιηγηθούμε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας
Kastania Cave: Let’s have a virtual tour to one of the most impressive caves in Greece

Το σπήλαιο της Καστανιάς είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας και το δεύτερο καλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη.
Βρίσκεται καλά κρυμμένο στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, λίγα λεπτά από τη Νεάπολη έχοντας φόντο την αγριάδα της ανατολικής απόληξης του Πάρνωνα και το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.
Τρία εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκε η Φύση για να δημιουργήσει τον απαράμιλλο διάκοσμο και να πλάσει τα εντυπωσιακά μορφώματα του σπηλαίου.
Απλώνεται σε μια έκταση 1.500 τετραγωνικών μέτρων, αν και ο επισκέπτης μπορεί να το απολαύσει σε μια άρτια και απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον, διαδρομή μήκους περίπου 500 μέτρων.
Ας περιηγηθούμε…

Kastania Cave is one of the most impressive caves in Greece and second of its kind in Europe.

It lies, tucked away, at the southern tip of the Peloponnese (a few minutes distance from Neapoli), where you witness the wilderness of the eastern ending route of Parnonas along with the endless blue sea views of the Myrtoan Sea as a background.
Nature needed three million years in order to create this unparalleled decor and mould the most outstanding and impressive formations of the cave.
It covers a 1,500 m² area, although the visitor will definitely enjoy a perfect and absolutely compatible with the environment route stretching at a length of approximately 500 m.
Let’s have a virtual tour…http://monemvasia.gr/%cf%83%cf%80%ce%ae%ce%bb%ce%b1%ce%b9%…/

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΙΜΝΙΟΤΑΚΗ: Χθες, κάτω από μια ανάρτηση που παρουσίαζε την δημιουργία ενός νέου ξενώνα ηλικιωμένων στο Ηράκλειο, υπήρξε κλασικά μια “ανθρωπίστρια” συριζαικού τύπου που σχολίασε πρώτη και καλύτερη μη χάσει, “πολλοί οίκοι ευγηρίας τελευταία, μήπως υπάρχει κρίση συναισθημάτων”;

Έχει σιχαθεί η ψυχή μου να βλέπω ημιμαθείς ανθρώπους που ως εκ θαύματος ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο κοινό που αλληλοενισχύει στερεότυπα και κάνει αναπαραγωγή reverse σκατοψυχιας (δηλαδή “εμείς” οι ανώτεροι συναισθηματίες και οι “άλλοι”)

 • Καθήστε για όνομα του Τσίπρα να διαβάσετε τις τελευταίες εκθέσεις για το πώς ο πληθυσμός της Ευρώπης ζει περισσότερο μεν, αλλά γερνάει και αντιμετωπίζει την νούμερο ένα μάστιγα που είναι η νόσος Αλζχάιμερ με όλες της συναφείς διαταραχές της.
 • Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την προαγωγή της γενικότερης υγείας του πληθυσμού άνω των 50 ετών, με την ενθάρρυνση επαν-εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την ενημέρωση του κοινού
 • Ενώ κάνει επιτακτική την στήριξη των ανθρώπων μέσα σε οργανωμένες και state-of-the-art δομές, με την παροχή προηγμένων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Έχετε δε μερικοί τόσο χαμηλές φιλοδοξίες για την ζωή, την πόλη και την χώρα σας που δεν μπορείτε να οραματιστείτε ένα μέλλον στο οποίο πραγματικά θα λαμβάνεις την φροντίδα για την οποία έχεις δουλέψει και πληρώσει σε φόρους. Και νομίζετε ότι την σημερινή ημέρα ΟΛΕΣ οι δομές υγείας είναι “πέταγμα” των ανθρώπων, ενώ το να τους έχεις στο σπίτι κλεισμένους σαν το Κωσταλέξι δεν είναι κρίση συναισθημάτων και σας κάνει ανώτερους.

Ηλίθιοι. (και δεν έχω καμία σχέση με τον εν λόγω ξενώνα. Απλά, έχω βιώσει στο πετσί μου την χρόνια ασθένεια στην τρίτη ηλικία, η οποία αντιμετωπίζεται από το κράτος με τον χειρότερο τρόπο)


Μάνος Χατζιδάκις: “Οποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει.”

Υπάρχει όμως κάτι πολύ χειρότερο: Να συνηθίσεις να ζεις με τη φρίκη. Στη καλύτερη περίπτωση μεταβάλλεσαι σε ζόμπι χωρίς ηθικές αξίες, αναστολές και κρίση.
Στη χειρότερη(?), απλά δεν επιβιώνεις.

 • Γι’αυτό είναι απαραίτητο να λειτουργεί και να τιμωρεί αυστηρά σε κάποιες περιπτώσεις η δικαιοσύνη, αν θέλεις να ζήσεις σε μια κάπως ευνομούμενη χώρα.
 • Πόσο ηλίθιος μπορείς να είσαι όταν συναινείς έστω και δια της σιωπής σε πράξεις αδικαιολόγητης αυτοδικίας?
 • Που θες να μεγαλώσουν τα παιδιά σου?

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΙΜΝΙΟΤΑΚΗ:Όλοι εσείς που κάποτε υπήρξατε Ποτάμι, δεν έχετε καρδιά; Πώς αφήνετε έτσι το κόμμα να εξευτελίζεται με την καμπάνια Θέλω; Μπήκα στην ιστοσελίδα και φρίκαρα με τους ψεκασμένους που υποτίθεται ότι γράφουν αυτό που θέλουν και το Ποτάμι θα το πραγματοποιήσει ως άλλη Τζοβάνα Φραγκούλη στο Πες Το Και Θα Γίνει. Σταχυολογώ μερικά από τα θέλω (ας μη σχολιάσω ότι η λέξη θέλω κρύβει έναν αυταρχισμό από μόνη της, αλλά μην κολλάμε σε ψιλά γράμματα):

 • Θέλω όσα μου αξίζουν και τα θέλω τώρα (τι λε ρε φίλε σοβαρά; Για πες μας τι νομίζεις ότι σου ΑΞΙΖΕΙ να δω κάτι. Κάτι τέτοιες αντιλήψεις περί αξίας έριξαν έξω την χώρα)
 • Θέλω να κολυμπάω στο Σούνιο χωρίς να πηδάω μάντρες και σύρματα (μόνο την Μαιρούλα σε ελεύθερο κάμπινγκ)
 • Θέλω οι  γονείς να εμπιστεύονται τους γιατρούς και όχι τους τσαρλατάνους (μεταξύ μας, κι εγώ θέλω οι γονείς να πηγαίνουν σε ψυχολόγους και όχι σε καθαριστές τσάκρα αλλά δεν μπορείς να τα βάλεις με την ανθρώπινη ανοησία κεντρικά)

Θέλω να βρεθεί το χουλιγκανάκι που έστειλε την 19χρονη στο νοσοκομείο (έτσι που το γράφεις με τρομάζεις. Σέρνεις την ζώνη σου για καυγά, οπότε όχι, υπό αυτές τις συνθήκες αυτοδικίας εγώ δεν θέλω)

 • Θέλω να δώσω το σπίτι μου στο κράτος και να εισπράττω εγώ τον ΕΝΦΙΑ (δεν έχω ιδέα τι εννοείς)
 • Θέλω η ΕΡΤ να γίνει BBC και (χαχαχαχαχαχαχα)
 • Θέλω οι υπουργοί να ιδρώνουν δουλεύοντας και όχι τρολάροντας (μα αυτοί νομίζουν ότι δουλεύουν)
 • Σοβαρευτείτε. Σοβαρευτείτε γιατί χανόμαστε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό


Fraport: Χαράτσι μέχρι και 5,5 ευρώ ανά επιβάτη για …έργα στα αεροδρόμια

Σε αύξηση των τελών διαχείρισης των αεροδρομίων των οποίων τα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του χρόνου (Χανιά, Καβάλα, Ζάκυνθος), προχωρεί η Fraport Greece, από την 1η Απριλίου 2019.

Αυτό ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ.

Η Γερμανική πολυεθνική που άρπαξε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια με μια αποικιοκρατική σύμβαση που προσυπέγραψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ετοιμάζεται να φορτώσει στις πλάτες των επιβατών τα έξοδα που έκανε για την κατασκευή έργων σε αυτά.

Η μεγάλη επένδυση ξεκίνησε! Με τη μόνη διαφορά ότι θα την πληρώσουμε εμείς…

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο, δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία από 13 ευρώ ανά επιβάτη να αυξήσει την επιβάρυνση για τη διαχείριση του αεροδρομίου στα 18,5 ευρώ ανά επιβάτη με την ολοκλήρωση των έργων! Αύξηση περίπου 43%! Καθόλου άσχημα για τη Γερμανική εταιρεία, αφού απέκτησε το δικαίωμα, ελέω των ελληνικών κυβερνήσεων, να χαρατσώσει το λαό.

 • Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν αυξήσεις, όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα αεροδρόμια Ρόδου, Κεφαλονιάς, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Ακτίου, Σάμου και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και την Κω.

Ο ελληνικός λαός για να μεταβεί στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου αλλά και στην Ηπειρωτική χώρα, θα πληρώνει «φόρο» διαχείρισης των ελληνικών αεροδρομίων μέχρι και 18,5 ευρώ ανά διαδρομή!

 • Προσέξτε! Θα πληρώνουμε φόρο σε μια Γερμανική πολυεθνική για τη διαχείριση των ελληνικών αεροδρομίων…

Επιπρόσθετα η Fraport έχει φροντίσει να τα πάρει διπλά για τα έξοδα που έκανε! Μέχρι το τέλος του χρόνου το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει στους Γερμανούς αποζημίωση ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες! Το συγκεκριμένο ποσό επιδίκασε στη Γερμανική πολυεθνική ως αποζημίωση η Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, μετά από διαμάχη που είχε με το ελληνικό δημόσιο.

 • Η αποζημίωση θα καταβληθεί γιατί όπως ισχυρίζονται τα αφεντικά της Fraport, όταν παρέλαβαν το 2017, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ήταν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη στην οποία βρίσκονταν το 2014, όταν η Fraport κηρύχθηκε ανάδοχος στο διαγωνισμό για την παραχώρηση τους!

Για τα έργα λοιπόν που πραγματοποίησε ζητά αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο και ταυτόχρονα βάζει και «καπέλο» στους επιβάτες! «Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια»για τους Γερμανούς.

Μη φοβάστε όμως. Όλα θα γίνουν με …αποδείξεις. Όπως διευκρίνισε ο Αλεξάντερ Τσίνελ, το χαράτσι στους επιβάτες θα μπει αφού η ολοκλήρωση των έργων θα έχει πιστοποιηθεί πρώτα από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και θα εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

 • Η Fraport Greece πάντως θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για τις νέες χρεώσεις από το Νοέμβριο του 2018 και η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή ΥΠΑ για τις νέες χρεώσεις θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.

Τα εκατομμύρια των εσόδων των αεροδρομίων καταγράφονται πλέον στους ισολογισμούς της Fraport. H Γερμανική εταιρεία αξιοποιώντας τη σύμβαση παραχώρησης, λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» αφαιμάζοντας τον ελληνικό λαό και συνολικά το επιβατικό κοινό.

Από την άλλη πλευρά τα κρατικά ταμεία στερούνται ζεστό χρήμα. Η παράδοση στρατηγικών υποδομών της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, απογυμνώνει τη χώρα από σημαντικές και κερδοφόρες εγκαταστάσεις.

Το κεφάλαιο λοιπόν κερδίζει και αυξάνει τα κέρδη του, την ίδια στιγμή που η κυβερνώντες συνεχίζουν τη φορολεηλασία σε βάρος των φτωχών νοικοκυριών για να πιάσουν τους στόχους των πλεονασμάτων…

IMERODROMOS.GR

Fraport: Χαράτσι μέχρι και 5,5 ευρώ ανά επιβάτη για …έργα στα αεροδρόμια


ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ μ/μ
Η εικόνα ίσως περιέχει: γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

4momsgr

Κάθε λεπτό κάποιος φεύγει απο αυτόν τον κόσμο.

Η ηλικία δεν έχει καμία σχέση με αυτό.
Είμαστε όλοι στην γραμμή της φωτογραφίας χωρίς τις περισσότερες φορές να το συνειδητοποιούμε.
Ποτέ δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι είναι μπροστά μας.
Δεν μπορούμε να πάμε στο πίσω μέρος της γραμμής.
Δεν μπορούμε να βγούμε από τη γραμμή.
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη γραμμή.

Έτσι, ενώ περιμένεις,

Κάνε τις στιγμές να μετράνε.
Κάνε τη διαφορά.
Πάρε το τηλέφωνο.
Βάλε προτεραιότητες.
Βρες χρόνο.
Κάνε γνωστά τα χαρίσματα σου.
Κάνε κάποιον ασήμαντο να αισθανθεί σημαντικός.
Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί.
Κάντε τα μικρά πράγματα μεγάλα.
Κάνε κάποιον να χαμογελά.
Κάνε την αλλαγή.
Κάνε τον εαυτό σου προτεραιότητα.
Κάνε έρωτα.
Συμφιλιώσου.
Βάλε τέλος στις “εχθροπραξίες”.
Βεβαιώσου ότι έχεις πει στους ανθρώπους σου ότι είναι οι αγαπημένοι σου.
Βεβαιώσου ότι δεν μετανιώνεις για τίποτα.
Βεβαιώσου ότι είσαι έτοιμος.

Σε αυτόν τον κόσμο συχνά θα εύχεσαι να είχες και άλλα 5 λεπτά. Μη διστάζεις να μοιράζεσαι αυτήν την ισχυρή υπενθύμιση και να ξυπνάς κάθε μέρα συνειδητοποιώντας ότι η ζωή είναι δώρο και να την αξιοποιείς στο έπακρο!

Ευχαριστούμε τον Kevin Mahoney για την υπενθύμιση.


Print Friendly, PDF & Email