Το δευτεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (21 Mαίου)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ – Εν αναμονή & κοντός ψαλμός…

Τυπικά σήμερα τελειώνουμε με τα μνημόνια. Η χρηματοδότηση μόνο θα συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο. Άτυπα, τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι & το 2021. Εκείνο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε τώρα & που παραμένει θολό λίγο πριν την όποια λύση του, είναι το χρέος που θα είναι απόλυτης & καθοριστικής σημασίας.
Διαβάζουμε πολλά στις φυλλάδες. “Οι Γερμανοί διώχνουν το ΔΝΤ” & μπλα μπλα, μπλα…

ΔΕΝ πιστεύω κανέναν & ΤΙΠΟΤΕ μέχρι την οριστική συμφωνία διότι:
1. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν στο πόπολο.
2. Με πιθανή αρνητική έκθεση του ΔΝΤ σε περίπτωση μη συμφωνίας, πάνε στράφι όλες οι θυσίες μας, η έξοδος στις αγορές κλπ.
3. Επομένως, δεν θα υπάρξει τρόπος αναχρηματοδότησης του χρέους, αφού τα επιτόκια με τούτα & μ’εκείνα ήδη αρχίζουν να καθίστανται απαγορευτικά & δεν έχουμε ακούσει τίποτε για κάποιον άλλο τρόπο. Εκτός και αν οι Γερμανοί επιδιώκουν να απασφαλίσουν εκ νέου την κρίση χρέους στην ήδη ευάλωτη ευρωζώνη.
4. Η Ιταλία αποτελεί ήδη τον Νο1 & πραγματικό κίνδυνο που πρέπει να αντιμετωπίσουν.
5. Δεν μπορεί να υπάρξει πειστική έξοδος χωρίς να βρεθεί ουσιαστική λύση για το χρέος, στην οποία όμως να συμφωνεί και η ΕΚΤ προκειμένου να αρχίσει να αποδέχεται τα ομόλογα μας. Πόσο όμως μπορεί να διαφοροποιηθεί μια έκθεση της ΕΚΤ από μία πιθανή αρνητική του ΔΝΤ που έχει παγκόσμια απήχηση & κατά πόσο θα πειστούν οι επενδυτές?
6. Γνωρίζω πως παίζεται το παιχνίδι των εκβιαστικών διαρροών ένθεν κακείθεν.
7. Γνωρίζω πως λειτουργεί το γραφείο τύπου των Βρυξελλών μέσω των άπειρων ΜΜΕ.
8. Κινδυνεύουν αν δεν συμφωνήσουν, να καταστούν οι ίδιοι αναξιόπιστοι έναντι των λαών τους αφού χρηματοδοτούσαν ένα μη βιώσιμο χρέος.
9. Και σε τελική, είναι οι ίδιοι που πρέπει να πληρωθούν.
Εν αναμονή & κοντός ψαλμός…

======

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ – Του Μιχάλη Μιχαηλίδη

“Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που επιτίθενται και λυντσάρουν έναν 76 χρονο για τις όποιες απόψεις του, είναι τραμπούκοι. Οι ακροαριστεροί τραμπούκοι που τρομοκρατούν και τα σπάνε είναι ακτιβιστές.”

 • Επομένως το πρόβλημα της μη προστασίας θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της μη εφαρμογής του νόμου και της μη απόδοσης δικαιοσύνης, είναι το δηλητήριο που εγχύεται στο κράτος δικαίου.

Εχει προϋπάρξει, ο διαχωρισμός της βίας σε καλή και καλή, ο διαχωρισμός των τραμπούκων σε ακροδεξιούς, “αγανακτισμένους ή “ακτιβιστές”, ο διαχωρισμούς των δολοφονιών σε δικά μας παιδιά ή τα παιδιά των άλλων.

 • Δεν ανησυχώ τόσο για την οικονομική αποκατάσταση μιας χώρας που κινείται στα όρια του failed state. Παρα τις δυσκολίες που υπάρχουν μπροστά, η Ελλαδα θα λειτουργήσει ως τόπος ανατιμητικής κερδοσκοπίας ( μετοχές, ακίνητα, ιδιωτική κατανάλωση, επενδύσεις) .

Εκείνο που ΑΙΤΟΥΜΑΙ και προσδοκώ από την επόμενη φιλελεύθερη (ελπίζω) κυβέρνηση, είναι η επανασύνδεση της έννοιας του κράτους δικαίου με την αρχή της νομιμότητας ( principle of legality) και με την διάκριση των εξουσιών στην πράξη.

======

KATEΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις με τον Μπουτάρη & με κάθε Μπουτάρη. Μπορείς να εκφράζεις με κάθε πολιτισμένο τρόπο τη διαφωνία σου. ΔΕΝ βιαιοπραγείς όμως. ΔΕΝ γίνεσαι ούτε φασίστας ούτε τραμπούκος, εκτός και αν είσαι ήδη φυτευτός τραμπούκος και φασίστας με συγκεκριμένο στόχο. Και κάπως έτσι ακυρώνεις αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι πενθείς, αφού γίνεσαι ίδιος με τους θύτες σου κλωτσώντας και βιαιοπραγώντας εναντίον ενός υπερήλικα.

 • Από την άλλη μέσα στις επανειλημμένες προκλήσεις του Μπουτάρη & τις εντελώς ατυχείς δηλώσεις του κατά καιρούς, ήταν και το χθεσινό προμελετημένο αίσχος, του να στήνει ένα γκέι πάρτι δίπλα σ’ένα εθνικό μνημόσυνο για να πετάγεται από το ένα στο άλλο ελαφρά τη καρδία & υποκριτικά, ακυρώνοντας ουσιαστικά το δεύτερο λες και ξέμεινε από άλλες μέρες.
 • Σόρρυ φόκς, Πόντια δεν είμαι αλλά είμαι Ελληνίδα, διαθέτω κοινό νου, απεχθάνομαι τον φασισμό αλλά και την υποκρισία & δεν βρίσκω καμία λογική & δικαιολογία ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Και συνήθως όπου δεν υπάρχει λογική, δυστυχώς προκύπτει η παράλογη βία. Μακριά από εμένα οι βιαστές της κοινής λογικής και του σώματος.

======

«Αλλάχ Άκμπαρ» και «Σουλτάνος Ερντογάν!» φώναζε το πλήθος όταν ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε μαζί με τον Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, μουσουλμάνος που είναι μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας στην οποία συμμετέχει επίσης ένας Σέρβος και ένας Κροάτης. Ο Ιζετμπέγκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ του Ερντογάν, «ενός άνδρα που σας έστειλε ο Θεός».

Πολλές χιλιάδες Τούρκοι, που είχαν έρθει από όλη την Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία ή τη Δανία, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα Zetra, το παγοδρόμιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1984, κάτω από τεράστια πορτρέτα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ατατούρκ, του πρώτου προέδρου της Τουρκίας.

Σημαντικά μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί για τη μοναδική εκλογική συγκέντρωση που έχει προβλεφθεί για τον Τούρκο πρόεδρο εκτός της χώρας του. Τον Απρίλιο, οι ολλανδικές αρχές προειδοποίησαν ότι δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη διεξαγωγή μιας τέτοιας πολιτικής συγκέντρωσης. Η αυστριακή κυβέρνηση τις απαγόρευσε.

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως η Γερμανία, είχαν εμποδίσει τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων υπέρ του Ερντογάν πριν από τα διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του Απριλίου του 2017 για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

======

ΜΗΝΥΜΑ: Ο Μπουτάρης, ο οποίος “χέστηκε” δημόσια για τους 353.000 νεκρούς Πόντιους, τι πήγε ακριβώς να κάνει χτες εκεί στο μνημόσυνο, έχει καταλάβει κανείς;;;;;; Αν δηλαδή ο Μιχαλολιάκος πήγαινε στο μνημόσυνο των νεκρών της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, τι διαφορετικό θα γινόταν δηλαδή;;; Θα δίδασκαν “δημοκρατικά ήθη” οι συγγενείς των θυμάτων και θα τον υποδεχόταν με τιμές αρχηγού κράτους;;;;;;;;;; Από ότι βλέπουμε στα βίντεο, δέκα λεπτά του ζητούν ΌΛΟΙ να φύγει κι αυτός πέρα βρέχει… Μετά έγινε ότι έγινε…

ΚΙ ΑΛΛΟ: Για τον προοδευτικο Μπουταρη αλλες ειναι οι ευθυνες του. Αυτες ειναι: σελφυ με τους γκει και τρανς, η ισλαμολαγνεια, η συμπαθεια προς το τουρκικο στοιχειο και τον παιδοφιλο Κεμαλ, να στηθουν προτομες του, η αναγνωριση των Σκοπιων ως “δημοκρατια της μακεδονιας”, να βγαζει τη γλωσσα του εξω απο το στομα στις παρελασεις και τις εθνικες εορτες, να αμαυρωνει την επετειο γενοκτονιας των Ποντιων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Το σχέδιο που εκτελέσαν είναι να μας βάλουν την Ελλάδα μέσα στον κλοιό, που χτίσαν μαζί με τους τραπεζίτες, των μνημονίων. Είχανε σχέδιο συγκεκριμένο και το εκτελέσανε οι απατεώνες μαζι με τους συνεργούς τους.

 • Εμείς δεν υπογράψαμε κανένα μνημόνιο, δεν υπογράψαμε καμία επιστολή που να υποσχόμαστε ότι θα παραδώσουμε την πατρίδα μας. Είναι προδότες της χώρας και οι προδότες σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν έχουν αύριο».

Σε μια λίγο κανονική χώρα οι αδίστακτοι αλητήριοι που φλόμωσαν την κοινωνία με δηλητήριο, μίσος και ψέμματα -δίχως αρχή και τέλος- θα έπρεπε να έχουν καρατομηθεί, εδώ και πολλά χρόνια, από την δικαιοσύνη.

======

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Μ αρεσει…που στα λαθη μας,
γινομαστε δικηγοροι του εαυτου μας…
και στα λαθη των αλλων ΔΙΚΑΣΤΕΣ..!!!
Καλημερα & καλη μας εβδομαδα φιλοι μου…

Φωτογραφία της Αικατερινη Τζωρτζακη.

====== 

Ο Ιβάν Σαββίδης πρώτα «πρόδωσε» αυτός τον Μελισσανίδη στον τελικό του Βόλου και μετά υπαινίχτηκε ότι ο «Τίγρης» είναι «προδότης», ενώ με ύφος… Λουδοβίκου είπε ότι «έσωσα τον Παναθηναϊκό», αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να καταδικάσει τις δηλώσεις Λουτσέσκου ότι η Ελλάδα μοιάζει με τη φασιστική Γερμανία, όπως τουμπεκί έκανε η πολιτεία και ο Βαγγέλης της ΕΠΟ

Ο Ιβάν Σαββίδης πρώτα «πρόδωσε» αυτός τον Μελισσανίδη στον τελικό του Βόλου και μετά υπαινίχτηκε ότι ο «Τίγρης» είναι «προδότης», ενώ με ύφος… Λουδοβίκου είπε ότι …
IAPOPSI.GR
======
ΜΗΝΥΜΑ: Όταν έπεφταν οι μούτζες από παιδιά σε θεσμικούς εκπροσώπους και τα γιαούρτια αυτό το φαινόμενο δεν σας προβληνατισε; Προσωπικά όλο αυτό είναι χυδαίο σε ένα νόμισμα με τις δύο πλευρές του. Και ο Μπουτάρης και αυτοί που το προπηλακισαν. Η πτώση έχει έρθει και όχι μονομερώς 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ:Διαβάζουμε ότι η Τουρκία μετέφερε 30 τόνους τουρκικού χρυσού από τα θησαυροφυλάκια της αμερικανικής Federal Reserve στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) τον Απρίλιο. Που σημαίνει ότι οι υποψίες της για τα χειρότερα από πλευράς ΗΠΑ δυναμώνουν. Πιθανές κυρώσεις σε Τούρκικες τράπεζες & εταιρίες που εξακολουθούν να συνεργάζονται με το Ιράν, ίσως & στην ίδια την Τουρκία προ των πυλών?
ΜΗΝΥΜΑ: Στη χώρα που ο εμφύλιος είχε περισσότερους νεκρούς από τον πόλεμο ενάντια στον κατακτητή… Στη χώρα που με το που έσκασε η κρίση ξεφύτρωσαν παντού ενεχυροδανειστήρια… Στη χώρα που άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί και κάποιοι “συνάνθρωποί” τους πετούσαν πέτρες στα οχήματα της Πυροσβεστικής για να τα καθυστερήσουν… Στη χώρα που γιατροί και νοσοκόμοι στερούσαν τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά… Σε αυτή τη χώρα μάλλον δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα πια… Αυτός ο κόσμος στον οποίο έφερα το παιδί μου δεν μου αρέσει καθόλου…
ΕΥΗ ΜΟΡΑΛΗ: Χιλιάδες οι τζαμπατζήδες και χιμπατζήδες του μετρό. Οι πόρτες σας μάραναν. Χθες πέρασε ταυτόχρονα μαζί μου ένας τύπος με το δικό μου εισιτήριο. Χτύπησα, άνοιξαν οι πόρτες και πέρασε πριν προλάβω να αντιδρασω. Του λέω “ωραίος”. Μου λέει Αντε γαμ…. Και αναρωτιεστε αν θα γίνουμε ποτέ σοβαρό κράτος. Αναρωτιέστε αν θα κανιβαλιζουν κάποιοι λιγότερο από κάποιους άλλους. Αναρωτιέστε αν θα μπει ποτέ τάξη σε αυτον τον βούρκο, που γαμ….και δέρνει ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Αυτός ο όχλος ξεκινάει να γίνεται όχλος τη στιγμή που γεννιέται. Από τη μάνα του και τον πατέρα του.
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Μεγαλώσαμε με Τραμπάκουλα, Δοξάστε με, Κούλα-Χαράλαμπε, Μαλακά, πιο μαλακά. Ο οδηγός του σχολικού ήξερε ότι ο μόνος τρόπος να κάτσουμε ήσυχοι ήταν να μας βάλει να ακούμε τις κασέτες του στη διαδρομή μετά το σχολείο. Καλό του ταξίδι. Ελπίζω μόνο να έκανε λάθος και να μην ήταν προφητική η γνωστή του ατάκα από τον εικονιζόμενο χαρακτήρα του μάγκα: “Αυτή η χώρα, ρε μάγκα, δε σώζεται με τίποτα, άμα λάχει να ‘ουμ”…
Φωτογραφία του Ted Lelekas.
====== 
BAΣΙΛΗΣ ΠΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν οι Έλληνες ζητάνε βοήθεια από την Κεντρική Τράπεζα, είναι ανώριμοι που ψάχνουν το λεφτόδεντρο. Όταν η ΕΚΤ εφαρμόζει το QE στηρίζοντας άλλες χώρες (εξαιρώντας την πιο αδύναμη), είναι συνετή οικονομική πολιτική

Λυπηθείτε μας παίδες….

-Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς οι άσχετοι. Τι διάολο διαφέρει η ποσοτική χαλάρωση από το λεφτόδεντρο; Μόνο μια διαφορά έχουν. Οτι το μεν λεφτόδεντρο είναι προιόν φαντασίας, ενώ το QE είναι πραγματικό!

======
ΜΗΝΥΜΑ: 
======

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Το εθνικό καθήκον

Ρωτάει λοιπόν τον Κουρουμπλή δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος [1]:

“Θεωρείτε ότι κάνατε λάθος όταν ήσασταν βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ και αντιδράσατε και δεν ψηφίσατε τα μνημόνια, τα μνημόνια που ψηφίσατε μετά με το Σύριζα; Κάνατε λάθος; Αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω … θα παίρνατε πίσω αυτή την απόφαση;”

Και απαντάει ο Κουρουμπλής: “Όχι, όχι δεν έκανα λάθος, δεν έκανα λάθος. Ήταν μια συνειδητή επιλογή γιατί, θέλω να σου πω αγαπητέ κύριε Πολλάτο, ότι τότε όλοι θεώρησαν ότι πολιτικά είχα αυτοκτονήσει. Εγώ τότε έκανα μια συνειδητή επιλογή. Μην κοιτάτε τώρα που είμαι υπουργός, εκ των υστέρων προφήτες είμαστε όλοι. Τότε ποιος πίστευε ότι θα είχε την εξέλιξη αυτή; Ποιος πίστευε ότι η επιλογή μου να πάω με τον Τσίπρα και να μην πάω ας πούμε με τον Κουβέλη – αφού όλοι οι παλιοί μου σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ μου έλεγαν αφού δεν γυρίζεις πίσω πήγαινε με τον Κουβέλη που έχει 12% και θα βγεις βουλευτής. Το επέλεξα συνειδητά.”

Δημοσιογράφος: “Πάλι με τον Τσίπρα θα ήσασταν αν είχατε πάει με τον Κουβέλη, έτσι;”

Κουρουμπλής: “Δεν ξέρω. Ποια ήταν η δική μου επιλογή εκείνη την στιγμή έχει σημασία.”

 • Το καταπληκτικό στο πως απαντάει ο Κουρουμπλής είναι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι η ερώτηση για “λάθος” αφορούσε το εθνικό συμφέρον.
 • Του φάνηκε αυτονόητο ότι η ερώτηση αφορούσε το δικό του συμφέρον.
 • Και είναι υπερήφανος ότι επέλεξε σωστά διότι όπως αποδείχθηκε ο ίδιος κέρδισε καταψηφίζοντας τα πρώτα μνημόνια.
 • Αυτό είναι που έχει σημασία, όπως εξηγεί ο πολιτικός μας άνδρας.

Μπορεί ο Κουρουμπλής να είναι μετρίας νοημοσύνης και να του ξεφεύγουν τέτοιες μαρτυρίες. Όμως το αποκαλυπτικό εδώ είναι το γενικό κλίμα που υπήρχε στην βουλή. Αυτοί που το 2010 καταψήφισαν το πρώτο μνημόνιο δεν το έκαναν σκεπτόμενοι το καλό της χώρας αλλά το καλό του τομαριού τους. (Αν όχι όλοι τότε οι περισσότεροι – μπορεί μερικοί να ήταν απλώς βλάκες ή “αυταπατημένοι”.) Και εδώ περιλαμβάνω τους βουλευτές της ΝΔ που όλοι τους (με την λαμπρή εξαίρεση της Μπακογιάννη) επίσης καταψήφισαν το πρώτο μνημόνιο. Αυτό για να καταλάβουμε τι ψέμα είναι η προπαγάνδα ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που πάντα βάζει πρώτο το εθνικό συμφέρον.

Όμως εδώ θέλω να αναφέρω ότι τουλάχιστον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει δημόσια μια συγνώμη για την δική του ψήφο κατά του πρώτου μνημονίου [2], κάτι που τον τιμάει. (Ο άνθρωπος έχει και μόρφωση και ηθική, κρίμα που όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ του έλειψε το θάρρος).

 • Αλλά απ’ ότι ξέρω κανένας άλλος βουλευτής της ΝΔ δεν έχει αναγνωρίσει το λάθος του για το ότι καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο.
 • Πιθανότητα πολλοί, ακριβώς όπως ο Κουρουμπλής, δίνουν συγχαρητήρια στον εαυτό τους για την σωστή επιλογή υπέρ του δικού τους συμφέροντος.
 • Πράγματι δυο χρόνια αργότερα η ΝΔ αύξησε την δύναμή της από 91 στους 129 βουλευτές και άρα λίγοι από αυτούς που καταψήφισαν το πρώτο μνημόνιο δεν ανταμείφθηκαν με περισσότερα χρόνια βουλευτικών προνομίων.
 • Και κάμποσοι πήραν και υπουργία. Μπράβο τους. Έκαναν την σωστή επιλογή.

Σημειώσεις:

1. Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό της συνέντευξης με τον Κουρουμπλή στο λεπτό 43:40 της εκπομπής της Τζίνας Μοσχολιού στις 14/5/2018. Η Μοσχολιού υπερασπίζεται και αυτή το πελατειακό κατεστημένο και άρα είναι κατά των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα, όμως φαίνεται λιγότερο ανόητη και διαπλεκόμενη από τον τυπικό δημοφιλή δημοσιογράφο. Στο καθημερινό της πρόγραμμα αποκαλύπτει τις μπούρδες και υποκρισίες που ακούγονται στον δημόσιο διάλογο ανεξαρτήτως κόμματος. http://www.athina984.gr/…/2…/09/Akou-Ti-Egine-2018-05-14.mp3

2. Εδώ η δήλωση του Μητσοτάκη: “Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 – εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου”. http://www.naftemporiki.gr/…/kur-mitsotakis-i-nd-na-uperpsi…

Διανέλος Γεωργούδης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Δημιουργίας, ξανά!
blog: http://www.mnimonio.info
προσωπική σελίδα: http://bit.ly/fb-Dianelos

======

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Αυτά τα δείγματα συμπεριφοράς μόνο Δημοκρατία δεν εξασφαλίζουν.

Ας προσέξουμε όλοι γιατί κάτι τέτοια συνέβαιναν στο παρελθόν στη δεκαετία του 1930 , λίγο πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Προσοχή σε όλους μας. Η Δημοκρατία μας θέλει οχύρωση στη συμπεριφορά μας και πλάτιασμα στη σκέψη μας. Ποτέ τέτοιες συμπεριφορές!

Φωτογραφία της Effrosyni Boutsika.

====== 

ΜΗΝΥΜΑ (Α.Α): Εαν δεν διδαξουν τα σχολεια μας οτι στο χωρο που λεγεται ελλαδα κατοικουν εδω και πολλα χρονια βλαχοι-αλβανοι-σλαβοι-βουλγαροι-εβραιοι-μογκολοι- απομηναρια των ελληνικων φυλων-και πολλες αλλες ρατσες που τωρα μου διαφευγουν, αυτα τα φαινομενα θα ειναι συχνα…..εαν δεν μας δοθουν αντικειμενικοι λογοι να ειμαστε υπερηφανοι σαν κατοικοι αυτου του χωρου και οχι να μας ωθουν να αντλησουμε τετοια απο διαστρεβλωμενη ιστορια και θλιβερες αξιες,καποιοι παληκαραδες θα βρισκουν λογους, να δερνουν γεροντες….ειναι φανερο,ο στειρος φανατισμος μας οδηγει σε γονιμοτατη αποτυχια, σαν χωρο, και σε οφελος ελαχιστων απατεωνων….
Φωτογραφία του Antonis Arvanitis.
======
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Θερμή παράκληση προς τον Δήμαρχο Αθηναίων να μας αφήνει κάποιες Κυριακές το χρόνο να περνάμε με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που μπορούσα να περάσω. Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη όπου μπορούν να πάνε να τρέξουν οι άνθρωποι.
ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Φωτογραφία της Ευγενία Παπαθεοδώρου.
Print Friendly, PDF & Email