Το δευτεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (17 Μαίου 2021)

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στους φράχτες και τις κάμερες, ωστόσο, το μεγαθήριο που στεγάζει τα γραφεία του στον Περισσό, είναι σιδερόφραχτο και ζωσμένο με κάμερες παντού. Το ίδιο και τα υπόλοιπα (επίσης μεγαθήρια) γραφεία του, όπως στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών. Τραγικοί υποκριτές.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

*****

Δεν είναι ώρα για γέλια

Η αστική Δημοκρατία ως πολίτευμα, αποτελεί την πληρέστερη μορφή διακυβέρνησης μιας χώρας. Απέχει σημαντικά από την τελειότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα ανθρώπινα δημιουργήματα, όμως είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα στα συστήματα διακυβέρνησης.

 • Αλλά για να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά για τη χώρα, την κοινωνία και τον πολίτη, είναι απαραίτητο να πληρούνται κάποιες αναγκαίες και ικανές συνθήκες, να υφίστανται συγκεκριμένες παράμετροι λειτουργίας. Δυστυχώς σήμερα στην Ελλάδα, αυτό δεν συμβαίνει.

Παρότι προβλέπονται και υπάρχουν όλα τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιτυχία του μείγματος αυτό, ενώ είναι σταθερό, λειτουργικό και αποδοτικό, κινδυνεύει να “κόψει”, ανά πάσα στιγμή. Λόγω ενός και μόνο συστατικού το οποίο, αν και υπαρκτό, είναι εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας με αποτέλεσμα, αργά αλλά σταθερά, να καταστρέφει και τα υπόλοιπα.

Το περί ου ο λόγος “συστατικό” στην Ελληνική Δημοκρατία, είναι η αντιπολίτευση. Ενώ όλοι οι θεσμοί του πολιτεύματος υπάρχουν και, άλλος λίγο, άλλος πολύ, αποδίδουν ικανοποιητικά η αντιπολίτευση αποδεικνύεται εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων

Ενώ όμως το ελάσσον μέρος της (ΚΚΕ, ΚινΑλ κ.λπ.) έχει κάποιες αιτίες για την παρουσία και την εικόνα που εμφανίζει, η αξιωματική αντιπολίτευση, που μέχρι πρόσφατα κυβερνούσε τη χώρα, παρουσιάζει συμπεριφορές που μόνο με αυτές δεκαεξάχρονου εφήβου, μπορούν να συγκριθούν. Ίσως και νεαρότερης ηλικίας…

Από το “αναλαμβάνω το ρίσκο να νοσήσουν όσοι κατεβαίνουν στις διαμαρτυρίες” του Αλέξη Τσίπρα, την ξαφνική νοσταλγία για τις πρακτικές Λένιν της κυρίας Αχτσιόγλου, τις εκκαθαρίσεις του κυρίου Τζανακόπουλου στο Δημόσιο μέχρι το “λάθος” πλειάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον εμβολιασμό του Δημάρχου Αθηναίων, δίνεται ένα μήνυμα μόνο: αυτό του απέραντου μπάχαλου, της “χαλαρής” ελαφρότητας, της τεράστιας απόστασης από την σημερινή πραγματικότητα και, εν τέλει, της απόλυτης έλλειψης σοβαρότητας!

Συνεχώς, ασταμάτητα και χωρίς καμία προσπάθεια διόρθωσης και βελτίωσης!

Με την πρώτη ματιά βέβαια, αυτή η εικόνα αυτής της αντιπολίτευσης, συμφέρει τη χώρα και τη συμφέρει πάρα πολύ. Μια ακόμη πενταετία σαν το διάστημα 2015-19 και η Ελλάδα θα καταλήξει να είναι κράτος της… Βόρειας Αφρικής! Εύκολα! Οπότε μακριά από την καρέκλα να βρίσκονται και ας είναι κι… ένα δάκτυλο!

 • Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μία κυβέρνηση η οποία δεν αισθάνεται καμία πίεση από την αντιπολίτευση, αργά ή γρήγορα θα χαλαρώσει τους ρυθμούς της, θα προσπαθήσει να παίξει άμυνα και να διατηρήσει το κεκτημένο της εξουσίας. Θέμα χρόνου είναι και μόνο. Φυσικά μετά την όποια κυβερνητική χαλάρωση, θα ακολουθήσει μια ευρύτερη και γενικότερη σε ολόκληρη την χώρα. Το έχουμε δει ξανά το έργο. Επανειλημμένα!

Αυτό, σε κάποιον άλλο καιρό, δεν θα ήταν τόσο προβληματικό. Επί δεκαετίες στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις κάπως έτσι εναλλάσσονταν διαδοχικά στην εξουσία, κι όλα πήγαιναν πρίμα. Όμως δεν ζούμε είκοσι χρόνια πριν και η κατάσταση της Ελλάδας, κάθε άλλο παρά δυνατότητες για την οποιαδήποτε χαλάρωση παρέχει.

 • Πράμα που σημαίνει ότι, καλό και άγιο το γέλιο που προκαλεί ο Αλέξης όταν μας λέει στα Αγγλικά για “το όπλο που κλωτσάμε να πάει παρακάτω”, αλλά αν συνεχιστεί αυτό το ριζοσπαστικοαναρχικοκομμουνιστικοσοσιαλιστικό αλαλούμ, θα μας βγει ξινό. Πολύ ξινό. Και δεν είναι καιρός για ιλαροτραγωδίες. Ο καιρός που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. έχει παρέλθει ανεπιστρεπτεί.

Πέτρος Λάζος
petros.lazos@capital.gr
Twitter: Petros Lazos
Facebook: Peter Lazos


*****

Κέρκυρα: Ζημιές στην καλλιέργεια της ρομπόλας στην Κεφαλονιά από την ισχυρή χαλαζόπτωση

Σύνταξη Μαρία Παγκράτη

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/

Σκοτείνιασε ο ουρανός στην Κεφαλονιά και κατά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ξέσπασε πολύ μεγάλη καταιγίδα με σφοδρή χαλαζόπτωση η οποία κράτησε μισή ώρα περίπου.

Το χαλάζι σε μερικές περιοχές ήταν σε μέγεθος καρυδιού. Στις άκρες του δρόμου είχε ύψος 30 εκατοστά. Ακολούθησε έντονη βροχή η οποία πλημμύρισε τον παραλιακό δρόμο του Αργοστολίου χωρίς όμως να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Το χαλάζι όμως θα το θυμούνται οι παραγωγοί του κρασιού στην Κεφαλονιά για καιρό διότι κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους. Οι ζημιές δεν ήταν μόνο στις αμπελοκαλλιέργειες αλλά και ελαιόδεντρα .

Η κακοκαιρία έπληξε τη χερσόνησο της Παλλικής νότια του Ληξουρίου όπου καλλιεργείται και η ελιά και η μαυροδάφνη και το μοσχάτο. Συνέχισε προς το Αργοστόλι όπου ξέσπασε η έντονη βροχή αλλά στον ορεινό όγκο των Ομαλών, στην περιοχή του Αγίου Γερασίμου, κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς όλη τη ζώνη της παραγωγής της ρομπόλας.

Η Κεφαλονιά η οποία χτυπήθηκε έντονα από τον ΙΑΝΟ, έξι μήνες μετά ταλαιπωρείται εκ νέου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκε τα αμπέλια που καταστράφηκαν, ενημέρωσε αμέσως για το μέγεθος της καταστροφής τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, o οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και από την Δευτέρα 17 Μαϊου 2021 θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αποζημίωσης όσων παραγωγών οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές.

Επίσης σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα την εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους πληγέντες παραγωγούς προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης τους.

*******

 • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ

Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ…, για τους πλειστηριασμούς…

Ένας πτωχευτικός θα μας σώσει. Και αυτός που ψηφίστηκε είναι μια χαρά. Θα κάνει ό,τι πρέπει, στην ώρα του, τώρα που οι πλειστηριασμοί είναι στη γωνία; Η περασμένη Παρασκευή, 14 Μαΐου, ήταν η Μεγάλη Παρασκευή για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

 • Τα εξάμηνα “ψέματα” (με τις αναστολές πλειστηριασμών) τελείωσαν. Με το άνοιγμα της αγοράς και του τουρισμού ορθάνοιχτες και οι πόρτες των πλειστηριασμών.Ο δε κακός χαμός, με πλειστηριασμούς χιλιάδων επί χιλιάδων ακινήτων, θα γίνει τον Σεπτέμβρη με το άλλο άνοιγμα. Το άνοιγμα των σχολείων. Και δεν είναι άσχετο αυτό, όσο ακουμπάει το θέμα της πρώτης κατοικίας. Πώς να το κάνουμε.

Ας περάσουμε όμως στην ουσία, καθώς επί της ουσίας είναι που προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Σημαντικά, κατά τη γνώμη μας, ερωτήματα τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Και πρέπει να απαντηθούν πριν φθάσουμε στο σημείο να μην ανακόπτονται οι εξελίξεις, ούτε από την πανδημία.

 • Βασικότατο, κατά τη δική μας άποψη, ερώτημα είναι αν θα συναντήσουμε πολιτική αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του πτωχευτικού, σε συνθήκες που θα ξεκαθαρίζουν (επιτέλους) την αληθινή εικόνα και τη νέα ταυτότητα της οικονομίας μας. Να γίνουν, με άλλα λόγια, ορατές οι δυνάμεις μας στην περιβόητη επόμενη ημέρα, τόσο από την 12ετή (2009-2021) οικονομική μας κρίση όσο και τις επιπλοκές στην οικονομία, από την πανδημία.

Να δούμε, βρε αδερφέ, τι έχουμε να δείξουμε σε εθνική παραγωγή, από τον αγροτικό τομέα μέχρι και τη μεταποίηση. Να μάθουμε για ποιο λόγο φέρνουμε σκόρδα και κρεμμύδια από την Τουρκία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Και πώς καταντήσαμε από χώρα παραγωγής λιπασμάτων και ντόπιας ζάχαρης να εισάγουμε από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες.

 • Να διαπιστώσουμε τι πραγματικά περιλαμβάνει το 1,5% της μεγάλης βιομηχανίας της χώρας και τι το 98,5% της μεσαίας και μικρής βιοτεχνίας. Να ελπίζουμε ή όχι για αύξηση παραγωγικότητας. Αν όντως “ακούμε” τα μηνύματα των καιρών. Και αν θα πάρουμε μέρος στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Να αντιληφθούμε τέλος πόσο βιομηχανικός… ή μικρός και μικρομεσαίος είναι ο τουρισμός και οι υπηρεσίες μας.

Και τέλος πάντων αν ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας (ή αυτά που απέμειναν από την 45ετή σοβιετία και τον κρατισμό) έχει ανταγωνιστικότητα να κρατηθεί, μετά την πανδημία, στο προσκήνιο, της Ε.Ε., ή έστω στα Βαλκάνια… Για να συμβούν αυτά, πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις δεν θα έχουν οι πλειστηριασμοί. Θα έχει η συνέπεια και η ταχύτητα στην εφαρμογή του πτωχευτικού.

 • Η κυβέρνηση, πρέπει να το ομολογήσουμε, δείχνει να προσέχει τα χρονοδιαγράμματα που βάζει. Ωστόσο πολλά είναι που δείχνουν, πως το θέμα θα πάρει αντιπολιτευτικές διαστάσεις μιας και η αξιωματική αντιπολίτευση θα κοιτάξει να καλύψει τεράστια κενά που άφησε ως κυβέρνηση στις ίδιες οικονομικές μας ανάγκες.

Η ανησυχία συνεπώς (όχι δική μας αλλά της αγοράς) εστιάζεται και στο αν η εφαρμογή του πτωχευτικού χαράξει νέους δρόμους, τους αναγκαίους δρόμους που επιβάλλουν οι διατάξεις του. Θα έχουμε λοιπόν την αρμόζουσα, στο θέμα αυτό, ταχύτητα ή με το πρόσχημα του πολιτικού και αντιπολιτευτικού καβγά, θα πάμε (στο γνωστό από τη μεταπολίτευση) τενεκεδάκι… να το κλωτσάμε…, για να μη διαταράσσουμε πελατειακά κυκλώματα. Οι Τράπεζες θα συνεργαστούν να το αποφύγουμε αυτό;

 • Άλλο ερώτημα (ογκώδους σημασίας) είναι, επίσης κατά τη γνώμη μας, αν με τους ασταμάτητους, κατά τον Σεπτέμβριο, πλειστηριασμούς θα ξεκαθαρίσει και η σκόπιμα περίπλοκη (από την πολιτική σκηνή, τις κυβερνήσεις και τις Τράπεζες) προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πρόκειται για θέμα που βεβαίως και πρέπει να κλείσει για να μη γίνεται αντικείμενο προπαγανδιστικής εκμετάλλευσης σε εκλογές και κυβερνητικές θητείες. Να ρυθμιστεί όμως με πραγματικά αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο που να μην επιτρέπει πισωγυρίσματα.

 • Για να συμβούν αυτά και να μην παραμείνουν στο περιθώριο των ευχών και των προθέσεων, απαιτείται ρεαλισμός που επιβάλλει πολιτική συναίνεση.

Άρα, ιδού η Ρόδος… Υπάρχει πολιτικό σθένος για συνεννοήσεις και πρόθεση να ξεκαθαρίσουμε (μετά από τα 45 χρόνια αλαλούμ) τις γκρίζες και τις μαύρες ζώνες που προκάλεσε στην οικονομία ο κρατικοδιατισμός;

 • Θέλουμε όντως να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία ή απλά ψάχνουμε στα απόνερα της κοινωνικής δυστυχίας και της φτώχειας να “αιχμαλωτίσουμε” νέο πελατειακό δυναμικό; Τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν. Τώρα και από όλους.

george.kraloglou@capital.grΤρομάζει τον πλανήτη η ινδική μετάλλαξη

Μεγαλύτερη ανησυχία στη Βρετανία που ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών
Η βρετανική κυβέρνηση υπερασπίστηκε σήμερα τον εαυτό της για το αν καθυστέρησε να δράσει για να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από την Ινδία, μπροστά στην ανησυχητική αύξηση της ινδικής παραλλαγής στη Βρετανία, λόγω της οποίας υπάρχει ενδεχόμενο να διαταραχθεί η συνέχεια της άρσης της καραντίνας.

Στις 19 Απριλίου, η βρετανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να εντάξει την Ινδία στον κατάλογο με τις«κόκκινες χώρες», οι ταξιδιώτες των οποίων απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα, εκτός των κατοίκων που ήταν υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνας δέκα ημερών, σε ξενοδοχείο. Το μέτρο είχε εφαρμοστεί από τις αρχές Απριλίου στο Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.


Η ανακοίνωση αυτή είχε γίνει τη ημέρα που ακυρώθηκε, από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, η επίσημη επίσκεψή του στην Ινδία, το πρώτο επίσημο σημαντικό ταξίδι στο εξωτερικό, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας σε αυτήν τη χώρα. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ αρνήθηκε σήμερα ότι η απόφαση να ενταχθεί η Ινδία στον κατάλογο με τις «κόκκινες χώρες» είχε αναβληθεί λόγω του ταξιδιού του Βρετανού ηγέτη.

 • «Λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις βάσει των αποδείξεων», διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Επιβεβαίωσε πως η Ινδία είχε ενταχθεί στον κατάλογο με τις «κόκκινες χώρες» προτού η ινδική παραλλαγή οριστεί ως «ανησυχητική» και λόγω του «ποσοστού υψηλής θετικότητας» των ταξιδιωτών που έρχονταν από αυτή τη χώρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η ινδική παραλλαγή κινδυνεύει να διαταράξει την άρση όλων σχεδόν των περιορισμών στην Αγγλία, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου, εάν συνεχίσει να εξαπλώνεται, έπειτα από μια ανησυχητική αύξηση στο βορειοδυτική Αγγλία και το Λονδίνο.

 • Παρά τις εκκλήσεις των επιστημόνων για προσοχή, εκτίμησε, εντούτοις, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετατεθεί η χαλάρωση που προβλέπεται για αύριο, με το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στις παμπ και τα εστιατόρια, την επαναλειτουργία των πολιτιστικών χώρων και των σταδίων με περιορισμένη χωρητικότητα και την επανέναρξη των ταξιδιών στο εξωτερικό.

Η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει «ρεαλιστική πιθανότητα» η παραλλαγή να είναι έως και 50% μεταδοτικότερη σε σύγκριση με εκείνη που εμφανίστηκε στα τέλη του 2020 στη νοτιοανατολική Αγγλία.

 • Εάν αποδειχθεί 40-50% πιο μεταδοτική, το να χαλαρώσουν οι περιορισμοί τη Δευτέρα θα μπορούσε «να οδηγήσει σε μια σημαντική αναζωπύρωση των νοσηλειών», που θα ήταν «παρόμοια ή σημαντικότερη από τις προηγούμενες κορυφώσεις», όταν οι υπηρεσίες υγείας έφθασαν στα όρια της κατάρρευσης, προειδοποιεί η επιτροπή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αποδίδονται στην ινδική παραλλαγή στη Βρετανία αυξήθηκε από τα 520 την περασμένη εβδομάδα στα 1.313 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

 • Ξεπεράστηκε το όριο των 20 εκατομμυρίων εμβολιασμένων

Η Βρετανία ξεπέρασε το όριο των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, δηλαδή σχεδόν το 40% του ενήλικου πληθυσμού, την παραμονή ενός σημαντικού σταδίου χαλάρωσης των μέτρων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

 • Αναλυτικά, 20.103.658 άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις αρχές Δεκεμβρίου, μιας από τις πιο προηγμένες παγκοσμίως, και 36.573.354 έχουν κάνει μία μόνο δόση του εμβολίου. Ο στόχος είναι να χορηγηθεί μια πρώτη δόση σε όλους τους ενήλικες έως τα τέλη Ιουλίου.

“Η λήψη μιας δεύτερης δόσης είναι βασική για να διασφαλιστεί ότι έχετε μια βέλτιστη δυνατή προστασία από αυτόν τον θανατηφόρο ιό”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Για τη βρετανική κυβέρνηση, ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ένα εμβληματικό μέτρο της στρατηγικής της για έξοδο από την υγειονομική κρίση έπειτα από πολλούς μήνες καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες στην Ευρώπη, σχεδόν 128.000 θανάτους.

Μετά το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων και των καταστημάτων με μη απαραίτητα είδη τον Απρίλιο, η Αγγλία ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει ξανά τις αίθουσες των παμπ και των εστιατορίων, τους πολιτιστικούς χώρους, τα ξενοδοχεία και στάδια χωρητικότητας έως 10.000 θεατών το πολύ.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα επισκιάζεται από τοπικές εστίες της ινδικής παραλλαγής, στα βορειοδυτικά της Αγγλίας και στο Λονδίνο, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την τελική φάση της χαλάρωσης των μέτρων που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου με την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών.

Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή της, το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου μειώθηκε σε οκτώ εβδομάδες, αντί για τρεις μήνες σήμερα, για τα άτομα άνω των 50 ετών και τα πιο ευάλωτα.

Σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, ο εμβολιασμός απέτρεψε 11.700 θανάτους και 33.000 νοσηλείες στην Αγγλία έως τα τέλη Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αγανάκτησε και ο γιατρός με τις ψεκασμένες παλαβομάρες που γράφουν δεν άντεξε άλλο ο άνθρωπος

Εικόνα


 • ΙΘΑΚΗ

Εικόνα

 • Δλδ η επισημη θεση του συριζα γι αυτη τη φωτο, ποια ειναι? Αν οι συντροφοι ξαναρθουν “στα πραγματα”, θα καταργησουν το φραγμα? Ενημερωστε να ξερουμε.
Εικόνα
 • You Speak Greek… You just don’t Know it!

Εικόνα


Εδώ λοιπόν δυο τινά συμβαίνουν: 1. Ή η Ακρίτα είναι εντελώς ηλιθια 2. Ή είπε ψέματα ότι εμβολιάστηκε. Αλλιώς θα ήξερε αυτά που αναφέρει ο Πι Τζι

Εικόνα

Εικόνα


Αγγίζουν τους 12.000 οι κρατούμενοι που «απολύθηκαν» με το νόμο Παρασκευόπουλου –

Εικόνα

Ο Βαρουφάκη θύμωσε για την παρουσία της ΠτΔ στον “φράχτη” του Έβρου και θέλει τα σύνορα ανοιχτά αλλά έχει βάλει φράχτη στην βίλα του στην Αίγινα για να μην μπορεί ο κάθε λαουτζίκος να ρίξει μια βουτιά στην πισίνα του!


Εικόνα


 • Ξεκινούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , την 19η Μαΐου, θα τιμήσει
hellasjournal.com

 • Στο σκαμνί ο Μουζουράκης για εξύβριση της ελληνικής σημαίας και της 28ης Οκτωβρίου… Άντε να παίρνουν και άλλοι σειρά για να μπει ένα τέλος για όσους εξυβρίζουν τη σημαία και την πατρίδα μας!


 • Υποδοχή ήρωα για τον παικτη που επέστρεψε από ένα τηλεοπτικο ριάλιτι!!! Δεν μας αξίζει αυτή η χώρα.
Εικόνα

Τιμάμε σήμερα στον Ανάβατο της Χίου τη μνήμη των χιλιάδων αδικοχαμένων μαρτύρων της τρομερής σφαγής από τους Τούρκους το 1822. Και εξαίρουμε το πνεύμα όσων αναγέννησαν το νησί κατά την προτροπή του συμπατριώτη τους Κοραή, «Ανακτήσατε και καταστήσατε λαμπροτέραν την πατρικήν γην».

Εικόνα

 • Ένοικοι πολυκατοικίας έπιασαν διαρρήκτη – Είχε συλληφθεί 102 φορές!
Ένοικοι πολυκατοικίας έπιασαν διαρρήκτη – Είχε συλληφθεί 102 φορές!

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας παρέδωσαν στην Αστυνομία τον 42χρονο δράστη και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί 102 (!) φορές για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση και… newpost.gr


 • Τα fake news τύπου Έλενας Ακρίτα δεν είναι αστεία. Είναι επικίνδυνα. Γιατί υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει και στην προκειμένη περίπτωση στη μέση είναι ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας. Δεν αρκεί να σβήνεις μια fake ανάρτηση. Πρέπει να παραδέχεσαι και το λάθος.
 • Παλαιστίνιος Μουσουλμάνος που ονομάζεται Sami Al-Deek, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του ότι είναι πλαστικός καλλιτέχνης, ζωγράφισε τον εαυτό του σπάζοντας τον Σταυρό σε εκδίκηση από την Γαλλία. Αυτή είναι η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ πριν από ”1400” ΧΡΟΝΙΑ, δεν είναι η παρόρμηση της στιγμής!

  Εικόνα

 • Αδυνατον να γίνει κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν 5θημερο. Δεν πας να τους λες ότι όσοι δουλεύουν Κυριακή έχουν πάρει τα δυο ρεπο τους τις προηγούμενες μέρες. Αυτοί θα συνεχίσουν να λένε αυτό που φαντάζονται!
Παράθεση Tweet

Εσείς που πάτε σήμερα για ψώνια, σας εύχομαι υπερωρίες Κυριακές, γιορτές και αργίες


Υποδοχή ήρωα για παικτη του survivor, γιατί δεν φτάνει να αγγίξουμε τον πάτο πρέπει και να τον γλειψουμε


Αφού ο λαός της Παλαιστίνης πεινάει, γιατί η Χαμάς ξοδεύει λεφτά για ρουκέτες;


 • Πρίγκιπας Χάρι: «Η βασιλική ζωή είναι κάτι ανάμεσα στο Truman Show και σε ζωολογικό κήπο»
Πρίγκιπας Χάρι: «Η βασιλική ζωή είναι κάτι ανάμεσα στο Truman Show και σε ζωολογικό κήπο»
Το να μεγαλώνεις στο παλάτι είναι σαν να ζεις κάτι ανάμεσα στην ταινία «Truman show» και σε ζωολογικό κήπο, είπε ο πρίγκιπας Χάρι, σε μια νέα «εκρηκτική» συνέντευξη που παραχώρησε   reader.gr

 • Διάβασα πως μία σύζυγος κάνει αγωγή στο φαρμακοποιό που απέτρεψε τον σύζυγό της να εμβολιαστεί και ο οποίος τώρα χαροπαλεύει διασωληνωμένος. Δυστυχώς θα αργήσουν όλες αυτές οι υποθέσεις να τελεσιδικήσουν. Είναι όμως απαραίτητο να υπάρξουν πολλές καταδίκες των αντιεμβολιαστών.

Να μου εξηγήσει ΕΝΑΣ γιατί είναι “ακραίο” και “πατριδοκάπηλο” να κρατάς την Ελληνική σημαία ως Ελληνίδα, αλλά δεν είναι ακραίος εθνικισμός να κρατάς ως Έλληνας την σημαία της Παλαιστίνης, μιας “χώρας” που πετάει ρουκέτες σε άμαχους. ( και κάτι που η Ελλάδα ΔΕΝ κάνει). Γίδια.


Εικόνα


Η παρακμή του ανθρώπινου είδους σε μια εικόνα…

Εικόνα

 • Ναός του Ποσειδώνα, Σούνιο.© Nikos Nikoletakis
Εικόνα
 • Με τη φώτο της ΠτΔ στον Έβρο ενοχλήθηκαν οι αριστεροί κι ο Ερντογαν.
 • Με τους βομβαρδισμους στη Χαμας ενοχλήθηκαν οι αριστεροί κι ο Ερντογαν.
 • Με τις επαναπροωθησεις λαθρομεταναστων ενοχλούνται οι αριστεροί κι ο Ερντογαν.
 • Τι άλλη απόδειξη θέλετε;