Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021)

ΤΡΕΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (0,73 δισ.), ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 16,2%, ΔΕΔΔΗΕ (2,1 δισ. ευρώ) κλπ κλπ. Αλλά που να φτάσουν το επίτευγμα της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι… 40 εκατ.ευρώ. Και του λένε κι από πάνω οι τραμπάκουλες, ότι  ξεπούλησε τον ΔΕΔΔΗΕ!

ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ: Τους έστειλαν κανονικά… Άλλους για κρύο τσάϊ, άλλους για ψυχοφάρμακα και τους υπόλοιπους στα σκληρά.

 • ΔΕΗ: Το 13άρι στο οποίο πίστευε εδώ και πολύ καιρό ο μ/μ θα επαληθευτεί. Αργότερα, βλέπουμε. Λογικά, δεν πρέπει να αργήσει και πολύ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κάποιοι στο τέλος θα τα κλάψουν τα λεφτά τους. Το μαγαζί έχει μπαντάρει, μπάζει νερά από παντού και αλληλοφαγώνονται.

 • WALL STREET: Μας τρέλαναν με τους αστείους τίτλους τους και για να πάρουν μερικά κλικς παραπάνω, δώστου και ξαναδώστου… Οκτώ οι αρνητικές συνεδριάσεις του Dow στις τελευταίες (9) και ήρθε η καταστροφή των πάντων επειδή υποχώρησε συνολικά κατά… 2,4%(!!). Την στιγμή που απέχει μόλις 2,7% από τα ιστορικά ever υψηλά του.

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ πάντως, ότι οι περισσότεροι που σας ενημερώνουν δεν γνωρίζουν καν τα βασικά. Την Wall Street αν θέλεις να την χτυπήσεις, πρέπει και να ξέρεις που υπάρχει πλούσιο έδαφος για να αναδείξεις τα τεράστια προβλήματα της που τα κρύβουν κάτω από τα χαλιά της οι διαθέτοντες τα κλειδιά του Ναού. Μην κοιτάτε, που εδώ βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας. Είναι ίδιον της φυλής, για τους εν Ελλάδι διαβιούντες.


 • ΕΠΙΣΗΣ είτε επειδή βαριέσαι, είτε επειδή δεν το ξέρεις (!), Wall Street δεν είναι ο Dow30, αλλά ο δείκτης βαρόμετρο όλων των παγκοσμίων αγορών, δηλ. ο S&P500.

ΔΕΙΤΕ τώρα την δική του κίνηση

 • Χρειάζονται σχόλια; Βλέπετε κάτι;; Τι να πει κανείς και μη χειρότερα δηλαδή.


 • ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ της όλης υπόθεσης είναι ότι δεν είναι λίγοι οι έλληνες παικταράδες που σορτάρουν την Wall street εδώ και καμμία 7ετί(!). Τους κούρεψαν, τους κουρεύουν κανονικά με την ψιλή, αλλά έρχεται νέο αίμα να τους αναπληρώσει και να πάρει το αίμα τους πίσω.

Και δώστου κλάμα κι οδυρμός.  Μεταξύ αυτών και αρκετοί φίλοι ή γνωστοί του μ/μ. Χώρια τις αναφορές που παίρνουμε από τις ΑΧΕ που δραστηριοποιούνται για να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους.


 • ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΦ: Καλά βρε παιδιά, η τιμή πέρασε τα 15,00 ευρώ, πέρασε τα 16,00 και τα 16,50 ευρώ και δεν δώσατε γρι; Τώρα θα ξαναγοράζατε, σταδιακά πάντα και με το μαλακό. Από τα 2,20 και τα 2,50 ευρώ έρχεται. Μόλις προ ενάμισι έτους. Στα… 11,2000 προ μηνός και +45% προ 3ημέρου. Ονειρικά βραχυπρόθεσμα κέρδη.

 • Φυσικά και δεν θα σταματήσει εδώ ή στα προ ημερών ιστορικά υψηλά της, αλλά πρέπει οι ερωτώντες να έχουν ένα σχέδιο, αν είναι να πανικοβάλλονται και να ρωτάνε σαν μικρά παιδιά. Οι μετοχές δεν ανεβαίνουν μόνον, πέφτουν κιόλας. Είναι και θέμα απειρίας, συν τοις άλλοις.

 • ΠΡΟΦ: Εδώ κι αν έπρεπε να κλειδωθούν τα τόσο σημαντικά βραχυχρόνια κέρδη που πρόσφερε αφειδώς η μετοχή της. Από τα 4,9000 στα 6,4000 σε οκτώ συνεδριάσεις είναι μία απόδοση σχεδόν 30% καθαρά. Εν αναμονή του 6μηνου της, πριν αποφασίσει κανείς για νέες τοποθετήσεις. Με κ/φση 73 εκατ. και με την ΠΕΡΦ στα… 58 εκατ., η ζυγαριά κλείνει άνετα υπέρ της δεύτερης.


 • ΙΝΤΕΚ: Θα τυπώνουν χαρτί δικό τους και θα εξαγοράζουν ό,τι θέλουν. Απαικτοι, στην κυριολεξία.
 • ΤΖΚΑ: Από τα αζήτητα εδώ και έτη πολλά, πάρα πολλά. Και ξαφνικά είναι στα ΤΟΠ των ερωτημάτων των αναγνωστών μας. Μιλάμε για έρωτα, μεγάλο. Με την κ/φση στα 8,7 εκατ. (μαζί με τα 3 εκατ. της ΑΜΚ πάντα) δεν υπάρχει κάτι πιο ιντριγκαδόρικο στην μικρούλα κ/φση κι αφήστε τους να ασχολούνται με την διένεξη του μικροπακέτου των 150 χιλ.τμχ.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ – ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

(Ι) ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ στη κυριολεξία με τεχνικές αναλύσεις για τις 4 συστημικές τραπεζικές λες και χάθηκαν οι άλλες μετοχές. Της εκδιδομένης γίνεται, έχει χαθεί κάθε μέτρον. Ψυχασθένεια σκέτη… Το αν κρατήσει το τάδε επίπεδο, τότε θα κοιτάξει βόρεια αλλά αν δεν το κρατήσει τότε θα κινηθεί νότια. Το ίδιο και με το που θα πάει ο δείκτης ο γενικός (ποιός γενικός δηλ., αφού δουλευόμαστε μεταξύ μας) και ποιός τραπεζικός (αλήθεια ουσιαστικά υφίσταται ερχόμενος από τις 1.660.000 μονάδες;;). Κύριε Ελέησον,  Ελα Θεέ και Παναγιά, Μέγας είσαι Κύριε και Θεός φυλάξοι!

(ΙΙ) Πρέπει πάντα να είμαστε συνετοί και προσεκτικοί στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις μας.

 • ‘Αλλωστε, το μυστικό που χωρίζει το ΖΗΝ από το ΕΥ ΖΗΝ δεν είναι παρά μερικές λογικές κινήσεις στο ταμπλό σε χαρτιά στα οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε τα δρομολόγια τους με μεγάλες πιθανότητες επιτυχούς επιβίβασης και αποβίβασης.
 • Και μάλιστα σε διάρκεια έτους. Αυτό το καθημερινό ή το κάθε λίγο και λιγάκι “μέσα έξω” δεν οδηγεί πουθενά.

(ΙΙΙ) ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Οι τοποθετήσεις πάντοτε πραγματοποιούνται σε καθοδικά γυρίσματα των μετοχών που παρακολουθούμε και οι οποίες δεν είναι και λίγες.

 • Αφού καλύπτουν όλους τους κλάδους και απευθύνονται σε όλα τα χαρτοφυλάκια, ανάλογα με την μορφή-ιδιότητα που οι κάτοχοι τους τα “χρωματίζουν”.
 • Ποτέ δεν κυνηγάμε τιμές, πόσο μάλλον εξυπηρετούμε τερματικά παίγνια που στηρίζονται σε αναφορές του μικρομέτοχου και τις οποίες ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν…
 • Ο μ/μ δεν παίζει με τα λεφτά των αναγνωστών του και η μοναδική ανταμοιβή του είναι η ευχαρίστηση που παίρνει όταν αυτοί τα “κονομάνε” και δεν τους μαδάνε στο ταμπλό…

 • Αποδόσεις μετοχών FTSEM


 • Υψηλό 52 εβδομάδων


ΒΥΤΕ COMPUTER: Ενημερώνει το Επενδυτικό Κοινό ότι η ανακοίνωση των  οικονομικών  αποτελεσμάτων του 1ου εξαμήνου του 2021 καθώς και η ανάρτηση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της περιόδου 1/1– 30/6/2021 στις ιστοσελίδες της Εταιρείας (www.byte.gr)  και  του Χρηματιστηρίου Αθηνών  (www.athexgroup.gr)  θα γίνει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 • Αποδόσεις μετοχών Small Cap
 • Αποδόσεις μετοχών FTSE25