Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (27/2) – O Kύβος ερρίφθη!

Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

O KYBOΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!

ΣΕΙΡΑ μετά την ΔΕΗ παίρνουν ΕΘΝΙΚΗ και ΑΛΦΑ, με την τελευταία να προηγείται λόγω υποαπόδοσης στο ταμπλό. Στοχευμένα τα χαρτιά (πρώτα η ΔΕΗ και τώρα τα άλλα δύο), για να μην προκαλούν την… κοινωνία που μισεί το χρηματιστήριο(!). Θα ανεβάσουν τις Τράπεζες και μετά θα πάρουν σειρά τα υπόλοιπα. Εμπιστευτικές παρασκηνιακά συζητήσεις γίνονται συνεχώς, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η τιμή στόχος δεν δόθηκε τυχαία… Είχε κλείσει πριν και την δουλειά. ΟΤΕ και ΟΠΑΠ προχωρούν αυτόνομα, δεν έχουν ανάγκη κανένα άλλωστε. Το ίδιο και οι ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

  • ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, είναι το γεγονός του πως επιτρέπεται στα Super Markets να λειτουργούν ενώ τα υπόλοιπα του λιανεμπορίου να είναι κλειστά. Επιβεβαιώνουν δηλ. την άποψη-εκτίμηση, ότι θέλουν να πεθάνει οικονομικά και να φτωχοποιηθεί ακόμα μεγαλύτερο τμήμα του κοινωνικού συνόλου (μήνυμα φίλου αναγνώστη, το οποίο και θα σχολιάσουμε****).
****Όταν κάποιος συγκρίνει την ανάγκη για φαγητό με το άνοιγμα των ΖΑΡΑ δεν υπάρχει απάντηση. Η αλήθεια φίλε Βαγγέλη είναι ότι το καθολικό κλεισιμο μπορούσε να αποφευχθεί. Καταστήματα ενος υπαλλήλου – ενος πελάτη πχ ο κλειδαράς ή ο χρωματοπωλης της γειτονιάς μας μπορούσαν να λειτουργήσουν.
Πολλά πράγματα μπορούσαν να γίνουν αλλά όταν η πλειοψηφία του κόσμου δεν προσέχει τι να κάνει μια κυβέρνηση ; Θυμαμαι προ λίγο καιρο έπιασε βροχή Σάββατο με τον κόσμο έξω να περπατάει στην Κηφισια. 50 άτομα χωθηκαν στριμωχτα ο ένας πάνω στον άλλο κάτω από την τέντα του Αμμος και γέλαγαν και διασκέδαζαν. Δηλαδή ήθελε μυαλό να προτιμήσεις να πας βρεγμένος σπίτι σου παρα να πας άρρωστος ; Τίποτα. Σε όλα είμαστε λαός για κλάμματα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

****

AΥΞΑΝΕΤΑΙ και πληθύνεται ο αριθμός των Billionaires στο πίνακα του Χ.Α. Αισίως στους (16) δεκαέξι. Έρχεται και ο 17ος οσονούπω, την άφιξη του οποίου είχαμε προαναγγείλει από πολύ χαμηλότερα. Δεν θα αργήσει και ο 18ος….


ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Έλαμψε αυτή την εβδομάδα μετά και το report της AXIAS – Τιμή στόχος 10,9000 ευρώ αλλά και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ προχθές στα 11,5000 ευρώ.
  • Έσβησε το κακό finish της προηγούμενης εβδομάδας λόγω της κακοκαιρίας του Τέξας. Υπερβολή το ξεπούλημα της πριν μία εβδομάδα.

***
ΟΠΑΠ: Δυνατό στοίχημα με εξαιρετική συμπεριφορά Πέμπτη και Παρασκευή. Όταν τον κουνάνε δεν περνά απαρατήρητος. ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ μετά την επισημοποίηση του φορολογικού καθεστώτος και την συμμόρφωση του Δημοσίου απέναντι στα συμφωνημένα.
***
ΔΕΗ: Νέα ψηλά, στάση, μερική αποβίβαση, έτοιμη για νέα ψηλά, αν αρχίσει και κλείνει και επιθετικά το σορτ της Lansdowne…
***
ΟΤΕ : Με το έκτακτο μέρισμα λόγω Ρουμανίας πάει για 1+ € μέρισμα. Νέα ψηλά προσεχώς. Άφοβες τοποθετήσεις και λόγω ελκυστικού μερίσματος .
***
ΑΔΜΗΕ: Μεγάλη απογοήτευση. Μόνο πωλητές. Κάπου τυπώνουν χαρτιά, δεν μπορεί! Ανεξήγητο! Πάντως και αυτός θα κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων, όχι μόνον οι άλλοι που πριμοδοτούνται γιατί έτσι τους βολεύει. Πάντα θα υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Ομως, εμείς δεν τα περνάμε ντούκου!
***
ΜΠΕΛΑ: Καλό κλείσιμο εβδομάδας!! Όταν το χαρτί, έχει χέρια που σέβονται τους μετόχους. Βέβαια τώρα τελευταία έχουν χαλάσει κάπως οι εντυπώσεις για τους γνωστούς λόγους και αιτίες…
***
Ομιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Συστηματικό μάζεμα στις θυγατρικές, ειδικά στην Cenergy που κοιτάει ψηλότερα, βάζοντας στο κόλπο και την δραστηριότητα των σωλήνων λόγω υδρογόνου.
  • Η «μαμά» χ@σε ψηλά και αγνάντευε, μακριά από τον καλό της εαυτό και πολύ πίσω σε κεφαλαιοποίηση αλλά πρέπει αργά ή γρήγορα να καρπωθεί τις υπεραξίες των θυγατρικών.
***
ΜΥΤΙΛ: Μετά από σένα το χάος! Αγαπημένος μικρών και μεγάλων.Όπως λέμε… «Γάλατα πολλά, ΝΟΥΝΟΥ όμως ένα!!»
  • Βασιλική Καραμέτου 


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ:

Το να μπαίνουμε σε διαδικασία να κάνουμε trading με βάση τα ξένα χρηματιστήρια μόνο σε άσχημες αποδόσεις μπορεί να οδηγήσει. Ο ΓΔ δείχνει χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα καταφέρνοντας να κινηθεί και σε νέο υψηλό παρά την πρωινή πίεση. Το 1893 κοντινή αντίσταση με επόμενο στόχο το 1913-1920.

  • Ο τραπεζικός συνεχίζει το μπραντεφέρ με το περιβόητο πλέον 467 με την ΑΛΦΑ να κερδίζει πίσω το χαμένο έδαφος του τελευταίου διαστήματος “μοιράζοντας” και αυτή μετά την eurobank κόκκινα δάνεια στους μετόχους της..

Ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ όπως σχολιάσαμε και χτες έχουν την τιμητική τους αντισταθμίζοντας εύκολα την σημαντική πίεση στον Κόκα Κόλα.

  • Η ΚΑΙΡΟ που χτες σχολιάσαμε συνεχίζει την ανοδική της κίνηση ψάχνοντας το 0,1350 σαν επόμενο επίπεδο.

Η ΓΕΚ με νέα υψηλά κίνησης και χωρίς να βλέπει την κόρη πλησιάζει αισίως στα υψηλά των 900 μονάδων του ΓΔ.

****

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

****

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

****

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

****

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ

****


ΜΑΣΟΠ@https://www.mastihashop.com/epikoinonia/: Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται οι μέτοχοι της Mediterra από το δ.σ. της εταιρείας την 24η Μαρτίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3:00 μμ, στα γραφεία της εταιρείας στη Χίο, στην περιοχή Καλλιμασιά, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις επί του μοναδικού θέματος της Ημερήσιας Διατάξεως, το οποίο είναι:

  • “Ολοκλήρωση επενδυτικού σχεδίου με τίτλο “Επέκταση παραγωγικής μονάδας για την παραγωγή νέων προϊόντων με την ανέγερση διώροφου μεταλλικού κτηρίου εφαπτόμενου στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή, προμήθεια και εγκατάσταση απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού.” – Κάλυψη ιδίας συμμετοχής”.

https://www.mastihashop.com/epikoinonia/

EUROXX – XΡΗΣΗ 2020