Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (24 Ιουλίου 2021- Μέρος 1)

 • ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ στην Wall Street, κι απ΄ότι φαίνεται το ΚΡΑΧ πήρε αναβολή για 1999η φορά. Που θα πάει, κάποια φορά θα δικαιωθούν οι άνθρωποι. Το ζητούμενο γι αυτούς πλέον είναι, αν τους έχει μείνει καμία κανάτα πηγαίνοντας για την βρύση. Τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί πάντως…

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΝΟΥ: Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν ουσιαστικά οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εξαμήνου που θα δώσουν φρέσκο υλικό προς αξιολόγηση στους επενδυτές. Τα μεγέθη του εξαμήνου θα έχουν δύο βάσεις σύγκρισης:

 • Την πολύ αδύναμη περυσινή και την πολύ ισχυρή του 2019. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει περισσότερο κατανοητή η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο εν λόγω διάστημα και πιθανόν να αποτελέσει ένα μέτρο κανονικότητας για τους επιμέρους κλάδους.

Σε αυτή την συγκυρία οι εισηγμένες εταιρίες θα έχουν και ένα επιπλέον όφελος από την μείωση του εταιρικού φόρου ο οποίος θα έχει και την επίδραση του α’ φετινού τριμήνου για όσες εταιρίες δεν δημοσίευσαν πριν τις 12 Μαΐου. Εκτός από τα οικονομικά πεπραγμένα του δευτέρου τριμήνου θα δοθούν κάποιες πρώτες κατευθύνσεις για το πως αναμένεται να
κινηθεί το υπόλοιπο της χρονιάς.

 • Αυτό θα είναι το δεύτερο και ίσως το σημαντικότερο σημείο της ανάγνωσης των αποτελεσμάτων καθώς θα δώσει μια πιο καλή ένδειξη ετοιμότητας σε πιθανά σενάρια lockdown που θα υποχρεώσουν εκ νέου σε περιορισμούς που θα επιφέρουν επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα.

Χ.Α: Η ενδεκάδα της σημερινής συνεδρίασης

 • ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Απόδοση μετοχής και ανεκτή τουλάχιστον εμπορευσιμότητα

TΕΡΜΑ:

 • EΥΔΑΠ

ΑΜΥΝΑ:

 • Δεξιά:- ΔΡΟΜΕΑΣ
 • Κεντρικοί:- ΕNTERSOFT, ΑΒΑΞ (SPACE)
 • Αριστερά:– ΙΚΤΙΝΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ:

 • Αμυντικό χαφ:– ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 • ΒΟΧ to BOX:– EUROBANK (ΔΕΗ)
 • Δημιουργικό χαφ:– ΕPSILON NET

ΕΠΙΘΕΣΗ

 • Δεξιά:– CENTRIC
 • Σέντερ φορ:– ELGEKA
 • Αριστερά:– EKTEΡ

 • ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας 

ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ το καλό πρόσωπο τους στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – FAST FINANCE: Το 852 σε εβδομαδιαίο διασώθηκε εύκολα με την αγορά να μαζεύει το σύνολο των απωλειών της εβδομάδας κλείνοντας με οριακές απώλειες.

Το 869 επίπεδο είναι σημαντική αντίσταση σε ημερήσιο που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 885.

 • Ο ταλαντωτής σε ημερήσιο μας έδωσε ανοδικό έναυσμα μετά από 1 ½ μήνα.
 • Σε ημερήσιο (short) το στοπ είναι στο 885
 • Σε μηνιαίο το 852 (Long)
 • Σε εβδομάδα το 853 (long)

Ο κλάδος της πληροφορικής συνεχίζει να έχει την καλύτερη εικόνα στο ταμπλό.


12:15

ΠOIEΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ

12:20

ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ 

12:45

ΕΚΤΕΡ – απάντηση: Θα δείξει το μέλλον, τίποτα άλλο… Θα πάθουν γερή πλάκα εδώ… Λες και θα έγραφε κάτι ποτέ ο μ/μ στους φανατικούς αναγνώστες του, αν δεν είχε βεβαιωθεί για α, β, γ, δ, ε κλπ  λόγους. Λες και οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι έχουν βγει από παρθενογέννηση. Ο συγκεκριμένος τουλάχιστον, είναι σκέτο αγγελούδι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων.
ΕΚΤΕΡ: Να έχεις στο πιάτο τόσες καλές έως εξαιρετικές παραμέτρους και να μην τις λάβεις υπόψη σου;; Να βγουν και τα σπασμένα;;
EΛΓΕΚΑ: Εδώ ήδη άρχισε να δείχνει… Τους έμεινε για πολλοστή φορά η πίκρα που δεν δικαιώθηκαν. Αν είναι ποτέ δυνατόν να ξέρουν αυτοί και να μην ξέρει τι του γίνεται ο μ/μ. Αλλά και εσείς βρε παιδιά, λυπηθείτε τους…
 • ΓΡΑΦΟΥΜΕ κάτι; Πουλάτε αντί να αγοράζετε… Για να δικαιωθούν οι  κατσικόβιοι (κατσίκα γείτονα…) Αντε πάλι, άλλη λέξη θα καθιερώσουμε στο χρηματιστηριακό λεξιλόγιο… (γράφουμε και καμμία κρυάδα μπας και δροσιστούμε).

12:55

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σε ορισμένα χαρτιά και χαρτάκια γίνεται παιχνίδι με φήμες και αερολογίες, σε αποτιμήσεις που δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Ούτε θεμελιωδώς, ούτε στοιχειωδώς επενδύσιμα για συγκεκριμένες αιτίες που να δικαιολογούν έστω κατά προσέγγιση την επιλογή τους. Προσέχετε, τι και γιατί το αγοράζετε. Τσεκάρετε με τον χρηματιστή σας, ρωτήστε και ανθρώπους που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω…

15:25

ΕΚΤΕΡ: Συγκριτικά η φτηνότερη σε όλο τον κλάδο, η καθαρότερη & υγιέστερη, με σημαντικές προοπτικές

15:45

ΠΟΙΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ @15:40
16:30
ΔΕΗ: Έτσι και αρχίσει τα γνωστά δικά της, θα σηκωθεί όλο το κατάστημα. Θα πέσει και κλάμα από τους σορταρισμένους.
BIOTEΡ – απάντηση: Καθήστε να ξεκινήσουν τα έργα και τότε θα δείτε τι θα (πρωτο)πάρει. Σε 1 με 2 χρόνια δεν θα την αναγνωρίζει κανείς.
ΕΚΤΕΡ: Πω, πω, πω ένας εγκλωβισμός… Θέλεις να πουλήσεις και δεν αγοράζει κανείς. Μιλάμε για φίδια, ευτυχώς χωρίς δηλητήριο γιατί κανείς δεν τα φοβάται.
16:35
ΕΛΓΕΚΑ: Ε, βρε κάτι πλάκες από τους ζωγράφους της στο ταμπλό. Να μπουν όμως πρώτα τα χαρτιά από την ΑΜΚ – λίαν προσεχώς – μη τυχόν και εκμεταλλευτούμε κάποια γενναιοδωρία. Οι κατέχοντες και εγγραφέντες εννοείται ότι δεν μπηκαν για να βγουν τόσο γρήγορα.
16:40
ΒΡΕ, την Ναυπακτούλα… Τι παιχνίδια τους σκάρωσε… Πάλι εγκλωβίστηκαν οι αναγνώστες μας, που σαν προβατάκια μας ακολουθούν. Και αρχίζουν να ξανασφίγγουν οι ζέστες…
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΗΣ: Η ΕΠΣΙΛ και μαγκιά της και μπράβο της, ξεπέρασε τα 143 εκατ. ευρώ. Η Space όμως δεν λέει να ξεπεράσει ούτε τα… 56 εκατ. ευρώ. Οταν ξανα-ξεκινήσει όμως πόσο από το διάστημα που τις χωρίζει θα καλύψει; Ο ευρών αμοιφθήσεται. Ευκολάκι.
17:00
 • COCA COLA HBC: Κάτι πήραν τα αυτιά μας για δουλειά με ΕΥΔΑΠ… Για να δούμε…
 • ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Μια φορά να αντέξουν και τι στο κόσμο…
 • ΦΟΒΙΣΜΕΝΕΣ δείχνουν οι ΒΙΟ, ΕΛΧΑ και CENER ή μήπως τις παριστάνουν;

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ασφαλώς και ξεχώρισε το +13,28% της Ελγέκα, μετά την ανακοίνωση της Εισηγμένης για υπερκάλυψη της Α.Μ.Κ. ύψους 6,85 εκατ.

 • Εν τω μεταξύ, αξίζει αναφοράς η εντολή πώλησης 2485958 τεμ. που έμεινε “κρεμασμένη” στο ταμπλώ, στην τιμή κλεισίματος των 0,7520 ευρώ, για την Ιντερτέκ (0%), όταν σε όλη τη συνεδρίαση ο τίτλος διακίνησε μόλις 2000 τεμ., όλα στα 0,7520 ευρώ. Η εντολή πώλησης αντιστοιχεί, περίπου, στο 29,5% του συνόλου των μετοχών.

Από εκεί και πέρα, τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για ΕΚΤΕΡ (+6,72%) και MIG (+2,75%), τρεις για Δρομέα (+5,65%) και Centric (+6,62%), ανέβασε λίγο συναλλαγές η Trastor (+0,60%), το “bid” κάτω από το προηγούμενο κλείσιμο σε Fieratex (+8,26%), Revoil (+1,39%), ΒΙΟΚΑ +2,56% (+3,85%) και Μοτοδυναμική (+1,47%), επιστροφή αγοραστών σε Ικτίνο (+3,42%), Πετρόπουλο (+1,97%) και ΕΥΑΘ (+1,55%), το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 19/7 για την Intralot (0%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε, για πολλοστή συνεδρίαση, η Epsilon Net (+7,32%).

 • Δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Quest (+1,02%) και Χαϊδεμένος (+2,36%), παρουσία πωλητή σε EX (-0,65%), Ίλυδα (-3,56%), Premia (-4,09%), Q&R (-1,57%), Ευρ. Πίστη (-0,82%) και Μπήτρο (-5,17%), πλαγιοκαθοδικά από τα 0,448 ευρώ η Unibios (0%), δεκαπέντε συνεδριάσεις με κλεισίματα χαμηλότερα των 300 ευρώ ο Καρέλιας (0%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Επίλεκτο (-3,87%), Κορδέλλου (-0,87%) και Καραμολέγκο (-2,35%), ενώ επαναπροσεγγίζουν τα ιστορικά υψηλά Entersoft (+3,15%) και Κρι Κρι (+1,41%).

Τέταρτη συνεδρίαση αυξημένων συναλλαγών, χωρίς πειστικούς αγοραστές, για την Ναύπακτο (+6,61%), επαναπροσεγγίζει τα υψηλά 151 μηνών η ΣΙΔΜΑ (+7,56%), συνεχίζει να αυξομειώνει συναλλαγές η ΞΥΛΚ (+0,55%), νέα υψηλά 225 μηνών για την Space (+2,12%) και νέα υψηλά 254 μηνών για τα Πλ. Θράκης (+1,29%).