To Χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μ/μ (Σάββατοκύριακο 21/22 Αυγούστου 2021)

AΠΛΑ, φανταστείτε πως αισθάνονται οι επενδυτές εκείνοι που διατηρούν στα  χαρτοφυλάκιά τους τίτλους των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, PERFORMANCE TECHNOLOGIES, SPACE, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ…

  • ΟΧΙ ότι αυτοί με τις ΟΤΕ, ΔΕΗ, QUEST HOLDINGS, AUTOHELLAS, EPSIL, ENTERSOFT, PROFILE αισθάνονται υποδεέστεροι…

ΔΕΝ χρειάζεται καν να σχολιάσουμε για τους μικροεπενδυτές με τις ΒΥΤΕ (4πλασιασμός), ΕΛΑΣΤΡΟΝ (3πλασιασμός), ΙΛΥΔΑ (6πλασιασμός), ΙΝΤΕΚ (4πλασιασμός), ΔΟΜΙΚΗ (5πλασιασμός), ΒΙΟΤΕΡ (6πλασιασμός), ΠΑΙΡΗ (5πλασιασμός) στα δικά τους…

  • ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ τους να τραβάνε γραμμούλες, να λούζονται με σαμπουάν HEAD & SHOULDERS, να γράφουν για στρόφιγγες και στροφείς, να πλακώνονται για τις λατρεμένες τους που εξαφάνισαν περιουσίες εκατοντάδων δισ. ευρώ.

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ μας είχαν (προ)ειδοποιηθεί να μην περιμένουν τίποτα από τις ΜΠΛΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (πλην των γνωστών τριών, άντε τεσσάρων, το πολύ, εξαιρέσεων) και ότι τις αποδόσεις θα τους τις έδιναν τα μικρομεσαία και μικρά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου. Όπερ και εγένετο με χειρουργική ακρίβεια… Ενώ όλοι αναφερόντουσαν στα τετριμμένα τους, τα τόσο χιλιοειπωμένα και γραφικά.

  • ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: Διαβάζουμε συνεχώς, ότι κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά των τραπεζικών μετοχών και θα πάρουν το αίμα τους πίσω οι ερωτοκαμμένοι μαζί τους… Δηλαδή, θα δικαιωθούν αυτοί που πεισματικά αρνούνται εδώ και μήνες να δουν πιο πέρα από τη μύτη τους και προτιμούν  σαν κακομαθημένα παιδάκια να παραμένουν σε αυτές περιμένοντας τη δικαίωση τους και την… ανάρτηση πανηγυρικών σχολίων, διθυράμβων κλπ!

ΔΗΛΑΔΗ τι εννοούν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι δεν θα πάρουμε χαμπάρι το γύρισμα, την επάνοδο τους;; Και οι ζέστες δεν λένε να μας αφήσουν…


ΙΝΤΡΑΚΟΜ – απάντηση: Αντί να σας πω γιατί ανεβαίνει η κ/φση της (παρά τις συνεχείς και επεξηγηματικές αναφορές μας), δεν μας λέτε εσείς καλύτερα γιατί την είχαν πριν λίγους μήνες  στα… 45 εκατ. και πριν ενάμισι χρόνο στα… 30 εκατ. ευρώ;

ΦΙΛΟΙ μου αγαπημένοι να ξέρατε μόνον τι… τραβάω και τι μου γράφουν θα απελπιζόσασταν εσείς οι ίδιοι. Αρκετές φορές απορώ που βρίσκω το κουράγιο για να απαντώ στις τόσες ασυναρτησιες που μου γράφουν ή να σχολιάζω τα απιστευτοαπίστευτα αναγραφόμενα από τους παντογνώστες και ξερόλες των ιντερνετικών forum…

  • Aπό τα τελευταία γλύτωσα δια παντός (ζήτησα από την γραμματεία μου να μην μου στέλνουν την αποδελτιοποίηση με αναφορές προς μ/μ), αλλά δεν γλυτώνω από τις απαντήσεις των τόσων επιστολών που λαμβάνω στις οποίες απαντώ αμέσως και απ ευθείας. Κι αυτό για λόγους ευγενείας, αν και τώρα τελευταία το έχω ρίξει στο καλαμπούρι… Μη τυχόν και συννενοηθώ μαζί τους. Εξ ου και η πιο πάνω απάντηση.
  • Από τα forum μου φτάνει και μου περισσεύει η Υπόγα του Εκηβόλου, από την οποία … έκλεψα τον ΟΑΚ και σκοπεύω να… κλέψω και καμμία δεκαριά ακόμη, αλλά θα με σκοτώσει ο αδελφός…

  • ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ, μιλάμε σοβαρά…

ΣΤΟ Χ.Α ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ούτε καν στο 40% ενός σακατεμένου ΑΕΠ!! Ασχετα από αυτό, οι ελληνάρες θα είναι οι πρώτοι που θα ακολουθήσουν τις ξένες όταν με το κακό αρχίσουν την κατάβαση τους. Και μάλιστα, όπως πάντα, θα τις υπερκεράσουν.

Η μεγαλύτερη τιμωρία τους θα είναι, τότε να τοποθετηθούν τρία – τέσσερα μικρά funds στο ελληνικό χρηματιστήριο και χωρίς καμμία ιδιαίτερη προσπάθεια να το απογειώσουν. Αρκεί να κουνήσουν στο πληκτρολόγιο τους το μικρό τους δακτυλάκι. Νομοτελειακά πράγματα είναι αυτά. Τα έχουμε δει να συμβαίνουν…


Η κυβέρνηση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το Χρηματιστήριο. Να ενισχύσει τις νέες εισαγωγές, να δημιουργήσει νέα προϊόντα, να επενδύσει στις εταιρείες χαρτοφυλακίου. Οι αγορές θέλουν να μας δώσουν λεφτά. Ας βρούμε προϊόντα για να τα πάρουμε.

  • Το Χρηματιστήριο το χρειάζεται η Οικονομία περισσότερο από κάθε άλλη φορά και με δεδομένη την αδυναμία των τραπεζών να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτιζαν στο παρελθόν.

Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει την Ελλάδα να αρπάζει την ευκαιρία που της προσφέρεται, πρέπει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του εργαλείου «Χρηματιστήριο» (Θαν.Μ)

Χ.Α: Η ενδεκάδα της τελευταίας εβδομάδας (16/8 με 21.8.2021) από τον Παρατηρητικό Ζ.Κ

TΕΡΜΑ:

·         ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Πήρε θέση βασικού λόγω απόδοσης κατά την τελευταία συνεδρίαση (Βατσλίκ αντί για Τζολάκη)

ΑΜΥΝΑ:

·         Δεξιά:- ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ψάχνονται …και τους ψάχνουν γενικώς)

·         Κεντρικοί:- ΕΛΑΣΤΡΟΝ (κάτι σαν τον Σεμέδο…ξέρει μπάλα, αλλά επιρρεπής στα …πισωγυρίσματα),  BRIQ PROPERTIES (Καλιτζάκης…βράχος, δεν περνάει τίποτα)

·         Αριστερά:– MIG (Σισέ…φεύγει πολλές φορές μπροστά, αλλά αφήνει κάτι κενά πίσω…)

ΚΕΝΤΡΟ:

·         Αμυντικό χαφ:– ATTICA HOLDINGS (Ζορζίνιο…με το Superfast στην Ανκόνα, κι από εκεί στο Λονδίνο)

·         ΒΟΧ to BOX:– ΙΝΤΡΑΚΑΤ (Ο Πογκμπά στις καλές του…Αν και στο κέντρο, συνεπής στα ραντεβού με το πλεκτό)

·         Δημιουργικό χαφ:– ΙΝΤΡΑΚΟΜ (Μέσι…Μοιράζει ασίστ με τη σέσουλα στις θυγατέρες και σκοράρει)

ΕΠΙΘΕΣΗ

·         Δεξιά:– ΙΝΤΡΑΛΟΤ (Σαραβάκος στις χρυσές περιόδους….περασμένα μεγαλεία)

·         Σέντερ φορ:– ΜODA BAGNO (Ο Λουκάκου στη Μύκονο)

·         Αριστερά:– BYTE (κάτι σαν τον Σουάρες…δαγκώνει και σκοράρει)


ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Με απώλειες για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, κατρακυλώντας περίπου κατά 9% σε εβδομαδιαία βάση, καθώς η επιστροφή των μέτρων περιορισμού σε πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού πλήττει τις προοπτικές για την ζήτηση.

Οι ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της ζήτησης και η καθυστέρηση για την επιστροφή σε κάποιας μορφής κανονικότητα τον Σεπτέμβριο ανάγκασαν σε μια “επανεκτίμηση των οικονομικών προοπτικών καθώς οδεύουμε προς τους φθινοπωρινούς μήνες”, δήλωσε ο Michael Hewson, αναλυτής στην CMC Markets UK.

“Η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου είναι ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην πτώση του πετρελαίου”, δήλωσε στο MarketWatch ο Peter McNally, επικεφαλής του τομέα βιομηχανίας, υλικών και ενέργειας της Third Bridge στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον δείκτη ICE US Dollar το αμερικανικό δολάριο διαπραγματευόταν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 μηνών.

Παράλληλα, ο ΜcNally σημείωσε πως η αγορά πετρελαίου είχε αυτή την εβδομάδα να “αντιμετωπίσει και τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής (αρχής γενομένης από τον Αύγουστο) σε μια περίοδο που εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον ρυθμό αύξησης της ζήτησης”.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 1,37 δολάρια, ή σχεδόν 2,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 62,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Σε εβδομαδιαία βάση το αμερικανικό αργό κατέγραψε απώλειες της τάξης του 8,9%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το 5νθήμερο που έληξε στις 30 Οκτωβρίου του 2020, όταν οι απώλειες ξεπέρασαν το 10%.

Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε και το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου, διολισθαίνοντας την Παρασκευή κατά 1,27 δολάρια ή 1,9%, στα 65,18 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent έχασε 7,7% υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

WALL STREET: Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones να κερδίζει 220 μονάδες και τον τεχνολογικό κλάδο να δίνει στήριξη στην αγορά. Ωστόσο το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν κατάφερε να αποφύγει τις απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, αφού διατηρούνται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού αλλά και τη “στροφή” που φαίνεται να ετοιμάζεται να κάνει η Federal Reserve στην πολιτική της.

Η πτώση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς αυτή την εβδομάδα “σίγουρα δεν ήταν τρομακτική”, δήλωσε στη MarketWatch ο David Donabedian, επικεφαλής επενδύσεων της CIBC Private Wealth Management. “Είναι μια πολύ ήπια υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά της Wall”.

Oι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους την Παρασκευή στο “μέτωπο” της πανδημίας, όπου η ραγδαία εξάπλωση του στελέχους Δέλτα του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση παρέτεινε το κλείσιμο των συνόρων με τον Καναδά και το Μεξικό για τα μη απαραίτητα ταξίδια, όπως ο τουρισμός, μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Όλη την εβδομάδα, υπήρξε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων από την covid-19 στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 143.827, 44% υψηλότερα σε σύγκριση με δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ σημειώθηκε και αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που κρατούσε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους New York Times.

Η νέα έξαρση της πανδημίας ήρθε, ενώ η Federal Reserve ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια ιστορική στροφή στην πολιτική της, μετριάζοντας την στήριξη που προσφέρει στην οικονομία.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να αρχίσει να μειώνει ακόμα και μέσα στο 2021 τις μηνιαίες αγορές ομολόγων από τα τρέχοντα επίπεδα των 120 δισ. δολ. το μήνα. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει φόβους για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης που ήδη δέχεται πιέσεις από το στέλεχος Δέλτα.

Ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση έδωσαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλαν, ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά για “τυχόν οικονομικές επιπτώσεις” από τη μετάλλαξη Δέλτα και ίσως χρειαστεί να αναπροσαρμόσει “κάπως” τις απόψεις του για τη νομισματική πολιτική, όπως είπε, εάν η “Δέλτα” επιβραδύνει σημαντικά τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης.

“Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kaplan στο Fox Business Network. Σε παλαιότερες δηλώσεις του το στέλεχος της Fed είχε ταχθεί υπέρ της σταδιακής μείωσης των αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζας ακόμα και από τον Οκτώβριο.

  • “Μέχρι στιγμής [η μετάλλαξη Δέλτα] δεν έχει ουσιαστική επίδραση” στην καταναλωτική δραστηριότητα, αλλά “καθυστερεί την επιστροφή στα γραφεία, επηρεάζει τη δυνατότητα πρόσληψης εργαζομένων λόγω του φόβου της μόλυνσης και μπορεί να έχει αντίκτυπο την παραγωγή”, είπε.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά περίπου 1 μονάδα βάσης στο 1,26%. Σύμφωνα με τον δείκτη ICE US Dollar, το αμερικανικό δολάριο έχασε 0,1%, ενώ νωρίτερα έφτασε να διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών.

Δείκτες – Στατιστικά

Στα ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 35.120,08 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 πρόσθεσε 0,81% στις 4.441,67 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 1,19% στις 14.714,66 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, και οι τρεις δείκτες σημείωσαν απώλειες. Ο Dow Jones έχασε 1,1% ο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,6% και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,7%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones 24 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν οι Microsoft και Ηome Depot με άνοδο 2,56% και 1,9% αντίστοιχα, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Intel (-0,82%).

Η Mudrick Capital Acquisition υποχώρησε κατά 2,77%, παρόλο που η εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού ανακοίνωσε ότι η συμφωνία συγχώνευσης που θα έφερνε την The Topps Company στο χρηματιστήριο ολοκληρώθηκε “με αμοιβαία συμφωνία”.

Η Deere & Co. ανακοίνωσε πολύ καλύτερα του αναμενομένου κέρδη για το γ’ τριμήνου και αύξησε τις προοπτικές της για το καθαρό εισόδημα του έτους. Η μετοχή της διολίσθησε ωστόσο κατά 2,17%.

Στα εταιρικά νέα, η LumiraDx και η SPAC CA Healthcare Acquisition ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η αξία της συμφωνίας για συγχώνευσή τους προκειμένου να εισαχθεί η LumiraDx στο αμερικανικό χρηματιστήριο μειώθηκε κατά 40%, επικαλούμενες “διάφορες εκτιμήσεις”, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου περιβάλλοντος της αγοράς για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο διαγνωστικές εταιρείες και της μείωσης του όγκου των εξετάσεων για covid-19.


METAΛΛΑ: Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.

Η ενίσχυση του πολύτιμου μετάλλου παρά την ανοδική πορεία του αμερικανικού δολαρίου, που σήμερα κινείται σε υψηλό 9μήνου, δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν εστιάσει στην αβεβαιότητα που προκαλεί η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και στις εξελίξεις με την πανδημία.

“Η κρίση στο Αφγανιστάν και οι εξελίξεις με την covid-19 συγκρατούν τις τιμές του χρυσού”, δήλωσε ο Chintan Karnani, διευθυντής ερευνών της Insignia Consultants.

“Μια επιδείνωση είτε στην κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν είτε στην πορεία της πανδημίας το Σαββατοκύριακο μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο την τιμή του χρυσού στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Ασία”, δήλωσε ο Karnani.

“Μόνο οι εκπλήξεις (εκτός από το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και το tapering) στην ετήσια διάσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουν να επηρεάσουν τις αγορές των μετάλλων και συναλλάγματος”.

Ο χρυσός παραμένει κοντά στα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, “αλλά η αυξανόμενη μεταβλητότητα και μια περαιτέρω “αναταραχή” στις μετοχές θα μπορούσαν να αντιστρέψουν το κλίμα και να προκαλέσουν σημαντικά κέρδη στο κίτρινο μέταλλο”, έγραψε σε σημείωμά του ο Ipek Ozkardeskaya, αναλυτής στη Swissquote.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε την Παρασκευή 12 σεντς ή 0,5%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 23,11 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το ασήμι υποχώρησε κατά 2,8%.

Ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,4% στα 4,14 δολάρια ανά λίβρα, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες της τάξη του 5,8%.

Τέλος, η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου πρόσθεσε 2,4% στα 994,20 δολάρια ανά ουγγιά, ολοκληρώνοντας με κέρδη 3,1% την εβδομάδα, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,9% στα 2.276,50 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση άνω του 14%.

*****
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.