(23/5): Το Χρηματιστηριακό Σημειωματάριο του μ/μ

ΕUROBANK: Τρελά λεφτά βγάζουν όσοι την σόρταραν χθες στα υψηλά της. Τα πιο σίγουρα λεφτά. Εμείς βέβαια δεν ασχολούμεθα με τα στοιχήματα, αλλά όταν είναι να τους τα παίρνετε από το Σύστημα, είμαστε μαζί σας.

EUROBANK(1): Τώρα, για το ποιοί φορτωνόντουσαν χθες χαρτιά στα υψηλά των 0,7600 και 0,7700 και 0,7800 μην μας ρωτάτε. Ξέρουν οι ξένοι διαχειριστές που δεν παίζουν δικά τους χρήματα.

EUROBANK(2):  Τώρα, για το ποιοί ξεφορτωνόντουσαν χθες χαρτιά στα υψηλά των 0,7600 και 0,7700 και 0,7800 μην μας ρωτάτε. Ξέρουν οι ξένοι διαχειριστές που παίζουν δικά τους χρήματα εκ του ασφαλούς. Μιλάμε τώρα για παιδιά – αγγέλους.

EUROBANK(2): Η μετοχή τώρα που υποχωρεί κατά 5% με 6% περί τα 0,7000 – 0,7100 ευρώ αρχίζει να ξαναγίνεται ενδιαφέρουσα.

ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΠΤΩΣΗΣ σαν την σημερινή δηλαδή ξεγυμνώνονται οι μετοχές που το παίζουν ή προσπαθούν να το παίξουν ισχυρές, ενώ δεν είναι παρά αμελητέες τερματικές οντότητες. Να εξαφανίζονται οι αγοραστές τους, στον φόβο μη τους δώσουν χαρτιά.

ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜ: Μπορεί να μην έκανε την κίνηση, αλλά τουλάχιστον δεν ζημίωσε και κανένα από όσους την πρόσεξαν στα επίπεδα 1,3000 με 1,3500 ευρώ.

ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ η λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ χάθηκε καθ’οδόν, δεν πρόλαβε καν να προσεγγίσει έστω σε απόσταση έτους φωτός**

**Το έτος φωτός είναι μονάδα μέτρησης μήκους – απόστασης (και όχι χρόνου). Ορίζεται ως η απόσταση που θα ταξιδέψει ένα φωτόνιο, κινούμενο στο κενό, μακριά από μάζες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σε ένα Ιουλιανό έτος (365,25 ημέρες με 86.400  δευτερόλεπτα η καθεμιά). Το σύμβολό του είναι το ly (από το αγγλικό light year).
Ένα έτος φωτός ισοδυναμεί με 9,4607 (≃10) τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ – Απάντηση: το Ιατρικό Διαβαλκανικό, μία επένδυση 200 εκατ. ευρώ, έχει καταστήσει σήμερα τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων στο χώρο της υγείας, προσφέροντας κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες, με τεχνολογία αιχμής. Στα 20 χρόνια ζωής περισσότεροι από 2 εκατ. Έλληνες και διεθνείς ασθενείς έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του Διαβαλκανικού, ενώ έχουν δαπανηθεί 325 εκατ. ευρω σε μισθοδοσίες και 300 εκατ. ευρω σε εισφορές και φόρους στο Ελληνικό δημόσιο. Σήμερα, το Διαβαλκανικό, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της βορείας Ελλάδας, απασχολεί 1000 άτομα μόνιμο προσωπικό και περισσότερους από 1.000 καταξιωμένους συνεργάτες Ιατρούς, δίνοντας οικονομική πνοή στη βόρεια Ελλάδα.

ΙΑΤΡΙΚΟ: Και τώρα που σκόπιμα το πιέζουν, ξέρετε τι να κάνετε. Με την κ/φση στα 145 εκατ. ευρώ(!!), όταν το ΥΓΕΙΑ έφυγε στα 290 εκατ. και το ΙΑΣΩ αποτιμάται σε 220 εκατ. ευρώ. Ορισμένες φορές οι εταιρείες δεν προσμετρώνται με βάση τα p/e και τα ev/ebitda. Πόσο μάλλον όταν στον ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι βγάζουν. Άλλο τώρα, τι εμφανίζουν στην πραγματικότητα. Τα λεφτά άλλωστε δεν βγαίνουν με… παρθενογέννηση.

***

ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ μ/μ πριν μερικούς μήνες

Η Fortress απογειώνει τον πήχη για ΤΕΝΕΡΓ & ΑΝΕΜΟΣ- Crash Test ΜΟΗ & ΙΝΛΟΤ

*****

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Με την σημερινή συνεδρίαση (περιμένουμε κλείσιμο) και εφόσον κλείσει αρνητική, το ημερήσιο stop κατεβαίνει στο 744. Σε εβδομαδιαίο φαίνεται πόσο σημαντικό είναι σαν αντίσταση μεσοπρόθεσμα το επίπεδο των 775-790 μονάδων. Σε 1½ συνεδρίαση η αγορά έκανε ουσιαστικά την διακύμανση του μήνα με αφορμή τον msci.

μ/μ

Print Friendly, PDF & Email