Το χρηματιστηριακό ημερολόγιο του μικρομέτοχου (Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023)

ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΙ οι δείκτες και οι μετοχές που έχουν… παρατρέξει δεν είναι λίγες, ίσα ίσα μάλιστα. Επομένως, αυξάνουμε την ρευστότητα και μέρος της την διοχετεύουμε σε μετοχές με αδικαιολόγητη υστέρηση (ΟΤΕ, ΕΕΕ πχ) ή καρα-υποτιμημένες βάσει μεγεθών, θεμελιωδών κοκ (ΑΔΜΗΕ, ΕΛΙΝ – ακολουθεί σχετική ξεχωριστή αναφορά – ΕΛΧΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ κ.α) – Αυτά πάντα σύμφωνα με την ταπεινή εκτίμηση του μ/μ.

DAX: Σε απόσταση μόλις 5,5% από τα ιστορικά υψηλά του(!!)… Απίστευτοι οι Γερμανοί…

ΟΤΟΕΛ: Απίστευτη συσσώρευση σε εύρος μισού ευρώ εδώ και κανένα 3μηνο(!)…


Goldman Sachs: Η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών που έχουν σημειώσει ισχυρό ράλι από τις αρχές του νέου έτους έχει πολύ δρόμο ακόμη. Οι τελευταίοι μήνες αποτελούν μία από τις λίγες φορές μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση που οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών ξεπερνούν τις επιδόσεις των ΗΠΑ.

  • Οι επενδυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι απέναντι στους κινδύνους ανάπτυξης καθώς η Κίνα ανοίγει ξανά και οι τιμές του φυσικού αερίου καταρρέουν, υποστηρίζοντας τις ευρωπαϊκές μετοχές που είναι πολύ πιο “παγκόσμιες” ως προς την έκθεσή τους, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Goldman.

ΚΛΜ – Ηλ.ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Την είδαμε στην μεγάλη στήριξη της ζώνης του 050. Ο τίτλος αποφάσισε να πάρει ανοδική κίνηση 19 μηνών μέσα σε 1 μήνα. Την τελευταία 10ετία τον έχουμε συνηθίσει να σταματάει την κίνηση στην ζώνη του 090-110… Στην παρούσα η κίνηση είναι πιο στιβαρή και με όγκους σε καθημερινή βάση με την αγορά να συμπεραίνει ότι κάτι τρέχει στην εταιρία.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  1. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με υψηλό 0,6960 στις 28.3.2022 συσσωρεύει εδώ και πολλές εβδομάδες στη περιοχή των 0,4700 – 0,5000 ευρώ. Αποτιμάται όσο ακριβώς και ο ΜΠΗΤΡΟΣ(!!), έλα Θεέ και Κύριε(!)… Με λογιστική αξία 1,1500 ευρώ και με μονοψήφια p/e , ev/ebitda και p/bv 0,45. Η διοίκηση έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο βελτιώνοντας κατακόρυφα την χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΚΕΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ – ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΚΑΡΕΛΙΑΣ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, JUMBO, AUTOHELLAS, QUEST HOLDINGS, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ.
  2. Μετοχές σκέτα – “σκυλιά” εσχάτως: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜARFIN INV GROUP, ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ, ΑΛΟΥΜΥΛ…
  3. ΕΧΑΕ: Μαζί τους από τα χαμηλά των 3,00 ευρώ, τα βλέπουμε εν ευθέτω χρόνω και με διψήφιο νούμερο (ναι και μην γελάτε), αθόρυβη η δουλειά που κάνει ο κ.Κοντόπουλος που πρέπει όμως να βοηθηθεί και από το ΥΠΟΙΚ (στου κουφού την πόρτα κλπ κλπ)
  4. Οι τιμές των μετάλλων ανεβαίνουν και θα συνεχίσουν… Κίνα, γαρ!