Το χρηματιστηριακό χαρακτικό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Τετάρτη 17.2.2021)

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ για τους νέους αναγνώστες μας, ότι ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ κ.λπ.

  • Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
  • Και τις οποίες είχε τσεκάρει επανειλημμένως πριν τις επιλέξει ως πηγή πληροφόρησης των αναγνωστών του.

Απ. Μάνθος:

ΙΝΤΡΑΚΟΜ:- Διαγραμματικά η μετοχή έχει διασπάσει ανοδικά τον μακροπρόθεσμο καθοδικό στροφέα “W” του 2018, δίνοντας έντονο τεχνικό προβάδισμα για την απαρχή μιας ανοδικής κίνησης προς τα ισχυρά σημεία αντίστασης των 0,89 και των 1,20 ευρώ. Χαρακτηριστική ίσως της περαιτέρω ανοδικής δυναμικής είναι και η ενδεδειγμένη επιστροφή επιβεβαίωσης της τμήσης πάνω στο επίπεδο των 0,75 ευρώ με τον αξιόλογο όγκο συναλλαγών των 3,7 εκατ. τεμαχίων. Η κεφαλαιοποίηση της Intracom εντοπίζεται να κείτεται φανερά υποτιμημένη λίγο κάτω από τα 60 εκατ. ευρώ.

 

****

ΑΒΑΞ: Η μετοχή του μετά από ένα υγιές pullback ξαναδοκιμάζει τις δυνάμεις της πάνω στην αντίσταση του επιπέδου των 0,64 με 0,65 ευρώ. Περιοχή, όπου προσπάθησε να κατακτήσει ανοδικά στα τέλη του 2020 δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως ο ανοδικός στροφέας “Z” δεν άφησε και πολλά περιθώρια διόρθωσης στην τιμή της μετοχής, καθώς συνεχίζει να την πιέζει ανοδικά προς τα 0,76 ευρώ.

ΕΣΥΜΒ: Διαγραμματικά, η μετοχή μετά και την ανοδική διάσπαση του δυνάστη καθοδικού στροφέα “W” στα 0,25 ευρώ έχει δραπετεύσει και από τα 0.34 ευρώ ανοίγοντας πλέον το δρόμο για τη κατάκτηση του επιπέδου αντίστασης του 2018, στα 0,5460 ευρώ.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ@https://twitter.com/TheodorosSem

Η τεχνική εικόνα τόσο του γενικού δείκτη, όσο και αρκετών μετοχών, συνεχίζει να μην εμπνέει μέχρι στιγμής κάποια ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς η πλειοψηφία των επενδυτών συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής, κάτι που έγινε αντιληπτό και κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Μοναδικό ζητούμενο παραμένει η αύξηση του όγκου, η οποία θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για γενικό δείκτη και μετοχές να κινηθούν προς υψηλότερα επίπεδα.

ΔΤΡ: Αρνητικό πρόσημα κατέγραψε χθες ο τραπεζικός δείκτηςολοκληρώνοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (453 μονάδες). Το σήμα αγοράς παρέμεινε για δεύτερη μέρα, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 535 μονάδες  (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 370 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 15,63 εκατ. τεμάχια έναντι 20,70 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η μετοχή έκλεισε στα 0,1840 ευρώ με πτώση 3,66%, παραμένοντας σε κατάσταση συσσώρευσης την τελευταία εβδομάδα, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,21 ευρώ, και η στήριξη στον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (0,17 ευρώ). Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα υποχώρησε κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (0,19 ευρώ), όπου εάν δεν καταφέρει να επανέλθει πάνω από αυτόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τότε θα αρχίσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση η μεσοπρόθεσμη ανοδική της τάση. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 1,61 εκατ. τεμάχια.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Μυτιληναίος(+2,81%): Δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας για τους “long”, όσο ο τίτλος συνεχίζει να δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 12,09 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Να σημειωθεί ότι η μετοχή από την προχθεσινή συνεδρίαση έδωσε και ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στη ζώνη 14,20 – 14,30 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 12,51 ευρώ και το ημερήσιο “stop long” στα 11,92 ευρώ.

ΟΤΕ: Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή του (+1,98%). Θετική ένδειξη όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 12,70 ευρώ (περιοχή από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών). Χθες η μετοχή έδωσε ημερήσιο σήμα αγορών (αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 12,05 ευρώ) και έκλεισε το “gap” στα 12,88 ευρώ. Θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 13,18 – 13,30 ευρώ, για να κινηθεί προς τα 13,50 ευρώ (gap). Σε περίπτωση αρνητικής έκπληξης και κλεισίματος χαμηλότερα των 12,70 ευρώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 12,00 ευρώ.

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις των κ.κ αναλυτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.