Το χρηματιστηριακό χαρακτικό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Παρασκευή 19.2.2021)

Ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ κ.λπ.

 • Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
 • Και τις οποίες είχε τσεκάρει επανειλημμένως πριν τις επιλέξει ως πηγή πληροφόρησης των αναγνωστών του.

*****

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ@ΑΕΝΑΟΝ ΜΑRKETS

Η Cenergy Holdings (CENER) χτυπάει ξανά, περνώντας μετά μεγάλης ευκολίας τη διαγραμματική σέντρα των 1,78 ευρώ. Ο πρώτος στόχος των 2 ευρώ που είχε τεθεί για το 2021 δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά μετά και τη χθεσινή ισχυρή ανοδική κίνηση της μετοχής στα 1,94 ευρώ υπό τον αξιόλογο όγκο συναλλαγών των 360 χιλ. τεμαχίων.

 • Με την κεφαλαιοποίηση να έχει περάσει πλέον πάνω από τα 368 εκατ. ευρώ η κίνησή της αν μπολιαστεί κατάλληλα και με κάποιο καταλυτικό νέο μπορεί να σπρώξει την τιμή της CENER μέσα στο επίπεδο των 2,10 με 2,20 ευρώ.

Όπως οι περισσότεροι αναλυτές διατείνονται η συσσωρευμένη “προίκα”, που θα προκληθεί στην επόμενη 3ετία με τα τεράστια έργα που θα μπουν στην αναπτυξιακή ευθεία της χώρας δύσκολα θα τη γλιτώσει τελικά ο όμιλος της CENER από το έντονο φλερτ της γαλλικής Nexans.

*****

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ@FAST FINANCE AEΠΕΥ

ΔΕΗ: Αισίως στα 2.1 bil κεφαλαιοποίηση. Είναι η ίδια εταιρία που πριν 1 ½ μόλις χρόνο ήταν στα 300 εκατομμύρια και θα έκλεινε. Ήταν αυτή που όταν έκοψε και έδωσε δωρεάν ΑΔΜΗΕ όλοι πρότειναν να πουληθεί και να γίνει ΑΔΜΗΕ με τον ΑΔΜΗΕ να είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τότε. Μην ξεχνάμε, ότι οι παλαιοί μέτοχοι της ΔΕΗ έχουν και τον ΑΔΜΗΕ στα χέρια τους με αξία 2,50 ευρώ άρα στην τιμή του 9 πρέπει να προστεθεί και αυτή η αποτίμηση.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Με το κλείσιμο το stop μας ανέβηκε στο 340

ΔΤΡ: O δείκτης που έχει καταστρέψει την εικόνα της αγοράς συνεχίζει και επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία του επενδυτικού κοινού διαστρεβλώνοντας σημαντική την εικόνα του χρηματιστηρίου.

 • Σίγουρα αυτό θα αλλάξει, μόλις ξεκαθαρίσει το τραπεζικό τοπίο μετά από τις αποφάσεις που θα παρθούν και μπορεί αμέσως μετά να έχουμε την αντίθετη στρέβλωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο. Στο γράφημα φαίνονται τα 5 βασικά κοντινά επίπεδα στον τραπεζικό που ταλανίζουν τις τιμές κάθε φορά που αλλάζουν επίπεδο.

*****

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ@https://twitter.com/TheodorosSem

 • Η ολοκλήρωση του γενικού δείκτη με θετικό πρόσημο την προηγούμενη εβδομάδα για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, έδειξε σημάδια σταθεροποίησης κάτω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, τα οποία σε συνδυασμό με την διατήρηση του περιορισμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος αυξάνουν τις πιθανότητες να τον οδηγήσουν σε μια περίοδο συσσώρευσης, όπως αυτή του περασμένου καλοκαιριού, καθώς δεν κατάφερε πριν από λίγες συνεδριάσεις να κινηθεί με αξιώσεις πάνω από το επίπεδο των 800 μονάδων.

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα οι δείκτες Dow Jones, S&P 500, και Nasdaq διατήρησαν το σήμα τους σε strong buy. Στην Ευρώπη ο δείκτης DAX 30 μετέτρεψε το σήμα του από buy σε neutralενώ οι δείκτες FTSE 100 και CAC 40 παρέμειναν με σήμα strong buy.

 • Τρίτη μέρα απωλειών για τον γενικό δείκτη, ο οποίος κατάφερε να κλείσει πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των δέκα και τριάντα ημερών, με τον όγκο να διαμορφώνεται χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 821 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 754 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τις εισροές να περιορίζονται σήμερα, και με το σήμα αγοράς να παραμένειΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 24,70 εκατ. τεμάχια, έναντι 28,30 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

 • Απώλειες κατέγραψε και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος έκλεισε κάτω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με τον δείκτη RSI να ολοκληρώνει και σήμερα κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών, και με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.902 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.674 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή των Πλαστικών Θράκης έκλεισε στα 4,09 ευρώ με πτώση 0,32%, υποχωρώντας μετά από μία εβδομάδα κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η μετοχή βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς η διάσπαση της αντίστασης των 4,30 ευρώ θα την οδηγήσει σε νέα ιστορικά υψηλά, με την στήριξη να βρίσκεται στα 3,59 ευρώ, και με τις εισροές να περιορίζονταιΜ.Ο όγκου 30 ημερών 69,9 χιλ. τεμάχια.

 • Η μετοχή της Παπουτσάνης έκλεισε στα 2,23 ευρώ αμετάβλητηπαραμένοντας σε κατάσταση συσσώρευσης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και τις εισροές στην μετοχή να περιορίζονται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,43 ευρώ, και η στήριξη στα 2,19 ευρώ. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 19,0 χιλ. τεμάχια.

Η μετοχή της Autohellas έκλεισε στα 6,10 ευρώ με άνοδο 4,45%, καταβάλλοντας σήμερα μια πρώτη προσπάθεια να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 6,34 ευρώ, και η στήριξη στα 5,42 ευρώ. Η δημιουργία «χρυσού σταυρού*» στις 1/12, αυξάνει τις πιθανότητες για κίνηση της μετοχής προς υψηλότερα επίπεδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 39,6 χιλ. τεμάχια.

*****

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 

ΔΕΗ (+3,72%), όχι μόνο γιατί κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ή γιατί συμπλήρωσε “καρέ” συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, αλλά και διότι ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε νέα υψηλά 77 μηνών.

Η αμέσως επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 9,54 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, διαμορφώνεται στα 2,1 δισ. ευρώ (!)

 • Περιστροφική κίνηση πέριξ των 3,50 ευρώ, με εναλλαγές προσήμων για την μετοχή της Viohalco (+1,85%). Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το προχθεσινό κλείσιμο, ο τίτλος έχει δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 3,40 ευρώ. Οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις στα 3,78 – 3,84 ευρώ.

Ευδιάκριτη η παρουσία πωλητή στον τίτλο του ΑΔΜΗΕ (-1,82%). Δεν πρέπει να παραβιαστεί η ζώνη στήριξης 2,37 – 2,315 ευρώ, από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις στα 2,17 και 2,03 ευρώ. Η μετοχή θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 2,495 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), για να κινηθεί προς 2,64 και 2,73 – 2,77 ευρώ.

*****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.