(1)- Το χρηματιστηριακό χαρακτικό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (Δευτέρα 22.2.2021)

Ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ

 • Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
 • Και τις οποίες είχε τσεκάρει επανειλημμένως πριν τις επιλέξει ως πηγή πληροφόρησης των αναγνωστών του.

*****

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ@ΑΕΝΑΟΝ ΜΑRKETS

ΕΚΤΕΡ: Υπό στενή τεχνική παρακολούθηση βρίσκεται η μετοχή της καθώς τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να αποτυπώσει στο εβδομαδιαίο chart τιμών έναν δεξιό ώμο στο πολύ ενδιαφέρον εν εξελίξει ανάποδο σχηματισμό Head and Shoulders.

 • Η επιτυχής ολοκλήρωση του εν λόγω σχηματισμού μπορεί να βάλει ισχυρό φραγμό στο μεσοπρόθεσμο καθοδικό momentum της μετοχής ανοίγοντας έτσι τον ανηφορικό δρόμο για μια επίσκεψη προς το κατώφλι της περιοχής ανάτασης των 1 με 1,075 ευρώ.

Η σημαντική βελτίωση που παρουσίασε ο όμιλος στα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου για το 2020 έδειξαν ότι η ΕΚΤΕΡ έχει τα φόντα να γυρίσει σελίδα μέσα στο 2021 με το Ταμείο Ανάκαμψης να βρίσκεται πλέον προ των πυλών του κατασκευαστικού κλάδου.

=.=.=

9.2.2021: Η Riot Blockchain, Inc. (RIOT) επικεντρώνεται στην οικοδόμηση, υποστήριξη και λειτουργία τεχνολογιών Blockchain. Συμμετέχει στη λειτουργία “εξόρυξης” ψηφιακού νομίσματος χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους υπολογιστές, που παράγουν ψηφιακό νόμισμα κυρίως Bitcoin. Εδώ όσοι περισσότεροι επενδυτές αγοράζουν κρυπτονομίσματα τόσο η RIOT πρέπει να ενισχύει τις εξορυκτικές της δυνατότητες συμβαδίζοντας με την αυξανόμενη καταχώριση του δικτύου Blockchain.

 • Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται κοντά στα 1,18 δισ. ευρώ και η τιμή της μετοχής εντοπίζεται στα 23,08 δολ. Τεχνικά η μετοχή παρουσιάζεται να έχει πάρει αποστάσεις από το στροφέα “S” κινούμενη προς την αντίσταση των 25 δολ. Ανοδική διάσπαση του εν λόγω σημείου θα δώσει έδαφος για τη ζώνη αντίστασης των 29,28 με 32 δολ.

CLOSING 19.2.2021

ΣΣ: Στο +205% σε διάστημα ούτε καν 10 συνεδριάσεων και ο άνθρωπος δεν είπε κουβέντα καμμία. Και πάει και του την πέφτει ο κάθε ανύπαρκτος επειδή έγραψε για την ΕΚΤΕΡ, λες και δεν υπάρχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές που τους ενδιαφέρει η συγκεκριμένη μετοχή. Πέντε φορές να πιάσει κανείς ένα +10% με +15% που κάνει συνήθως στα δρομολόγια της μεταξύ 0,7500 και 0,9500 (εύρος 25%), δεν θέλει τίποτα άλλο. Πήξαμε από ειδήμονες βλέπετε, πανάσχετους που δεν ξέρουν την τύφλα τους κυριολεκτικά.

*****

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ@FAST FINANCE AEΠΕΥ

Ο ftse έκλεισε με οριακά κέρδη έχοντας δώσει αγοραστικό σήμα στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Ανοχές και στηρίξεις έχουμε μέχρι την ζώνη του 1835-1837 με τα επίπεδα να έχουν πιθανότητες να δώσουν αντίδραση. Μία κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο
1774 που είναι και το stop μας σε ημερήσιο. Αντίστοιχα κατοχύρωση του 1887 θα μας δώσει ανοδική κίνηση με στόχο τα υψηλά μας.

****

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ@https://twitter.com/TheodorosSem

Στα θετικά της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο, ήταν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, διατηρώντας τις προσδοκίες για κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα..

 • Μία κίνηση άνω του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων, καθώς  βελτιώθηκε η τεχνική εικόνα αρκετών μετοχών της μεγάλης, μεσαίας, και μικρής κεφ/σης, η οποία μέχρι στιγμής δεν εμπνέει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία για υποχώρηση προς χαμηλότερα επίπεδα.

Μοναδικό ζητούμενο για ακόμη μία εβδομάδα, παρέμεινε η απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος, του οποίου η επιστροφή θα επαναφέρει σε ανοδική τροχιά γενικό δείκτη και μετοχές.

 • Στο 64% διαμορφώθηκε το ποσοστό των μετοχών του FTSE25 που έκλεισαν με σήμα αγοράς αυτή την εβδομάδα, έναντι 44% την προηγούμενη εβδομάδα, με την μετοχή της Alpha Bank από τις συστημικές να είναι η μόνη που έκλεισε με σήμα αγοράς. Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με αυτή της Τέρνα Ενεργειακής να κλείνει ελάχιστα πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης.

Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 0,25%, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει αυτή την εβδομάδα τον ΚΜΟ200 ημερών (1.951 μονάδες), διατηρώντας το σήμα αγοράς. Ο εβδομαδιαίος όγκος διαμορφώθηκε στα 90,88 εκατ. τεμάχια έναντι 130,2 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.105 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.662 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

 • Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 0,766 ευρώ με άνοδο 1,30%, όπου μετά την πρόσφατη ανοδική αντίδραση επιστρέφει σε χαμηλότερα επίπεδα, διατηρώντας το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στον εκθετικό ΚΜΟ10 ημερών (0,80 ευρώ) με την επόμενη στα 0,97 ευρώ, και η στήριξη στα 0,70 ευρώ με την επόμενη στα 0,64 ευρώ. Ο μειωμένος όγκος στις τελευταίες συνεδριάσεις σε συνδυασμό με την πτώση της μετοχής, σηματοδοτεί συνέχιση της πτωτικής πορείας. Μ.Ο όγκου 30 ημερών 3,19 εκατ. τεμάχια.

*****

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 

 • ΔΕΗ: Ασφαλώς και δεν αποτελεί έκπληξη η πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και τα νέα υψηλά 77 μηνών, για τον τίτλο της (+3,09%). Για όσους έχουν διάθεση να ακολουθήσουν την αναρρίχηση, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 9,54 ευρώ.

 • ΑΡΑΙΓ: Τεχνικά, αν σημειωθεί κλείσιμο χαμηλότερα των 4,21 ευρώ, δεν αποκλείεται να “ανοίξει διάδρομος προσγείωσης” προς τα 3,76 και 3,455 ευρώ (gap). Οι πρώτες αντιστάσεις στα 4,45 (ημερήσιο “stop short”) και 4,54 ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.