Το Χονγκ Κονγκ εξουσιοδοτεί κανονισμούς ανταλλαγής Crypto

Το Χονγκ Κονγκ εξουσιοδοτεί κανονισμούς ανταλλαγής Crypto

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Χονγκ Κονγκ (SFC) θα δώσει εντολή στους κανονισμούς όλων των πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν στη δικαιοδοσία του.

Η επιβεβαίωση προήλθε από τον Ashley Alder, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παρατηρητηρίου Κινητών Αξιών του Χονγκ Κονγκ , ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση Fintech Week την Τρίτη,  ανέφερε το Reuters .

Αυτή η κίνηση αποτελεί επέκταση του ρυθμιστικού πλαισίου κρυπτογράφησης που εισήγαγε η ρυθμιστική αρχή του Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Ωστόσο, αυτοί οι κανόνες διατηρούνται ως «opt-in», που σημαίνει ότι είναι η επιλογή των ανταλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να υποβάλουν αίτηση για άδεια και να ακολουθούν τους κανονισμούς.

Ο Alder είπε στην ομιλία του: «Αυτό είναι ένας σημαντικός περιορισμός, καθώς στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο εάν ένας χειριστής πλατφόρμας είναι πραγματικά αποφασισμένος να λειτουργήσει εντελώς εκτός του ρυθμιστικού ραντάρ, μπορεί να το πράξει απλώς διασφαλίζοντας ότι τα περιουσιακά του στοιχεία κρυπτογράφησης που διαπραγματεύονται δεν εμπίπτουν στον νομικό ορισμό μιας ασφάλειας».

Οι ανταλλαγές θέλουν εύκολες άδειες

Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Huobi, OKEx και BitMEX , βασίζονται και λειτουργούν στο Χονγκ Κονγκ, αλλά διαθέτουν άδεια από άλλες δικαιοδοσίες φιλικές προς την κρυπτογράφηση. Η πλειονότητα αυτών των εταιρειών δεν επέλεξε τα υφιστάμενα ρυθμιστικά πλαίσια της τοπικής δικαιοδοσίας.

Το Reuters  τόνισε ότι το SFC δεν εξέδωσε πλήρη άδεια σε οποιαδήποτε ανταλλαγή κρυπτογράφησης. Συμφώνησε καταρχήν να εκδώσει άδεια στην OSL Digital Securities, μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων του Ομίλου BC.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα προτείνει τα νέα μέτρα αδειοδότησης βάσει της νομοθεσίας της για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Έτσι, θα απαιτηθούν πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης που λειτουργούν στο Χονγκ Κονγκ ή προσφέρουν υπηρεσίες στην περιοχή για να λάβουν την άδεια.

Η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία, δύο άλλοι ασιατικοί κόμβοι κρυπτογράφησης, απαιτούν ήδη από τα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης που λειτουργούν στη χώρα να λάβουν κανονιστική άδεια για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ