Το χαρακτικό πρυτανικό τεχνικό σημειωματάριο

AENAON MARKETS: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ- 17/05/2019

Κολλημένος πάνω στη κάλπη βρίσκεται στις τελευταίες συνεδριάσεις ο ΓΔ του ελληνικού χρηματιστηρίου προσπαθώντας να αφουγκραστεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Διαγραμματικά το γεγονός αυτό έχει αποτυπωθεί στο ημερήσιο διάγραμμα ως μια πλάγια κίνηση αναμονής στη κάτω πλευρά του καναλιού του Μαρτίου μεταξύ της στήριξης των 722 με 718 μονάδων και της αντίστασης των 742 μονάδων.

  • Έτσι ενώ η καθοδική διάσπαση της συσσώρευσης θα οδηγήσει το Γενικό Δείκτη προς το εύρος διακύμανσης των 700 με 690 μονάδων προκαλώντας κραδασμούς στο ανοδικό σενάριο των 800 μονάδων, η ανοδική διαφυγή άνω των 742 μονάδων με ισχυρό όμως τζίρο συναλλαγών θα αποδεσμεύσει τους αγοραστές σπρώχνοντας το δείκτη προς την άνω πλευρά του καναλιού μεταξύ των 760 με 768 μονάδων.

***

Στο πλάγιο ρυθμό της αναμονής αρέσκεται τις τελευταίες μέρες και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχοντας ως στήριξη τη ζώνη ταλάντωσης των 1875 με 1855 μονάδων. Έντονη αλλαγή στο υπάρχον βραχυχρόνιο σκηνικό θα προκληθεί μόνο με την ανοδική αρπαγή των 1953 μονάδων.

***

Τέλος σε στάση «οκλαδόν» πάνω στο έδαφος στήριξης των 565 με 550 μονάδων βρίσκεται και ο Τραπεζικός Δείκτης παρακολουθώντας τις αψιμαχίες των αγοραστών και των πωλητών ανάμεσα στις επιλεγμένες για την είσοδό τους στον MSCI Eurobank και Εθνική με τις υπόλοιπες δύο συστημικές Alpha και Πειραιώς να έχουν πέσει σε διαγραμματική δυσμένεια, καθώς η μεν πρώτη προσπαθεί να ορθοποδήσει στο επίπεδο των 1.2000€ ενώ η δεύτερη παραμένει ασθενική κάτω από τα 1.5000€.

  • Απόστολος Μάνθος – Υπεύθυνος: Τεχνικής  Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής

Τwitter : @ManthosChartist

Ευριπίδου  9
6ος Όροφος
105 61  Αθήνα
Τηλ:  (+30) 210 6829898
http://www.aenaonmarkets.com

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Το μήνυμα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των επισυναπτόμενων εγγράφων) είναι εμπιστευτικό και προορίζεται για χρήση μόνο από τον αποδέκτη του, καθώς ενδέχεται να προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο και να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

Οιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αντιγραφή, κοινοποίηση του περιεχομένου του ή αναμετάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, εν όλω ή εν μέρει, απαγορεύεται αυστηρά. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν.

Η Aenaon Markets Ltd δε φέρει ευθύνη για την εσφαλμένη ή μη ολοκληρωμένη μετάδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων καθώς και για οιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη τους ή για οιαδήποτε ζημία του συστήματός σας. Η Aenaon Markets Ltd σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτε ότι αυτή η επικοινωνία είναι ελεύθερη ιών, υποκλοπών ή παρεμβολών.

Print Friendly, PDF & Email